BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNE GEREK YOKMUŞ

sirke dök bir kapak büyük ihtimal bulaşık tuzun bitmiş ya da azalmıştır.

Bizim hatunlar bulaşık makinasını da çamaşır makinasını da kullanmayı bilmiyor.

Bulaşıkları elinizde yıkamaktan vazgeçin. Hem boşu boşuna kendinizi yoruyorsunuz hem de elde bulaşık yıkamak çok daha masraflı. Dünyayı da düşünün biraz, çocuklarımıza su kalmayacak sayenizde. Su tasarrufu önemli.

Bulaşıkları makinaya koyarken sudan geçirmeyin, peçeteyle sıyırıp dizin. Pırıl pırıl bulaşıkları koyduğunuz zaman deterjan temizleyecek kir bulamıyor, bulaşıklarınıza yapışıp kalıyor. Bu da zamanla matlaşan bardaklar ve sağlıksız eşyalar demek. Yine su tasarrufu da önemli burda.

Tablet deterjanlar yerine jel deterjan kullanın. Hem bulaşığınızın fazlalığına ve kirine göre miktar ayarlarsınız hem de tablet deterjandan çok daha uzun süre gider.

Makinanıza sirke koymayın. Güzelim makinayı bu sebeple bozduk biz. Kulaktan dolma şeylerle eşyalarınızın ömrünü kısaltmayın. Eğer sularınız kireçli değilse tuz kullanmayabilirsiniz, kiraçliyse muhakkak kullanın. Bence her halükarda kullanın. Makinanın ömrünü uzatan en önemli şey tuz. Parlatıcı isteğe bağlı, mat bardaklar istiyorsanız koymayın. Ama parlatıcı gözüne sakın sirke doldurmayın.

Şuraya tekrar yazayım, su israfından kaçının gözünüzü seveyim. 15 -20 seneye içecek su bulamayacağız.

Bende aynen böyle yapıyorum, çok korkuyorum o deterjanlardan.
Elimden gelse hiç koymayacağım. :)
Burda bir arkadaş jel deterjan demiş, kesinlikle o daha pratik oluyor .

BEN bir seferdinde taplet koymayı unutmuşum tertemizde yıkadı çıkardı eğer çok yağlı değilse ben taplet kullanmıyorum artık
ayrıca öyle susa yıkayıp koymam direk koyarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…