Bugünü unutmayacağım..

Bulmaya başlamışlar bile siz içinizi rahat tuttun bi deneyim olarak görün sadece tecrübesi kalsın diğer detayları düşünmemeye çalışın
Piskolojim çok bozuk şuan. Hele o tutanak kağıdını önüme getirdikleri an.. neye uğradığımi şaşırdım ağlamaya başladım. Allah'ından bulsunlar mahvettiler bugün beni..

İyi ki imzalamadın.
Keşke dava açabilsen. Bir araştır sigortan falan yatmış mı diye bu arada. Oradan da vurabilirsin.

İyi ki imzalamadın.
Keşke dava açabilsen. Bir araştır sigortan falan yatmış mı diye bu arada. Oradan da vurabilirsin.
Muhasebelerinde dönen teraneleri vs biliyorum az çok.. bir de sürekli eleman sirkülasyonu var. Bozulan piskolojim ne olacak bilmiyorum.. bir de araya bakan koyacak kadar hükümete yakınlar isim Zor .

Tazminatı alamayın diye ellerinden geleni yapmışlar. İyi bir avukata danışıp maddi manevi tazminat davası açın.
Lütfen güçlü olun ve hakkınızı alın. Bunlar bunu alışkanlık haline getirmişlerdir pis emek hırsızları. .

Kimya Mühendisi
Öncelikle bende medikal bir firmada calısıyorum. Kalite kontrol, kalite guvence, kalite ruhsatlandırma
Üretim, üretim geliştirme, üretim planlama
Temiz oda (lab . Dedıgıniz)
Arge
Grafiker (tasarım ıcın)
Ve etiket basın elemanı
Bunları her bırı ayrı bir kol
Siz hem uretım emri doldurup hemde kalite kontrol olarak urunu forma uygun kontrol edemezsiniz, yasak yasal degıl etik degil.
Ayrıca olusumu hıc oturmamış bir ıs yerinde olmanız evet talihsizlik ama etiketi de siz tasarlayıp yine basıp yine kalite kontrol olarak kontrol edemezsiniz. Bızde bu isler uc asamalı oluyor. Ben basladıgımda da cok yeniydı ama yinede departmanlar ayrı en azından bir kısı vardı ıclerınde
O yuzden kendinize guvenınızı kaybetmeyin is tanımınız neyse dava yolu gayet acık sızın yanınızda olurlar. Buarada merak ettim İstanbulu neresinde bu firma ne uretımeye calısıyor bu insanlar

Keske onlar kovsaymıs tazminat alırdın işsizlik maası alırdın kötü olmus
İnanın orda bir dk durmak istemedim. O kadar canım yandı ki o kadar üzerime gelindi ki. Yorgun argın geldim ise 16 saat mesaiden sonra ugradigim tavira bakın ..

İnanın orda bir dk durmak istemedim. O kadar canım yandı ki o kadar üzerime gelindi ki. Yorgun argın geldim ise 16 saat mesaiden sonra ugradigim tavira bakın ..
Herşeyin hayırlısı belki daha güzel bi iş bulacaksın
Seni bıraksalar gece onikilere devam edicektin calısmaya ama bu normal değil kısmet belki simdi cok daha insani yerlerde calısırsın üzülme daha fazla

Mobing için cimer e şikayet et keske sana imzalatılmak istenen formun resmini ceksen.eğer. sen oranın can damarı olduğuna. İnanıyorsan göz yasını sil iflas etmesini seyret.senle tıkandıklarını ıdda edıyorlarsa kendileri .Kurtarsın bakalım

Muhasebeden bir arkadaşı biliyorum ve yaptığı usulsüzlükler çok fazla. Ama başındaki insanlar fiiliyat olarak iktidara yakın insanlar öyle diyeyim, sonuç alamam..

Zaten hep bu iktidara yakın firmalar işçi haklarını hiçe sayıyorlar. Ne mesai ne sosyal hak ne bişey. Günluk 11 saatten fazla çalışma yapmak yasal değil biliyor musun. Mesai dahil günlük 11 saat. Hafta da 60 saat. Sen bu kadar mesainin ücretini aliyormuydun? Seni mesai kalmaya zorlayamazlar bunlardan alır yürürsün. Mesai ücretlerimi alamıyordum diye.

Benim eşimin firması 7 gün çalışma yaptırıp mesai ücreti bile ödemiyordu çalışanlara, tatiller ortada yok. Dava acsak yüzde yüz kazanırdık ama arkaları sağlam olduğu için adalet normal işlemeyecekti.

Ufacık firmaları işçi çalıştırmada iş güvenliğinde zorlar denetlerler. Ama bu firmalar işçilerin sırtından kalkınırlar.

Tazminatı alamayın diye ellerinden geleni yapmışlar. İyi bir avukata danışıp maddi manevi tazminat davası açın.
Lütfen güçlü olun ve hakkınızı alın. Bunlar bunu alışkanlık haline getirmişlerdir pis emek hırsızları. .
Aynen sürekli bir eleman sirkulasyonu var .Ben bugün ordan ağlaya ağlaya çıktım yola. En son bir ara öyle bir kendimden geçmişim ki yanındakilere sarıldım düşmeyim diye. O kadar ah ettim ki. Keşke şuan dik dursam da mobbing davası vs acabilsem.

O belgeyi ımzalamadıgın ıyı olmus buarada basına ıs acarsin davayı engellemek ıcın yapmıslardır.

