Bügünde ben dertleşmek istedim sizlerle ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu arada eşinizin sorumluluklarını yerine getirmediğini, söyleyen yorumculara da, biraz insaflı düşünmelerini rica ediyorum, içki içiyor, kendine zarar veriyor, ailesine eziyet etmiyor, içki içmeyen ama eşini ailesine ezdiren, çocuklarıyla ilgilenmeyen, eşinin gezmesine para harcamasına karışan, eşini küçük gören, evde hiçbir işe yardım etmeyip kadını köle olarak kullanan bir sürü adam var, kayınvalideden hakaretler işiten ama eşi savunmayan kadınlara sabret, deyip taktikler verildiğini binlerce kez okudum, insan hakları gasp edilen hatta insan yerine konmayan kadınlar sabretsin, sen evi terk et.. hayır..

sizin sorununuz, eşinin kendine zarar vermesi ve sizin içkiden hoşlanmamanız..konunun bu açıdan yorumlanması gerekir..

tabiki içmese iyi olur, siz daha mutlu olursunuz, ama ailenize zarar vermediği sürece içmek kendi hakkıdır, siz ancak ona destek olarak bu alışkanlığından vazgeçmesi için uğraşabilirsiniz..

Evet yanlış duymadınız ailesiyle ilgili sorumluluklarını yerine getiriyor bu konuda yalan söyleyemem Allah çarpar beni 3 aylık bebeğim var birde 9 yaşında oğlum var... 3 aylık kızım için yapabileceği şuan için pek birşey yok zaten çok küçük ve sadece anne sütü alıyor şuan için aşılarına ve doktor kontrollerine götürüyor ve yıkarken yardımcı oluyor bazende işim varsa yatağında sallar uyuması için birde ben bebeğimle ilgilenirken ev işlerine yardımcı oluyor örneğin, bulaşıkları makinaya koyar, yemek saatinde salatayı yapar ve masayı hazırlar yada ne bileyim rahatsızsam yada zor durumdaysam evi süpürür ne bilim bazen ütüsünü yapar birde çamaşırları makinaya atar hatta cumartesi günleri yemeği o hazırlar bize balık yapar...yani bunları yapması bile bana fayda sağlıyor... Oğlumuzun bir çok sorumluluğuyla eşim ilgili veli toplantılarına eşim gider derslerini eşim yaptırır yada haftasonları maça,sinemaya yada playstation oynamaya götürür ilgisiz sorumsuz bencil bir baba değil yani sonuçta çalışıyor kendine ait iş yeri var ordada sorumlulukları ve çalışanları var memur bir adam değil sabah 8 akşam 5 değil işi yada haftasonu tatil diye yatmıyor ben bütün gün evdeyim bunları yapmayabilirde bana yardımcı olmak zorunda değil... ben belli bir süre çalıştım ama sonra çocuklarımı kendim büyütmek istiyorum çalışmayacağım dediğimde bana saygı gösterdi sen bilirsin nasıl mutluysan onu yap dedi yani hem çalışmıyorsun hemde sana yardımcı mı olacağım demiyor umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi... şimdi bu kadar olumlu huyları varken ben evi terkedersem nankörlük olmaz mı? adama sorarlar adamdan ne istedi de yapmadı diye...

İçmeye genelde cuma ve pazar akşamları gider yani cuma olduğunda ertesi gün tatil olduğu için oğlum 11-12'ye kadar ayakta oluyor babası geldiğinde görüyor... normalde 10'da yatırıyoruz... ama alkol konusu hariç babasına başka yönde soğuk yada tepkili bir çocuk değil aksine babasıyla iletişimi daha iyi çünkü bir çok sorunuyla babası ilgileniyor...oğlumu yaz tatillerinde cemaat'e ait yaz okuluna gönderiyoruz orada ingilizce ve din ayrıca Kur'an eğitimi alıyor biraz da alkol'e karşı bilinçli ve hassas olması bu yüzden sanırım ama dediğiniz gibi yalan değil sorumluluklarını bilen ilgili bir adam eşim ne adamlar var okuyoruz burda yada görüyoruz sosyal hayatımızdayukarıda da yazdım bazı detayları dediğim gibi asla eşim ve eşimin ailesi beni ezmedi kötü muamele edip hakaret etmedi yada eşim annesini hiç bir zaman bizim özel hayatımıza dahil edip karıştırmadı kararlarımızı hep eşimle ikimiz aldık gideceğim yere alacağıma vereceğime ne eşim ne eşimin ailesi müdahale etmez bu konuda gerçekten takdir ediyorum kıymet biliyorum aslında haklısınız en büyük zararı kendine veriyor ama insan yinede bu durum karşısında gamsız davranamıyor başına birşey gelmesinden korkuyorum haklı olarak...

