• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugünü unutmayacağım..

Peki şöyle yapsan senin matematik iyidir muhakkak düz memurluk dusunsen. Güzel kadrolara atanirsin :)
Bak ona girmiştim üni mezunu olmadan. 85 mi ne almıştım. Tercih de yapmıştım ama olmamıştı :) atanma olayı çok uzak bana ya

Daha çok gençsiniz. Benim burası 5. işim:) Son 10 yıldır aynı yerdeyim. Umudu kaybetmek yok:)
Oo daha benim yolun basinda iki oldu. Artık öyle bir fobik oldum ki her girdiğim yer böyle kısa sürecek diye korkuyorum şuan :(

Deme öyle kendini gelistirirsen gayet iyi kaliteli firmalar falan olur onlar ama sen kpss de düşün derim :KK66: skma canını da o tür insanlar iç hayatları mutsuz o yüzden öyle kabalar bunu unutma. .
Evet hatta bu üretimdeki arkadaşa bu kadını bosayacagim falan diyordu ne oldu en son bilmiyorum. herşey kısmet ya :)

Merhabalar herkese. Bugün öyle şeyler yaşadım ki kabus olmasını istedim hep içimden. Kısaca özetlemeden önce konuyu daha iyi anlamak için, muhendisim ve geçen senenin başına kadar beş aydır çalıştığım firmadan istifa etmiştim. Nedenleri de, patron şirketi olması, patronun ve oğlunun saçma tavırları, çalışma arkadaslarinin ilk etapta bana uyguladığı mobbingler vs.

Sonrasında yılbaşında suanki çalıştığım iş yerine girdim. Kalite kontrol olarak alındığım bu iş yerinde yapmayacagim iş kalmayacağını ve bunun basima iş acmayacagini nereden bilebilirdim. Şu on ayı da özetleyerek olursak, üretim yapan bir firma laboratuvarini sıfırdan kurdum ve kendim 2017 mezunuyum. Yine bir patron firması, karı koca ve egolarini yarıştıran insanlar. Geldiğimden beri vurdulu kirdili kavgaları bitmedi hiç. Ona rağmen verilen işleri yaptım, üretim planlama yaptım. Sistem yoktu üretim formlarini vs çalışmalara göre düzenledim. Hem arge çalışmalarını yapıyor, hem kalite kontrole bakıyor, hem üretim planlama yapip, hem de bayiliklerle sürekli iletişim icinde bulunuyorum, ve bir ihracat firması olduğu için düzenlenen belgeler vs herşey İngilizce . Urun dokumanlari, sertifikalarini falan düzenliyorum, -bir de guzel tasarimli belge isteniyor- bir sekilde dizaynını da yapıp gönderiyorum. Bu arada çalışma surelerimiz hep belirsizdi. Yani burda ne kaldığın mesai saati belli, ne çıkış saatin. Dün gece 12 ye kadar mesaiye kaldım mesela, cumartesileri tatil olmasına rağmen geldiğimiz oldu. Bu arada benden başka üretimle ilgilenen bir arkadaş var, ve üretimde çalışan üretim personeli. Üretim departmanı özetle bu şekilde.

Dün gece acil bir ürünün yetişmesi gerekiyordu. Gece on iki buçukta eve gelmişim düşünün. Üretim formlarini gerekli etiketleri çıkarttım verdim. Ama herhalde yorgunluğun azizliği mi ne oldu, gece birde beni aradılar. Hammadde yüzdeleri sıkıntılı formda hatalar var diye. Bu arada bu formlar Excel de kendim dizayn ettiğim formlardi. Sabah geldim hicbirseyden haberim yok tabi. Önce patron aferin diye bana bağırmaya başladı. Anlamadım. Senin yaptığın tüm reçeteler hatalı, hani bazen laboratuvarda oluyor uretimde farklı çıkıyor ya hepsi senin suçun. Senin boklu formların. Bir exceli ogrenemedin. Senin yuzunden insanlar geceden boyu calisiyorlar, irzlarina gectin. Uzak dur benden seni görmek istemiyorum diye beni laboratuvardan herkesin içinde kovdu. Ben de istifa verdim tabi, ki kendisi zaten beni kovcakmis, hatta daha önce iki kez daha kovcakmis üretimdeki arkadaş engel olmuş.

Neyse istifayı verdim . İlgili kişi yanıma geldi, ugtattigim zararın yazdığı bir kağıdı imzalamami istedi. İmzalamadim, direndim, altına da firma olarak talebimiz yoktur diye eklettirceklermis, tutanak için istiyorlarmis. İmzalamak istemedim. Sinirlerim bozuldu, ağlamaya başladım ama ne biçim. En son beni çagirdi yanına. Gittim, işte senin kötü niyetim yok, sadece uğrattigin zararı gör diye, gittiğin diğer işlerde dikkat et diye vs dedi. Zaten farkındayım ve gidiyorum dedim. Ağlamaya başladım. En sevmedigim bu lanet olası gözyaşlarını tutamamam. Eşi de gelmis, firmamızı zarara uğratanlari niye burda tutuyorsunuz diye üretimdeki arkadasa kızmis.

