Eşimle dün akşam fena halde tartıştık çok kızgınım ona... sebep alkol alması eve saat 11'de geldi... dayanamadım ya sen gideceksin bu evden ya ben gideceğim dedim... istemiyorum seni dedim(tabi içte söylemedim bunu aslında)... hiç bir yere gitmiyorsun ben giderim dedi ve giyinip çıkıp gitti aradan 10 dk geçti kayınvalidem aradı;hiç iyi değilim anne dedim başladım ağlamaya(engel olamadım gözyaşlarıma)... noldu sorun ne dedi sorun oğlun anne fazla alkol almaya başladı eve geç geliyor, bugünde geciktim canım özür dilerim deyip 3 gün sonra yine geç geliyor bu kaçıncı bıktım geç gelmelerinden alkolü abarttı iyice alkolik olmasını istemiyorum dedim...2 evlat verdim 12 yılımı verdim ama alkol almaktan vazgeçmez ise böyle devam etmez bu dedim...
Haklısın kızım çok kızıyorum içtiğine biliyorsun babanda bende neler söylüyoruz söyleyecek söz tükendi bizde dedi... baban çok kırgın içtiği için neler söylüyoruz hep senin haklı olduğunu savunuyoruz ben her gördüğümde konuşuyorum kızıyorum nasihat ediyorum daha ne yapabilirm evlat işte dövülmüyor atılmıyor dedi...üzülme ağlama artık sütün kesilir hasta olursun yavruna yazık değil mi ararım şimdi onu dedi bende söyle sizde kalsın anne yoksa ben gideceğim dedim sakın bir yere gitme gücenirim azıcık hakkım varsa sözümü dinle gitme bir yere o gitsin nereye gidecekse otur evinde bir ihtiyacın olursa biz varız annenlere bişey söyleme falan dedi...
Bende hiç bir şey istemiyorum anne tek istediğim saatinde evine gelsin akşam yemek saatinde onu beklemekten bıktım bunaldım iyice dedim...Kayınvalidem de sen şimdi yeni doğum yaptın uykusuz kalıyorsunuz yoruluyorsun biraz onunda stresi var biraz sakinleş dedi...Yarım saat falan konuştuk telefonda ben ağladım o dinledi o ağladı ben dinledim sonra eşimi aramış bağırmış çağırmış yazıklar olsun alkol için arkadaşların için değer mi karını çocuklarını üzmeye ayıp yaptığın yarın bize gel baban senle konuşacak demiş... Sonrasında arkadaşım aradı yarın dışarı çıkalım bişiler yapalım program yapmayın diye... bende o üzüntüyle arkadaşıma anlattım eşimle tartıştığımı neden diye sordu alkolü çok seviyor bir türlü bıraktıramıyorum dedim... aynen bana şunları söyledi...
Arkadaşım: Bırak içsin bunun için kendini yıpratmaya değer mi?
Arkadaşım: Adam sorumluluklarını ihmal ediyor mu?
Ben: Hayır...
Arkadaşım: Kötü muamele ediyor mu?(şiddet hakaret aldatma gibi)
Ben: Hayır...
Arkadaşım: Eee en azından içmeye gittiğini arkadaşlarıyla nerde olduğunuda söylüyor yalanda söylememiş...
neden bu kadar üstüne gidiyorsun kendi halinde bırak ters tepmesin daha çok alkol almaya başlar dedi...
Aradan 1 saat geçti eşim eve geldi çocukları öptü banada iyi geceler dedi ve yattı... Tabi ben sabaha kadar uyuyamadım :26:
Yani arkadaşımın bu sözlerinin üzerine ben mi abartıyorum acaba diye sürekli düşünüyorum...
şimdi dövmüyor sövmüyor sorumlukluklarını yerine getiriyor diye alkol almasına müsama gösterilir mi:26:Alkol almak başlı başına bir kavga sebebi değil midir?Ben gerçekten alkolü sevdiği için üzülüyorum bunuda her defasında dile getiriyorum...
