Bulantılar bitmiyor :(

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
İyi akşamlar hanımlar,

12. haftamızı da bitirdik çok şükür ama bulantı ve kusma aynen devam ediyor.

Her şeyden tiksiniyorum, yiyemiyorum, yemedikçe midem daha kötü oluyor.

Zorla bi şeyler yiyorum, su içiyorum, ama gün boyunca her şey boğazımda bekliyor sanki.
Gün içinde kusunca ne kadar su içsem de baş ağrım oluyor ve geçmiyor.

İlaç ve takviye olarak ne varsa denedim, fayda etmedi.

Ne olur bir tavsiyesi, fikri olan var mı? Bulantı olsa bile bu kusmayı nasıl önleyebilirim? Şimdiden Teşekkürler.

Hic bir tedavisi onlemesi yok çekeceksin ana olmak kolay degil dogururken bile kusan biri olaran ne yaptmsa olmadi insallah gecer 4. Aydan sonra kalmaz bisey fazla asitli meyveler yemeyin meyvekerden sonra veya hemen once su tuketmeyin beslenme programi olusturun doktorunuzla biz cahildik yapmadik biraz olsn beslenme etkiler

Ay ne olur siz de başlamayın. Annem, kv, akrabalar, kim olsa anne olmak kolay değil diye başlıyor cümleye
Ben doktoruma söyledim ama eğer ilaçlar fayda etmediyse sabredeceksin dedi sadece.
Ben de bi kaç haftaya geçer diye umuyorum ama çok korkuyorum devam edecek sonuna kadar diye.
İnternette bulantı ya iyi gelir dedikleri şeyler bile daha çok bulandırıyor midemi.
Yine de önerileriniz için teşekkür ederim dikkate alırım ❤

13.haftamda birden kesildi bulanti ve kusmam. Bir hafta okadar rahattim ki cok sukur hamilelik guzelmis diyordum. Tam15.hafta geri geldi. Sizin gecer umarim

Sizi cok iyi anliyorummmmm.. bende kusma yok simdilik cok sükür insAllah da olmaz ama felaket mide bulantisi ve bütün yemeklerden tiksinme var suyun kokusuna bile tahammülüm yok cok kötü bi durum ... ac kalinca dahada artiyor bulantilar o yüzden hic mideyi bos birakmamaya calisiyorum inanin su ictigimde bile midem kalkiyor mide bulantisi icin hap denediniz mi hic doktorum vermisti bana

13.haftamda birden kesildi bulanti ve kusmam. Bir hafta okadar rahattim ki cok sukur hamilelik guzelmis diyordum. Tam15.hafta geri geldi. Sizin gecer umarim
Yaa çok üzüldüm keşke tamamen kurtulabilseniz
İnşallah hepimiz en kısa sürede atlatırız❤

Size de geçmiş olsun. Maalesef bende de öyle başladı. Bii kaç hafta sadece bulantı vardı sonra birden bire kusma başladı.
Dediginiz gibi aç kaldıkça daha kötü oluyor
Hap denedim, biri B vitamini desteği rahatlatmak için, diğeri hamileler için uygun bi ilaç diye reçeteli aldım, o da fayda etmeyince normal mide bulantısı ilacı aldım, sadece ilk aylarda kullanın dediler yoksa sancı ve erken doğum riski varmış.
Hiç biri fayda etmedi
Bari boşuna içip bebeğime zararlı olup olmadığını bilmediğim şeyler tüketmeyeyim dedim ve içmiyorum artık.
Size de daha kolay ve rahat bir hamilelik diliyorum❤

Bende doğuma kadar kusanlardanim.. hemde benim midem bulanmadan direk çıkıyordu 9 kilo verdim..maalesef çağresi yok beyaz leblebi felan diyorlardi bende işe yaramadı ama siz deneyin belli olmaz..

Öncelikle hayırlı olsun benim 15. Haftaya kadar çok bulantım oldu. Sonra kesildi birden. Beyaz leblebi, salatalık yemek iyi geliyordu. Doktorum bana içecekleri soğuk iç demişti. Ki faydasını gördüm. Ilık olunca daha mide bulandırıyor. Ara ara ayaklarınızın altına yüksek yastık koyup biraz kendinizi dinlendirebilirsiniz.

Bende 6 haftamda başladı daha yeni yeni geçti . Kusma yok ama bulantı devam .. ben ilk haftalarımda zofer diye ilaç yazdı doktorum çok kustugum için o çok işe yaradı bende .

Bende doğuma kadar kusanlardanim.. hemde benim midem bulanmadan direk çıkıyordu 9 kilo verdim..maalesef çağresi yok beyaz leblebi felan diyorlardi bende işe yaramadı ama siz deneyin belli olmaz..
7. Aydym hala bulantı ve kusma doktrm troid problemi olanlarda uzun sürer dedi. Artık gün sayyrm Allahım saglickla doğsn ama bir an önce gelsin agusts diye dua edyrm sadece. Hamilgi hiç boyle tahmin etmemstm

6.haftada başladı. 7.haftada tavan yaptı. Hiçbir şey yiyemiyordum. Su bile içemiyordum. 7gün tıp fakültesinde yattım. Serumlar vitaminler verildi. 7.gün sonunda ben yeniden doğmuş gibiydim. Zofer içmeye başladım. Beni rahat rahat Bugunlere getirdi.

Canm bende 11+3 teyim. Bulantim aynen devam ediyor. Kusmuyorm ben sadce bulanti.
Karanfil cigniyorum cok iyi geliyor hafif dindiriyor. Ve gebelerede cok faydasi varmis bi arastir istersen . beni azcik rahatlatiyor. Asiri bulanmaktan iyidir.

Ben de aynı durumdayım 12.haftamdayım hala oluyor ara ara kusmalarım. Ama doktorum Prilam dr diye bir ilaç verdi eczacılar bile hiç duymadığını söyledi, ama o kadar iyi geldi ki... Günde 3-4 kez kustuğum oluyordu. Şimdi çok nadir çıkarıyorum. 2-3 günde bir falan.

Merhaba merak ettigim birsey var kusan anneler aceba kiz bebekmi bekliyorsunuz?
Henüz cinsiyetini öğrenmedik, o yüzden bi şey diyemiyorum :)
Ama ablamın bir kızı bir oğlu var. Erkekte ne olur dedilerse kızına hamileyken yaşadı. Kızda ne olur dedilerse oğlunda yaşadı. O yüzden doğruluk payı olduğunu düşünmüyorum. Tesadüf bence. Ve kendi gözlemlerime göre genetik ile de alakası var. Benim hamileliğim anneminki gibi geçiyormuş. Başka bir arkadaşımın 2 çocuğu var bi kere kusmadı bile. Annesinin de hep öyle rahat geçmiş. Her zaman olmasa da bir rolü olabilir diye düşünüyorum.

Son 4-5 gündür biraz rahatım. Sanırım şimdilik kendiliğinden biraz azaldı.
2 gündür yine bulantı ile uyanıyorum ama kusmadım çok şükür. Sanırım beklemekten başka çare yok

Gecen sene hamileyken ah neler cektim o bulantılardan. haslanmis patates iyi geliyordu sadece ve 16. veya 17 haftaydı sanırım, bir anda kesildi hiç bitmeyecek sanmiştim ama geciyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…