• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Çok bilgilisiniz vesselam bişeyde ben sorucam size Atatürkün ölümü hakkında ne düşünüyosunuz yada araştırdıysanız ne yönde bunlar bilmek isterim çeşitli senaryolar var okuyun araştırın diyceksiniz ama ordada yanıltıcı bilgiler var
Atatürk'ün zehirlendiği iddiasıysa, adı üzerinde iddia. yani ben" filanca Ata'ya çok düşmandı, ölse diye beklerdi" diye mış tarihçiliğinden öte bir şey okumadım bugüne kadar. Kralların eşleri tarafından zehirlendiği bir dönemde Atatürk'ün zehirlenmiş olması şaşırtıcı olmazdı.
yok eğer dediğiniz Yeni Şafak'ın İsmet İnönü'ye dair sunduğu belgeyse o belge gerçek değil. sonradan bilgisayarda üretilmiş bir belge.

Beslendiginiz tarih kaynaklarini merak etmiyor degilim acikcasi :)
bir sürü var :) yabancı dilim olduğu için Resmi Tarih kitaplarına bağlı kalmak zorunda değilim. siyaset genel olarak sevdiğim bir konudur, üniversite eğitimim de çok politik bir alan üzerine olunca, sonuç bu oldu.

Atatürk'ün zehirlendiği iddiasıysa, adı üzerinde iddia. yani ben" filanca Ata'ya çok düşmandı, ölse diye beklerdi" diye mış tarihçiliğinden öte bir şey okumadım bugüne kadar. Kralların eşleri tarafından zehirlendiği bir dönemde Atatürk'ün zehirlenmiş olması şaşırtıcı olmazdı.
yok eğer dediğiniz Yeni Şafak'ın İsmet İnönü'ye dair sunduğu belgeyse o belge gerçek değil. sonradan bilgisayarda üretilmiş bir belge.
Yeni şafaktanmı çıktı bilmiyorum ama bi dönem bu belgeler epeyce gösterildi doktorun mektubu falanda vardı ismet inönüye yazılmış merak ettim ne düşündüğünüzü yoksa o belgeler doğrudur yada değildir diye bir iddiam yok

bir sürü var :) yabancı dilim olduğu için Resmi Tarih kitaplarına bağlı kalmak zorunda değilim. siyaset genel olarak sevdiğim bir konudur, üniversite eğitimim de çok politik bir alan üzerine olunca, sonuç bu oldu.
Ah kendi tarihimizi yabanci kaynaklardan okumak ne aci bilgilerinizin neden bulanik oldugu ortada hic eski metinler okudunuz mu bilmiyorum yabanci diliniz vardir ama ya osmanlicaniz ? Sulaymaniye de el yazmasi metinleri inceledinizmi acaba uzaga gitmemize gerek yok halbuki tarih basucumuzda .

Çok bilgilisiniz vesselam bişeyde ben sorucam size Atatürkün ölümü hakkında ne düşünüyosunuz yada araştırdıysanız ne yönde bunlar bilmek isterim çeşitli senaryolar var okuyun araştırın diyceksiniz ama ordada yanıltıcı bilgiler var
Bende çok araştırdım ama her yerde farklı farkli şeyler yazıyor .

Yeni şafaktanmı çıktı bilmiyorum ama bi dönem bu belgeler epeyce gösterildi doktorun mektubu falanda vardı ismet inönüye yazılmış merak ettim ne düşündüğünüzü yoksa o belgeler doğrudur yada değildir diye bir iddiam yok
Yeni Şafak, Akit falan yayınladı, yakın bir dönemden bahsediyorsanız eğer, belgede adı geçen Şükrü Kaya, İsmet İnönü tarafından Bakanlıkta kovdurulmuştur, sanırım kendisi İsmet Paşaya selam bile vermiyordur o dönem, değil mektup yazmak.
237egulek2.jpg

eğer dediğiniz belge buysa bu belgenin yazarı günümüz Türkçesine 1938 yılında oldukça hakim görünüyor. en basiti o dönemki metinleri incelerseniz "olmaya" değil "olmağa" yazıldığını görürsünüz, bu benim ilk bakışta fark ettiğim bir detay ama "bilmektesin" kelimesi için bir kanaat notu kullanmayacak kadar vicdansız değilim.