Aslında eşim özünde kötü biri değil çocuklarına ve bana düşkün ilgili bir baba ilgili bir eş...Ama bu alkole ve arkadaşlarına düşkün halleri eve geç gelmeleri beni delirtiyor sırf bu yüzden ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu...Yani sorunu ne anlamıyorum defalarca kez konuştum sitem ettim sızlandım küstüm tavır aldım bırak şu alkolü görüştüğün arkadaşlarından hiç haz etmiyorum çevreni değiştir diyorum...Yani insan neden alkol almayı sever? Benim bildiğim çok kederli sıkıntılı ise o an bişileri unutmak için alkol alıp kendini uyuşturmaya çalışır düşünmemek için yani...Belki eşinin bir sıkıntı var diyenler olabilir ama genel anlamda şöyle bir baktığımda gerçekten hayatının hiç bir döneminde sıkıntı zorluk yaşamış biri değil...Maddi anlamda da bir sıkıntımız yok işi gücü keyfi yerinde (Zaten kayınpederim maddi yönden evlendiğimiz günden bu yana hep yanımızda oldu desteğini hiç kesmedi...evimizi arabamızı eşyamızın aldı işimizi kurdu hatta gerektiğinde borç parada verir yani her anlamda fedakar bonkör bir babası var) Annesi deseniz evlatlarına düşkün ama üzerlerine baskı kuran bir anne değil...Kardeşiylede bir sorunu yok... ailemle arası süperdir hiç aileden yana sorun yaşamadık bugüne kadar annem babam abimle arasıda çok iyi..
Peki sorun ne? sağlığımızda yerinde 2 tane evladımız var onlarında sağlıkları yerinde çok şükür...
Bu arada Alkol aldığında saçma sapan hareketleri yok kendini kaybetmez komik duruma düşmez şiddet göstermez aksine çocuk gibi mutlu ve şen şakrak oluyor sürekli sohbet etmek ister içtiğinde kalk canım hazırlan dışarı çıkalım bişiler yiyelim dolaşalım der.. Allah var gezdiğime aldığıma verdiğime karışmaz... bizimle vakit geçirir özel günlerimizi unutmaz ve en sevdiğim özelliği kinci değildir asla küsmez kapris yapmaz tavır almaz ne söylersem söylim haklısın diyor hakkını ödeyemem sabırlı kadınsın kahrımı çekiyorsun diyor böyle söylediğinde de söylediklerime üzülüyorum:26: Bana vicdan yaptırıyor... Kızımız 3 aylık...oğlumuz 9 yaşında oğlum bile alkol almasına tepkili rahatsızlığını sürekli dile getiriyor sırf oğlum istemediği için yanında içmemeye özen gösterir evde alkol almaz bu yüzden dışarı çıkıyor alkol almak için...Tabii çıktığında da eve gelmek bilmiyor maşallah sonra sinirden hiç yüzüne bakmak istemiyorum eve geldiğinde açmısın diye sormuyorum... hiç gelmemiş gibi davranıyorum bozuluyor gelip sırnaşıyor özür diliyor sonra yüz bulamayınca gidip mutfakta kendine bişiler hazırlıyor gel beraber yiyelim diyor oralı olmuyorum... en azından yanımda otur diyor bazen otururum bazen gidip başka oda da başka birşeyle ilgileniyorum anlasın diye...
Kızlar napim siz söyleyin çok üzülüyorum çok kafama takıyorum.. Eşim açık açık alkol almaktan keyif aldığını sevdiğini söylüyor bırakmaya niyeti yok gibi ama ben gerçekten tahammül edemiyorumAlkol bağımlısı olmasından korkuyorum
Not: çok uzattıysam kusura bakmayın içimi döküp rahatlamak istedim okuyan herkese teşekkürler
içip eve geliyormuş ya canım, sen kokusundan hiçmi anlamamişdin? Anlamadım dediğinde, gözleride kip kırmızıyı diyince alkol değilde aklıma başka bir şey geldi:)canim benim esimde icki icermis te biz flort zamaninda daha alkolikmis ben nisanlanmaya karar verince bana gelip birisi soyledi bende esime soyleyince cildirmisti resmen neyse bende ona inanip nisanlanmistir hemen her aksam beni gormeye gelirdi nisanlanali 2.ay olunca ara sira gelirdi bende bikdimi diye dusunurdum aradigimda annesi uyuyor derdi meger icip gidip evde uyuyormus neyse evlendigimizin 3 ayinda basladi icmeye eve gec gelmeye bende ne safmisim ki gozleri kan gibi olurdu anlamazdim askim fazla calisma bak gozlerin ne hale gelmis derdim oda anliyordu salak oldugumu herhalde alnimdan oper askim hayatta en cok seni seviyorum derdi tabiki salakligimi sanirsam onuda gectik bir iki derken evde ic ben hazirlarim masani dedim ve yaptimda sonra sapitmaya basladi artik heraksam ama asla zarar vermezdi hicbir seye kendi kusana kadar icer oluyorum diye aglardi hicbir sekilde elimi surmezdim yalvarirdi oluyorum kurtar diye bende duymazlikdan gelirirdim sonra sohbete gittim bir arkadas vasitasiyla hocaya anlattim durumunu plan yaptik bayan hocani eside diyanetin hocaligini yapiyordu plan yaptik esimi aradim arabam bozuldu sen gel al beni oda gelince bak bu hoca falan filan bunlar tanisdi bir iki sohbetlere katildi o gun ickiyi birakdi tovbe etti 3 yil asla sigara dahil hicbirsey almadi kesinlikle sakin ol cok ustune gitme daha cok ickiye itersin
peki arkadaşım sana bir soru soracağım;seni rahatsız eden şey nedir? eşinin dışarda vakit geçirmesi mi,1-2 kadeh içki içmesimi?
