- 14 Eylül 2015
- 110
- 125
- 53
- 34
Yine yanlış okudun yarısından heralde ordan biri çıkmış camiler kapatılsın isteyen evinde işyerinde kılsın diyor bende karşılık olarak camiye gitmek sünnettir diyorum farz demiyorum dikkat ettiysen sünnet demek Peygamber Efendimizin yaptığı şeylerdir isteyen yapar isteyen yapmaz yani aynı şey özgürlük kişiye göre ben giderim sen gitmezsin ikimizde özgürüz(ordan biri sen oluyosun buarada)
Kendi adıma oy verilecek parti yok
Tek bildiğim hırsıza ve milleti 1 kişinin şahsi hesaplarına kurban edenlere oyumu vermeyeceğim
Sol görüşlü olmadığım içinde mecburen MHP ye oy verdim (gümrükte)
Şuanda yaşadığımız heryer için bu geçerli camiye giden hiçkimse gitmeyenleri dışlamıyo tam tersine gitmeyenler cami kapatılsın kimse gitmesin diyo bugüne kadar kaç kişi seni sorguladı niye dinin gereklerini yapmıyosun diye kimsenin hakkı yok herkesin inancıda dinide kendineŞimdi müslümanların çoğunlukta olduğu bir mahalle düşün.Camiye gitmeyen insanların toplum tarafından dışlanıcak olmalarından dolayı.Herkes inancını bu kadar belli etmek zorunda mı ? Bu arada ben din konuşmuyorum.Dinin toplumsal siyasi etkisinden bahsediyorum.
Bikini giydi diye ya da oruç tutmuyor diye dövülenleri unutunuz galiba.Şuanda yaşadığımız heryer için bu geçerli camiye giden hiçkimse gitmeyenleri dışlamıyo tam tersine gitmeyenler cami kapatılsın kimse gitmesin diyo bugüne kadar kaç kişi seni sorguladı niye dinin gereklerini yapmıyosun diye kimsenin hakkı yok herkesin inancıda dinide kendine
yok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?darbelerin etkisi yokmu diyosun
bu arada söylemeden geçemeyeceğim senin bi insan olmadığını düşünmeye başladım :) kızım makinemisin nesin sen :) bana fazla gelmeye başladın :)
neyse özel mesajım yarıda kaldı burdan sonra oraya geçeçeğim
pekii özala ve erbakana ne oldu canım şu an yapılmak istenen nedir onlarada gelelim
zinaya gelince şimdi tekrar baktım 55.hükümet zamanında suç olmaktan çıkarılmış yani ak parti zamanında değil ( bu yönlü iddialar varda o yüzden ekledim )
temellerimiz diziler sayesinde yeterince sarsılıyor zaten evet tercih meselesi bunda özellikle kadınlar akıllı olacak ve karşı çıkacak
iskilipli atıf hoca karalanmadımı hatta bir kez daha birisi ile tartışmıstık savunmasının 10 sayfası kayıp
ben aslında dünde arapça konusunda yazacaktım benim babannem vefat edeli 15 sene oldu arapça ve osmanlıcayı biliyordu ve benim bildiğim en az 3-4 tane osmanlıca el yazısı kitapları vardı ve malesef halam onları ne şekilde bilmiyorum elinden çıkardı bizde zamanında kıymetini bilmiyorduk o ayrı önemsemedik yani
hatta birkeresinde ben ödev yaparken yeni yazı bilmiyorum demişti( mahzunluğunu şimdi anlıyorum)
@Ayse Asena 42 tabi sağolsun valla sayesinde öğreniyorum ne deyim
bu arada bir arkadaşta güzel bi uyarıda bulunmuşsolidio o değilde çokmu arıyosunuz bu isimleri : )
kaç kez çıktım yukarı ismini doğru yazmak için
şu an dini konuşmuyoruz evet haklısın incinebiliriz ALLAH cc emrettiği şekilde sadece tebliğ düşer bizlere ve bunu en iyi yaşayarak gösterebiliriz vei inşallah gösteriyoruzdur
eksiklerim olabilir hallaç pamuğuna döndüm çünkü :)
Heralanda kendini bilmezler yokmu bütün kesimi suçlamak ve bu yüzden camiler kapansın demek haksızlık olur neyse dediğim gibi herkesin dinide inancıda kendineBikini giydi diye ya da oruç tutmuyor diye dövülenleri unutunuz galiba.
