- 8 Mart 2016
- 7.911
- 13.032
-
- Konu Sahibi yaralikelebekk
kapak dediğiniz yer neresi tam olarak, deterjan haznesi mi.. tam bilmiyorum da..deterjan attıktan sonra kapağa ufak bi kapak sirke döküyorum tuza da ihtiyaç olmuyor
Bizim hatunlar bulaşık makinasını da çamaşır makinasını da kullanmayı bilmiyor.
Bulaşıkları elinizde yıkamaktan vazgeçin. Hem boşu boşuna kendinizi yoruyorsunuz hem de elde bulaşık yıkamak çok daha masraflı. Dünyayı da düşünün biraz, çocuklarımıza su kalmayacak sayenizde. Su tasarrufu önemli.
Bulaşıkları makinaya koyarken sudan geçirmeyin, peçeteyle sıyırıp dizin. Pırıl pırıl bulaşıkları koyduğunuz zaman deterjan temizleyecek kir bulamıyor, bulaşıklarınıza yapışıp kalıyor. Bu da zamanla matlaşan bardaklar ve sağlıksız eşyalar demek. Yine su tasarrufu da önemli burda.
Tablet deterjanlar yerine jel deterjan kullanın. Hem bulaşığınızın fazlalığına ve kirine göre miktar ayarlarsınız hem de tablet deterjandan çok daha uzun süre gider.
Makinanıza sirke koymayın. Güzelim makinayı bu sebeple bozduk biz. Kulaktan dolma şeylerle eşyalarınızın ömrünü kısaltmayın. Eğer sularınız kireçli değilse tuz kullanmayabilirsiniz, kiraçliyse muhakkak kullanın. Bence her halükarda kullanın. Makinanın ömrünü uzatan en önemli şey tuz. Parlatıcı isteğe bağlı, mat bardaklar istiyorsanız koymayın. Ama parlatıcı gözüne sakın sirke doldurmayın.
Şuraya tekrar yazayım, su israfından kaçının gözünüzü seveyim. 15 -20 seneye içecek su bulamayacağız.
yok deterjanı koy deterjan gözünü kapat sonra bulaşık makinasının kapağı var ya oraya serpiveriyorum ben sirkeyi sonra kapağı kapatıp çalıştırıyorum hem parlak hem de çok güzel oluyor.Sirkesiz yıkamıyorum artık bulaşıklarımıkapak dediğiniz yer neresi tam olarak, deterjan haznesi mi.. tam bilmiyorum da..
bizimkisi jel ona nasıl bir çözümün var ailemizin akıl küpüAnne olayı daha önceden çözmüş demekki
sirke senelerdir kullanıyoruz hiç zararını görmedik yararından başka.Korkma bence kullan derim.Parlatıcı konusunda çok tereddütlüyüm, zararları hakkında çok yazılıp çizildi ama benim makinanın servisi de asla sirke koymayın dedi. Hiç kullanmasam çok kötü çıkıyor bulaşıklar mat mat, ne yapsam bilemedim bu konuda =(
Parlatıcı konusunda çok tereddütlüyüm, zararları hakkında çok yazılıp çizildi ama benim makinanın servisi de asla sirke koymayın dedi. Hiç kullanmasam çok kötü çıkıyor bulaşıklar mat mat, ne yapsam bilemedim bu konuda =(
sirke senelerdir kullanıyoruz hiç zararını görmedik yararından başka.Korkma bence kullan derim.
Canım ben zaten sudan geçirip koyuyorum bulaşıkları mı. .. Pırıl pırıl çıkıyor.Ben de bir süre deterjanı ikiye böldüm. Sonra bi gün kesmeye üşenip bütün koydum, farkettim ki bulaşıklar daha temiz yıkandı. İlk başta yarım tablet yeterli gibi görünüyor ama sonra temizlemiyor.
Evet bende kullanıyorum limon... mis gibi limon kokusuBen bulaşıkları sadece sıyırip koyduğum için ve tencereleride yikadıgım için makinede,yarım tabletin yetecegini sanmıyorum. Hergün çalışır bizde kısa programdada olsa,limon koyuyorum sepete,asla koku vs olmuyor.
Elimdeki tabletler bitsin bende sıvı ya geçeceğimAilecek yedigimiz bir yemekse dediginiz olabilir ama misafir geldiginde bence mutlaka deterjan kullanilmali.Sonucta bulasici hastalik olabilir.
Annemde eskiden az bulasik olunca ikiye boluyordu ama artik sivi deterjan aldik hem cok ekonomik hem cok iyi temizliyor hem de istediginiz kadar koyabiliyorsunuz.Herkese tavsiye ederim.
sirke senelerdir kullanıyoruz hiç zararını görmedik yararından başka.Korkma bence kullan derim.
Aynen canım allah ne verdiyse atıyorum. İşi ne yıkasın ayol :)Ben genelin aksine
Borcam da atarım makineye, tencere de
Allah ne verdiyseyallah atıyorum
Niye aldım yoksa o makineyi
teşekkür ederimyok deterjanı koy deterjan gözünü kapat sonra bulaşık makinasının kapağı var ya oraya serpiveriyorum ben sirkeyi sonra kapağı kapatıp çalıştırıyorum hem parlak hem de çok güzel oluyor.Sirkesiz yıkamıyorum artık bulaşıklarımı
şimdilik yok diye değil yaklaşık 15 senedir kullanıyoruz ona dayanarak söyledimBenim iki senelik makinam sirke yüzünden kullanılamaz duruma geldi. Tamiratı yeni fiyatına gelecekti gidip yenisini aldık. Şimdilik bişey yok diye olmayacak demek değil.
parlatıcı haznesine ben de koymuyorum kapağı kapatmadan üstüne bi kapak döküyorum sadeceMakinanın içine döküyorum bazen ama parlatıcı haznesine hiç koymadım, ilk aldığım da servis devreye almaya geldiğinde ilk bunu sormuştum, hazneler plastik ve sirke onları aşındırıyor dedi servis, sonrada bozuluyormuş ayrıca çözülen plastik az miktarda olsa da bulaşıkların içine karışıyor demişti adam, o yüzden cesaret edemedim
Ben sadece kullandığım yöntemi paylaşmak istedim. Belki faydası olur diye. Böylesine kendi beğenmiş böylesine ukala ca bi yorum neden????bizimkisi jel ona nasıl bir çözümün var ailemizin akıl küpü
Zaten o elde yıkama için kullandıklarimız durulanmıyor ki doğru dürüst, kokuysa en ala kokuyu onlardan alıyorum sahsen. Durula durula bir hal oluyor insan. Harcanan suyu saymıyorum bile. Aynı şekilde iyice yıkayip koymakta temizlik belirtisi olamaz,olsa olsa su israfı olur.Bi de herkes titizim diye geçinip elde yıkıyo
El değmeyecek sıcaklıkta yıkıyo makine, sen hangi titizlikten bahsediyosun diyesim geliyo : D
şimdilik yok diye değil yaklaşık 15 senedir kullanıyoruz ona dayanarak söyledim
parlatıcı haznesine ben de koymuyorum kapağı kapatmadan üstüne bi kapak döküyorum sadece