Bugünü unutmayacağım..

Merhabalar herkese. Bugün öyle şeyler yaşadım ki kabus olmasını istedim hep içimden. Kısaca özetlemeden önce konuyu daha iyi anlamak için, muhendisim ve geçen senenin başına kadar beş aydır çalıştığım firmadan istifa etmiştim. Nedenleri de, patron şirketi olması, patronun ve oğlunun saçma tavırları, çalışma arkadaslarinin ilk etapta bana uyguladığı mobbingler vs.

Sonrasında yılbaşında suanki çalıştığım iş yerine girdim. Kalite kontrol olarak alındığım bu iş yerinde yapmayacagim iş kalmayacağını ve bunun basima iş acmayacagini nereden bilebilirdim. Şu on ayı da özetleyerek olursak, üretim yapan bir firma laboratuvarini sıfırdan kurdum ve kendim 2017 mezunuyum. Yine bir patron firması, karı koca ve egolarini yarıştıran insanlar. Geldiğimden beri vurdulu kirdili kavgaları bitmedi hiç. Ona rağmen verilen işleri yaptım, üretim planlama yaptım. Sistem yoktu üretim formlarini vs çalışmalara göre düzenledim. Hem arge çalışmalarını yapıyor, hem kalite kontrole bakıyor, hem üretim planlama yapip, hem de bayiliklerle sürekli iletişim icinde bulunuyorum, ve bir ihracat firması olduğu için düzenlenen belgeler vs herşey İngilizce . Urun dokumanlari, sertifikalarini falan düzenliyorum, -bir de guzel tasarimli belge isteniyor- bir sekilde dizaynını da yapıp gönderiyorum. Bu arada çalışma surelerimiz hep belirsizdi. Yani burda ne kaldığın mesai saati belli, ne çıkış saatin. Dün gece 12 ye kadar mesaiye kaldım mesela, cumartesileri tatil olmasına rağmen geldiğimiz oldu. Bu arada benden başka üretimle ilgilenen bir arkadaş var, ve üretimde çalışan üretim personeli. Üretim departmanı özetle bu şekilde.

Dün gece acil bir ürünün yetişmesi gerekiyordu. Gece on iki buçukta eve gelmişim düşünün. Üretim formlarini gerekli etiketleri çıkarttım verdim. Ama herhalde yorgunluğun azizliği mi ne oldu, gece birde beni aradılar. Hammadde yüzdeleri sıkıntılı formda hatalar var diye. Bu arada bu formlar Excel de kendim dizayn ettiğim formlardi. Sabah geldim hicbirseyden haberim yok tabi. Önce patron aferin diye bana bağırmaya başladı. Anlamadım. Senin yaptığın tüm reçeteler hatalı, hani bazen laboratuvarda oluyor uretimde farklı çıkıyor ya hepsi senin suçun. Senin boklu formların. Bir exceli ogrenemedin. Senin yuzunden insanlar geceden boyu calisiyorlar, irzlarina gectin. Uzak dur benden seni görmek istemiyorum diye beni laboratuvardan herkesin içinde kovdu. Ben de istifa verdim tabi, ki kendisi zaten beni kovcakmis, hatta daha önce iki kez daha kovcakmis üretimdeki arkadaş engel olmuş.

Neyse istifayı verdim . İlgili kişi yanıma geldi, ugtattigim zararın yazdığı bir kağıdı imzalamami istedi. İmzalamadim, direndim, altına da firma olarak talebimiz yoktur diye eklettirceklermis, tutanak için istiyorlarmis. İmzalamak istemedim. Sinirlerim bozuldu, ağlamaya başladım ama ne biçim. En son beni çagirdi yanına. Gittim, işte senin kötü niyetim yok, sadece uğrattigin zararı gör diye, gittiğin diğer işlerde dikkat et diye vs dedi. Zaten farkındayım ve gidiyorum dedim. Ağlamaya başladım. En sevmedigim bu lanet olası gözyaşlarını tutamamam. Eşi de gelmis, firmamızı zarara uğratanlari niye burda tutuyorsunuz diye üretimdeki arkadasa kızmis.

