Aşırı kilo sorunum yoktu ama bikinide dar kıyafette kötü duruyordum o yüzden hırs yaptım.
Sebze,çorba,meyve,salayta,yoğurt,et,tavuk,süt tarzında beslendim. Sabahları mutlaka yumurta
Karatay diyetinin bana lazım olan kısmını yapıyordum sadece. Kendime göre uyarlamıştım.
Aralarda kaçamaklar yaptım ve yapıyorum tabi.
Bol cardio, squat lunge gibi hareketleri kendi ağırlıiğımla yaptım
Karın çalıştım baya.
Bacak için sadece cardio asla yetmiyor. Ebru şallının skinny jeande ve tv de gösterdiği hareketlerden yaptım. Skinny jeanı kür gibi yapmadım. Hatta bazem sırf işime yarayanları seçip yaptım.
İnternetten videolar hareketler tarattım. Üzgünüm ama Türkiye'de doğru dürüst spor yapan insan zaten çok fazla yok. Onlarında çoğu erkek. Kadınlarında az bir kısmı internette paylaşıyor deneyimlerini.
Erkek ve kadın vücut çalışmaları ayrı olduğu için erkeklerin body sitelerine fazla takılmadım açıkçası.
Yabancı kızlar spora takmış şekilde. Fitness aşığı olarak geziniyorlar tumblr ve instagramde. Fitness,fit,workout,eatclean tarzı aratmalar yaparsan fark edersin. Onların oluşturdukları programlardan hareketler aldım .
İngilizce sitelerden araştırmalar yaptım. İngilizcem çok iyi değildir ama sözlükle rahat anladım.
Ve kesinlikle kas kütleni artırman lazım. İlk önce cardio ile başla vücudunu spora alıştır biraz kilo ver sonra ağırlık ve pilates hareketleri.
Şuan genel bir özet yaptım özelden yada burdan sorularına elimden geldiğince cevap vereceğim :)
Herhangi bir sağlık sorunun varsa. Ya da fiziksel açıdan sorunun varsa bunu belirt ama ona göre doktora gitmen gerekebilir . Mesela senin menüsküsün vardır ben sana squatı lunge u dayarım sonra bedduamı alırım :) Mazallah