Bügünde ben dertleşmek istedim sizlerle ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende sürekli olan alkole karşıyım aslında
Ama bir komşumuz vardı, adam alkolü çok severdi, ne bir ses ne bir taşkınlık hiç bişey duymazdık..
Annem eşine sormuştu 'rahatsız olmuyor musun her gün rakı içmesinden, ne kötü' falan demişti..
Kadın 'dışarıda ne yaptığı belli olmadan içeceğine evde içmesine müsade ediyorum, daha güvenli' demişti..
Diyeceğim o ki, biraz oluruna bıraksanız ve evde olmasına izin verseniz?
baskıyla daha fena olur..

canim benim esimde icki icermis te biz flort zamaninda daha alkolikmis ben nisanlanmaya karar verince bana gelip birisi soyledi bende esime soyleyince cildirmisti resmen neyse bende ona inanip nisanlanmistir hemen her aksam beni gormeye gelirdi nisanlanali 2.ay olunca ara sira gelirdi bende bikdimi diye dusunurdum aradigimda annesi uyuyor derdi meger icip gidip evde uyuyormus neyse evlendigimizin 3 ayinda basladi icmeye eve gec gelmeye bende ne safmisim ki gozleri kan gibi olurdu anlamazdim askim fazla calisma bak gozlerin ne hale gelmis derdim oda anliyordu salak oldugumu herhalde alnimdan oper askim hayatta en cok seni seviyorum derdi tabiki salakligimi sanirsam onuda gectik bir iki derken evde ic ben hazirlarim masani dedim ve yaptimda sonra sapitmaya basladi artik heraksam ama asla zarar vermezdi hicbir seye kendi kusana kadar icer oluyorum diye aglardi hicbir sekilde elimi surmezdim yalvarirdi oluyorum kurtar diye bende duymazlikdan gelirirdim sonra sohbete gittim bir arkadas vasitasiyla hocaya anlattim durumunu plan yaptik bayan hocani eside diyanetin hocaligini yapiyordu plan yaptik esimi aradim arabam bozuldu sen gel al beni oda gelince bak bu hoca falan filan bunlar tanisdi bir iki sohbetlere katildi o gun ickiyi birakdi tovbe etti 3 yil asla sigara dahil hicbirsey almadi kesinlikle sakin ol cok ustune gitme daha cok ickiye itersin

daha önce yokmuydu alkolü hiç? yani bunu bilerek almadınmı adamı sen yeni başlamaış değildir herhalde hem bunu göz önünde bulundurarak hemde biçok olumlu yönünü bulundurarak biraz tepki vermek yerine uysal yaklaş... mesela doktora gitmeyi öner . korkularını anlat. nebiliyim ayda yılda bi evde iç bari dışarı çıkma de . çocuklar uyuyunca içsin. ama benm basıma aynı şey gelse alkole asla tahammül edemem.. allahım kimseye böyle şeyler yasatmasın

içip eve geliyormuş ya canım, sen kokusundan hiçmi anlamamişdin? Anlamadım dediğinde, gözleride kip kırmızıyı diyince alkol değilde aklıma başka bir şey geldi:)
neyse burakdigina sevindim!:)

Bu durum kişinin yaklaşımıyla alakalı bence.
Bazı insanlar hiç içilmesin ister, kimi hafta bir iki rutine bindiriri, kimi de akşamcılığa vardırır.
Sosyal ortamlar hariç içki olayı beni rahatsız eder.
Ama kırk yılda bir canı ister gelir eşim bir bira içiyim der bende eşlik ederim.
Hem dışarı gitmeye ihtiyaç hissetmez , hemde hadi gene içelim demez.
Yapı meselesi bence.
Yatkın olanlar var tabi içtikçe dozu artar ben katlanamazdım herhalde.
Sizde çok üstüne gitmeden , itmeden eve çekmeye çalışın.
Surat astıkça, kavga ettikçe dışarı gidecektir.

peki arkadaşım sana bir soru soracağım;seni rahatsız eden şey nedir? eşinin dışarda vakit geçirmesi mi,1-2 kadeh içki içmesimi?
eve geç geldi dediğiniz saat 11, iiçti dediğiniz içki 1-2 kadeh...
ayrılmayı gerektirecek evden kovmayı gerektirecek konu nedir anlamadım da?

Son düzenleme:
konu sahibi bence yorum falan istememiş sadece kendine hak verecek birilerini armaışsın,zira sorulara cevap vermek yerine gidiyosun..
neyse Allah eşine sabır versin diyip,terk-i diyar edeyim ben:):)

Bence de önce kendi içinde bu soruyu netleştirmelisin.
Sorun eşinin geç gelmesi mi,içki içmesi mi ?
Mesela eşin kahveye veya nargile içmeye gitseydi,aynı tepkiyi verir miydin ? Ya da spor salonuna,halı sahaya...?

