Bügünde ben dertleşmek istedim sizlerle ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sanırım ben yanlış anlamışım. siz tanıştığınızdan beri içiyorsa ve hiç çoğaltmadıysa, en az 12 senedir aynı seviyede içiyor demektir. bu kadar yılda artmadıysa bundan sonra da artmaz. o halde dışarda içeceğine evinde içsin. bundan başka yapılacak bir şey yok sanıyorum..

Son düzenleme:
bende şşu an cok kötüyüm ilk defa bu kadar kötü tartıştık .. cekip gitti gelirmi bilmem.. birbirimizi tüketiyoruz farkındamısın dedim o zaman gidersin mutlu olucagın birini bulursun dedi ayrılalım ozaman bebegide aldıralım dedi bebegimden kopamam ben..ölürümde asla aldırmam ..beni neyle tehtid ediyo bu adam sinir oldum ..ellerim titriyo..acaba sinirlemi söyledi diyorum ama sinirle bile söylenmez bu..bebek üstüne konuşulur mu ( bana daha anlayıslı olması gerekirken yaptıklarına bak ..

alkol kotu bır alıskanlık ve esı olarak sızın ondan bunu talep etmeye hakkınız var elbette ayrıca esınızın sıze yuvasına baglı olusu zaten olması gereken bırsey yanı normalı bu ama sızınde bır asırılıgınız yok sonucta yanı sızde manyak duzeyde alısverıs bagımlısı olsaydınız borclular kapıya yıgılsaydı ıkı yakanız bır araya gelmeseydı ama esınıze yuvanıza baglı bır ınsan olsaydınız esınız hos gorecek mıydı bu yanınızı yanı....bu yuzden karsı cıkmakta sonuna kadar haklısınız tepkınızı koyun bıraktırın alkolu allah yardımcınız olsun

Aman arkadaşım, şu konuda çok çok haklısın ki sakın tutmunu değiştirme. Eşin kesinlikle evde çocukların olduğu yerde içki içmemeli. Benim babam da biz küçükken yanımızda içki içerdi, içince ayık olduğundan daha neşeli şen şakrak olur, lise anılarını falan anlatırdı ama benim çocukluğumdan kalan hoş olmayan hatıralarım babamın yanımda içki içmesi ya da sarhoş olmasıdır. Bence hiç bir çocuk babası içki içerken o ortamda bulunmamalı. Öyle arkadaşlarım vardı ki, düşün daha ilkokuldayız, çocuıklar babalarının evde sakladığı içkileri gizlice veya alenen(evet ailesi bilen bile vardı, birayı içkiden saymayıp çocuklarına veriyorlardı) içerdiler. Lütfen bu konudaki tutumunu değiştirme.

Eşinin alkolü rutin haline getirmesi hiç hoş değil. Adam şimdi zevkten içiyor amenna, ama hayat her zaman toz pembe değil, yarın Allah korusun başınıza bir iş gelir, hastalık var, ölüm var, işsizlik var. Kimsenin garantisi yok. Bugün zevkten içen yarın dertten içer. Zaten alışık, iyice alkolik olur. Ki dertsiz olması alkolik olamayacağı anlamına gelmez, adam hergün hergün arıyorsa alkolikliğe doğru yol almış demektir.

Seni bilmem ama alkol kullanma ve bunun alışkanlığa dönmesi benim için diğer artılar tarafından silinemez, ha demiyorum ki o artıları çöpe at. Ama bu sizin için bir sorun, önemli bir sorun, iyilikle, yeri gelince rest çekerek, yeri gelince ailesiyle işbirliği içinde kocanın bu huyundan vazgeçmesini sağla. Umarım başarılı olursun, daha yeni olmuş bebeğin sanırım, kocanın seni bebeğinle içki yüzünden ne yanlız bırakmaya ne de üzmeye hakkı var. Senin için dua edeceğim, ayrıca kayınvaliden ve kayınbaba için de.

İşte kimi için üstüne gitmeye,kavga etmeye değmez bir durum.
Kimi için yuvasını yıkmaya değer bir durum.

Şahsen benim için de büyük bir sorun olurdu alkol alması.
Hele bu yüzden eve geç gelmesi, akşam yemeğini onsuz yemeniz.
Çocukların her şeyin farkında olması.
Bunlar basit şeyler değil ki..
Bir eksi bütün artıların üzerini kapatıveriyor işte malesef..
Umarım hatasını anlar eşiniz ve tamamen bırakır.

aynı benim kocam ve bizde cuma akşamından beri içki yüzünden tek kelime konuşmadık. banada fenalık geldi içmesinden her cuma fix içipte geliyor işten ve hep bir bahanesi var, bahanesi olmadığı zaman asıl sebebini yani aslında içmeyi sevdiğini haftada bir içmenin kötü olmadığını,iş stresini arkadaşlarıyla atıp geldiğini söylüyor, bu arada bende çalışıyorum ve o böyle içip gelince bende bütün stresimi onda atıyorum
iyilikle söyledim olmadı,kızdım olmadı,şiddetli kavga işe yaramadı,aynen ailesine şikayet ettim onlardanda fırça yedi yok, hatta kaza yaptı arabamızı perte çıkardı yine bırakmadı bırakmıyor..
eskiden bende içerdim ortam olunca ama şimdi onun her hafta içmesinden okadar bıktımki içki olabilecek yerlere gitmek bile istemiyorum .
cumadan beri konuşmuyorum konuşmayıda düşünmüyorum yemeğe bile çağırmıyorum kendim yiyorum o benden sonra gdip yiyor
kendside tek kelime etmedi edecek lafı yok zaten bıktırdığını biliyor ,ya o içmeyi bırakacak ya ben onu iyice sigortamı attırıyo artık

Benim babam alkol alan biri değildi abim ise senede bir yada iki kez özel birşey olursa içer çevremde alkol almayı rutin haline getiren birileri yok bir kaç arkadaşımın eşleri dışında...yani anlayacağın 12 yılda olsa bu duruma alışamıyorum ben bunu anladım günden güne öfkem artıyor bu yüzden birde oğlumuz büyüyor herşeyin farkında artık 9 yaşında örnek alsın istemiyorumeşimle çocukların yanında sigara bile içmiyoruz çünkü biliyorum ki özentiyle başlar kötü alışkanlıklar

inan ne yazcağımı şaşırdım bütün yorumları okudum. tek bi konuda kararım net, dışarda içmesin evde içsin diyen arkadaşlara kesinlikle katılmıyorum. şimdi dışarda haftada iki gün içiyor ya bu adam eğer sen ona dışarda içme evde iç dersen ve adamda bunu kabul ederse o haftada iki gün üç olur dört olur haftanın hergünü olur. çünkü nasılsa evdeyim nasılsa çocuklar uyudu nasılsa evde içki var diye diye hergün içmeye başlar işte o zaman alkolik olur. bence sen eşinle tatlı tatlı konuş bu işi haftada bire bağlayın. biz eşimle içki içmey, çok severiz. evde birlikte sofra kurar içeriz sevgiliykende dışarda içerdik ortam olunca. ben birkaç aydır antidepresan içiyorum bu nedenle içki içemiyorum ve canımda çekiyır. bu demek değilki ben alkoliğim. biz arkadaşlarımızla biraraya gelip fasıla gitmeyi içki i.meyi severiz. bize göre fsıl içkisiz olmaz. bu nedenle ekim ayından beri fasıla bile gitmiyoruz. eşim ben içki i.mediğim ve canım çeker diye evde içmiyor arada erkek arkadaşlrıyla çıkıp içiyor. ve bu duurm beni hiç rahatsız etmiyor. benim çok yakın bi akrabam hergün evinde içki içerdi. çocuklarının aklında kalan tek şey babalarının hergün içki içtiğiydi. ben evde içmesindense dışarda içmesinden yanayım siizn için o bile sorun tabiki gönül isterki hiç içmesin ben size içkiyi savunmuyorum sakın yanlış anlamayın. gecenin bu saatinde size yorum yazmamın tek nedeni farklı bi bakış açısı olduğunu gösterebilmek. tavır alarak yada şirinik yaparak orasına siz karar verin haftada bire bağalmaya çalışın ama bence kesinlikle dışarda içme evde iç diye bir teklifte bulunmayın. umarım derdiniz hallolur sağlıcakla kalın.

işin içinde şiddet aldatma hakaret yada sorumsuzluk v.s olsaydı bir dakika düşünmeden yuvamı yıkardım ama sadece alkol olunca bilemiyorum gitmeye değer mi! ama hatasını biliyor kendini affettirmek için elinden geleni yapıyor sözlerime kırılmıyor ve söylediklerimi bağırmadan küsmeden sitem etmeden dinliyor ve bir gün bırakacağı konusunda yeminler ediyor o gün ne zaman gelecek bilmiyorum ki

Sizde mi aynısınız kıyamam ya aynı lafları söylüyor seninkide bahaneleri aynı desenebende herşeyi denedim canım ya biraz ara veriyor sonra aynen devam...bende içerdim ama dediğin gibi bir yerden sonra bıkkınlık veriyor her hafta her hafta olmuyor sonra ben kendime niye yapıyorum ki bunu dedim zaten severek canım isterek içen biri değilim...
benimkide cuma ve pazar günleri gider genellikle... gece 11-12 gibi geliyor sonra başlıyor günah çıkarmaya özür dilerim beklettim yok hakkını ödeyemem yok şöyle yok böyle... bende bazen sen gibi yapıyorum yok gibi davranıyorum ama bu sefer oğlum üzülüyor birde benim ki hiç küsemez benimde küsmeme fırsat vermez illa üstüme üstüme gelir beni konuşturmak için konuşmak istemiyorum bir kaç gün konuşmayalım desemde üstüme üstüme geliyor yok illa konuşcan...gitmem başından diyor 1 saat konuşmasam iki saat sonra konuşuyorum napim ya inşallah senin eşinde benimkide bırakır tiksinirler şu içkiden:26:

evde içmesine müsade edersem hem oğluma kötülük yapmış olurum hem kayınvalidem kayınpederim bana kırılırlar bana bir daha destek çıkmazlar...çünkü bu konuda tavırları nettir...Bizde bundan 5 yıl öncesine kadar bazen beraber içerdik benim eşimde sever fasıldır eğlencedir canlı müzik club tarzı yerlere gitmeyi halen gidiyoruz bazen arkadaşlarımızla bazen çift olarak ama artık ben içmiyorum çünkü keyif almıyorum... ben içmeden de eğlenebiliyorum ama eşime göre alkol almadan keyif alınmaz onun zihniyetide böyle

benim şahsi fikrim, sizin her gün içtiğiniz sigara haftada iki gün içilen alkolden kesinlikle daha zararlı, ha ben de sigara içiyorum bize keyif veriyor, çok zararlı olsada bırakamıyoruz değilmi..

eğer sadece haftada 2 gün içtiği için eşinizden boşanırsanız çok pişman olursunuz, çünkü başka eksileri yok..

bana göre evde içmesine izin verin, haftada 1 sadece cumartesi günleri çocuklar yattıktan sonra, ben eşinizin sadece içmek için dışarıya gittiğini sanmıyorum, arkadaş ortamı sohbet içki hepsi güzel geliyor, belki siz evde izin verirseniz bir müddet sonra sıkılabilir yalnız içmekten, ama eşinize yardımcı olun bunaltmayın derim..

yaseku...Alperen ve Beren Asel in annesi, ( kızınıza isim aradığınız başlık geldi aklıma)

otuz yıllık tecrübelerimle diyorum ki, artıları çok fazla, bir eksisi de olsun artık nazarlığı...yoksa mahzallah nazar değer...

keşke küsmeseydi de, haftada 2 gece içseydi... küsen bir adamla yaşamak nedir yaşayan bilir...

herşey tam olmuyor hayatta, olursa da bir terslik olur, sizinkide bu olsun...

eşinizin ailesinin ve eşinizin o kadar çok iyi yanları var ki, çocuklarınız büyüdükçe, hele ki, kızınız büyüdükçe, O nazıyla, cilvesiyle babasını yola getirecek ve eşiniz Özüne dönecek, verdiği sözü tutacaktır..zira anlattıklarınıza bakılırsa mayası güzel, allah da bozmasın..

Ozunde iyi bir insan oldugunu soyluyorsun. Maddi sikintiniz da yokmus. Size duskunmus, gelip ozur dileye biliyormus en azindan. Kayinvalide kayinpederle de sorun yok diyorsun(sirf onlar yuzunden yuvasi yikilanlar var). Anlattigina gore ideal bir es, tek kusuru alkolu sevmesi.
Alkolu sevmeyen erkek sayisi cok azdir herhalde, anormal yani disarida arkadaslariyla icmesi. Evde icmesine de sen musaade etmiyormussun ve bence hata yapiyorsun. Cocugun yaninda ictigi icin belki arkadaslariyla ictiginden daha az icecek. Arkadaslariyla birlikte ictigi zaman, cilingir sofralarindan hem kisa surede ayrilamaz, hem de kadeh sayisi daha cok olur arkadaslarinin israri uzerine.
Icki kullanan erkekleri ben de itici bulurum ama eger alkolden vaz gecemiyorsa, disariya gitmesine ben olsam engel olurdum. Birak yemekle birlikte atsin bir iki kadeh. Kendinden gecip abuk subuk hareketler yapmadiktan sonra...
Ben o sozleri esime soylemis olsaydim eger, pilini pirtisini toplayip giderdi ben ozur dileyip cagirana kadar da gelmezdi. Nacizane fazla abartma derim.

kendimi senin yerine koydum bir an
eğer eşim haftada bir gün arkadaşlarıyla çıkıp içiyorsa
bana ve çocuklarına zararı yoksa sesimi çıkarmazdım
ama her akşam 1-2 de eve geliyorsa hergün içiyorsa
evine ve ailesine zarar vermesede bu bir sorundur
hergün içiyorsa alkolik olabilir
ne düzeyde içtiğide önemli tabi

eğer haftanın belirli günleriyse bukadar büyütme arkadaşım
içince kendinide kaybetmiyorsa
bukonuda onu anlayışla karşıla derim

Alkol iyi birşey değil bi kere eşini seviyorsan en önemlisi kendine zarar veriyor
ben içkiden nefret ederim eşin 4 4lük olabilir bu da nazar boncuğu diyenlere katılmıyorum
o zaman sen de kendine kötü bir alışkanlık bul o da senin nazarlığın olsun
böyle birşey olabilir mi
benim eşim de Allaha şükür çok iyi bir insan asla ağzına içki koymaz
ama koyarsa benim için çok büyük bir kavga sebebi olur
çünkü hem eşimi seviyorum kendine zarar vermesini istemem
hem de oğlum var benim asla içki içen bir babayı örnek alsın istemem

ayrıca bir arkadaş da demiş bugün keyiften içen yarın dertten içer ve ucunu kaçırabilir
sonrası zaten uyuşmuş bir beyin neler yapabilirse o olur

Ben alışkınım, insan trakyalı olunca, su yerine içerler genelde, babamın öyle alkol düzeni yoktu yani haftada mutlaka 1,2 gibi..
Genelde arkadaşlarıyla 40 yılda bir çıkacakta içecek, bir de düğünler de falan..
Ama birde amcam var ki, düşman başına..
Memlekette bağımlı olmamış, istanbula gelince arkadaş çevresinden etkilenmiş şuan 50 yaşında hala içer, her gece mutlaka 2-3 bira içiyor, ilk eşi terk etti, bir gün ikincisi de bırakacak..

Şimdi, özel günler ve davetler de arkadaşlarla toplanınca bende içerim yani hiç içmediğim, içmeyeceğim bir şey değil ama sürekli içilsin, evime girsin, eşim haftada bir gün arkadaşlarıyla çıkıp içsin istemezdim galiba yani ben bir düzene tabii olmasını istemezdim sanırım..

Son düzenleme:
bence üstüne gitme etki tepki meselesi,sen ne kadar üzerine gidersen daha çoğaltır yanlış yaparsın.sigara da aynı ben kullanıyorum eşim kullanmaz,ama o bana içme dedikçe daha çok içesim geliyor yani gizli içmek daha hoşuma gidiyor güzel birşeymi değil tabi, ama içiyoruz nalet olsun.

haftada 2 gün dışarda içti diye mi bu yaptıklarınız??üstelik sabaha kadar içmiyo,zilzurna sarhoş gelip kavga ,rezillik çıkarmıyo,herşeyinizle ilgili,çocukların yanında içmiyo,size bağlı,hiçbirşeyinizi eksik etmiyo daha birçok iyi huyu var,ama siz sadece 2 gece 11 e kadar falan arkadaşlarıyla içki içti diye boşamayı düşünüyosunuz,ve adamı eveden kovuyosunuz üstelik???
yazık çok yazık...
bi rahat bırakın adamı,içki içmeyi seviyo olabilir,arkadaşlarıyla zevk alarka muhabbetle içiyodur.size ne?? benim eşi,m de çıkar arkadaşlarıyla içer..kafa dağıtır..herkesin birey olmaya,kendi başına arkadaşlarıyla bişiler yapmaya hakkı var,eşiniz diye hayatını heryerinde olmanızı gerekmiyo...sizin aldığınız kozmetik ayakkabı çanta ne ise,adamın da lkendine harcadığı para odur işte.nasıl erkekler kozmetiğe harcnan parayı gereksiz görürse,s,zin için de ark. toplantısı içki parası o demek...
demem o ki,siz huzurdan sıkılmış dert arıyosunuz kendinize,yapmayın,eşinizi de azıcık rahat bırakın.adam kötü bişi yapmıyo..

kayin validen iyi bir insan olmali. Sana destek vermesi cok cok güzel.
Arkadaşina gelince, cok dogru bulduğumu diyemeyecegim.
Burak icsin, burak gitsin? Yani bugun adam icerken, adam akili iciyor, yarin icdiginde bünyesi cok farkli tepki vere bilir. Şuan kirip dokmeme nedeni ise, sorunu olmadigindan mutlu ve sevimli rolü oynuyor, biraz sikintilari olsa, o ruh hali ban başka olabilir.

Birde, ben evde alkol almayi dogru bulmasamda, dişarda icmekden bin kat daha iyi. Evde icse, bu kadar sık icenez, hem eşlik eden yok hemde okadar keyifli olmuyor. Bir sure önce eşim hergün alkol almaya başladığında, olacak gibi değildi, artik eşlik etmeyi burakdin. Adam 1 ay içinde azaltip burakdi icneyi. Şimdi galiba 2 aydir bir yudum bile icmiyor icecekse gozunun önünde icsin. Cocuklara beli etmeden. Mesela onlar uyudugunda, eşin yatmadan önce.

Birde ben öpmek istediginde, rahatsiz oldugumu derdim, cok fena pis kokuyor vs. Ben burakmasaydida evde icmesinden yanayim. Kendiside artik eşlik edilmediginden, onu opmek istemeyen nedenler yüzünden mi almiyor bilmiyorum. Ama arkadaşina hiç bir şekilde katilmiyorum. Birde yolda başina kötü birşeyde gele bilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…