O kadar canım yandi ki. Oradan nasıl çıktım gittim bilmiyorum. Bugün kestim ilişiği, ama o tutanak şeyini imzalamadim. O kadar üzgünüm ki . Tüm emeklerim cöpe gitti. Artık özgüvenim yerle bir .. ne yapmalıyım bilmiyorum..
Ozguvenin niye yerle bir oluyo gece 12 ye kadar mesai yaptiran insandisi somurgecilerden kurtuldun ...10 bin mi aliyordun aylik merak ettim

Ozguvenin niye yerle bir oluyo gece 12 ye kadar mesai yaptiran insandisi somurgecilerden kurtuldun ...10 bin mi aliyordun aylik merak ettim
Önceki iş yerinde de problem vardı ayrıldım , simdi burda da böyle. İnsan sorun bende mi diyor.. ama haklısınız öte yandan buradan kurtuldum o iyi oldu. 2500 du yeni 3000 olacaktı ama işte nasip degilmis

Önceki iş yerinde de problem vardı ayrıldım , simdi burda da böyle. İnsan sorun bende mi diyor.. ama haklısınız öte yandan buradan kurtuldum o iyi oldu. 2500 du yeni 3000 olacaktı ama işte nasip degilmis
Ozel sektor hep ama hep pislik yuvasi yalaka cenneti ..
Isini iyi yapanlar da en ufak hatada harcanir..gencsin calisip atan bi devlet kapisina imkan varsa tabi
.

Bak ona girmiştim üni mezunu olmadan. 85 mi ne almıştım. Tercih de yapmıştım ama olmamıştı :) atanma olayı çok uzak bana ya
Devlete geçmeyin zaten.Siz kurumsal bir firmaya girin tecrübe ede ede en iyi kariyeri yaparsınız.
Eşimin iş yerinde ki mühendislerin işleri de zor fakat yıllardır aynı şirketteler ve seneler önce 20 bin liraya yakın maaş aldıklarını biliyorum.İmkanları çok çok iyi

Memur olup mesleğinizi unutmanizi istemem açıkçası. .

Ozel sektor hep ama hep pislik yuvasi yalaka cenneti ..
Isini iyi yapanlar da en ufak hatada harcanir..gencsin calisip atan bi devlet kapisina imkan varsa tabi
.
Şimdi uyandım kendi kendime. Herhalde alışkanlık olduğu için. Uyandığim gibi olayı hatırlayıp öyle canım yandı ki. Bu olayı unutamicam sanırım. O kadar kin ve öfke doluyum ki..

Devlete geçmeyin zaten.Siz kurumsal bir firmaya girin tecrübe ede ede en iyi kariyeri yaparsınız.
Eşimin iş yerinde ki mühendislerin işleri de zor fakat yıllardır aynı şirketteler ve seneler önce 20 bin liraya yakın maaş aldıklarını biliyorum.İmkanları çok çok iyi

Memur olup mesleğinizi unutmanizi istemem açıkçası. .
Şuan o kadar kötü hissediyorum ki... Bir hatada yaptığım tüm şeyi silip attılar. Resmen yaka paça kovuldum desem yeridir. Piskolojim çok bozuk şuan. Bu ikinci yerimdi, bu da hüsran oldu. Şuan kendimde arıyorum acaba ben mi hata yapıyorum diye .Dahası ailemin maddi durumu iyi değil, ve su ekonomik şartlarda nasıl iş bulacağım. Dün nurdan kovulan bir arkadaş yazdı bana işsizlikten ağladim, burası geri çağırsa dönerim o derece diyor. Ne yapacağım bilmiyorum...

Şuan o kadar kötü hissediyorum ki... Bir hatada yaptığım tüm şeyi silip attılar. Resmen yaka paça kovuldum desem yeridir. Piskolojim çok bozuk şuan. Bu ikinci yerimdi, bu da hüsran oldu. Şuan kendimde arıyorum acaba ben mi hata yapıyorum diye .Dahası ailemin maddi durumu iyi değil, ve su ekonomik şartlarda nasıl iş bulacağım. Dün nurdan kovulan bir arkadaş yazdı bana işsizlikten ağladim, burası geri çağırsa dönerim o derece diyor. Ne yapacağım bilmiyorum...
herşeyde bir hayır vardır göreceksiniz,içinizi rahat tutun.. Siz gayretlerinizin karşılığını alacaksınız inşallah..onlar da sizi kaybettiği ile kalacaklar..üzülmeyin daha iyi işler bakın inşallah..o kadar çalışmaya 2500 nedir??en az 5000 olmalıydı:KK12:

Back