İçkiye karşı birisiyle,içki içen birinin birlikteliği zordur.
Her içki içen alkolik değildir ve ileride alkolik olacak diye bir şart yoktur.
Alkolik insan,içkisiz yaşayamaz.Haftada 1-2 değil,her gün içer.
Bence eşin alkolik olsaydı,12 senede çoktan olurdu.

Bazı insanlar,sosyal ortamlarda veya iyi bir yemeğin yanında içki içmekten keyif alır.
Bazıları da farkında değildir ama sosyal fobileri vardır ve içki içince kendilerini topluluklarda daha rahat hissederler.

Sanıyorum eşinin amacı içki içmek değil,dışarı çıkmak.Ve çıkınca da hem arkadaşlarına katılmak,hem rahatlamak için içiyor.
Dışarı çıkmasına engel olur veya azaltırsan sorun çözülür.
Engel olmaktan kastım,"hayır çıkamazsın" olarak değil de,birlikte güzel zaman geçirmek,karı koca bir yerlere gitmek anlamında söylüyorum.

Bence esin evden uzaklasmak icin ickiyi bahane ediyor ,
sen de farkindasin ve taktigin kisim bu sanirim ...

Ben olsam evde sadece bir aksam icmesine izin verirdim, yani onu denerdim bakalim amac icki mi , yoksa evden bir kacis mi diye ?

Benim esim de universite yillarimizda hatta goreve basladiktan sonra da ilk 2 yil icen bir tipti
hem de oyle boyle degil zir zurna sarhos olurdu
Sebep bendim tabi cok fena olaylar yasadik
Ben de bugune kadar agzina icki surmemis insanim

Beraberligimizin 6. yilinda resti cektim asla istemiyorum icmeni yoksa beni unut dedim
son 7. yil agzina surmedi

Evlendik 9 yil oldu hala icmiyor
Hatta evlendigimiz ilk zamanlari agzini arardim,
al hadi beraber icelim diye asla derdi

Sen 12 yildir vazgecirememissin bundan sonra cok zor ...
Hele hele oglunun o tepkisine ragmen gururu zedelenmiyorsa sen ne yapsan da bos..

Allah yardimcin olsun...

Son düzenleme:

konu sahibi bence yorum falan istememiş sadece kendine hak verecek birilerini armaışsın,zira sorulara cevap vermek yerine gidiyosun..
neyse Allah eşine sabır versin diyip,terk-i diyar edeyim ben:):)

Öncellikle şunu söylemek isterim; önyargılı yaklaşmak yerine sabırla sükunetle yorumunuza cevap vermemi bekleseydiniz keşke... 3,5 aylık bebeğim olduğunuda yazdım yani cevapları okurken aynı anda cevap yazmam mümkün olmayabilir az önce girdiğimde yorumları okurken bebeğim kucağımdaydı onu uyuttuktan sonra yazılanlara cevap yazmak istedim ayrıca sırf cevabınız gecikti diye eşine Allah sabır versin deyip laf sokup gitmeniz etik değil yorum istemesem konu açmazdım yada hak verilmesini istesem haklımıyım haksızmıyım diye sorardım ama farkındaysanız dertleşip içimi dökmek istedim durumu çokmu abartıyorum üstüne gitmemelimiyim diye sordum...Neyse sorunuza gelince beni rahatsız eden Alkolü sevmesi, yani derdim alkol için dışarı çıkması bence haftada 1 gün yada bazen 2 olur dışarı çıkmasının arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin sakıncası yok bu sohbet etmek için olur yada halı saha maçı olur ama içki içmek için gitmesi tabiki gerginlik yaratıyor çünkü oğlum üzülüyor içine kapanıyor babası alkol aldığında ve ona bu şekilde örnek olmasını istemiyorum... doktoru eşimin sigara ve alkol almasını yasakladı ona birşey olmasında korkuyorum tabiki daha bir çok haklı gerekçelerim var... ayrıca boşanıcam yada boşanmayı düşünüyorum şuan demedim bunu nerden çıkarıyorsunuz... evden kovdum derken alkol aldığı akşam tartışma anında ya sen git ya ben gideceğim şuan seninle konuşmak istemiyorum dedim eşimde sen bir yere gitmiyorsun ben giderim dedi...konuyu yazarken detayları yazmıştım zaten birde eşim konuşmadan duramaz alkol aldığında sürekli güler şakalar yapar ve benimde küsmeme fırsat vermez bu yüzden o an benden uzak durmasını istedim gergindim zaten tartışma büyümesin istedim

