Bulaşık makinem bardaklarımı mahfetti. Şimdi hem yeni bardak hemde yeni bulaşık makinası alacağım. Duralex bardak alsam üzerinde bulaşık makinası işareti var. Acaba makine çiziklerinden etkilenmez mi? Bulaşık makinası çiziklerinden korunmayı veya kurtulmayı bilen var mı? Duralexler çizilmeye dayanıklı mı?
arkadaşım aynı sorun bizdede var servisini çağırdık ayarladı birdaha çizmez dedi ama evde çizilmedik bardak kalmadığı için bilmiyorum çiziyormu,bardakları atmaya kıyamadım israf gibi geliyor,kırıldıkça yenisini alıcam
Parlatıcı yerine sirke koymayı deneyin ben çok zamandır parlatıcı kullanmıyorum.
Deterjanı tepeleme doldurmayın, ben tablet kullanmıyorum ve deterjan gözünün yarısını bile doldurmuyorum bi gıdım koyuyorum tabiri caizse.Zaten çok eski bardaklarımda bir tane bile kalmadı hepsi meftah, yenilerse gayet iyi görünüyor (yeni dediğimde en az 1 yıllık bardak yani.)
Ben sıvı deterjan kullanıyorum. Yine de çiziliyor. Çizilenleri atmak bence de israf ama misafir gelince utanıyorum bardaklarımdan. Zaten geçen gün de kaynanam bardaklarıma laf ediyordu. İyice tepem attı hepsini atıcağım. Aslında ben israf ve çevre konularında çok duyarlıyımdır ama böyle de dedikodum oluyor. Pes ettim anlıyacağınız(
tuz kullanmanızı tavsiye edrim bende 1senedir kullanıorum bardaklarım yep yeni gibi duruyo tuzun çok etkisi var arkadaşıma servisi tuz kullanmanıza gerek yok su kreçli deil demiş ama bardakları çizik içinde tuz kullanmaya başladıktan sonra bi şikayeti kalmadı
bende yeni aldım makinemi banada tuz dan dediler 3 gun oldu aldıgım 1 kilo tuz koydum ve taplet aldım ondada tuz var
tuz ilevesi yappan bakalım cizilcekmi yine
deterjanın fazlası çiziyor cam bardakları.ben deterjanı önerilenin yarısı kadar koyuyorum.tuzu ihmal etmiyorum parlatıcının etkisi varmı bilmiyorum ama ben hijyenik olsun diye elma sirkesi koyuyorum.bugüne kadar hiç çiziğim yok bardaklarımda hepsi paşabahçe.
bence de tuz olmazsa çizik oluyor. makinanın tuzu bitmişti birgün çalıştırdım bütün bardaklarımda hafif çizgiler oldu. şimdi tuzu daha bitmeden fazla fazla koyuyorum çizik olmuyor. ancak benim bardaklarımda tuhaf renkli renkli bir parlaklık oldu. iğrenç duruyor. atmaya da kıyamıyorum.
arkadaşlar bardakların çizilmesinin nedenlerinden biride 3 etkili detarjan kullanılmasıymış.Gelen servis elemanı bu bilgiyi vermişti.3 etkili olanları değil üzerinde classic yazandan alın yoksa çizilir demişti.bende sıvı deterjan aldım ama hiç memnun değilim lekeleri çıkarmıyor. en iyisi calgonit classic tablet
benim makinemi kuran servis de bana istersen 10'u bir arada kullan
yine de tuz ve parlatıcı koymayı ihmal etme dedi
ben ilk çalıştırmalarımda kullanmadım çatallar bardaklar lekeli lekeli duruyordu
tuz ve parlatıcıdan sonra pırıl pırıllar
elimde hiç yıkamıyorum ve bardaklar çiziksiz
ben calgonitin hertürlü deterjanını kullndım tablet hariç sadece parlatıcı koyuyorum....1 senedir hiç bir bardağımda çizik olmadı...Tuzda hiç kullanmadım..
yanlız servis geldiği zaman bize makinanın su aldığı yere kireç önleyici bir parça söylemişti fiyatı 60 tl di ve ellerinde vardı..bunu kullanın tuza gerek yok dediler..belkide ondandır bilemiyorum..makinanınız gelirken kuran servise musluğun ucuna takılan bu parçayı sorun derim.. bu arada bosh un servisinden almıştık..
benim makinamda bocsh ama pardaklarımı mahvetti ya 1 senelik evliyim daha!Bana gelen servis sıvı calgonit kullanın tuz ve parlatıcıya gerek yok dedi ama bardaklarım çizik çizikmafoldumben
3 in 1 tablet kullansanızda tuz kullanın...ben öyle yapıyorum...4 yıldır kullanıyorum bardaklarımı çizilme yok...arada tablet arada toz deterjan kullanıyorum..zaten bazı bölgelerin suyu çok kireçli oluyor..ne kadar tuz koysanızda çizilme oluyor..
tuz tabiki cok onemli ama yapmaniz gereken bir sey daha var
makinanizin sivi sini koydugunuz yer varya yani parlatici
orada genelde bir ok isareti oluyor ve 1 2 3 yazilari oluyor
bu oku 1 e isaretleyin
bu cizmeleri engelliyor
o numaralarin ben parlaticiyi cok yada az kullanim icin oldugunu saniyordum
ama servisinde calisan birisi oyle olmadigini soyledi
bi deneyin kizlar ben oyle yapiyorum ve hic cizilmiyor
arkadasları alt komsumun 3 yıldır bulaşık makınesı varmış ve ne bardakların nede tabakların uzerınde bı tane çizik yok. şaşırdım sordum. oda dedı kı tuz koymadım ılk aldıgım gunden ıtıbaren dedı. şaşırdım. gercekten olabılır mı
arkadaşlar onu bunu bilmemde deterjan bu işlerde çok önemli
2-3 yıl önce bir firmanın kampanyası vardı o zaman birkaç kutu yedekli calconit deterjan aldık o deterjanın bir kutusunu da evlenirken kızıma vermiştim bizimki 1 ay kadar önce bitti (hergün bul.mak kull.rağmen):)
ancak son aylarda bulaşıklarımda lekeler kalıyordu üstelik filtrelerini falan sık sık bakarım yani bana hizmet eden makinama bende hizmet ederim ona rağmen bir türlü pırıl pırıl olmadılar bu sebepten bazen misafirlerime ak olmasalarda pak kabilinden açıklamalar yapmak zorunda kaldım neyse,
GEÇEN AY YENı DETERJAN ALDIK VE AYNI MARKA şimdi pırıl pırıl çıkıyorlar eskisi gibi yani DETERJANLARDA SESSıZ YANMA OLDUĞUNDAN DETERJAN ESKıYOR bu nedenle DETERJAN ALIRKEN TARıHıNEDE mutlaka bakın derim.