BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNE GEREK YOKMUŞ

yıllardır öyle yaparım. hatta tableti kapaga at . ilk ön yıkamada yıkansın. ana yıkama gözünü sirke ile doldur. asıl yıkamayı sirke ile yapsın.
deterjan önyıkamada atılıyor ama yine de o ağır deterjanın arınması kolay olmuyor bence.
böyle yapasan daha az deterjan yersin.

bende fairy kullanıyorum jelli tabletlerden ama cam bardak cam kupalarım inanılmaz bulanık ve dalga dalga çıkıyor makineden

ne yapıyorsam olmuyor , cam borcamlarımda öyle çıkıyor,

sebebini bilen varsa bana yazsın lütfen
Ya tuzu azdır tuz koyun. Yada suyunuz çok kireçlidir tuz ayarını yükseltmek gerekir. Aynı parlatıcı ayarı gibi tuz da ayarlanıyor

Ben de bir süre deterjanı ikiye böldüm. Sonra bi gün kesmeye üşenip bütün koydum, farkettim ki bulaşıklar daha temiz yıkandı. İlk başta yarım tablet yeterli gibi görünüyor ama sonra temizlemiyor.

Bir de parlatıcıdan uzak durun. Bizim suyumuz çok kireçli. Ona rağmen parlatıcı kullanmıyorum gayet de güzel yıkıyor. Önemli olan tuz zaten.

Merhaba arkadaşlar... Öncelikle bu mübarek ramazan gününde dilerim Rabbim hepimizin oruçlarını kabul eder. Ramazan olunca yemekte bulaşık ta sanki daha bi çok oluyo. Yemekten sonrada insanın üzerine ağırlık çöküyor. Normalde elimde yıkarım bulaşık ları misafir gelmediği yada yorgun olmadığım sürece. Ama ramazanda yıkayamıyorum yemek ten sonra ağırlık çöküyor. Bende makinaya atıyorum. Ama önemli olan şu ki BEN BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNİ MAKASLA İKİYE KESİP YARISINI KOYUYORUM. :oops:diğer yarısını da çay tabağına koyup diğer çalıştırma da kullanıyorum. Şimdi şöyle ki ben bir iki sefer makinanın deterjan kapağının açılmadığını ama yinede bulaşıkları mın tertemiz çıktığını gördüm. E dedim o zaman az da koysam mis gibi yıkar dedim:KK58::KK58: ve tabletlerimi bölerek kullandım. Hem bulaşık larım eskiye oranla daha iyi durulanıyor. Kimyasal yutmuyoruz. Hem de tasarruf.:KK58::21::21: çünkü aslında bulaşığı temizleyen sıcak su ve buharmış. Ben yinede yarım koyuyorum. Sizde böyle deneyin hem tasarruf edin hemde kimseyle yutmayın. Memnun kalacaksınız ve banada dua edersiniz inş :KK22:

Bizde yıllardır o şekilde kullanıyoruz. Gayette temiz oluyo :21:

bende fairy kullanıyorum jelli tabletlerden ama cam bardak cam kupalarım inanılmaz bulanık ve dalga dalga çıkıyor makineden

ne yapıyorsam olmuyor , cam borcamlarımda öyle çıkıyor,

sebebini bilen varsa bana yazsın lütfen

Benimde öyle çıktı az önce ve bir kaseye sirke, deterjan gözünede biraz limon tuzu koyup çalıştırdım bakalım sonuç nolucak.

Benim deterjanda biraz kıvamlı bölünmez zaten içime sinmez bölmek ama bilgisi olanlar birley sormak istiyorum
Bazı bardakların dibinde bulaşık deterjanı kalıntısı oluyo, bunu yaşayan ve çözüm bulan var mı?

Bendensin. Sadece kesme tahtası,tahta kaşık ve plastik koymam,onun dışında herşey makinede yıkanır.
Aynen
Onlar o kadar yüksek ısıda kimyasalı içine çekiyomuş, kansere sebebiyet verirmiş
Tahta şeyler hariç herşey atıyorum
Ben makineden daha mı kıymetsizim, en zor yağlı tencereyi ben yıkayayım da 'kıymetli elti' gibi o makine orda süzülsün :KK70:
NOT : Eltim yok kk da öğrendim :KK53:

Aynen
Onlar o kadar yüksek ısıda kimyasalı içine çekiyomuş, kansere sebebiyet verirmiş
Tahta şeyler hariç herşey atıyorum
Ben makineden daha mı kıymetsizim, en zor yağlı tencereyi ben yıkayayım da 'kıymetli elti' gibi o makine orda süzülsün :KK70:
NOT : Eltim yok kk da öğrendim :KK53:
Hâhahaha çok iyiymiş elti muhabbeti.
Bende dekor olarak almadım vallahi makinemi,tepe tepe kullanıyorum. Elde yıkayınca tam durulanmıyor,çok çok fazla su harcıyoruz. Gelecek nesiller içinde suyun önemi tartısilmaz zaten. Hiç gerek yok.

Hâhahaha çok iyiymiş elti muhabbeti.
Bende dekor olarak almadım vallahi makinemi,tepe tepe kullanıyorum. Elde yıkayınca tam durulanmıyor,çok çok fazla su harcıyoruz. Gelecek nesiller içinde suyun önemi tartısilmaz zaten. Hiç gerek yok.
Bi de herkes titizim diye geçinip elde yıkıyo
El değmeyecek sıcaklıkta yıkıyo makine, sen hangi titizlikten bahsediyosun diyesim geliyo : D

X