O kadar canım yandi ki. Oradan nasıl çıktım gittim bilmiyorum. Bugün kestim ilişiği, ama o tutanak şeyini imzalamadim. O kadar üzgünüm ki . Tüm emeklerim cöpe gitti. Artık özgüvenim yerle bir .. ne yapmalıyım bilmiyorum..
canim benim daha 2017 mezunuymussun belliki gencecik bir muhendissin..daha sur yolun basindasin..ne psikopatlarla tanisican ne manyaklarini goreceksin..özel sektör sonucta..ama moralini bozma zamanla sen de pisecek yeri geldiginde aglamak yerine sakır şakır yüzlerine sayacaksin..tecrübe de gec..Allah bi kapiyi kapatir yenisini acar..insalah cok daha guzel bir is bulacaksin..kendine olan özguvenini sakın yitirme..

Canim aynisi basima geldi bende bilgisayar mühendisiyim. Ilk basvurdugum yazilim firmasi cok guzeldi arkdaslarin bazilari haric digerleri pek sindiremediler. 1 ay icerisinde beni patrona pasif diye soylenmisler ki oyle bir sey yok . neyse ordan ciktim
Senin gibi ozguvenim yerle 1 oldu disari bile cikmiyordum.
Sonra 1 hafta sobra bana telefon geldi baska yazilim firmasindan gelin baslayin diye sevindim tabi beklemiyordum boyle haber.
Ben burda iyice hirsta yaptim . basardim firmalar yazilimlar programlar toplantilar derken.
Eski cikartildigim firmayla toplantiya katildim. BUnlar şok tabi beni görünce. Toplanti yapildi. Ve bunlarla yapilan anlasma benim kararimla fes edildi . onlarda morardi tabi.
Allah buyuk sanada boyle guzel bir kapi acilir en guzel ornegin benim suan. Inaniyorum iyi olacak senin icin.

Ve bende o gunu hic unutmuyorum ki eminim sende unutmayacaksin. Intikam soguk yenen yemektir darisi sana canim
Ne anlatcam. Benim de ilk firmam da öyle oldu. Pasifim diye göstermişlerdi beni. Çıktım bu ikinci firmaya geldim ben de hırs yapmıştım. Onların karşisina cikcam başarımı gostercem vs diye. Özgüven sıfır beni bu saatten sonra Steve jobs hikayeleri de paklamaz.. senin adına cok sebsok sevindim başarılarının devamını dilerim :)

Valla bu patron şirketleri heeep böyle.
Nereye girersen gir kurumsallık yoksa böyle oluyor sonu.
Bu yüzden başıma bir daha gelmez deme... Gelebilir.
Bununla yaşamayı maalesef öğrenmeliyiz.
Üzme kendini.
Çok çalışkanmışsın.
Seni her fabrika ister.

bu sekilde ısleyıs olmaz olamaz ne uretıyorsanız dogru olmaz bu birimler elbette hem urunun guvenırlıgını ortaya koymak ıcın var hem hataları bulmak ıcın ve de belgelendirme ıcın. Bir göz yapıyor herseyı pekala hata olacak özelden bilgileri beklıyorum
Aynen ne bekliyorlardı anlamadım . Gecenin onunda form çıkarmışim bir de sürekli oran degitirdiler. Mesaide girmisiz 14. Saate . Allah'ından bulsunlar

boyle yerlerde calisma satis muhendisi ol ama kurumsal yerlerde calis. ve unut... ilk is yerimde bulasik yikamistim hadi neyse demistim cunku babam bu devirde kim kime bostan para veriyor ben de az ayak isi yapmadim diyerek cikmama engel olmustu. ankarada tek basina. 1 ayin sonunda seref yoksunu patron motorcu arkadaslarina kahve yapmami isteyince istifa ettim. bir daha da boyle yerlere adimimi atmadim.

