Valla 4 yıldır parlatıcı ve tuzsuz makınamı çalısştırmadım ama yinede bardaklarımı çizgi mat bir renk oldular iğrençç yaaaa hepsini atıcamm.Yeni aldıgım bardakları artık elımde yıkıyorum valla yoksa yenılerıde mahvedıcek lmaz:
Valla 4 yıldır parlatıcı ve tuzsuz makınamı çalısştırmadım ama yinede bardaklarımı çizgi mat bir renk oldular iğrençç yaaaa hepsini atıcamm.Yeni aldıgım bardakları artık elımde yıkıyorum valla yoksa yenılerıde mahvedıcek lmaz:
evet bazılarının bu konuda bul. mak. ilk aldığı günden beri şikayeti var bu durumda bul. makinanızı değiştirmekten başka çare yok
anneme yeni aldık yaşlı olduğu için iki proğramlı bosch aynısından kayınvalidemde aldı ikiside çok memnun bende şahidim,
üstelik ucuz aman ikinci ele satıp birşeylerden fedakarlık yapıp yenisini alın kıyamam ben sizin ellerinize :gitme:biz iki kişiyiz evde ama hergün bul.mak çalıştırıyorum.
Canım ben de bu sorundan müzdariptim. Sana çözümünü söyleyeyim:
Makinenin kullanma kılavuzuna bakarak tuz ayarını sıfıra al ve artık tuz doldurma.
Parlatıcı kutusuna da artık parlatıcı doldurma, boş kalsın.
Makinende toz deterjan de kullanma. Calgonit Quantum veya Pril 7in1 tarzı tablet deterjan kullan.
İnan senelerce piyasadaki tüm deterjanları kullandım, hep bardaklarım mahvoldu. Bu yöntemi deneyeli 2 senedir yeni aldığım bardaklar ışıl ışıl. Eski çiziklenlerin de rengi açıldı.
Tuz koy vs diyenlere aldanma. Çünkü Avrupa'da aşırı kireçli sular var (anormal derecede) ve makineler bu standartlara göre üretiliyor. Haliyle ülkemizin şartlarına uygun olmayınca fazla tuz bardakları beyazlaştırıyor bir süre sonra. Parlatıcı da elde yıkanınca çıkan bulanık bir tabakaya neden oluyor. Toz deterjan da çiziyor.
Bu yöntemi sadece kendimde denemedim, bu sorunu yaşayan akrabalarıma da uyguladık ve sonuç hepsinde mükemmel. Bence sen de dene, makinende sorun yoktur büyük ihtimalle. Makinenden ışıl ışıl çıkan bardakları gördükçe beni hatırlarsın :):)
benim halam bize hiç bulaşık makinesi almayın çiziyor bardakları herşeyi dedi.kendi gözümüzlede gördük şimdi annem calgon toz ben pril tablet bin go toz kullanıyorum hepsi denedim deterjanların bimin deterjanı hariç.hiç çizilme diye birşey çooooooooook şükür yaşamadım.bence bu çizilmeler halamında dediği gibi makineyle alakalı.suyu camlara ne kadar sert ve deterjanıda ne kadar eritemezse hayliyle bölgedeki kireçte çok olursa bence o kadar çiziğe sebep oluyor. porselenlerin çiçekleri soluyor.bardaklar gölge gölge iğrenç bir hal alıyor.elinle tutduğunda bile eline geliyor.kaşıklar çatallar öyle bence deterjendan önce makineleri değiştirmek araştırmak gerek ......CADIARZUsırnaşık şey
kızlar bence makineylede alakalı biraz, bazı makineler ne yaparsan yap çiziyor, benim hiç olmadı öylr bi sorunum, tozda kullandım tablette, hatta elde yıkama deterjanı bile koydum, tuzlu tuzsuz her türlü yani, sularımızda müthiş kireçli üstelik çok şükür çizilmedi hiç
kızlar bence makineylede alakalı biraz, bazı makineler ne yaparsan yap çiziyor, benim hiç olmadı öylr bi sorunum, tozda kullandım tablette, hatta elde yıkama deterjanı bile koydum, tuzlu tuzsuz her türlü yani, sularımızda müthiş kireçli üstelik çok şükür çizilmedi hiç
bende sana katılıyorum canım bende makineden olduğunu düşünüyorum yoksa bende her deterjanı deneyip çizikle karşılaşmayanlardanım .makinemde aeg çok memnunum çok şükür...vereliniortak
kızlar bende aynıdertten muzdaribim...
servis çağıracağım.. ayarlasın keratalar.. en başta ayarlasalamış
3 senedir çizilsin ben atayım , çizilsin ben atayım
arkadaşlar sizlere bardak çiziği hakkında muhteşem bir önerim var. En kısa zamanda bu bilgiyi sizlerle paylaşacağım.Halen sorun yaşayan varsa burdan soru sorabilirler.
evet bayanlar her türlü çizik problemleri için ulaşabileceğiniz internet adresimiz devreye girdi. akillitemizlik34@outlook.com
ulaşmak istediğiniz her türlü bilgiyi burdan iletebilirsiniz.