CHP NIN ATATURKUMU SAVUNDUGUNA INANIYORSUNUZ SIZ ONU KULLANIYORLAR SADECE KURUSIKILAR TEK KELIMEYLE.KILICTAROGLU CESUR BIR ADAM DEGIL HELE DURUST HIC DEGIL AKP LILERI DINDAR TOPLULUK OLARAK GORUYOR VE ONLAR TURKLUGU BILMEZ SANIYORSUNUZ.AMA BEN KAPANMADAN ONCE YILLARCA RAHAT BIR HAYAT YASARKEN ISLAMIN I SINDEN BILE HABERIM YOKKENDE AKP LIYDIM AKP DINDARLARIN PARTISI DEGIL ADALETIN PARTISIDIR HERKESI ESIT TUTMALARI BENIM ICIN COK MUHIM.TAYYIP ERDOGANIN DINDAR OLMASI DINDAR OLMAYANLARI DISLADIGI ANLAMINA GELMEZ BU SAPLANTILARA TAKILIP SOZDE ATATURKUN PARTISI OLAN CHP YE OY VERMEYIN BENCE VERIRSENIZDE ARTIK BISEY DIYEMEM HERKES GIBI SIZDE OZGURSUNUZ AMA BU MUHIM KARARI VERMEDEN SON BIR KEZ DUSUNUN DERIM BAZEN HERBIRIMIZ YANLISA DUSEBILIRIZ INANDIKLARIMIZ ESKISI GIBI OLMAYAbiLIR HER SECIMDE TEKRAR TEKRAR KARARIMIZI SORGULAMAK LAZIM DIYE DUSUNUYORUM
Kusura bakma da, sen akplisin diye benim chpye verdigim oy neden yanlis yol olsun??
Bu ülkeye bir daha ATATURK gelmeyecegine gore ve chp nin basina adam akilli birisi gecemedi diye ben oyumu hirsiz,ulkeyi harcayan sata sata bisey birakmayan,bizi disariya mahkum eden,dini siyasete alet eden,her secim oncesi masum ve dünyadan bir haber insanlara yiyecek vs dagitarak oy toplayan bir partiye mi verecektim ?? Ustelik TURK bile olmayan....
Siz daha o 6 okun ne anlama geldigini bile bilmeden chp ile ilgili yanilgilarinizi bence akpli dostlarinizla konusun..
Akp adaletin degil adaletsizligin partisidir,chp ATATURK u degil, akp dini kullanarak bu kadar senedir iktidarda malesef..hic konustunuzmu bir koye gidipte ordaki insanlarla?? Kime oy vereceksin diye sorulunca erdogan dinimizi savunuyor ona vericez diyorlar..iste akpnin oy potansiyeli budur...baska soze gerek yok sanirim..ülke bölunmek uzere,analarin gozu yasli,ortalik karismis...hala akp diyorsunuz..
Ebediyyen YOLUMUZ ATATURKUN YOLUDUR...

Ah kendi tarihimizi yabanci kaynaklardan okumak ne aci bilgilerinizin neden bulanik oldugu ortada hic eski metinler okudunuz mu bilmiyorum yabanci diliniz vardir ama ya osmanlicaniz ? Sulaymaniye de el yazmasi metinleri inceledinizmi acaba uzaga gitmemize gerek yok halbuki tarih basucumuzda .
yok bilgilerim çok net, bulanık değil. Osmanlıcam yok, hayır. varsa yanıldığım bir nokta düzeltmenizi isterim.

B
yok eğer dediğiniz Yeni Şafak'ın İsmet İnönü'ye dair sunduğu belgeyse o belge gerçek değil.

Ataturk un sirozu ile ilgili teshis ve tedavi sureci 1 yili asmistir.iki farkli doktor grubunun konsultasyonu soz konusu. Iclerin de fransiz bir doktor da var..yani zehirlenme konusu hic gercekci degil.zaten yasam duzeni ve yillarini gecirdigi cephelerde ki saglik kosullari acikken ve tedavi surecinde ki calisma temposu ve hatay gezisi olumunu hizlandirma da yeterince etkili olmus
Turkce oneriniz var mi merak ettim..sanirim merak edip okuyacak ta cok..tarihi erkler yazar:) gercek tarih bazen hic ummadiginiz bir yerde turkulerde masallarda ve hatta agitlarda cikiyor insanin karsisina:)