Gerçekten zarara mı uğrattınız firmayı yoksa işten çıkın diye üzerinize mi oynadılar?Bu kısmı çok merak ettim
Ortada patronun dediğine göre zarar varmış. Neye göre kime göre anlamadım. Ki ben tek karar mekanizmasiysam görevim ne benim, ne diye ise alındim ne işler yaptırıldı. Üretimdeki arkadaşa bile bana yüklendiği kadar kizmamis. Ki en önce onun kontrol etmesi gerekirdi..

Valla bu patron şirketleri heeep böyle.
Nereye girersen gir kurumsallık yoksa böyle oluyor sonu.
Bu yüzden başıma bir daha gelmez deme... Gelebilir.
Bununla yaşamayı maalesef öğrenmeliyiz.
Üzme kendini.
Çok çalışkanmışsın.
Seni her fabrika ister.
Çok sağolun :) akademik kariyere yonleneyim diyorum ama

boyle yerlerde calisma satis muhendisi ol ama kurumsal yerlerde calis. ve unut... ilk is yerimde bulasik yikamistim hadi neyse demistim cunku babam bu devirde kim kime bostan para veriyor ben de az ayak isi yapmadim diyerek cikmama engel olmustu. ankarada tek basina. 1 ayin sonunda seref yoksunu patron motorcu arkadaslarina kahve yapmami isteyince istifa ettim. bir daha da boyle yerlere adimimi atmadim.
Ben de burda bulaşık yıkadım bu arada temizlikçi abla gelemeyince :) yapmamak lazımmış baksaniza. Tüm emeklerim haram olsun

Ben de burda bulaşık yıkadım bu arada temizlikçi abla gelemeyince :) yapmamak lazımmış baksaniza. Tüm emeklerim haram olsun
gecti gitti. onune bak. kurumsal ywrlere bak. linkedin baglantilari okustur kendine deger kat. excel ogren :)

canim benim daha 2017 mezunuymussun belliki gencecik bir muhendissin..daha sur yolun basindasin..ne psikopatlarla tanisican ne manyaklarini goreceksin..özel sektör sonucta..ama moralini bozma zamanla sen de pisecek yeri geldiginde aglamak yerine sakır şakır yüzlerine sayacaksin..tecrübe de gec..Allah bi kapiyi kapatir yenisini acar..insalah cok daha guzel bir is bulacaksin..kendine olan özguvenini sakın yitirme..
İnşallah güzel dilekleriniz için çok sağolun :) ama içimdeki o heves oldu ve özgüven şuan yerle bir. Ekonomik durumlar ortada ve napcam bilmiyorum

İşte aynı dert burda var. Arkaları bakan koyacak kadar sağlam ya ben sadece bir gariban bunlara karşı. Benle resmen dalga geçtiler. Mahvetmek istiyorum onları. Karı koca artık güç zehirlenmesi geçiriyorlar . Bir de ben on ikide çıktım diye laf etmis niye kalmadi diye.

Mesai ücretlerini aldın mı peki, ordan yürü devamı gelir. Işe giriş bildirgende mühendis olarak geçiyorsa iş tanımın, mühendisler odasının ücret tarifesine uymak zorundalar. Muhtemelen maaşın o ücret değildir. Buralardan bir sürü handikaplar bulursun. Bir şey soracam, benim çalıştığım catering firması vardı. Gıda mühendisi çalıştırma durumu vardı. Sırf belediye ruhsatı çalışma ruhsatı alabilmek için gıda mühendisini sorumlu müdür olarak noterden atamamizi istemişti. Senin de öyle bir durumun var mi, üretim müdürü gibi..

