- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.544
-
- Konu Sahibi yaralikelebekk
sirke dök bir kapak büyük ihtimal bulaşık tuzun bitmiş ya da azalmıştır.bende fairy kullanıyorum jelli tabletlerden ama cam bardak cam kupalarım inanılmaz bulanık ve dalga dalga çıkıyor makineden
ne yapıyorsam olmuyor , cam borcamlarımda öyle çıkıyor,
sebebini bilen varsa bana yazsın lütfen
Teşekkür ederimTek yaşadığım için makine kullanmıyorum elde yıkıyorum ama bravo iyi fikir...
E bende aynısını kullanıyorum. Yavaşça ve dikkatli kestiğiniz takdirde bir sorun yokMakine kullanmak içindir
Yarım mı atarsın tüm mü bilmem ama önce kendini düşün
Hem su israfını da önlüyor makine..
Benim ki kapsül, bi kısmında jel var bi kessem fışkırır.
E ben hiç denemedim, yavaş değilim zart zurt yaparım her işi. Gerek duymuyorumE bende aynısını kullanıyorum. Yavaşça ve dikkatli kestiğiniz takdirde bir sorun yok
Canım ekonomiden ziyade tam koyduğum zaman bulaşık makinasının kapağını bi açardım çok yoğun bi şekilde deterjan kokar dı. Demekki iyi durulanıyor şimdi o koku yok.Yav ne ekonomik gacılarsınız, yurdumun güzel ev hanımları
Rica ederim. Dikkatli ve yavaş kestiğiniz takdirde iyi olacaktırBende artık öyle yapayım iyi fikir
Sağol paylaşım için
Rica ederim. Dikkatli ve yavaş kestiğiniz takdirde iyi olacaktır
Bende aynen böyle yapıyorum, çok korkuyorum o deterjanlardan.Merhaba arkadaşlar... Öncelikle bu mübarek ramazan gününde dilerim Rabbim hepimizin oruçlarını kabul eder. Ramazan olunca yemekte bulaşık ta sanki daha bi çok oluyo. Yemekten sonrada insanın üzerine ağırlık çöküyor. Normalde elimde yıkarım bulaşık ları misafir gelmediği yada yorgun olmadığım sürece. Ama ramazanda yıkayamıyorum yemek ten sonra ağırlık çöküyor. Bende makinaya atıyorum. Ama önemli olan şu ki BEN BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNİ MAKASLA İKİYE KESİP YARISINI KOYUYORUM.diğer yarısını da çay tabağına koyup diğer çalıştırma da kullanıyorum. Şimdi şöyle ki ben bir iki sefer makinanın deterjan kapağının açılmadığını ama yinede bulaşıkları mın tertemiz çıktığını gördüm. E dedim o zaman az da koysam mis gibi yıkar dedim ve tabletlerimi bölerek kullandım. Hem bulaşık larım eskiye oranla daha iyi durulanıyor. Kimyasal yutmuyoruz. Hem de tasarruf. çünkü aslında bulaşığı temizleyen sıcak su ve buharmış. Ben yinede yarım koyuyorum. Sizde böyle deneyin hem tasarruf edin hemde kimseyle yutmayın. Memnun kalacaksınız ve banada dua edersiniz inş
Bizim hatunlar bulaşık makinasını da çamaşır makinasını da kullanmayı bilmiyor.
Bulaşıkları elinizde yıkamaktan vazgeçin. Hem boşu boşuna kendinizi yoruyorsunuz hem de elde bulaşık yıkamak çok daha masraflı. Dünyayı da düşünün biraz, çocuklarımıza su kalmayacak sayenizde. Su tasarrufu önemli.
Bulaşıkları makinaya koyarken sudan geçirmeyin, peçeteyle sıyırıp dizin. Pırıl pırıl bulaşıkları koyduğunuz zaman deterjan temizleyecek kir bulamıyor, bulaşıklarınıza yapışıp kalıyor. Bu da zamanla matlaşan bardaklar ve sağlıksız eşyalar demek. Yine su tasarrufu da önemli burda.
Tablet deterjanlar yerine jel deterjan kullanın. Hem bulaşığınızın fazlalığına ve kirine göre miktar ayarlarsınız hem de tablet deterjandan çok daha uzun süre gider.
Makinanıza sirke koymayın. Güzelim makinayı bu sebeple bozduk biz. Kulaktan dolma şeylerle eşyalarınızın ömrünü kısaltmayın. Eğer sularınız kireçli değilse tuz kullanmayabilirsiniz, kiraçliyse muhakkak kullanın. Bence her halükarda kullanın. Makinanın ömrünü uzatan en önemli şey tuz. Parlatıcı isteğe bağlı, mat bardaklar istiyorsanız koymayın. Ama parlatıcı gözüne sakın sirke doldurmayın.
Şuraya tekrar yazayım, su israfından kaçının gözünüzü seveyim. 15 -20 seneye içecek su bulamayacağız.