eve geç geldi dediğiniz saat 11, iiçti dediğiniz içki 1-2 kadeh...
ayrılmayı gerektirecek evden kovmayı gerektirecek konu nedir anlamadım da?
peki arkadaşım sana bir soru soracağım;seni rahatsız eden şey nedir? eşinin dışarda vakit geçirmesi mi,1-2 kadeh içki içmesimi?
eve geç geldi dediğiniz saat 11, iiçti dediğiniz içki 1-2 kadeh...
ayrılmayı gerektirecek evden kovmayı gerektirecek konu nedir anlamadım da?
konu sahibi bence yorum falan istememiş sadece kendine hak verecek birilerini armaışsın,zira sorulara cevap vermek yerine gidiyosun..
neyse Allah eşine sabır versin diyip,terk-i diyar edeyim ben:):)
yukarıda da yazdığım gibi konu alkol almaktan keyif alması kendini uyuşturmasını istemiyorum yoksa bence haftada 1-2 dışarı çıkmasında sakınca yok... karıkocada olsak her kişinin kendine ait özel bir alanı olması gerektiğini düşünüyorum ama bunu alkol için yaptı mı üzülüyorum çünkü benim ailemde alkol seven birileri yoktu bu duruma alışamıyorum ve oğlumunda ilerde alkolü sevmesinden korkuyorum ... ayrıca alkol ve sigara yüzünden 2 yıl önce rahatsızlanmıştı ve 2 kere de kaza yaptı Allah onu bize bağışladı ama ya bundan sonra bu kadar şanslı olabilecek mi:26:Bence de önce kendi içinde bu soruyu netleştirmelisin.
Sorun eşinin geç gelmesi mi,içki içmesi mi ?
Mesela eşin kahveye veya nargile içmeye gitseydi,aynı tepkiyi verir miydin ? Ya da spor salonuna,halı sahaya...?
İçkiye karşı birisiyle,içki içen birinin birlikteliği zordur.
Her içki içen alkolik değildir ve ileride alkolik olacak diye bir şart yoktur.
Alkolik insan,içkisiz yaşayamaz.Haftada 1-2 değil,her gün içer.
Bence eşin alkolik olsaydı,12 senede çoktan olurdu.
Bazı insanlar,sosyal ortamlarda veya iyi bir yemeğin yanında içki içmekten keyif alır.
Bazıları da farkında değildir ama sosyal fobileri vardır ve içki içince kendilerini topluluklarda daha rahat hissederler.
Sanıyorum eşinin amacı içki içmek değil,dışarı çıkmak.Ve çıkınca da hem arkadaşlarına katılmak,hem rahatlamak için içiyor.
Dışarı çıkmasına engel olur veya azaltırsan sorun çözülür.
Engel olmaktan kastım,"hayır çıkamazsın" olarak değil de,birlikte güzel zaman geçirmek,karı koca bir yerlere gitmek anlamında söylüyorum.
Bence esin evden uzaklasmak icin ickiyi bahane ediyor ,
sen de farkindasin ve taktigin kisim bu sanirim ...
