BULAŞIK MAKİNASI TABLETİNE GEREK YOKMUŞ

Elimize de yazık sürkeli kimyasal içinde mi kalsın

[QUOTE="
parlatıcı haznesine ben de koymuyorum kapağı kapatmadan üstüne bi kapak döküyorum sadece[/QUOTE]

Ben bunu bazen mikrop kırsın diye yapıyorum, misafirlerden sonra, bulaşıklar mat çıkmıyor mu peki, durulamada gidiyor çünkü sirke

15 senedir sirkeyle kullanmıyorsunuz değil mi? Sirke furyası son 3-4 senedir var.
Bir makina için 15 sene ciddi bir ömür. Makina değil sizinki bence kezzap da döksen bişey olmaz ona.
yo ben kendimi bildim bileli kullanırız ayrıca gayet de güzel yıkıyor şükür makinemiz bir sıkıntımız yok şekerim sıkıntı yapsa zaten tavsiye etmezdim yalan söyleyecek halim de yok sonuçta furyadakiler 3-4 senedir biliyor olabilir benim çocukluğumdan beri yapar annem

[QUOTE="
parlatıcı haznesine ben de koymuyorum kapağı kapatmadan üstüne bi kapak döküyorum sadece

Ben bunu bazen mikrop kırsın diye yapıyorum, misafirlerden sonra, bulaşıklar mat çıkmıyor mu peki, durulamada gidiyor çünkü sirke[/QUOTE]
yo çok koymuyorsun çünkü sirkenin küçük kapağıyla döküyoruz o da bir avuç bile etmiyor neredeyse

Anne çok ileri görüşlüymüş.
Bu arada plastik aksama zarar veriyor sanırım. Eski makinaların kazanları çelik. Yeni makinada çelik kazan bulacam diye günlerce dolaşmıştım ben. Belki o yüzdendir.
Ama benim makina da hurdacıya gitti işte, yalan söyleyecek değilim.

anladım şekerim beyaz eşya şans işi derler bizimki değişikmiş demekki tabi ki bilinen böyle zararı varsa kullanılmasın biz birşey olmuyor faydası oluyor diye kullanıyorduk ben de dikkat ederim bundan sonra çok koymam zaten o sirkenin küçük kapağı kadar kullanıyorum.

bulaşık makinem yok ama alırsak aman tencereyi atmayayım vs demeyecegim atacagım ne varsa :)

Valla kızlar benim annemde yarım koyup birazda donestos koyar cay bardakları sararmasın diye ama teyzem ÇAMAŞIR deterjanı kullanıyor o daha güzel yapıyor biliyorum kulağa tuhaf gelecek ama bildiğin parlıyo camlar ve hiç çizmiyo bardakları

annemin mkinasi da 18 senelik. masallahh daha iki kez servis geldi. servistekiler bile sasirdi :)

Ben ocağın üzerindeki demirleri bile atıyorum. Hemen hemen her gün çalışır makine.
demirler ocagin uzerindeki o siyah seyler ismi neyse artik tencere tava borcam. esim beni de bunda yikayacaksin yakinda diyor.
Bende atıyorum, yağ mağ herşey bi güzel gidiyo
Ah ocakta sığaydı iyiydi
ayni seyi saah ocagi silerken soyledim kendi kendime

Birazda kezzap koysunlar bari..

İyi de makine onu zaten bir bütün olarak alıyor içine yani içinde kalması ve kapağın açılmaması mümkün değil ne yani deterjanı aldıktan sonra kapak tekrar mı kapanıyor? yani makine çalışınca kapak açılır, ne kadar deterjan konduysa makine alır kullanır fazla ya da az. Açtığımda az bulaşık bile yıkamış olsam bir tablet koyduğum halde kapağı hiç kapalı bulmadım mantıksız yani yıkanırken açılıyor o kapak zaten. Bence yağlı şeyler için sıcak su etkili olmaz elimizde yıkayınca bile bol köpüklü olunca ancak etki ediyor.

O tabletlerle temas edip sonra da solumak çok zararlı yalnız.

Ben sıvı deterjan kullanıyorum zaten. Finish jel olandan. Miktarını da kendim ayarlıyorum tabletler gibi sayılı olmadığı için daha uzun süre gidiyor.
Çok yağlı bulaşık varsa da sirke döküyorum biraz. Balık bulaşığı için süper kokudan eser kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…