• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Halkın büyük çoğunluğu nefret etmiyor , oylardan anladığımıza göre..
Mevcut parlemanto içerisinde akp den daha fazla bu oyu hak eden kimse yok diye düşünüyorum. Olsaydı geçmişte belli olurlardı . Olsaydı en azından şimdi belli olurlardı.
Bukalemun gibiler. Meclisten beslenelim kıyıdan köşeden de muhalefet oluruz , bu bize yeter. Taşın altına elini sokmaya gerek yok diyenlere mi oy verelim ?

Ayrıca gerçekten bu forumdaki akp nefreti ve bu nefretin üzerine hdp yedir oyum diyen kişiler beni yüzde yüz inanarak akp ye oy vermeye karar vermene vesile oldu.

Tamam nefret etmiyor diyelim,ama bir gerçek var ortada konu din iman olunca bazı halkımız körü körüne bağlanıyor bunlara.Ortada olan biteni görmeyen yada görmek istemeyen kişilerde var.
Konu din olunca vatandaş galeyena geliyor veriyor oyları..

Hayır değiller, çıkarlar çatıştı diyorum ve dostluk bitti...

RTE Gülen'den alacağını aldı, F.G fazlasını istedi o noktada da çıkarları çatıştı ve oyunlar dönmeye başladı.

Ben kimsenin böyle bir düşmanı fark edemeyeceğine asla ve asla inanmıyorum. Yani bu kadar alenen olan ve herkesin seslendirdiği bir durumdu bu.

Mesela Ergenekon'un düzmece olduğunu bas bas bağıranlara karşılık, kimse alenen silah gömmez, yapmayın bu askerler senelerce emek vermiş vatana, nasıl teröre destek olur, oyun dönüyor denirken RTE hepsini zevkle içeri tıkıp bela okumadı mı? Sonra ölen öldü, yıllarca bu adamların haysiyeti kırıldı, terörist damgası yediler, aileler ok oldu, intehar ettiler, çocuklar babasız kaldı, kadınlar eşsiz, 7 yıl sonra bu kumpasmış, deliller sahteymiş yapoan da cemaat denildi. Askerleri içeri alan polisler kahraman olup rütbeleri yükseltilirken, şimdi onlar içeri tıkıldı :KK70: :KK70: Yani ne diyebilirim ki, bunları fark etmedik demek, çocuk kandırmaktan daha saçma. Eee be adam biz bunu 8 yıl önce gördük sana yeni mi dank etti. Azıcık düşünen de anlar bunu. Nedense de kumpaslar Cemaatle ters düşünce ortaya çıktı.

Hükümet her işini F.G'ye gördürdü, sonra tüm pisliği ona attı. 2010 KPSS skandalı dahil :KK70: :KK70: Artık arkada neler dönü neler kimbilir. Bunlar kukla da oynatan kim bilmiyorum. RTE'ye karşı cemaatin ipi çekildi, tersi de olabilirdi.

Ufffs işte bunlara alenen olurken hala AKP'nin suçu yok denilmesini hazmedemiyorum. Bu kadar kolay rüzgarı kendi taraflarına döndürmeleri inanılır gibi değil. Başka ülkede olsa hapse tıkılırdı, TR'de baş tacı ediliyor.
28 Subat sürecinde f.g'yi yağlayan ballayan Karaoğlan Ecevit gorememisse tehlikeyi Erdoğan'in da görmemesi gayet normal eğer bu adamın o vakitlerde yurtdışına gitmesine müsaade edilmiş ve taviz verilmisse demek ki sadece akp ve secmenine yigmamak lazım birazda şapkayı kendi önlerine koysunlar, madem tarafsızlık söz konusu herkes doksun etegindeki taslari.

Al gülüm ver gülüm çıkarlar çatışmaya görsün yeter ki

Tamam nefret etmiyor diyelim,ama bir gerçek var ortada konu din iman olunca bazı halkımız körü körüne bağlanıyor bunlara.Ortada olan biteni görmeyen yada görmek istemeyen kişilerde var.
Konu din olunca vatandaş galeyena geliyor veriyor oyları..