Ben olsam evde sadece bir aksam icmesine izin verirdim, yani onu denerdim bakalim amac icki mi , yoksa evden bir kacis mi diye ?
Benim esim de universite yillarimizda hatta goreve basladiktan sonra da ilk 2 yil icen bir tipti
hem de oyle boyle degil zir zurna sarhos olurdu
Sebep bendim tabi cok fena olaylar yasadik
Ben de bugune kadar agzina icki surmemis insanim
Beraberligimizin 6. yilinda resti cektim asla istemiyorum icmeni yoksa beni unut dedim
son 7. yil agzina surmedi
Evlendik 9 yil oldu hala icmiyor
Hatta evlendigimiz ilk zamanlari agzini arardim,
al hadi beraber icelim diye asla derdi
Sen 12 yildir vazgecirememissin bundan sonra cok zor ...
Hele hele oglunun o tepkisine ragmen gururu zedelenmiyorsa sen ne yapsan da bos..
Allah yardimcin olsun...
çok sevindim canım senin adına darısı bizim başımıza inşallah Allah herkesi tiksindirsin mutluluğunuz daim olsun inşallah...canim benim esimde icki icermis te biz flort zamaninda daha alkolikmis ben nisanlanmaya karar verince bana gelip birisi soyledi bende esime soyleyince cildirmisti resmen neyse bende ona inanip nisanlanmistir hemen her aksam beni gormeye gelirdi nisanlanali 2.ay olunca ara sira gelirdi bende bikdimi diye dusunurdum aradigimda annesi uyuyor derdi meger icip gidip evde uyuyormus neyse evlendigimizin 3 ayinda basladi icmeye eve gec gelmeye bende ne safmisim ki gozleri kan gibi olurdu anlamazdim askim fazla calisma bak gozlerin ne hale gelmis derdim oda anliyordu salak oldugumu herhalde alnimdan oper askim hayatta en cok seni seviyorum derdi tabiki salakligimi sanirsam onuda gectik bir iki derken evde ic ben hazirlarim masani dedim ve yaptimda sonra sapitmaya basladi artik heraksam ama asla zarar vermezdi hicbir seye kendi kusana kadar icer oluyorum diye aglardi hicbir sekilde elimi surmezdim yalvarirdi oluyorum kurtar diye bende duymazlikdan gelirirdim sonra sohbete gittim bir arkadas vasitasiyla hocaya anlattim durumunu plan yaptik bayan hocani eside diyanetin hocaligini yapiyordu plan yaptik esimi aradim arabam bozuldu sen gel al beni oda gelince bak bu hoca falan filan bunlar tanisdi bir iki sohbetlere katildi o gun ickiyi birakdi tovbe etti 3 yil asla sigara dahil hicbirsey almadi kesinlikle sakin ol cok ustune gitme daha cok ickiye itersin
Daha öncede içiyordu ama dediğiniz gibi evliliğimde olumlu şeyler çok daha fazla olunca sabırla kendiliğinden vazgeçmesini bekledim ama zamanla bırakamayacağından korkuyorum endişem bu yüzden... oğlumda alkol alacak yaşa geldiğinde onu hoşgörmesini istememdaha önce yokmuydu alkolü hiç? yani bunu bilerek almadınmı adamı sen yeni başlamaış değildir herhalde hem bunu göz önünde bulundurarak hemde biçok olumlu yönünü bulundurarak biraz tepki vermek yerine uysal yaklaş... mesela doktora gitmeyi öner . korkularını anlat. nebiliyim ayda yılda bi evde iç bari dışarı çıkma de . çocuklar uyuyunca içsin. ama benm basıma aynı şey gelse alkole asla tahammül edemem.. allahım kimseye böyle şeyler yasatmasın
Bu durum kişinin yaklaşımıyla alakalı bence.
Bazı insanlar hiç içilmesin ister, kimi hafta bir iki rutine bindiriri, kimi de akşamcılığa vardırır.
Sosyal ortamlar hariç içki olayı beni rahatsız eder.
Ama kırk yılda bir canı ister gelir eşim bir bira içiyim der bende eşlik ederim.
Hem dışarı gitmeye ihtiyaç hissetmez , hemde hadi gene içelim demez.
Yapı meselesi bence.
Yatkın olanlar var tabi içtikçe dozu artar ben katlanamazdım herhalde.