Hadi Allah rahatlık versin kızlar ben yatayım artık Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin ...İyi geceler:KK36:

Yanlış . Karizmasinin dik durusunun aklının ilminin bize çok faydası var siz hangi özellikte bi lider isterdiniz merak ettim . Evet dininin imanının da bize çok faydası var Allah korkusu olan insandan zarar gelmez .
Sizin için bunların pek önemi yok galiba.
Karizma dik duruş geçmişte kaldı maalesef. Şimdilerde hiç dikkatle izleyebiliyor musun bilmiyorum ama
Yıpranmış ve yorgun olduğu fiziksel görüntüsüne fazlasıyla yansıdı.
Aklını ilmini ise ülke menfaatinden ziyade iktidarda kalabilme çabasına harcamaya başladı.

yok bilgilerim çok net, bulanık değil. Osmanlıcam yok, hayır. varsa yanıldığım bir nokta düzeltmenizi isterim.
Size tavsiyem okudugum kadariyla yazilarinizi cok farkli hangi birini duzelteyim bilemedim en basiti yakin tarih tbmm den cikan bir kitap var yeni istiklal mahkemelerinin belgeleri yayinlandi ne kadar zulum yapilmis ortada nasil bir savunma seklidir anlamadim bir batil sey bu kadar guzel savunulabilir estetik cumlelerle tebrik ederim .

Turkce oneriniz var mi merak ettim..sanirim merak edip okuyacak ta cok..tarihi erkler yazar:) gercek tarih bazen hic ummadiginiz bir yerde turkulerde masallarda ve hatta agitlarda cikiyor insanin karsisina:)
ben genelde hatıratları okumayı tercih ediyorum. ne yazık ki Türk Tarihçiler bana pek güvenilir gelmiyor, çünkü Osmanlıyı aklama hayır Cumhuriyeti aklama şeklinde ille bir resmi, yazılmış tarih dayatması var. bu nedenle aynı dönemde yaşamış siyasilerin, bürokratların hatıratlarını okumayı tercih ediyorum.
Nutuk elbette önemli bir kaynak
Rıza Nur'un Hatıratı var ben de ama kendisini takip etmek biraz güç, hani deli demek istemiyorum ama biraz hayali yazdığı doğrudur
Kazım Karabekir'in hatıratı önemlidir.
Kadir Mısıroğlu'nun bazı kitapları var ama kendisi çok dayanaksız yazıyor
İlber Ortaylı kimseye yaranmaya çalışmayan, resmi tarihe pek de itibar etmeyen bir tarihçi
Halil İnalcık keza öyle (gerçi İlber Hocaya göre biraz daha taraflı olduğunu söyleyenler de var)
bunun dışında Türkiye'nin Toplumsal yapısını ekonomik ve siyasi bir gelişme içinde anlatan Emre Kongar'ın aynı isimli kitabını tavsiye ederim.
ama benim tercihim hem Kemalist tarihçileri hem Osmanlıcı tarihçileri okuyup, bunu yabancı kaynaklardan okuduklarımla birleştirmek
işte insanın işi gücü olmayınca okumaya bol vakti oluyor. beni atamadığın için teşekkürler AKP :D

Size tavsiyem okudugum kadariyla yazilarinizi cok farkli hangi birini duzelteyim bilemedim en basiti yakin tarih tbmm den cikan bir kitap var yeni istiklal mahkemelerinin belgeleri yayinlandi ne kadar zulum yapilmis ortada nasil bir savunma seklidir anlamadim bir batil sey bu kadar guzel savunulabilir estetik cumlelerle tebrik ederim .
İstiklal Mahkemelerinde zulüm yoktur demedim ki? Devrim yapılmış ve elbet muhalifler bastırılmıştır, her devrimde olduğu gibi. eğer İstiklal Mahkemelerinde yargılananların bir kısmı (tamamı demiyorum, dikkat) asılmasalardı ve Karşı Devrimi başarabilselerdi, onlar da zulüm yapacaktı ama Devrim, Karşı Devrimini yedi ve yendi. olan biten bu.