Sadece din kısmının görüldüğünü düşünmüyorum herkes tarafından.Velev ki sadece onun için oy vermek istiyorlarsa haklarıdır. Evet bir çok konuda feraha erildi.

Bende sadece din kısmından rahatsız olunduğu için çoğu kişinin düşman olduğunu düşünüyorum.
Kabul edelim ki her konuda baskı vardı..

Sadece din kısmının görüldüğünü düşünmüyorum herkes tarafından.Velev ki sadece onun için oy vermek istiyorlarsa haklarıdır. Evet bir çok konuda feraha erildi.

Bende sadece din kısmından rahatsız olunduğu için çoğu kişinin düşman olduğunu düşünüyorum.
Kabul edelim ki her konuda baskı vardı..

Din çok ince bir çizgidir bana göre,ateşe atılan kömür asıl yanar,bu konuda öyle ..
En ufak bir söylem galeyana getirir insanı.

Baskı zaten her alanda olmadımı,kadının bedenine kadar karıştılar.

Bir cümleyi karıştırarak üç dört defa yazıyorsunuz. Dolayısıyla hem uzun oluyor hem karışık.

Yine söylüyorum , inandığı için vermek var birde , sadece hasetlikten, kinden, nefret ettiği parti kazanacağına, katil partiler kazansın mantığıyla oy vermek var..
ve bu kişiler devamlı ve devamlı gosteriş için ( bu oylardan sonra sadece yaygara içinolduğunu düşünüyorum ) , vatan bölünmez, yok akp nasıl olurda görüşür v.s diye konuşmuşsa zamanında gülerim.

Şuan canlar , evler yanıyor. Ne konuşsak boş.

İnsanların tasvip etmedikleri partiye hasetlikten, kinden, nefretten oy verdiğini düşünmüyorum. Bu oy verenlerin arasında proflar, müdürler, toplumda üst katmanda yer alan insanlar da var, bunların beynini bu kadar küçümsemek, basit bir kıskançlık için HDP'ye oy verdiklerini iddaa etmek yanlış.

HDP'ye oy verilmesini anlayışla karşılamam ama verene bakıcaksak, verdirene de bakmak gerek. Neden bir önceki seçimlerde değil neden şimdi? AKP daha doğrusu RTE nerede hata yaptı ve neden kendini düzeltmek varken bu derece hırsına yenik düştü.

Hani oy oranı %1-2 düşer, oy verenlere lanet edersin de bunca insan neden HDP'yi kaçış gördü, AKP neden bu kadar seçmen kaybetti, vatan haini olduğu için demeyin, alakası yok... Oy evrenler AKP'yi HDP'den daha büyük tehdit olarak görüyor, maalesef durum bu. Haa siz vatan haini diyebilirsiniz bu insanlara, beni ilgilendirmez.

Kazen Kazen

Yorumsuz anket acilamiyor mu? Yorumsuz olup tum bolumlerde sabit konu olarak??
Secim ertelenebilir laflari dolaniyor ortalikta ne kadar dogru bilmiyorum da bu baslik cigrindan cikmadan bisey yapilsa?

Merhaba,
Maalesef olmuyor :(

İnsanların tasvip etmedikleri partiye hasetlikten, kinden, nefretten oy verdiğini düşünmüyorum. Bu oy verenlerin arasında proflar, müdürler, toplumda üst katmanda yer alan insanlar da var, bunların beynini bu kadar küçümsemek, basit bir kıskançlık için HDP'ye oy verdiklerini iddaa etmek yanlış.

HDP'ye oy verilmesini anlayışla karşılamam ama verene bakıcaksak, verdirene de bakmak gerek. Neden bir önceki seçimlerde değil neden şimdi? AKP daha doğrusu RTE nerede hata yaptı ve neden kendini düzeltmek varken bu derece hırsına yenik düştü.

Hani oy oranı %1-2 düşer, oy verenlere lanet edersin de bunca insan neden HDP'yi kaçış gördü, AKP neden bu kadar seçmen kaybetti, vatan haini olduğu için demeyin, alakası yok... Oy evrenler AKP'yi HDP'den daha büyük tehdit olarak görüyor, maalesef durum bu. Haa siz vatan haini diyebilirsiniz bu insanlara, beni ilgilendirmez.

Akp yi hdp den daha fazla tehdit görmeleri mi aklıyor hainliklerini ? Hangi mantık böyle düşünür ?
Prof. , müdür olunca ne oluyor ; beyinleri ve kalpleri seçilmiş mi oluyor ?Bu mantığı anlamadım.
Prof.tanda katil olur..

28 Subat sürecinde f.g'yi yağlayan ballayan Karaoğlan Ecevit gorememisse tehlikeyi Erdoğan'in da görmemesi gayet normal eğer bu adamın o vakitlerde yurtdışına gitmesine müsaade edilmiş ve taviz verilmisse demek ki sadece akp ve secmenine yigmamak lazım birazda şapkayı kendi önlerine koysunlar, madem tarafsızlık söz konusu herkes doksun etegindeki taslari.

Al gülüm ver gülüm çıkarlar çatışmaya görsün yeter ki

Ecevit gördü ya da görmedi meselemiz 15 yıl öncesi mi gerçekten?

Ecevit zamanında ki F.G ile şimdi F.G de bir mi? O zaman bir vaiz iken şimdi koskoca ülkemde paralel kurmuş (?) bir örgüt lideri.

Hangisi neye ne kadar göz yummuş, hangisinin akılsızlığı ülkede neye mal olmuş ortada.

Bence eski defterleri açmak çok anlamsız, zira ben eski hükümetlkerin de bi haltı becerdiğini düşünen biri değilim...

Akp yi hdp den daha fazla tehdit görmeleri mi aklıyor hainliklerini ? Hangi mantık böyle düşünür ?
Prof. , müdür olunca ne oluyor ; beyinleri ve kalpleri seçilmiş mi oluyor ?Bu mantığı anlamadım.
Prof.tanda katil olur..

Onlarda AKP'ye oy verenleri hain görüyor. HDP ile sürece imza atan, Apoya sayın diyen, dağdan adam indirip iş veren bir partiye oy vermenin HDP'ye oy vermekten farkı olmadığını söylüyorlar.

Algıda seçici olmaya gerek yok, zamanında HDP ile aynı masaya otururken AKP hain değilse şimdi onlara oy veren de değildir. Ya da her ikisi de haindir.

Son düzenleme:

Ecevit zamanında ki F.G ile şimdi F.G de bir mi? O zaman bir vaiz iken şimdi koskoca ülkemde paralel kurmuş (?) bir örgüt lideri.

Hangisi neye ne kadar göz yummuş, hangisinin akılsızlığı ülkede neye mal olmuş ortada.

Bence eski defterleri açmak çok anlamsız, zira ben eski hükümetlkerin de bi haltı becerdiğini düşünen biri değilim...

Onlarda AKP'ye oy verenleri hain görüyor. HDP ile sürece imza atan, Apoya sayın diyen, dağdan adam indirip iş veren bir partiye oy vermenin HDP'ye oy vermekten farkı olmadığını söylüyorlar.

Algıda seçici olmaya gerek yok, zamanında HDP ile aynı masaya otururken AKP hain değilse şimdi onlara oy veren de değildir. Ya da her ikisi de haindir.

Bu bir çözüm süreciydi. Ve kabul etmelisiniz ki şehit haberlerinde çok çok azalma olmuştu. Ortalık durulmuştu. Silahlar bırakılmıştı.

İkisi nasıl aynı olabilir. Birisi pkk nın ekmeğini suyunu, silahını veriyor , diğeri konuşuyor.

Bu bir çözüm süreciydi. Ve kabul etmelisiniz ki şehit haberlerinde çok çok azalma olmuştu. Ortalık durulmuştu. Silahlar bırakılmıştı.

İkisi nasıl aynı olabilir. Birisi pkk nın ekmeğini suyunu, silahını veriyor , diğeri konuşuyor.
anam hala yazışıyorsunuz ayoll sabahtan beri bir mola ..verin kızlarr

Türkiye olarak iktidarsızlık problemi yaşıyoruz...

Bir an evvel seçim olsun, iktidara kim gelirse gelsin artık modundayım, esnaf olarak iktidarsızlığın bir adım ilerisine geçip hadım olduk anam hadım. :KK61:

Hayır değiller, çıkarlar çatıştı diyorum ve dostluk bitti...

RTE Gülen'den alacağını aldı, F.G fazlasını istedi o noktada da çıkarları çatıştı ve oyunlar dönmeye başladı.

Ben kimsenin böyle bir düşmanı fark edemeyeceğine asla ve asla inanmıyorum. Yani bu kadar alenen olan ve herkesin seslendirdiği bir durumdu bu.

Mesela Ergenekon'un düzmece olduğunu bas bas bağıranlara karşılık, kimse alenen silah gömmez, yapmayın bu askerler senelerce emek vermiş vatana, nasıl teröre destek olur, oyun dönüyor denirken RTE hepsini zevkle içeri tıkıp bela okumadı mı? Sonra ölen öldü, yıllarca bu adamların haysiyeti kırıldı, terörist damgası yediler, aileler ok oldu, intehar ettiler, çocuklar babasız kaldı, kadınlar eşsiz, 7 yıl sonra bu kumpasmış, deliller sahteymiş yapoan da cemaat denildi. Askerleri içeri alan polisler kahraman olup rütbeleri yükseltilirken, şimdi onlar içeri tıkıldı :KK70: :KK70: Yani ne diyebilirim ki, bunları fark etmedik demek, çocuk kandırmaktan daha saçma. Eee be adam biz bunu 8 yıl önce gördük sana yeni mi dank etti. Azıcık düşünen de anlar bunu. Nedense de kumpaslar Cemaatle ters düşünce ortaya çıktı.

Hükümet her işini F.G'ye gördürdü, sonra tüm pisliği ona attı. 2010 KPSS skandalı dahil :KK70: :KK70: Artık arkada neler dönü neler kimbilir. Bunlar kukla da oynatan kim bilmiyorum. RTE'ye karşı cemaatin ipi çekildi, tersi de olabilirdi.

Ufffs işte bunlara alenen olurken hala AKP'nin suçu yok denilmesini hazmedemiyorum. Bu kadar kolay rüzgarı kendi taraflarına döndürmeleri inanılır gibi değil. Başka ülkede olsa hapse tıkılırdı, TR'de baş tacı ediliyor.

farketti ama örgütlenmesine izin mi verdi diyorsunuz,pekii neden yaptı bunu kendi bacağına sıkmak için mi ?

onunla ilgili paylaşmıştım bir kez daha ergenokon ve balyoz davalarında kişisel görüşünü ve yanlışlığını belirttiğini ancak önüne net delil ve kanıtlar konduğu için susmak zorunda olduğunu .......

neyse bu terör olaylarının ak parti kendi lehine çevirmek için patlak verdiğini savunanlardansınız
peki şu an ben olsun bi başkası olsun en fanatiğinden tutun herkes naptık biz napıyoruz diye kendini sorguluyor
acaba oyumuzu doğrumu kullanıyoruz diye sorguluyor
eğer insanlar oy vermemeyi düşünmeye başladıysa bu terör olaylarının ak partiye getirisimi olmuş oluyor götürüsümü
getirisi varsa nerede ?
götürüsü varsa o zaman nasıl kendi başlatmış oluyor bu olayları

ki
suruç katliamından 10 gün önce kck değilmiydi çözüm sürecini bitirdiğini açıklayan

bağlantı kurmaya çalışıyorum gerçekten .....

bu şeref yoksunlarını şımartan f.g örgütünün müridleri değilmi -medya değil mi
çünkü naptı adamlar baktılarki oy alabiliyorlar e medya zaten melek yüzlü aday olarak tanıtarak arkasında durmadımı

bu arada oy alabiliyorlar derken nedense 7 haziranda hiç trafo muhabbeti geçmedi ancak şimdiden kasımın kedilerinin masalları yazılmaya başlandı
yani o adamlar belki %10 olurlardı medya ve televizyon maskaraları sayesinde (onlara sanatçı denmez)

kendisini buğday ambarında sandı zaar
ee bu seferde operasyonlar başladı burdada bi çok kişide gördük
mhpnin teklifine sıccak bakanlar dahi terörle müzakere değil mücadele edilir diyenler dahi savaş dursun operasyon dursun biz barış istiyoruz demeye başladılar
şu an 81 ilin barosuda pkk ya operasyon dursun diye dilekçe vermedi mi ?

yok yani inanılmaz kafam karışıyor ne nerede kiminle nerede kimin eli kimin cebinde kim kimin altına yatmış fahişelik yapıyor

haaaaa bööyle taaa kocaman bi açıdan hatta hayalperest yada şizofrenik açıdan bakacak olursamda
bi türlü kafamdanda atamadığım bi ihtimalde aslında hala bir arada oldukları ve bütün halkın algısıyla oynayıp güçlenmeleride olabilir ve bu sayede gerçekten medeniyetler ittifakının asıl amaçlarına birlikte hizmet ettikleri ve sadece ben ya da ak partililerin değil sizlerin mhplilerin chplilerinde uyduklarını gösterir bu
ki işte durum o zaman gerçekten vahimdir

( ilk oyumu geçen sene cumhurbaşkanlığı seçiminde ve bu sene 7 haziranda vermek nasip oldu)
evvelinde vermek istemediğimden değil nasip olamadı başka başka durumlar yüzünden
neyse şimdide ille ak parti demiyorum ancak yinede ak parti diyebiliyorum başka bi seçenek göremediğim için )

farketti ama örgütlenmesine izin mi verdi diyorsunuz,pekii neden yaptı bunu kendi bacağına sıkmak için mi ?

onunla ilgili paylaşmıştım bir kez daha ergenokon ve balyoz davalarında kişisel görüşünü ve yanlışlığını belirttiğini ancak önüne net delil ve kanıtlar konduğu için susmak zorunda olduğunu .......

neyse bu terör olaylarının ak parti kendi lehine çevirmek için patlak verdiğini savunanlardansınız
peki şu an ben olsun bi başkası olsun en fanatiğinden tutun herkes naptık biz napıyoruz diye kendini sorguluyor
acaba oyumuzu doğrumu kullanıyoruz diye sorguluyor
eğer insanlar oy vermemeyi düşünmeye başladıysa bu terör olaylarının ak partiye getirisimi olmuş oluyor götürüsümü
getirisi varsa nerede ?
götürüsü varsa o zaman nasıl kendi başlatmış oluyor bu olayları

ki
suruç katliamından 10 gün önce kck değilmiydi çözüm sürecini bitirdiğini açıklayan

bağlantı kurmaya çalışıyorum gerçekten .....

bu şeref yoksunlarını şımartan f.g örgütünün müridleri değilmi -medya değil mi
çünkü naptı adamlar baktılarki oy alabiliyorlar e medya zaten melek yüzlü aday olarak tanıtarak arkasında durmadımı

bu arada oy alabiliyorlar derken nedense 7 haziranda hiç trafo muhabbeti geçmedi ancak şimdiden kasımın kedilerinin masalları yazılmaya başlandı
yani o adamlar belki %10 olurlardı medya ve televizyon maskaraları sayesinde (onlara sanatçı denmez)

kendisini buğday ambarında sandı zaar
ee bu seferde operasyonlar başladı burdada bi çok kişide gördük
mhpnin teklifine sıccak bakanlar dahi terörle müzakere değil mücadele edilir diyenler dahi savaş dursun operasyon dursun biz barış istiyoruz demeye başladılar
şu an 81 ilin barosuda pkk ya operasyon dursun diye dilekçe vermedi mi ?

yok yani inanılmaz kafam karışıyor ne nerede kiminle nerede kimin eli kimin cebinde kim kimin altına yatmış fahişelik yapıyor

haaaaa bööyle taaa kocaman bi açıdan hatta hayalperest yada şizofrenik açıdan bakacak olursamda
bi türlü kafamdanda atamadığım bi ihtimalde aslında hala bir arada oldukları ve bütün halkın algısıyla oynayıp güçlenmeleride olabilir ve bu sayede gerçekten medeniyetler ittifakının asıl amaçlarına birlikte hizmet ettikleri ve sadece ben ya da ak partililerin değil sizlerin mhplilerin chplilerinde uyduklarını gösterir bu
ki işte durum o zaman gerçekten vahimdir

( ilk oyumu geçen sene cumhurbaşkanlığı seçiminde ve bu sene 7 haziranda vermek nasip oldu)
evvelinde vermek istemediğimden değil nasip olamadı başka başka durumlar yüzünden
neyse şimdide ille ak parti demiyorum ancak yinede ak parti diyebiliyorum başka bi seçenek göremediğim için )

Ben bu terör olaylarını tetikleyenin RTE olduğuna inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum. Yani RTE eğer ki PKK'ya vur emri verdiğinde PKK askerimizi şehit edebiliyorsa, PKK'ya dağıl emri de verebilirdi. Adamın PKK üzerinde böyle bir gücü olsa ideolojileri için PKK'yı bitirirdi sanırım. Bunun için de HDP ile elele kolkola olması gerekirdi. Bunun da olduğuna ihtimal vermiyorum.

Ancak bu durumu iktidar için kullandığı ve birşey yapmak yerine siz bizi seçmediniz biz de kılımızı kıpırdatmıyoruz dedikleri gerçek. Bakın onca şehit verdik ancak hava operasyonu yapıldı. TC'nin gücü var ve PKK nerede konuşlanmış bilmemeleri mümkün değil, artık son teknoloji ile heryer herşey gözetleniyor ve 12'den vuruluyor. Asıl soru böyle bir güç istese PKK'nın olduğu dağları tuz buz edebilecekken neden yapmıyor. Kim bunu engelliyor? Barış süreci de değildi, HDP zaten kukla, kim bizim savaşmamızı istemiyor? PKK bitsin istemeyen kim kim? ABD, İsrail, Almanya, dünya savaşında bizi yenemeyen ve içinde hırs yapmış gizli düşman ittilaf devletleri mi? Almanya'nın PKK'ya yardım götürdüğü iddaa ediliyor. PKK'da Alman, Ermeni, Yunan vatandaşları olduğu söyleniyor. Düşmanımız tek değil çok mu?

Dediğiniz gibi ya oyunlar oynanıyor ve aktörler tüm partiler liderleri, F.G ve türk milleti bu oyunlara inandırılıyor, ya RTE ve F.G çıkar çatışmasına düşen iki vatan haini, ya F.G gerçekten dini bütün, işi gücü müslümanlığı yaymak olan basit bir cemaat lideri ama RTE onu kumpasla pislik gibi gösteren bir düşman, ya da RTE gerçekten suçsuz, yıllarca örgütü farketmedi, F.G bunu kandırdı, garibim inandı ve F.G tam türk islam düşmanı.

Hangisi acaba?

Haa RTE F.G'nin örgütlenmesine izin mi verdi demişsin hayır, ortada örgüt ya da paralel yapı yoktu. Sadece RTE ve adamları, F.G ve adamları vardı, ülkede emniyetten, askeriyeye, hukuktan, sağlığa, eğitimden, bakanlığa herşeyi bölüştüler, adamlarını yerleştirdiler ve elele kolkola bu zaman geldiler. Örgüt yok, yapılaşma var. Sonra da bazı yerlerde tıkandılar, işte eğitim ve KPSS skandalları, Ergenekon'daki saçma sapan ilerleyiş, F.G belki beni C.Başkanı yapacaksın dedi, RTE hayır orası benim avucunu yala dedi, F.G tehdit etti sonra da işte birbirilerine suç atıup, şantajlar, kasetler iğrenç bir süreç yaşadık. Koskoca T.C Başbakanınınneleri çıktı. Sonuç herşeyi unuttuk. Sonra da adı paralel yapı oldu, örgüt oldu...

Ya aklıma gelmişken, 2010 KPSS skandalında suçlanan polislerden tanıdıklarım var, hani paralele hizmet ediyor denilen ve soruları paralel örgüte servis etti denilen baskıncı polisler. Adamların paralelle ilgisi olmadığı gibi, ömürlerinde cemaate toplantısına gitmişlikleri yok. Hatta adamlar sol görüşlü, cemaatten haz bile etmezler. Hapisteler yahu hapisteler. Varın siz düşünün, önce askerleri sonra polisi yaftalayan zihniyet kim? Paralel apar topar uydurulmuş, tüm pisliklerin yıkıldığı, hükümetin 13 yıldır gerçekleşen her lekeyi üzerine attığı bir yapılaşmadır. Haa masum değiller ama birlikte tezgah kurdukları ve emelleri için önce birlikte askerleri yaftalayıp sonra AKP'nin tek başına polisleri bitirdiği ortada. Kendi eşinizde polis olup şu ana paralelci diye hapiste olsa RTE aşkıyla yanıp tutşmazdınız sanırım kaldı ki size bunlar şaka gelebilir ama değil. Filler tepişip çimenler eziliyor. Önce askerlere kara çalındı terörist diye aldılar içeri, ölümlerine sebep oldular, hayatlarını tuz buz ettiler, kararttılar, çocuklar babasız büyüdü hiç yere, şimdi de aynısını hiçbir şeyden habersiz olan polise yapıyorlar. O polislerin küçücük çocukları babasız, mahkeme koridorlarında babalarına ağlıyor.

Hangi kafa yapısı hükümetin haberi yoktu, onlarda kurban der hangi?

Sebep olanlar Rabbimden bulsun, fazla fazla, gani gani..

gecen secimde diyordum ki, HDP barajin altinda kalmasin, burjuvalar gitsin HDP ye oy versin diyordum, bunun cozum olacagina inaniyordum. Suan psikolojim o kadar bozuldu ki,
niye hala HDP diyorsunuz, hepiniz birlesip CHP ye versenize, CHP yi iktidar yapsaniza.
neden hala, Ak parti iktidar olamasin diye HDP e oy veriliyor anlayamiyorum??

fikirlere saygisizlik etmemek icin ; gercekten siyasal olarak HDP nin kendini temsil ettigini dusunen insanlari ayirirarak soyluyorum bu arada, ki onlar bence 4-5%.

Maalesef seçim dinamikleri o şekilde işlemiyor. Bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun bir kısmında hdp'nin aldığı oylar eğer barajı aşamazsa direkt olarak o bölgelerde ikinci parti olan akp'ye gidecek. Dolayısıyla emanet oy veren chp seçmeni ne kadar yerinde kalsa da, yüzdenin büyük bölümünü oluşturan güneydoğu oylarını alması mümkün değil; chp ve mhp'nin o bölgedeki oyu çok düşük. Geçen seçimde emanet oy verenler sadece hdp'nin barajı aşmasına yardım ettiler; asıl büyük oran değildi. Hdp'nin barajı geçememesi de akp'nin tek başına iktidar olmasının yolunu açıyor.

Back