Bu uydurma tarih hikayeleri de yeni hortladı.Neden hiç haberimiz olmadı 70 yıldır gizli maddelerden.Polemiğin yasak olması daha iyiymiş aslında böyle bir yere varmak mümkün değil...
Bence tüm camiler kapatılmalı.Din tamamen siyasetten ve eğitimden ayrıştırılmalı.İsteyen yaşasın inancını.Neden okulda öğretilsin ki.İçten gelerek yapılmadığında ne anlamı var.Aile istediği gibi öğretebilir.
Çok bilgilisiniz vesselam bişeyde ben sorucam size Atatürkün ölümü hakkında ne düşünüyosunuz yada araştırdıysanız ne yönde bunlar bilmek isterim çeşitli senaryolar var okuyun araştırın diyceksiniz ama ordada yanıltıcı bilgiler varyok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?
aslında İskilipli'yi yazacağını biliyordum bu tartışmalarda yazılan iki kişiden biridir, bir İskilipli bir de Şeyh Sait.
İskilipli'ye biraz daha yakından bakalım o zaman.
kendisi 31 Mart ayaklanmasında rol almış 5.5 yıl sürgün almış, asılmasının sebebi de Şapka Devrimine karşı olması değil "Şapka Giyenlerin Vurulmasına" dair fetva vermesidir.
ki kendisi İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesidir, Yunan İşgaline destek verdiği bilinir (Yunan işgalini destekleyin diye Anadoluya atılan bildirgede İskiplinin imzası yoktur ama), Atatürk'ün ölüm fermanının yayınlandığı Alemdar Gazetesinin yazarıdır.
bu arada kendisi Şapka Devrimi yüzünden asılamamıştır, o suçlamadan beraat etmiş, asılmasının sebebi Anayasaya muhalefet ve cebren değiştirmeye çalışma.
ölen kör bu zamanlar badem gözlü oldu yani.
Özal'a ne oldu? Başbakan oldu, C.başkanı oldu ölümü üzerinde hala spekülasyon var.
Erbakan'a gelince o iş uzar. ona ne olduğunu anlamak için 28 Şubat ve öncesini uzun uzun incelemek lazım, hem Erbakan'ın hem de ordunun günahları ve sevaplarıyla.
şu an yapılmak istenen nedir? sandıkta oy vererek başka bir iktidar partisi olmasını sağlamak, bu da demokratik bir yoldur.
yok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?
aslında İskilipli'yi yazacağını biliyordum bu tartışmalarda yazılan iki kişiden biridir, bir İskilipli bir de Şeyh Sait.
kendisi 31 Mart ayaklanmasında rol almış 5.5 yıl sürgün almış, asılmasının sebebi de Şapka Devrimine karşı olması değil "Şapka Giyenlerin Vurulmasına" dair fetva vermesidir.
ki kendisi İngiliz Muhipler Cemiyeti üyesidir, Yunan İşgaline destek verdiği bilinir (Yunan işgalini destekleyin diye Anadoluya atılan bildirgede İskiplinin imzası yoktur ama), Atatürk'ün ölüm fermanının yayınlandığı Alemdar Gazetesinin yazarıdır.
bu arada kendisi Şapka Devrimi yüzünden asılamamıştır, o suçlamadan beraat etmiş, asılmasının sebebi Anayasaya muhalefet ve cebren değiştirmeye çalışma.
Özal'a ne oldu? Başbakan oldu, C.başkanı oldu ölümü üzerinde hala spekülasyon var.
Erbakan'a gelince o iş uzar. ona ne olduğunu anlamak için 28 Şubat ve öncesini uzun uzun incelemek lazım, hem Erbakan'ın hem de ordunun günahları ve sevaplarıyla.