Yeni Şafak, Akit falan yayınladı, yakın bir dönemden bahsediyorsanız eğer, belgede adı geçen Şükrü Kaya, İsmet İnönü tarafından Bakanlıkta kovdurulmuştur, sanırım kendisi İsmet Paşaya selam bile vermiyordur o dönem, değil mektup yazmak.
237egulek2.jpg

eğer dediğiniz belge buysa bu belgenin yazarı günümüz Türkçesine 1938 yılında oldukça hakim görünüyor. en basiti o dönemki metinleri incelerseniz "olmaya" değil "olmağa" yazıldığını görürsünüz, bu benim ilk bakışta fark ettiğim bir detay ama "bilmektesin" kelimesi için bir kanaat notu kullanmayacak kadar vicdansız değilim.
Yok bu değil belki buda vardır ama benim gördüğüm doktordan ismet inönüye yazılmış artık sizi cumhurun başkanı olarak görebiliriz falan diyodu neyse ya sizi uğraştırmayayım düşüncenizi merak etmiştim öğrendim sağolun

Yok bu değil belki buda vardır ama benim gördüğüm doktordan ismet inönüye yazılmış artık sizi cumhurun başkanı olarak görebiliriz falan diyodu neyse ya sizi uğraştırmayayım düşüncenizi merak etmiştim öğrendim sağolun
aynı belgelerin devamı. yayınlanan belgeler bir dizi mektuplaşmayı gösteriyor ama orijinal değiller.

Dinin siyasetten ayrılması icin camilerin kapatılmaları mı gerekiyor? Ne alaka?
Ne gibi zararı var camilerin bu halka? ya da diger dinlerin ve mezheplerin ibadet yerlerinin?

Zİhniyetiniz korkunc. Sİzin gibiler yuzunden tum solcular ve sosyalistler din dusmanı diye adlandırılıyor hatta bunu bazı cücük beyinler Ataturke kadar dayandırıyor.
Sanırım haddini aştığı düşünülen cümleler insanların dini inançlarına hizmet etmesi gereken ibadethanelerin
siyasi kirliliğe bulaşmasından rahatsızlık duyduğunu vurgulamak amaçlıydı.
Siyasi amaca hizmet eden camiler yerine ''Yeryüzü Mescit kılındı'' ayetinden ilham alarak siyasetin bulaştırılmadığı
yerlerde ibadet edebileceğimizi hatırlatmak istedi diye düşünüyorum.
Manevi duygulara siyaset bulaştırılmasına olan tepkim nedeniyle de arkadaşın fikrine katılıyorum.

Sanırım haddini aştığı düşünülen cümleler insanların dini inançlarına hizmet etmesi gereken ibadethanelerin
Siyasi amaca hizmet eden camiler yerine ''Yeryüzü Mescit kılındı'' ayetinden ilham alarak siyasetin bulaştırılmadığı
Manevi duygulara siyaset bulaştırılmasına olan tepkim nedeniyle de arkadaşın fikrine katılıyorum.
Çok güzel bir yorum teşekkür ederim ve de tebrik ediyorum.

kesinlikle katılıyorum ve ülkede başı kapalı kızlarımızın okumasını ilimle bilimle ugraşıp yurtdışında bizi temsil eden bilim adamı doktor olmasını edebiyatla sanatla ilgilenmesini cok istiyorum ozellikle o profili görmek istiyorum bakın müslümanlar ama sanatla bilimle ilimle irfanla ilgileniyorlar densin parmakla gösterilelim ama malesfkı olmuyo cunku biz dinle somurulmeye alışılmışız din bizde siyasi emellere alet edilmiş dini kendimiz için yaşayacağimiz yerde kirli emellerimize alet etmişiz acık ornegi meydanlarda ellerinde Kuranla oy isteyenler bu sebeplerden dolayı bende malesefkı kamuda başörtüsüne karşıyım:(

İstiklal Mahkemelerinde zulüm yoktur demedim ki? Devrim yapılmış ve elbet muhalifler bastırılmıştır, her devrimde olduğu gibi. eğer İstiklal Mahkemelerinde yargılananların bir kısmı (tamamı demiyorum, dikkat) asılmasalardı ve Karşı Devrimi başarabilselerdi, onlar da zulüm yapacaktı ama Devrim, Karşı Devrimini yedi ve yendi. olan biten bu.

Muhalif diyerek çok kibar davranmışsın. O muhaliflerin çoğu, hatta pek çoğu, dış mihraklarla birlik olup kendi devletine ve rejimine savaş açan kişilerdi. Bizm burda onlara vatan haini deniliyor.

Back