yukarıda da yazdığım gibi konu alkol almaktan keyif alması kendini uyuşturmasını istemiyorum yoksa bence haftada 1-2 dışarı çıkmasında sakınca yok... karıkocada olsak her kişinin kendine ait özel bir alanı olması gerektiğini düşünüyorum ama bunu alkol için yaptı mı üzülüyorum çünkü benim ailemde alkol seven birileri yoktu bu duruma alışamıyorum ve oğlumunda ilerde alkolü sevmesinden korkuyorum ... ayrıca alkol ve sigara yüzünden 2 yıl önce rahatsızlanmıştı ve 2 kere de kaza yaptı Allah onu bize bağışladı ama ya bundan sonra bu kadar şanslı olabilecek mi:26:

sizin gibi düşünmüyorum çünkü; eşim sonradan alkole başlayıp zamanla çoğaltan biri değil sadece eskiden bira yada votka içiyordu son 3 yıldır rakı yada viski içemeye başladı...yani tanıştığımızda da alkol alan biriydi hatta biz tanışmadan öncede içermiş kayınvalidem evlenince bırakır diye üstüne gitmedik diyor... o zamanda annesinden babasından uzaklaşmak için mi içiyordu? ve söylediğim gibi eşim hayatının hiç bir döneminde maddi manevi bir sıkıntı geçirmiş biri değil yani sırf alkol almaktan keyif aldığı için içiyormuşş... evde ya da benle içmesine müsade etsem bunu kabul eder ama ben alkolden haz etmiyorum o içerkende mutlu keyifli olamıyorum...

Son düzenleme:
çok sevindim canım senin adına darısı bizim başımıza inşallah Allah herkesi tiksindirsin mutluluğunuz daim olsun inşallah...
Daha öncede içiyordu ama dediğiniz gibi evliliğimde olumlu şeyler çok daha fazla olunca sabırla kendiliğinden vazgeçmesini bekledim ama zamanla bırakamayacağından korkuyorum endişem bu yüzden... oğlumda alkol alacak yaşa geldiğinde onu hoşgörmesini istemem

kırk yılda bir olsa tabiki tepkilerimi abartmam ama bu iş rutine girdiğinde insan belli bir zaman sonra sinirleri yıpranıyor... zaten konuşmadığımda eşim o gece daha fazla alkol alır dediğiniz gibi ters tepiyor:26:

Haklısınız zaten pozitif yanı daha fazla olduğu için bugüne kadar sabırla bekledim üstüne gitmedim... dediğiniz gibi herkesin sıkıntısı başka kimi maddiyat sıkıntısı çeker kimi kayınvalide kayınpederden çeker kimi sağlığıyla uğraşır kimi evladıyla kimileride kendi ailesinden dertli, olur herkesin imtihanı başka benimki eşimin alkolü sevmesi inşallah kendiliğinden bırakır:26: güzel sözleriniz için ayrıca teşekkürler çok zarifsiniz beni hatırlamınıza sevindim
bugüne kadar abartmadığımda böyle rahat davranıyor diye düşündüğüm oldu belki zamanında büyük tepkiler verseydim rutine girmezdi diye düşünüyorum belkide yanılıyorumdur bilmiyorum ki tam olarak ne yapmam doğru olur:26:

eğer haftanın belirli günleriyse bukadar büyütme arkadaşım
içince kendinide kaybetmiyorsa
bukonuda onu anlayışla karşıla derim
hergün içmiyor canım zaten hergün içse bize zarar verse katlanamazdım sanırım... büyütmemeye çalışıyorum ama 3 ay önce doğum yaptım o gelmediği akşamlar ben gergin oluyorum bu bebeğimede yansıyor oda huzursuzlanıp sürekli ağlıyor strese giriyorum en son tartışmada bu yüzden çıktı ben bebeği susturmaya çalışırken o keyifli keyifli birşey yok gibi eve gelince sinirlerim tavan yaptı:26:
eşimin sevdiğim için içmesin istiyorum tabiki yoksa aman benim rahatım yerinde ne hali varsa görsün de diyebilirim... arkadaşlarımdan bunu yapan insanlarda var... hem sağlığı hem parası hem maneviyatı hem imanı eksiliyor bütün çabam ona zarar gelmesin diye:26:
evet arada bir olduğunda belki göze o kadar batmaz ama rutin halinde olunca bir iki hafta sussam üçüncü hafta sinirleniyorum
zaten üstüne gidip tartıştığım zaman telefonlarını açmazsam daha fazla alkol alıyor dediğiniz gibi ters tepiyor çoğu zaman:26:

o zaman kusura bakmayın diyeyim ben de:)
boşanma kısmını uydurmadım da,ilk mesajınızda bu yüzden ayrılma noktasına geldim yazmışsınız o na istinaden öyle dedim.
oğlunuz neden üzülüyor anlamadım,yani dışarı çıkıyor ve babalık görevlerini yerine getirmiyor mu?ya da içki içince oğlunu üzecek bişiler mi yapıyor,sanırım hayır..anlattığınıza göre yorumlayınca kimseye bir zararı yok adamın..sağlık kısmı çok farklı bir boyutu..
ama bence rahat bırakın eşinizi,ama önce siz rahatlayın biraz.kocanız alkolik değil,yoksa hergün içmesi ve sarhoş olmadan içmeyi bırakmaması gerekirdi..çok yakınen bilirilm alkolikleri..
hem küçük bebeğiniz varmış,adam ailesine karşı sorumluluklarını yerine getiriyosa ,hem kendinizi hem eşinizi biraz rahat bırakın bence..sanki içki içmeye değil de,halı saha maçına gitmiş bigi düşünün ne olur ki??