Birde urun sertifikalarını da siz hazırlamıssınız yasal mı bu belgeli fılan mı ne urettıgınızı bilmiyorum ama kolay mı o kadar sektör neydı

Canim aynisi basima geldi bende bilgisayar mühendisiyim. Ilk basvurdugum yazilim firmasi cok guzeldi arkdaslarin bazilari haric digerleri pek sindiremediler. 1 ay icerisinde beni patrona pasif diye soylenmisler ki oyle bir sey yok . neyse ordan ciktim
Senin gibi ozguvenim yerle 1 oldu disari bile cikmiyordum.
Sonra 1 hafta sobra bana telefon geldi baska yazilim firmasindan gelin baslayin diye sevindim tabi beklemiyordum boyle haber.
Ben burda iyice hirsta yaptim . basardim firmalar yazilimlar programlar toplantilar derken.
Eski cikartildigim firmayla toplantiya katildim. BUnlar şok tabi beni görünce. Toplanti yapildi. Ve bunlarla yapilan anlasma benim kararimla fes edildi . onlarda morardi tabi.
Allah buyuk sanada boyle guzel bir kapi acilir en guzel ornegin benim suan. Inaniyorum iyi olacak senin icin.

Ve bende o gunu hic unutmuyorum ki eminim sende unutmayacaksin. Intikam soguk yenen yemektir darisi sana canim

Öncelikle bende medikal bir firmada calısıyorum. Kalite kontrol, kalite guvence, kalite ruhsatlandırma
Üretim, üretim geliştirme, üretim planlama
Temiz oda (lab . Dedıgıniz)
Arge
Grafiker (tasarım ıcın)
Ve etiket basın elemanı
Bunları her bırı ayrı bir kol
Siz hem uretım emri doldurup hemde kalite kontrol olarak urunu forma uygun kontrol edemezsiniz, yasak yasal degıl etik degil.
Ayrıca olusumu hıc oturmamış bir ıs yerinde olmanız evet talihsizlik ama etiketi de siz tasarlayıp yine basıp yine kalite kontrol olarak kontrol edemezsiniz. Bızde bu isler uc asamalı oluyor. Ben basladıgımda da cok yeniydı ama yinede departmanlar ayrı en azından bir kısı vardı ıclerınde
O yuzden kendinize guvenınızı kaybetmeyin is tanımınız neyse dava yolu gayet acık sızın yanınızda olurlar. Buarada merak ettim İstanbulu neresinde bu firma ne uretımeye calısıyor bu insanlar

Sıfırdan oluşturdum herşeyi. Üretimle ilgilenenen arkadaş bana sadece labda ARGE için yardım ediyordu geri kalan tüm işler bende. Bir de her giden üründen numune al, onu listele, analiz et, formları bayilere gönder o da bendeydi. Yani bütün bu ıvır zivir ama iş yürüten işler bendeydi. Diğer bilgileri özelden yazayım size

Herşeyin hayırlısı belki daha güzel bi iş bulacaksın
Seni bıraksalar gece onikilere devam edicektin calısmaya ama bu normal değil kısmet belki simdi cok daha insani yerlerde calısırsın üzülme daha fazla
Beni en çok zorlayan da bu çalışma saatleri. İnanın mesai bitimi altı bucuk ama biz çoğu kez patron yüzünden sekizlere kadar çalışıyorduk. Hiçbirini sorun etmedim ve böyle bir tavırla karşılaştım

Sıfırdan oluşturdum herşeyi. Üretimle ilgilenenen arkadaş bana sadece labda ARGE için yardım ediyordu geri kalan tüm işler bende. Bir de her giden üründen numune al, onu listele, analiz et, formları bayilere gönder o da bendeydi. Yani bütün bu ıvır zivir ama iş yürüten işler bendeydi. Diğer bilgileri özelden yazayım size
bu sekilde ısleyıs olmaz olamaz ne uretıyorsanız dogru olmaz bu birimler elbette hem urunun guvenırlıgını ortaya koymak ıcın var hem hataları bulmak ıcın ve de belgelendirme ıcın. Bir göz yapıyor herseyı pekala hata olacak özelden bilgileri beklıyorum

Mobing için cimer e şikayet et keske sana imzalatılmak istenen formun resmini ceksen.eğer. sen oranın can damarı olduğuna. İnanıyorsan göz yasını sil iflas etmesini seyret.senle tıkandıklarını ıdda edıyorlarsa kendileri .Kurtarsın bakalım
Aynı şeyi düşünüyorum ama gururlarindan dolayı bunlar kabul etmezler kendi suçlarını. Artık ordan çıktım gittim, formu PC de yazıp bana imzalatcaklardi.

Zaten hep bu iktidara yakın firmalar işçi haklarını hiçe sayıyorlar. Ne mesai ne sosyal hak ne bişey. Günluk 11 saatten fazla çalışma yapmak yasal değil biliyor musun. Mesai dahil günlük 11 saat. Hafta da 60 saat. Sen bu kadar mesainin ücretini aliyormuydun? Seni mesai kalmaya zorlayamazlar bunlardan alır yürürsün. Mesai ücretlerimi alamıyordum diye.

Benim eşimin firması 7 gün çalışma yaptırıp mesai ücreti bile ödemiyordu çalışanlara, tatiller ortada yok. Dava acsak yüzde yüz kazanırdık ama arkaları sağlam olduğu için adalet normal işlemeyecekti.

Ufacık firmaları işçi çalıştırmada iş güvenliğinde zorlar denetlerler. Ama bu firmalar işçilerin sırtından kalkınırlar.
İşte aynı dert burda var. Arkaları bakan koyacak kadar sağlam ya ben sadece bir gariban bunlara karşı. Benle resmen dalga geçtiler. Mahvetmek istiyorum onları. Karı koca artık güç zehirlenmesi geçiriyorlar . Bir de ben on ikide çıktım diye laf etmis niye kalmadi diye.

Gerçekten zarara mı uğrattınız firmayı yoksa işten çıkın diye üzerinize mi oynadılar?Bu kısmı çok merak ettim

Back