Gerçekten zarara mı uğrattınız firmayı yoksa işten çıkın diye üzerinize mi oynadılar?Bu kısmı çok merak ettim

Bence her sistemi oturtunca , bunun yerine baska birini koyariz diye düşünmüştür patronun karisi. :)) (genelde hanımlar çok iyi iş bilir çünkü)

Ben çalıştığım yerde konumum da, doğruları gerçekleri söylemekten çekinmem, yağcılık yapamam patronun karisi hoşlanmaz benden, beni tutacak bir eleman alaçam buraya der.. :))

Çalışma saatleri ve diğer usulsüzlüklere ilgili mutlaka şikayette bulunun.. siz mutlaka hakkınızı arayın.. Yarın ilk iş avukata gitmek olsun.. Benim dayım Türkiyenin çok büyük bi şirketinde çalışıyordu Yönetim değişince işten çıkardılar haksız yere.. ise iade davası açtı kazandı.. Araya istediğini koydular.. en azından bi korku salsaniz yeter.. Gerçekten zarara uğramış olabilirler ama sizin ugrasidiginiz bu zararı tanzim etmeliler.. Hadi hak hukuk ise yaramadı en azından canları sıkılır yetmez mi ?!

Mesai ücretlerini aldın mı peki, ordan yürü devamı gelir. Işe giriş bildirgende mühendis olarak geçiyorsa iş tanımın, mühendisler odasının ücret tarifesine uymak zorundalar. Muhtemelen maaşın o ücret değildir. Buralardan bir sürü handikaplar bulursun. Bir şey soracam, benim çalıştığım catering firması vardı. Gıda mühendisi çalıştırma durumu vardı. Sırf belediye ruhsatı çalışma ruhsatı alabilmek için gıda mühendisini sorumlu müdür olarak noterden atamamizi istemişti. Senin de öyle bir durumun var mi, üretim müdürü gibi..

Bence her sistemi oturtunca , bunun yerine baska birini koyariz diye düşünmüştür patronun karisi. :)) (genelde hanımlar çok iyi iş bilir çünkü)

Ben çalıştığım yerde konumum da, doğruları gerçekleri söylemekten çekinmem, yağcılık yapamam patronun karisi hoşlanmaz benden, beni tutacak bir eleman alaçam buraya der.. :))
Maaş konusunda sıkıntı olmadı. Mesai ücreti diye birşey şu ana kadar bir kere aldım öyle söyleyeyim. Yakin zamanda bir zam yaptı herhalde onun yerine onu saydı.

Kadın benim yerime birini getirecekti zaten ama sadece bir hafta durdu kız :D kadın beni hiç sevmedi zaten bir yandan doldurdu hep kocasını

Çalışma saatleri ve diğer usulsüzlüklere ilgili mutlaka şikayette bulunun.. siz mutlaka hakkınızı arayın.. Yarın ilk iş avukata gitmek olsun.. Benim dayım Türkiyenin çok büyük bi şirketinde çalışıyordu Yönetim değişince işten çıkardılar haksız yere.. ise iade davası açtı kazandı.. Araya istediğini koydular.. en azından bi korku salsaniz yeter.. Gerçekten zarara uğramış olabilirler ama sizin ugrasidiginiz bu zararı tanzim etmeliler.. Hadi hak hukuk ise yaramadı en azından canları sıkılır yetmez mi ?!
Bunun için hem uğraşacak gücüm kalmadı hem de Türkiye de adalet öldü artık, araya bakan falan koyacak kadar güçlü karşı taraf..

Bunun için hem uğraşacak gücüm kalmadı hem de Türkiye de adalet öldü artık, araya bakan falan koyacak kadar güçlü karşı taraf..

Siz bilirsiniz ama unutmayın haksızlık karşısında susmak kendinize yapılacak en büyük haksızlık..

Hakkınızı aradığınız davayı en fazla kaybedersiniz .. Ama denemiş olursunuz .. En azından bi avukata danışın..

Excel’de gerçekten hata var mıydı yoksa başka bir suçu mu üstünüze attılar?

Siz bilirsiniz ama unutmayın haksızlık karşısında susmak kendinize yapılacak en büyük haksızlık..

Hakkınızı aradığınız davayı en fazla kaybedersiniz .. Ama denemiş olursunuz .. En azından bi avukata danışın..
Aslında en azından dediginiz gibi bir denemek lazım ama önce kafamı toplamaliyim..

Back