Sizde çok üstüne gitmeden , itmeden eve çekmeye çalışın.
Surat astıkça, kavga ettikçe dışarı gidecektir.
Haklısınız zaten pozitif yanı daha fazla olduğu için bugüne kadar sabırla bekledim üstüne gitmedim... dediğiniz gibi herkesin sıkıntısı başka kimi maddiyat sıkıntısı çeker kimi kayınvalide kayınpederden çeker kimi sağlığıyla uğraşır kimi evladıyla kimileride kendi ailesinden dertli, olur herkesin imtihanı başka benimki eşimin alkolü sevmesi inşallah kendiliğinden bırakır:26: güzel sözleriniz için ayrıca teşekkürler çok zarifsiniz beni hatırlamınıza sevindimyaseku...Alperen ve Beren Asel in annesi, ( kızınıza isim aradığınız başlık geldi aklıma)
otuz yıllık tecrübelerimle diyorum ki, artıları çok fazla, bir eksisi de olsun artık nazarlığı...yoksa mahzallah nazar değer...
keşke küsmeseydi de, haftada 2 gece içseydi... küsen bir adamla yaşamak nedir yaşayan bilir...
herşey tam olmuyor hayatta, olursa da bir terslik olur, sizinkide bu olsun...
eşinizin ailesinin ve eşinizin o kadar çok iyi yanları var ki, çocuklarınız büyüdükçe, hele ki, kızınız büyüdükçe, O nazıyla, cilvesiyle babasını yola getirecek ve eşiniz Özüne dönecek, verdiği sözü tutacaktır..zira anlattıklarınıza bakılırsa mayası güzel, allah da bozmasın..
bugüne kadar abartmadığımda böyle rahat davranıyor diye düşündüğüm oldu belki zamanında büyük tepkiler verseydim rutine girmezdi diye düşünüyorum belkide yanılıyorumdur bilmiyorum ki tam olarak ne yapmam doğru olur:26:Ozunde iyi bir insan oldugunu soyluyorsun. Maddi sikintiniz da yokmus. Size duskunmus, gelip ozur dileye biliyormus en azindan. Kayinvalide kayinpederle de sorun yok diyorsun(sirf onlar yuzunden yuvasi yikilanlar var). Anlattigina gore ideal bir es, tek kusuru alkolu sevmesi.
Alkolu sevmeyen erkek sayisi cok azdir herhalde, anormal yani disarida arkadaslariyla icmesi. Evde icmesine de sen musaade etmiyormussun ve bence hata yapiyorsun. Cocugun yaninda ictigi icin belki arkadaslariyla ictiginden daha az icecek. Arkadaslariyla birlikte ictigi zaman, cilingir sofralarindan hem kisa surede ayrilamaz, hem de kadeh sayisi daha cok olur arkadaslarinin israri uzerine.
Icki kullanan erkekleri ben de itici bulurum ama eger alkolden vaz gecemiyorsa, disariya gitmesine ben olsam engel olurdum. Birak yemekle birlikte atsin bir iki kadeh. Kendinden gecip abuk subuk hareketler yapmadiktan sonra...
Ben o sozleri esime soylemis olsaydim eger, pilini pirtisini toplayip giderdi ben ozur dileyip cagirana kadar da gelmezdi. Nacizane fazla abartma derim.