eşimin ailesi destek vermese sanırım daha fazla yıpranırdım tek başıma çabalamak daha zor ama onlarada diyorum keşke içmeye başladığında engel olsaydınız alışkanlık haline getirmeseydi diyorum... kayınvalidemde evlenince sorumlulukları olunca alkol aklına gelmez bırakır dedik üstüne gitmedik diyor...evlendiğimiz ilk yıllar evde içti bazen beraber dışarda içtik bazen arkadaşlarımızla bir yerlere gittiğimiz içtik ama yaş ilerledikçe çocuklar büyüdükçe insan kendini sorguluyor... kendi kendime o seviyor diye ben niye kendime zarar veriyorum dedim kayınvalidem de duydu üzüldü senden beklemezdim içme kızım evde içmesinede izin verme dedi gücenirim dedi sonra içmedim zaten... ama şu var ki oğlum babası alkol aldığında babaannesini arıyor babam yine içmiş konuşurmusun onunla diyor yani zamanla oğlum daha çok olumsuz etkilenmeye başladı işin içinden çıkamıyorum

bazen öle çaresiz hissediyorum ki yani sanki boşanmak için gitsem babamlara kafasına dank edecekte pişman olacak bırakacak diye düşünüyorum yada yeni doğum yaptığım için bu ruh hali içerisindeyim uykusuzluk yorgunluk gelen giden çok oluyor bebek dolayısıyla... ama Allah var çocuklarına karşı her sorumluluğunu yerine getiriyor nankörlük edemem... mesela oğlumun bugüne kadar veli toplantılarına ben sadece 2 kez katıldım hep eşim gider... akşam derslerine babası yardımcı olur... yada haftasonları baba oğul maça sinemaya giderler yada playstation oynamaya götürür o konuda bir sıkıntı yok sadece dediğim gibi maneviyatının azalmasından ve sağlığından olmasından korkuyorum:26:

manviyatının azalması gibi bir konu kişisel bir konu diye düşünüyorum,bırakın eşiniz karar versin bu duruma..
yeni bebek,uykusuzluk yorgunlu gibi durumlarda insnaın gözüne herşey batıyo..bence sizin durumunuz bu.ne kadar anlayışlı ve iiy bir baba farkında mısınız?gurur duymalısınız bence..
dediğim gibi bazı şeylerin farkına bırakın kendisi varsın,sağlığı manviyatı...
siz rahat bırakın kendinizi biraz..oğlunuza da bunu aşılayın ki babasına karşı kinlenmesin..siz rahat olun herkes rahatlsın

eşin sorumluluklarını yerinemi getiriyor pardon yanlışmı duydum ben ? canım senın 3 aylık bir bebegin var ve senin şuan ona herzamankınden dahada çok ihtiyacın vardır eminim bu duruma hangi sorumluluklarını yerine getiriyor? düzenli aile babaları istisnalar hariç akşam yemeklerınde evlerıne olurlar .alkol kötülüklerin anasıdır ayrıca 3 gün içmeden duramayan kişi alkolıktir.kedı babamda biliyorum gün aşırı içerdi.içmedigi zamanda dünyadaki bir melektir oysa.ama şuan ailedeki herkezin pisikolojisi bozuk hergece dua ederdim ayrılsalar keşke derdim anneme kızıyorum zaman zaman keşke bıraksaydın bizi bu pisikolojiye getirmeseydın derim hep.bize derdiki bişeyınızmı eksik,sizin paranızlamı içiyorum derdi.şimdi içkiyide,sigarayıda bıraktı 5 vakıt namaz kılıyo canım ALLAHA büyük konuşayımda boşanma nedenidir alkol bence sen istemıyorsan yapmıycak evlılıkte gözü varsa bırakır,bence sen git,kendını arat bir zama n bakalım napıyo?senden ve çocuklarından vazgeçiyosa eger sen kımın için o evde duruyosun ozaman anlamış olursun

eşiniz zaten geç geliyormuş içtiği geceler.. oğlunuz uyumuş olsun o saatte, bunlara şahit olmamasını sağlayabilirsiniz, dışarıya çıktığında içtiğini bilmesin, babasına tepkili bir şekilde büyümesin, ileride daha büyük sorunlar olabilir..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…