Son düzenleme:
yaseku...eşinizin öyle güzel ve olması gerektiği gibi özelliklerinden bahsetmişsiniz ki, ben sizin için, çocuklarınız için mutluluk duydum.

yazdıklarınıza bakılırsa, bu eş, bu baba vicdanlı, merhametli, erdemli bir insan, vakti gelecek o alışkanlığından da uzaklaşacaktır... biraz zaman ve sabır... allah yuvanızı korusun.

siz sigara kullanıyor musunuz?

Aminnn çok teşekkür ederim... inşallah bırakır... bende eşimin iyi bir insan iyi bir baba olduğunu düşündüğüm için bu kadar zamandır sabırla bekliyorum... eksileri fazla olsaydı tahammül edemeyebilirdim:26:
siz sigara kullanıyor musunuz?

evet kullanıyorum malesef ama çocuklarımın yanında içmiyorum

içki herşeyden önce sağlığa zararlı eşinin alkol almasını istememen çok normal bende istemem ama eşinin artıları çok fazla canım sen surat asma ters davranma küsme aksine biraz güler yüzle tatlı dille eşini alkolü bırakması için ikna et herşeyden önce sağlığın için endişeliyim ayrıca çocuklarımıza kötü örnek oluyorsun diye konuşabilirsin umarım başarılı olursun canım

Ben anlamadım babalık görevi demek sadece gezdireyim yedireyim içireyim giydireyim midir?

Bu zaten her babanın yapması gereken şeyler..
bence baba dediğin örnek olmalı çocuğuna..
iyi birşey değil işte alışkanlık kötü bir alışkanlık yarına bir gün oğlu sigara içerse içki içerse içme diyecek yüzü bulamayacak kendinde
şimdiden babannesine çocukcağız şikayet ediyor babasını
bu onun gözünde babasını küçültmüyor mu
o kadar şahit olduğum şey var ki
benim bir akrabam vardı eve alkollü gelirdi o da güler şakalaşırdı
ama adamın 2 kızı vardı utanıyorlardı babalarının o hareketlerinden
saygı duymuyorlardı hoşlarına gitmiyordu işte

Yukarıda yazdığım cevapları okusaydınız eşimin babalık görevinin yedirip içirip gezdirmekten ibaret olmadığını anlardınız... okumaya üşendiyseniz ben bir daha yazayım... Her akşam derslerini babasıyla birlikte yapar oğlum ve hergün babasına kitap okur 40 dakika... Veli toplantılarına eşim katılır... oğlumuzun kahvaltısını babası hazırlar servisine bindirir ve haftasonları oğlumla bir aktivite yaparlar mutlaka bu bazen sinema bazen maça gitmek olur bazende playstation oynamak olur... Örnek olma mevzusuna gelince bu konuda bende kötü örnek olmasını istemediğimden eşime kızıyorum ve üzülüyorum benimde tüm derdim bu herşeyden önce kendisi için içmemesi gerek...Şahit olduğunuz kötü örneklerle kıyaslamadan konumu ele alsaydınız sevinirdim... Bu arada şunuda belirtmek isterim oğlum babasından utanan yada aşağılayan bir çocuk değil asla aksine benden daha çok babasına düşkündür ve babasıyla daha iyi anlaşır onunla daha çok şey paylaşır ama bu içki mevzusunda babasına laf söyleme hakkını kendinde görmediği için babaannesinin söylemesini daha uygun bulduğundan babaannesiyle dertleşir yani babamın erken ölmesini istemiyorum ve günaha girmesinide istemiyorum diyor... sonuçta babasına saygılı olmak zorunda 9 yaşındaki bir çocuk en fazla babacım içki içmeni istemiyorum çünkü seni önemsiyorum diyebilir hesap soramaz umarım anlatabilmişimdir... yani şu yaşımda ben babamın alkol aldığını görsem neden içiyorsun içmeyeceksin nefret ediyorum saygı duymuyorum istemiyorum diyemem...Bu arada alkol alan insan saygı duyulmayacak insan anlamına gelmez lütfen bunu bu şekilde telafuz etmeyin...

allah yardımcın olsun ınsallah alkolu bırakır cok mutlu huzurlu olursunuz

tabi okumakla yaşamak ayrı sey senınhıseetıgını hıssedemeyız ama bence bır sorunu tek taraf ustelenmemelı hafta sonları arkadaslarına hafta ıcıde en azından akşam yemegını esı ve cocuguyla gecırmesı sart hergun dısarıda olması arkdaslarına vakıt ayırması gereksız bana gore herseyın bır dozajı var

aynen öle hergün dışarda arkadaşlarıyla olan bir adama zaten tahammül edilemez diye düşünüyorum
bizde durum o kadar vahim değil cuma ve pazar akşamı arkadaşlarıyla haftaiçi evde oluyor ama derdim arkadaşlarıyla vakit geçirmesinden ziyade alkol için dışarı çıkılması yoksa bende karşı değilim haftanın bir veya iki gün kendine zaman ayırmasına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…