kendimi senin yerine koydum bir an
eğer eşim haftada bir gün arkadaşlarıyla çıkıp içiyorsa
bana ve çocuklarına zararı yoksa sesimi çıkarmazdım
ama her akşam 1-2 de eve geliyorsa hergün içiyorsa
evine ve ailesine zarar vermesede bu bir sorundur
hergün içiyorsa alkolik olabilir
ne düzeyde içtiğide önemli tabi
hergün içmiyor canım zaten hergün içse bize zarar verse katlanamazdım sanırım... büyütmemeye çalışıyorum ama 3 ay önce doğum yaptım o gelmediği akşamlar ben gergin oluyorum bu bebeğimede yansıyor oda huzursuzlanıp sürekli ağlıyor strese giriyorum en son tartışmada bu yüzden çıktı ben bebeği susturmaya çalışırken o keyifli keyifli birşey yok gibi eve gelince sinirlerim tavan yaptı:26:eğer haftanın belirli günleriyse bukadar büyütme arkadaşım
içince kendinide kaybetmiyorsa
bukonuda onu anlayışla karşıla derim
eşimin sevdiğim için içmesin istiyorum tabiki yoksa aman benim rahatım yerinde ne hali varsa görsün de diyebilirim... arkadaşlarımdan bunu yapan insanlarda var... hem sağlığı hem parası hem maneviyatı hem imanı eksiliyor bütün çabam ona zarar gelmesin diye:26:Alkol iyi birşey değil bi kere eşini seviyorsan en önemlisi kendine zarar veriyor
ben içkiden nefret ederim eşin 4 4lük olabilir bu da nazar boncuğu diyenlere katılmıyorum
o zaman sen de kendine kötü bir alışkanlık bul o da senin nazarlığın olsun
böyle birşey olabilir mi
benim eşim de Allaha şükür çok iyi bir insan asla ağzına içki koymaz
ama koyarsa benim için çok büyük bir kavga sebebi olur
çünkü hem eşimi seviyorum kendine zarar vermesini istemem
hem de oğlum var benim asla içki içen bir babayı örnek alsın istemem
ayrıca bir arkadaş da demiş bugün keyiften içen yarın dertten içer ve ucunu kaçırabilir
sonrası zaten uyuşmuş bir beyin neler yapabilirse o olur
evet arada bir olduğunda belki göze o kadar batmaz ama rutin halinde olunca bir iki hafta sussam üçüncü hafta sinirleniyorumBen alışkınım, insan trakyalı olunca, su yerine içerler genelde, babamın öyle alkol düzeni yoktu yani haftada mutlaka 1,2 gibi..
Genelde arkadaşlarıyla 40 yılda bir çıkacakta içecek, bir de düğünler de falan..
Ama birde amcam var ki, düşman başına..
Memlekette bağımlı olmamış, istanbula gelince arkadaş çevresinden etkilenmiş şuan 50 yaşında hala içer, her gece mutlaka 2-3 bira içiyor, ilk eşi terk etti, bir gün ikincisi de bırakacak..
Şimdi, özel günler ve davetler de arkadaşlarla toplanınca bende içerim yani hiç içmediğim, içmeyeceğim bir şey değil ama sürekli içilsin, evime girsin, eşim haftada bir gün arkadaşlarıyla çıkıp içsin istemezdim galiba yani ben bir düzene tabii olmasını istemezdim sanırım..
zaten üstüne gidip tartıştığım zaman telefonlarını açmazsam daha fazla alkol alıyor dediğiniz gibi ters tepiyor çoğu zaman:26:bence üstüne gitme etki tepki meselesi,sen ne kadar üzerine gidersen daha çoğaltır yanlış yaparsın.sigara da aynı ben kullanıyorum eşim kullanmaz,ama o bana içme dedikçe daha çok içesim geliyor yani gizli içmek daha hoşuma gidiyor güzel birşeymi değil tabi, ama içiyoruz nalet olsun.
o zaman kusura bakmayın diyeyim ben de:)Öncellikle şunu söylemek isterim; önyargılı yaklaşmak yerine sabırla sükunetle yorumunuza cevap vermemi bekleseydiniz keşke... 3,5 aylık bebeğim olduğunuda yazdım yani cevapları okurken aynı anda cevap yazmam mümkün olmayabilir az önce girdiğimde yorumları okurken bebeğim kucağımdaydı onu uyuttuktan sonra yazılanlara cevap yazmak istedim ayrıca sırf cevabınız gecikti diye eşine Allah sabır versin deyip laf sokup gitmeniz etik değilyorum istemesem konu açmazdım yada hak verilmesini istesem haklımıyım haksızmıyım diye sorardım ama farkındaysanız dertleşip içimi dökmek istedim durumu çokmu abartıyorum üstüne gitmemelimiyim diye sordum...Neyse sorunuza gelince beni rahatsız eden Alkolü sevmesi, yani derdim alkol için dışarı çıkması bence haftada 1 gün yada bazen 2 olur dışarı çıkmasının arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin sakıncası yok bu sohbet etmek için olur yada halı saha maçı olur ama içki içmek için gitmesi tabiki gerginlik yaratıyor çünkü oğlum üzülüyor içine kapanıyor babası alkol aldığında ve ona bu şekilde örnek olmasını istemiyorum... doktoru eşimin sigara ve alkol almasını yasakladı ona birşey olmasında korkuyorum tabiki daha bir çok haklı gerekçelerim var... ayrıca boşanıcam yada boşanmayı düşünüyorum şuan demedim bunu nerden çıkarıyorsunuz... evden kovdum derken alkol aldığı akşam tartışma anında ya sen git ya ben gideceğim şuan seninle konuşmak istemiyorum dedim eşimde sen bir yere gitmiyorsun ben giderim dedi...konuyu yazarken detayları yazmıştım zaten birde eşim konuşmadan duramaz alkol aldığında sürekli güler şakalar yapar ve benimde küsmeme fırsat vermez bu yüzden o an benden uzak durmasını istedim gergindim zaten tartışma büyümesin istedim
kayin validen iyi bir insan olmali. Sana destek vermesi cok cok güzel.
