bulaşık makinam pas lekesi bırakıyor...

ben de makinam bitince hatta bitmeden önce kurutma safhasına geçince durduruyorum makinayı. böylece elektrikten de tasarruf ediyorum. nasıl olsa kapağını açınca kendi kendine kuruyor

Tuz bölmesinin kapağı sıkıca kapalı mı canım? Fazla tuz pas lekesi yapar. Tuzun ayarını kıs ve makineye tuz doldurduğunda ön yıkama yaptır makineye dışarı dökülen tuz arınsın gitsin.

Ya da çatal bıçakların makineye uygun değildir. Tüm çelik eşyalarında pas oluyorsa bu dediğim geçersiz, ama bazı eşyalarda oluyorsa onlardan şüphelenebilirsin.

Bi de bir yerde okumuştum, elektrik prizinde topraklama yoksa böyle bir durum olabiliyormuş. Plastik eşyalarla alakası yok bence, beraber yıkayabilirsin.

bana da bu sorun yüzünden 2 kere servis geldi. Makinede hiç bir problem yok dediler. Şimdi tablet değilde toz deterjan kullanmaya başladım. lekelerde azalam var. Ama bununla mı alakalı acaba? Bir de şu yıkama bitince kapağı açma olayını denemem lazım, çünkü bazen sabaha kadar beklettiğim oluyoo makinenin içinde.

yaa of yine de var ama o pas lekeleri.. ya herşey yeni, makine yeni,mutfak gereçleri yeni.. yetkili servis makinede sorun yok diyor. çıldırcam.kime nereye şikayet edeceğim daha bilemedim.... balkondan aşağı atacağım bu makineyi alsanaalsanasmile

ya benimde sadece bıçaklarım öyle çıkıyor elimde yıkıyorum tekrar :)
benimkide arçelik 5 program dijital olanından ama anlamıyorum nedenini bıçaklarımda çelik yinede peslı çıkıyor :)

aynı sorun bende de var.makinem bosch 2 yıllık.Çatal bıçaklarda ve özellikle bardaklarda beyaz leke bırakıyor.Makinenin kapağını açmaya korkuyorum.Bir de çatal bıçaklarla veya bardaklarla ilgili değil. Çünkü önceden hiç olmuyordu.Son 1 aydır olmaya başladı. yani hala aynı bardakları kullanıyorum.
ne yapacağımı şaşırdım artık.
acaba sudan mı kaynaklanıyor ki?

ay kızlar bıktım valla yaa,herkes neler yıkıyo makınasında tertemız mısler gibi oluyo diyo benim makınamda iki bardakla iki kaşıgı bile yıkamıyo salak şeyyyy

Kızlar benim de aynı sorunum var. Ben ilk olarak 2006 da evlendiğimde yep yeni çatal bıçaklarım pas lekesiyle çıkıyordu. Servisi çağırmıştım o zaman çok net hatırlamıyorum ama suyumuzun fazla yumuşak olduğunu tuz koymamam gerektiğini ve parlatıcıyı azaltmam gerektiğini söylemişti gerçekten de bir daha olmamıştı. 1 sene sonra eşyalarımı kapatarak yurtdışına çıktım. 3,5 sene kullanılmadı. Şimdi tekrar kullanmaya başladım ve aynı sorun tekrarladı. İlk olarak tuzu sıfırladım. Azaldı ama geçmedi şimdi parlatıcıyı kıstım yine daha iyi durumda ama sıfır diyemem. Bakalım ben de gece yatarken açıyorum sabaha kadar kalıyor onu deneyeceğim. Gerçi bu durum ilk olduğunda da sabaha kadar kalıyordu ama düzelmişti sorun. Çok can sıkıcı bir durum. Acaba marka ile ilgili mi bir problem var benimki arçelik. Sizlerinki?

o zaman servisten gelenler suyun kireç vs.. oranını ölçüp bize fikir versinler, birşey yok makinada dediler ve sıyrıldılar işte.
Toz deterjan kullanıyorum artık, biraz azalma var ama . Hala bazen lekeli çıkıyor.

Deterjanı da değiştirdim sorun çözüldü. 5 i 1 aradalardan kullanıyordum doğal olarak tuz koymasam da tuz etkisini almış oluyordu. 3 ü 1 arada deterjana geçtim ve tuz koymuyorum pas lekesi olmadan çıkıyor.

evet aynen benımde makınam arçelik hiç bi halta yaramayan tek marka

canım belki seninki böyle bişey değildir ama yazma gereği duydum
bi ara benim makinede aynısını yaptı sonra farkettimki makinanın suçu yokmuş
bıçak setimin bıçaklarının vidalarının gizlenmesi için takılan metal metal noktalar var yaa
onlar düşmüş vidalar paslanmışş megersem tüm pası o bıçakların pası yayıyormuş hepsine
artık onları makinaya atmıyorum sorunda çözülmüş oldu

benim de aynı sorun başıma geliyor bazen ve muhtemelen bir başka çatal-bıçağa dokunmuş olduğundan diye kanaat getirdim ama yine de canımı sıkıyor. Her seferinde tek tek düzeltemiyorum öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…