şu an yapılmak istenen nedir? sandıkta oy vererek başka bir iktidar partisi olmasını sağlamak, bu da demokratik bir yoldur.
Bence korkunç değil.Çoğu AKPlinin zihniyeti çok daha korkunç.Kimin ne düşündüğü benim için önemli değil.Onlar şöyle böyle düşünmesin diye yaşayacak değilim.Burda kesiyorum.Çünkü konu farklı yerlere gidiyor...Arkadaşım bu benim düşüncem.Genelleme yapmayın bütün camiye gitmeyenler camiler kapatıslın istiyor diye.Niye genelleme yapıyorsunuz ki.Bu zamana kadar kim cami kapatılsın diye birtalepte bulundu siyasi olarak.Dinin siyasetten ayrılması icin camilerin kapatılmaları mı gerekiyor? Ne alaka?
Ne gibi zararı var camilerin bu halka? ya da diger dinlerin ve mezheplerin ibadet yerlerinin?
Zİhniyetiniz korkunc. Sİzin gibiler yuzunden tum solcular ve sosyalistler din dusmanı diye adlandırılıyor hatta bunu bazı cücük beyinler Ataturke kadar dayandırıyor.
Bence korkunç değil.Çoğu AKPlinin zihniyeti çok daha korkunç.Kimin ne düşündüğü benim için önemli değil.Onlar şöyle böyle düşünmesin diye yaşayacak değilim.Burda kesiyorum.Çünkü konu farklı yerlere gidiyor...Arkadaşım bu benim düşüncem.Genelleme yapmayın bütün camiye gitmeyenler camiler kapatıslın istiyor diye.Niye genelleme yapıyorsunuz ki.Bu zamana kadar kim cami kapatılsın diye talepte bulundu.
Yok size demedim.Genelleme yapan arkadaşa söyledim.Haklı olabilirsiniz bu benim düşüncem.NErde genelleme yaptım ben yahu? MEsajları mı karıstırdın?
Reiscilerin zihniyeti korkunc hatta cok korkunc o ayrı,ama sizin de buna karsılık "camiler kapatılsın" demenizin asagı kalır u
yanı yok.
HAlkcılıktan ilkesinden cok uzak bi talep bu.
Beslendiginiz tarih kaynaklarini merak etmiyor degilim acikcasi :)yok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?
Cami kapatılsın diyen sizden başka duyduğum kişilerde oldu siyasilerden duymadım ama ezandan rahatsız olanları duydumda kapatılsın diyeni duymadımBence korkunç değil.Çoğu AKPlinin zihniyeti çok daha korkunç.Kimin ne düşündüğü benim için önemli değil.Onlar şöyle böyle düşünmesin diye yaşayacak değilim.Burda kesiyorum.Çünkü konu farklı yerlere gidiyor...Arkadaşım bu benim düşüncem.Genelleme yapmayın bütün camiye gitmeyenler camiler kapatıslın istiyor diye.Niye genelleme yapıyorsunuz ki.Bu zamana kadar kim cami kapatılsın diye birtalepte bulundu siyasi olarak.
Yanlış . Karizmasinin dik durusunun aklının ilminin bize çok faydası var siz hangi özellikte bi lider isterdiniz merak ettim . Evet dininin imanının da bize çok faydası var Allah korkusu olan insandan zarar gelmez .
Sizin için bunların pek önemi yok galiba.
Biraz uçuk bir düşünce zaten kimse cesaret edemez.Cami kapatılsın diyen sizden başka duyduğum kişilerde oldu siyasilerden duymadım ama ezandan rahatsız olanları duydumda kapatılsın diyeni duymadım
Darbeler kendilerini hangi gerekcelerle mesrulastirmaya calisirsa calissin temel sebep her daim ekonomiktir..12 eylul gibi..seyh sait isyanin da ise reel sebep din degildir.savunma dini temellendirilmek zorunda kalmistir..yok darbelerin elbet etkisi var, antidemokratik bir olay nasıl demokratikleşmeyi etkilemesin ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?