Arkadaşina gelince, cok dogru bulduğumu diyemeyecegim.
Burak icsin, burak gitsin? Yani bugun adam icerken, adam akili iciyor, yarin icdiginde bünyesi cok farkli tepki vere bilir. Şuan kirip dokmeme nedeni ise, sorunu olmadigindan mutlu ve sevimli rolü oynuyor, biraz sikintilari olsa, o ruh hali ban başka olabilir.
Birde, ben evde alkol almayi dogru bulmasamda, dişarda icmekden bin kat daha iyi. Evde icse, bu kadar sık icenez, hem eşlik eden yok hemde okadar keyifli olmuyor. Bir sure önce eşim hergün alkol almaya başladığında, olacak gibi değildi, artik eşlik etmeyi burakdin. Adam 1 ay içinde azaltip burakdi icneyi. Şimdi galiba 2 aydir bir yudum bile icmiyoricecekse gozunun önünde icsin. Cocuklara beli etmeden. Mesela onlar uyudugunda, eşin yatmadan önce.
Birde ben öpmek istediginde, rahatsiz oldugumu derdim, cok fena pis kokuyor vs. Ben burakmasaydida evde icmesinden yanayim. Kendiside artik eşlik edilmediginden, onu opmek istemeyen nedenler yüzünden mi almiyor bilmiyorum. Ama arkadaşina hiç bir şekilde katilmiyorum. Birde yolda başina kötü birşeyde gele bilir.
o zaman kusura bakmayın diyeyim ben de:)
boşanma kısmını uydurmadım da,ilk mesajınızda bu yüzden ayrılma noktasına geldim yazmışsınız o na istinaden öyle dedim.
oğlunuz neden üzülüyor anlamadım,yani dışarı çıkıyor ve babalık görevlerini yerine getirmiyor mu?ya da içki içince oğlunu üzecek bişiler mi yapıyor,sanırım hayır..anlattığınıza göre yorumlayınca kimseye bir zararı yok adamın..sağlık kısmı çok farklı bir boyutu..
ama bence rahat bırakın eşinizi,ama önce siz rahatlayın biraz.kocanız alkolik değil,yoksa hergün içmesi ve sarhoş olmadan içmeyi bırakmaması gerekirdi..çok yakınen bilirilm alkolikleri..
hem küçük bebeğiniz varmış,adam ailesine karşı sorumluluklarını yerine getiriyosa ,hem kendinizi hem eşinizi biraz rahat bırakın bence..sanki içki içmeye değil de,halı saha maçına gitmiş bigi düşünün ne olur ki??
bazen öle çaresiz hissediyorum ki yani sanki boşanmak için gitsem babamlara kafasına dank edecekte pişman olacak bırakacak diye düşünüyorum yada yeni doğum yaptığım için bu ruh hali içerisindeyim uykusuzluk yorgunluk gelen giden çok oluyor bebek dolayısıyla... ama Allah var çocuklarına karşı her sorumluluğunu yerine getiriyor nankörlük edemem... mesela oğlumun bugüne kadar veli toplantılarına ben sadece 2 kez katıldım hep eşim gider... akşam derslerine babası yardımcı olur... yada haftasonları baba oğul maça sinemaya giderler yada playstation oynamaya götürür o konuda bir sıkıntı yok sadece dediğim gibi maneviyatının azalmasından ve sağlığından olmasından korkuyorum:26: