Bügünde ben dertleşmek istedim sizlerle ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yaseku

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
1.718
202
Eşimle dün akşam fena halde tartıştık çok kızgınım ona... sebep akol alması eve saat 11'de gelmesi... dayanamadım ya sen gideceksin bu evden ya ben gideceğim dedim... istemiyorum seni dedim(tabi içte söylemedim bunu aslında)... hiç bir yere gitmiyorsun ben giderim dedi ve giyinip çıkıp gitti aradan 10 dk geçti kayınvalidem aradı;hiç iyi değilim anne dedim başladım ağlamaya(engel olamadım gözyaşlarıma)... noldu sorun ne dedi sorun oğlun anne çok fazla alkol almaya başladı eve geç kalıyor sürekli, bugünde geciktim canım özür dilerim deyip 3 gün sonra yine geç geliyor bu kaçıncı bıktım geç gelmelerinden alkolü abarttı iyice alkolik olmasını istemiyorum dedim...2 evlat verdim 12 yılımı verdim ama alkol almaktan vazgeçmez ise böyle devam etmez bu dedim...

Haklısın kızım çok kızıyorum içtiğine biliyorsun babanda bende neler söylüyoruz söyleyecek söz tükendi bizde dedi... baban çok kırgın içtiği için neler söylüyoruz hep senin haklı olduğunu savunuyoruz ben her gördüğümde konuşuyorum kızıyorum nasihat ediyorum daha ne yapabilirm evlat işte dövülmüyor atılmıyor dedi...üzülme ağlama artık sütün kesilir hasta olursun yavruna yazık değil mi ararım şimdi onu dedi bende söyle sizde kalsın anne yoksa ben gideceğim dedim sakın bir yere gitme gücenirim azıcık hakkım varsa sözümü dinle gitme bir yere o gitsin nereye gidecekse otur evinde bir ihtiyacın olursa biz varız annenlere bişey söyleme falan dedi...

Bende hiç bir şey istemiyorum anne tek istediğim saatinde evine gelsin her akşam yemek saatinde onu beklemekten bıktım bunaldım iyice dedim...Kayınvalidem de sen şimdi yeni doğum yaptın uykusuz kalıyorsunuz yoruluyorsun biraz onunda stresi var biraz sakinleş dedi...Yarım saat falan konuştuk telefonda ben ağladım o dinledi o ağladı ben dinledim sonra eşimi aramış bağırmış çağırmış yazıklar olsun alkol için arkadaşların için değer mi karını çocuklarını üzmeye ayıp yaptığın yarın bize gel baban senle konuşacak demiş... Sonrasında arkadaşım aradı yarın dışarı çıkalım bişiler yapalım program yapmayın diye... bende o üzüntüyle arkadaşıma anlattım eşimle tartıştığımı neden diye sordu alkol almayı çok seviyor bir türlü bıraktıramıyorum falan dedim... aynen bana şunları söyledi... Bırak içsin bunun için kendini yıpratmaya değer mi?

Arkadaşım: Adam sorumluluklarını ihmal ediyor mu?
Ben: Hayır...
Arkadaşım: Kötü muamele ediyor mu?(şiddet hakaret aldatma gibi)
Ben: Hayır...
Arkadaşım: Eee en azından içmeye gittiğini arkadaşlarıyla nerde olduğunuda söylüyor yalanda söylememiş...
neden bu kadar üstüne gidiyorsun kendi halinde bırak ters tepmesin daha çok alkol almaya başlar dedi...
Aradan 1 saat geçti eşim eve geldi çocukları öptü banada iyi geceler dedi ve yattı... Tabi ben sabaha kadar uyuyamadım :26:
Yani arkadaşımın bu sözlerinin üzerine ben mi abartıyorum acaba diye sürekli düşünüyorum...
şimdi dövmüyor sövmüyor sorumlukluklarını yerine getiriyor diye alkol almasına müsama gösterilir mi:26:Alkol almak başlı başına bir kavga sebebi değil midir?Ben gerçekten alkolü sevdiği için üzülüyorum bunuda her defasında dile getiriyorum...
Aslında eşim özünde kötü biri değil çocuklarına ve bana düşkün ilgili bir baba ilgili bir eş...Ama bu alkole ve arkadaşlarına düşkün halleri eve geç gelmeleri beni delirtiyor sırf bu yüzden ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu...Yani sorunu ne anlamıyorum defalarca kez konuştum sitem ettim sızlandım küstüm tavır aldım bırak şu alkolü görüştüğün arkadaşlarından hiç haz etmiyorum çevreni değiştir diyorum...Yani insan neden alkol almayı sever? Benim bildiğim çok kederli sıkıntılı ise o an bişileri unutmak için alkol alıp kendini uyuşturmaya çalışır düşünmemek için yani...Belki eşinin bir sıkıntı var diyenler olabilir ama genel anlamda şöyle bir baktığımda gerçekten hayatının hiç bir döneminde sıkıntı zorluk yaşamış biri değil...Maddi anlamda da bir sıkıntımız yok işi gücü keyfi yerinde (Zaten kayınpederim maddi yönden evlendiğimiz günden bu yana hep yanımızda oldu desteğini hiç kesmedi...evimizi arabamızı eşyamızın aldı işimizi kurdu hatta gerektiğinde borç parada verir yani her anlamda fedakar bonkör bir babası var) Annesi deseniz evlatlarına düşkün ama üzerlerine baskı kuran bir anne değil...Kardeşiylede bir sorunu yok... ailemle arası süperdir hiç aileden yana sorun yaşamadık bugüne kadar annem babam abimle arası çok iyi..
Peki sorun ne? sağlığımızda yerinde 2 tane evladımız var onlarında sağlıkları yerinde çok şükür...

Bu arada Alkol aldığında saçma sapan hareketleri yok kendini kaybetmez komik duruma düşmez şiddet göstermez aksine çocuk gibi mutlu ve şen oluyor sürekli sohbet etmek ister içtiğinde kalk canım hazırlan dışarı çıkalım bişiler yiyelim dolaşalım der.. Allah var gezdiğime aldığıma verdiğime karışmaz... bizimle vakit geçirir özel günlerimizi unutmaz ve en sevdiğim özelliği kinci değildir asla küsmez kapris yapmaz tavır almaz ne söylersem söylim haklısın diyor hakkını ödeyemem sabırlı kadınsın kahrımı çekiyorsun diyor böyle söylediğinde de söylediklerime üzülüyorum:26: Bana vicdan yaptırıyor... Kızımız 3 aylık...oğlumuz 9 yaşında oğlum bile alkol almasına tepkili rahatsızlığını sürekli dile getiriyor sırf oğlum istemediği için yanında içmemeye özen gösterir evde alkol almaz bu yüzden dışarı çıkıyor alkol almak için...Tabii çıktığında da eve gelmek bilmiyor maşallah sonra sinirden hiç yüzüne bakmak istemiyorum eve geldiğinde açmısın diye sormuyorum... hiç gelmemiş gibi davranıyorum bozuluyor gelip sırnaşıyor özür diliyor sonra yüz bulamayınca gidip mutfakta kendine bişiler hazırlıyor gel beraber yiyelim diyor oralı olmuyorum... en azından yanımda otur diyor bazen otururum bazen gidip başka oda da başka birşeyle ilgileniyorum anlasın diye...
Kızlar napim siz söyleyin çok üzülüyorum çok kafama takıyorum.. Eşim açık açık alkol almaktan keyif aldığını sevdiğini söylüyor bırakmaya niyeti yok gibi ama ben gerçekten tahammül edemiyorum Alkol bağımlısı olmasından korkuyorum
Not: çok uzattıysam kusura bakmayın içimi döküp rahatlamak istedim okuyan herkese teşekkürler

offff cnm aynı seylerı yasıyoruz esım alkolıkdı 1 ay oncesıne kadar saat 12 de gelmeler bazen sabah 5 lerde qelmeler bana hakaret etmeler sövmeler bazen vuruyodu bıle ama dedım ya sen qıtcen ya ben dedım ve bosanmaya karar verdım 1 hafda qorumcemde kaldım ve msj attım bosanma davası ac ben bosanmak ısdıyorum daha senı ısdemıyorum dedım msj atar atmaz kapıya qeldı aradı 50 kere bakmadım dedım ya alkol ya ben tovbe ettı agladı sen dedı tam 1 ay 15 qun oldu aqzına surmedı ben ne dersem o suan ve dedım aqzına surduqun an qıderım dedım dahada affetmem bu sekılde bırakdı sende al cocuklarını qıt kaynananlara yada annenlere sevıyosa senı cocuklarını bırakır bırakamaz dıye bırsey yok nasıl olsa gıdemez bosanamaz dıyolar hep ama cıddı olduqunu qosder korkut cocuklarınıda qosderme bak nasıl akıllanıyo bende 3 senedır cekıyorum artık bıkmısdım ama kurtulduk sonunda alkolden kavqa etmeden bır qece qecırmek nekadarda quzelmıs herqun aqlayarak uyurdum ama 1 aydır ınsan olduqumun farkına vardım allah senınde yardımcın olsun sakın tavız vermeee

Anlattıklarını okuyunca aklıma amcam geldi. Aynı senin eşin gibi birisi ve yengem dayanamadı 20 yıl sonra boşandı amcamdan sırf alkolü sevdiği için. Çocuklarıda alkol almasını istemiyorlardı ama boşandıktan sonra çocuklar amcamın yanında kalmaya başladılar yengem yapayalnız kaldı. Amcam eğlenceli işinde gücünde birisi ailesine düşkün ama sadece alkolü vardı... Yengem perişan oldu bunalıma girdi amcamı geri istiyor ama amcam artık yeter diyor ben sana hiçbir şey yapmadım sosyal hayatını destekledim her şeyden tad aldın ama benim alkolüm sana kötü geldi diyor ve geri dönmüyor. İşte yengem perişan oldu anti depresan hapları kullanmaya başladı amcamın ise etrafında bir sürü bayan var ve işin garip tarafı çocuklarıda alkole karşıyken artık babalarının yanındalar... Evde sürekli huzursuzluk çocukları etkiler ve çocuklar eğlenceli tarafa daha çabuk adapte olurlar elbette alkol kötü bir şey ama bilinçli kullandığında zararlı olacağını sanmıyorum ve kızıp huzurunu bozma bence. Beni yanlış anlama hikayen amcama çok benzediği için paylaştım sende aynısı olacaksın diye bir şey yok. Allah huzurunuzu bozmasın sadece paylaşmak istedim.

Arkadaşınız haklı.. Bir bardak suda fırtına kopartıyorsunuz.
Siz alkolü sevmeyebilirsiniz. Ama o seviyor işte.

Evine, size çocuklarına karşı olumsuz bir tavrı yoksa, sorumlulukların yerine getiriyorsa...
Alkolü abartıp kendine ve çevresine zarar vermiyorsa...
Tüm parasını alkole yatırmıyorsa
Size karşı sevgi ve saygısında değişiklik yoksa

Alkolden nasıl keyif aldığını anlamadığını söylüyorsunuz..anlamanız gerekmiyor ki..

İnanın size keyif veren onun anlamadığı pek çok küçük şey var hayatınızda..

Sadece örnekler... komşunuzla kahve içip, sonra birbirinizin falına bakmanız..
Kardeşinizle telefonla sohbet edip kahkahalarla gülmeniz..
Yeni aldığınız yemek tarifini heyecanla denemeniz
İzlediğiniz diziler..

Hoşgörü iyidir
Üstüne gitmeyin bu kadar bence

Son düzenleme:
aslında buyutmuyorsun eşin sızı ıhmal etmemmesi anarmol bı durum değilki normal

ayrıca alkol alan bırı nekadar evını ıhmal etmıyor olabılırkı akşam yemekelrını bırlıkte yemek bıle ınsana nasıl huzur verıyor

o sızı bundan mahrum edıyor sıze çocuklarına ayıracağı zamanı arkadaşlarına ayırıyor

ayrıca alkolda bedava değilkii o parayı bırlıkte çouklarınızla gezerek harcıyamazmısınız

ona senın sağlığını düşünüyorum bukadar alkol zararlı gel doktora gıdelim de belki ikna olur

düşünsene eşin eve alkol almış gelmiş çocuğun hasta gel doktora gıdelım desen nasıl gideceksın

zaralı hareketlerı olmasa bıle alkol alan ınsan oanda nekadar mantıklı hareket edebılır

eşinden alkol dışında bukadar memnunsan bu alışkanlığından güzellikle vaz geçirmeye bak

ayrıca kvden nekadarda olgun bır ınsan bır kvdeye oğlunu bu şekilde şikayet etsen yada dertleşsen kımbılır ne yapıyorsun

nasıl dertlenıyorda içiyor oğlum dıyebılır bu konuda çok şanslısın

çok sevindim senin adına inşallah benim eşimde bırakır... sanırım bir gün bende bırakıp gideceğim:26:
Rabbim kimsenin yuvasını bozmasın inşallah... Eşimde aynen amcan gibi diyor sadece alkolüm var onun dışında seni üzecek çocuklarımı madur edecek bir hatam var mı biraz anlayış göster zamanla bırakacağım diyor ama ben zamanla herşeyin kötü olmasından korkuyorum:26:

Alkol bence diğer verdiğiniz örneklerle aynı şey değil nihayetinde alkol insanı uyuşturan zararlı birşey diye düşünüyorum:26:
Her akşam çıkmaz haftada 2 gün çıkıyor alkol almaya...Bende alkole verdiğin paraya yazık dediğimde bir şeyini eksik ettim mi? şunu al dedin de alamam içkiye vericem paramı dedim mi diye savunmaya geçiyor... Kayınvalidem Allah var genelde benden yana taraf tutar konu alkolse kesinlikle oğluna hak vermez çok kızıyorlar içmesine hatta geçen yıl kayınpederin kesin tavır koydu alkol alan kişi benim evime gelmesin içmediğinde adam gibi gelsin dedi bu yüzden eşim alkollüyken annesine babasına gözükmez

hayatındaki artılar eksilerden açık ara önde, bir tane olumsuzluğa karşılık bi dolu olumlu şey yazmışsın, çok güzel bi ailen var maşallah, evde ara sıra içsin bari dışarda içmesi daha kötü

Onuda denedim canım ama artık oğlumuz büyüdüğü için evde alkol almasını istemiyorum çünkü oğlum tepki gösteriyor üzülüyor ve açıkça söylüyor... Babacım elinde içki şişesi görmek istemiyorum diyor:26:

tepkin gayet normal geldi bana ..sen akşam yemeğine onu beklerken o dışarıda içki sofrasında kulağa bile hoş gelmiyor..

istedigi kadar görevlerini tam yapsın ne farke der ki içkiye verilen paraya cok acırım ben o parayla çoluk çocuk çıkıp eğlenin dünyanın parası yazık günah ..alkol zaman içinde vücuda da zararlı öyle özel günlerde ayda yılda bir içmiyor eşiniz sık sık içiyor ki size batmış bu mesele..ailesi de biliyoruz çok içiyor dediğine göre eşiniz abartmış siz değil..

bence tavrınızdan caymayın azaltmasını sağlayın..ben içki giren evden bereket cıktıgına inanırım..çok da gereksiz bulurum içkiyi de sigarayı da..alın teriyle kazan sonra paranı ve sağlığını çöpe at...

Zamanla abartıp abartmaması sizin elinizde. O içki içerken eve geldiğinde yine azar işiticez artık olan oldu diyordur devam ediyordur. Eşinizi iyilikle sevgiyle kontrol edebilirsiniz. Duygularınızı sitemli bir şekilde değil de sabırla duygularınızı net bir şekilde ifade ederek kurtarabilirsiniz. Akşam için planlar yapabilirsin ilk başta gezmeye falan gidin daha sonra arkadaş toplantıları veya çocugunuzun ödevlerine yardım etmesi için ona saat verin. Eve bağlamak için görevler yükleyebilirsinz.

Yapmazmıyım ahh neler denedim:26:içmekten geldiğinde güzel karşıladım bişi yok gibi davrandım olmadı... onun dışarı çıkmak istediği akşamlar eve misafir çağırdım olmadı... bir yerlere gidicez program yaptım dedim yine olmadı küstüm olmadı sustum olmadı anlayacağınız ne denediysem yine olmuyor... sadece bu yaptıklarımla günü kurtarabildim başka akşam yine alkol alıp geliyor... 3 aylık kızımızla ben ilgileniyorum eşimde oğlumla ilgileniyor akşamları derslerini babasıyla yapar o konuda sıkıntı yok genelde haftasonu alkol alıyor

Sizi asıl endişelendiren şu anda içiyor olması mı yoksa gelecekte daha kötü olur endişesi mi.. Daha fazla alkol almaya başlar,bağımlı olur,size çocuklarına ilgisi azalır endişesi mi..

Eğer ikinciyse bence evde hafta sonu akşam yemeğinin yanında içecek olarak bir kadeh şarap veya bir bira artık ne severse içmesine izin verin.. Dışarıda kontrolsüzce içmesinden iyidir,zararı da olmaz...

Bir de adam evinde azıcık keyif yapamayacaksa,dışarı çıkmak ister tabi...

Aslında ikisi içinde endişeliyim... yani şuanda alkol almasıda beni rahatsız ediyor ilerde bağımlı olur hiç bırakamaz diyede korkuyorum... evlendiğimiz ilk yıllar masa hazırlar evde alkol almasına müsade ederdim hatta bir kaç kez bende onunla içtim... tatile gittiğimiz zamanlarda da eşlik ettiğim oldu hiç sevmeme rağmen ama sonra gereksiz yanlış birşey yaptığıma kanaat getirdim yani benim alkol almamın olumlu bir yanı yok sonuçta... eşim bana iç yada içme gibi birşey demedi ama annem ve kayınvalidem duyunca çok üzüldüler söz verdim ve 5 yıldır elime bile almadım

Öncelikle kayinvaliden ile kayınpederini tebrik etmek istiyorum..böylesi az bulunur.. Ben de alkole verilen paraya aciyorum..onun yerine gezin eglenin..ama haftanin 2 günü de olsa eşinizin dışarda olmasi bence yanlış..iciyorsa cocuklar yatinca az birsey evde iciversin.

Onun için evde içmesine izin verin diyorum. Tabi gönül ister ki hiç içmesin ama uygun miktarda sizin yanınızda içmesi daha iyi... hem içince eğlenceli oluyormuş birlikte tadını çıkartırsınız

Dışarıda kontrolsüzce içmesi çok kötü.. Atıyorum, bugün 2 birayla çakır keyif olur yarın 3 bira daha sonra 5 birayla,anca. bir de alkol ortamı faklı içecekler.. Sonu yok.. Dışarıda geçirdiği saatlerde cabası..

Zamanla tatlı dille bırakmasına yardımcı olursunuz,tabi kendi isterse.. Ama dışarıda geç saatlere kadar olmaz böyle
Allah yardımcın olsun...

Maddi anlamda sıkıntımız olmasa da bende gerçekten verdiği paraya acıyorum kızıyorum... bu içki sana ne veriyor aksine hep götürüyor maddiyatını,maneviyatını sağlığını imanını öyleyse neden seviyorsun diyorum rahatlıyormuş yorgunluğu gidiyormuş keyifleniyormuşşş dışarı çıkmasına engel olsamda arkadaşları arıyor sürekli biz şuradayız bekliyoruz diyorlar Bu arada kayınvalide ve kayınpederden yana şanslıyım evet bu içki konusunda her türlü dertleşirim onlarla ve onlarda yanımda olurlar sağolsunlar hatta gidersen sakın ailene değil bizim yanımıza geleceksin diyorlar bende öle gitmek mi olur diyorum gülüyorumen azından onlardan çekmiyorum bu konuda buda bir teselli:26:

sorumluluklarını biliyor evini düşünüyor ilgisiz bir eş değil..sadece alkol alıyor, diğer her şey olumlu. buraya kadar peki. peki bunun varacağı nokta nedir? bugün üç günde bir bira içiyorsa yarın iki günde bir içecek, gün gelecek her gün içecek, yetmeyecek çünkü. gün gelecek sizi dövmeyen sövmeyen adam alkol alamadığında sinirli hırçın bir adama dönüşecek, belki size zarar verecek. eşiniz anladığım kadarıyla sosyal içiciliğin ötesine geçmiş.zamanında müdahale edilmezse ileride tam bir bağımlılığa dönüşebilir. ama şu var, alkolizmle mücadelede kişinin özgür iradesi dışında bir şey yapmak pek mümkün olmuyor. öncelikle kişinin bırakma isteği çok önemli. yoksa istediği kadar ametemde yatsın rehabilitasyon vs görsün, çıktığında yine başlar. şu aşamada ne yapılabileceği konusunda ancak bir uzmana danışarak sağlıklı bir yöntem izleyebilirsiniz. yoksa yasaklamayla surat asmakla onu alkole daha çok sevketmiş olursunuz diye düşünüyorum..

Bazı noktalarda size katılmıyorum çünkü şiddete meyilli biri için alkol bahanesi olabilir ancak...Yani alkol almayan bir kocada eşine şiddet uygular yada hakaret edebilir... 12 yıldır şiddet görmediysem hakaret işitmediysem bana ve çocuklarına zarar vermediyse bundan sonra yapar mı bilemiyorum zaten öyle bir durum olursa bitirmeyi tercih ederim sanırım...Bu arada eşim biz tanıştığımızdan beri alkol alan biri yani sonradan başlamadı yada zamanla çoğaltmadı sosyal içici olduğunu iddia ediyor...haftanın iki günü bazen bir günü oluyor arkadaş grubuyla toplanıp kendince yorgunluk attığını söylüyor... Keşke hiç içmese ama malesef çevresindeki bir çok kişi böyle hatta bazı arkadaşları eşiyle alkol alıyor tabi tercih meselesi...

Genel yorumlara katılıyorum,

Sadece evde içmesi şartıyla karışmayacağınızı söylersiniz,

evde çocuklar yattıktan sonra kontrollü bir şekilde içebilir.

Dışarda kontrolsüzce içerse ilerisi için hiç iyi olmaz kanımca..

Umarım güzel haberler gelir sizden..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…