- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
L lamelifAmine700 yillik camii olayini ben de burada duyudm, hemen arastirdim ama sonuc bulamadim. varsa paylasabilir misiniz? dogru ise elbetteki cok yanlistir.
Hdp de bire bir eli kanlılar dağdan inenler var hdp li olduğunu bilseydim sizi kayle alıp bukadar konuşmazdım size Türkiyeden ekmek çıkmaz en iyisi dağa çıkın zira bu memleket Ak partisiyle chp siyle mhp siyle bizim aslada sizin olmuycak
Neyse arkadaşlar Vatan Millet için hayırlısı neyse o olsun herkes hür oyunu kime isterse ona versin ben Ak Partiliyim bunuda gururla herzaman söylerim kimse kimsenin düşüncesini değiştiremiyor herkesin haklı kendince sebebleri var önemli olan bu zor günlerde Birlik Beraberlik şimdiden Ülkemiz için hayırlısı olsun kelime hatalarım varsa kusura bakılmasın
Ben kendi adıma nacizane Ak Partiyi sevenlerdenim siyasetle hiç işim olmaz ama buraya oy kullanmaya girenler sanırım kendini tutamayıp atlıyoruz Bencede herşey Vatan için öylede olmalı zaten herkes aynı tarafta olsaydı ne konuşup tartışacaktık hayırlı olan kimse o gelsin inşBen böyle aşkla partisini savunanlara kendinizi heba etmeyin gidin partinize üye olun bari siyasetten nemalanırsınız diyorum:) çünkü kardeşim sizin gibiler sayesin de çoğu siyasetçi köşeyi dönüyor keseyi dolduruyor olan bizim gibilere oluyor...yorulduğunuza değsin siyasete atılın ... tüm samimiyetimle öneriyorum bunu affınıza sığınarak...
Tamamını okuyamadım ama Sayfalar dolusu yazışmalar yapılmış, hepinize hayran kaldım herkes seviyeli, bir bayana yakışacak şekilde örnek tartışmalar olmuş işte dedim Türk Kadını böyle olmalı hepinizi ayakta alkışlıyorum düşünceniz partiniz ne olursa olsun. Dengelerin bozulmadığı bir Türkiye ancak biz kadınların oylarıyla gerçekleşecek inanıyorum ki hepimizin istediği barış-huzur- özgürlük...hiçbirimiz savaş kan ölüm esaret istemiyoruz...o nedenle dengelere sahip çıkalım kimseyi sivriltmeyelim
herşey vatan için
:)oyumu hdpye verdim
tabii sadece kkda
oy kullanmayacagim gercekte,
buradan da silemiyorum bari hdp olup toplum baskisindan oy kullanamayan olduysa onun yerine gecsin yuzdelerde.
:)
İsim vermeyeceğim hatta bi üye bu yüzden burada oy kullanmayacagini da yazdi.
Ne yazik ki var boyle bi durum.
işte sen ve senin gibiler hiç olmayacak inşALLAHHahaha aslında sınır dışı etselermiş keşke sizi ve pkklıları çok rahat yaşardık.Ben başa gelsem ilk yapıcağım iş.
Acayip tehlikelisiniz çünkü.
üzülme Amine, alışıyorsun, bana çok yapıldı, bir iki güne kadar dalga geçmeye başlarsın.
Burda bir üye cmhdpkk yazdi. Akpli olmayan herkesi pkkli ilan etti.
yok dalga geçmedim, ciddiyim.
farklı fikirlerde olabiliriz Amine. elbette farklı fikirleri savunacağız, bak Hayyal'le aynı partiye oy veriyoruz ona rağmen dün yurtdışı oylarıyla ilgili farklı fikir beyan ettik, farklı insanlarız, düşüncelerimiz de elbet farklı olacak.
700 yıllık cami olayını hiç duymadım, mutlaka araştıracağım, elbette bunu doğru bulmuyorum, bulmak mümkün mü?
şahsen Hagia Sofia da dahil tarihi eser niteliğindeki ibadethanelerin sadece müze olarak restore edilmesini savunuyorum. fikrime karşı çıkanlar olacaktır ama caminin restoran yapılması ne kadar yanlışsa Aya Sofia'nın da cami olarak hizmet vermesi o kadar yanlıştır, bu yanlıştan dönüldüğü gibi, cami konusunda da yanlıştan dönülmelidir.
şuna emin ol Amine, ben dün başörtülü arkadaşım dersten atılırken onun yanındaydım, yarın da siz ülkeden kovulursanız, sizin yanınızda olacağım.
ben ister Müslüman olsun, ister Hristiyan, ister Yahudi, ister inançsız, neye inanırsa inansın, neye taparsa tapsın, insanları şiddete meyletmediği sürecek o kişilerin var olma hakkını savunurum.
Türkçe ezan çok tartışılır, her iki grubun da kendince haklı savları var.
ben ibadet dilinin Türkçe olmasından yanayım ancak benim asıl tarafım Laisizm değil, Sekülarizmdir, yani bence Diyanet tamamen kapatılmalı, camiler ihtiyaçlarını cemaat aracılığıyla karşılamalı (sadece camiler değil, tüm ibadethaneler) ve yasalara aykırı olmadığı sürece her cemaat kendi istediği şekilde ibadet edebilmeli yani Arapça ya da Türkçe ibadet serbest olmalı
ki en başta düşünülen sistemin bu olduğuna dair bazı kaynaklar mevcut, doğrulukları tartışılır elbet.
bunun dışında bir Müslümanın Türkçe ezan istememesini de anlıyorum, benim anlamadığım Arapça Ezan'a atfedilen "kutsiyet" Allah'ın dili Arapça değildir, Hz İsa'da Aramice, Hz Musa'da İbraniceydi.
o yüzden bu meselenin fazla büyüdüğünü düşünüyorum, kendi adıma.
CHP imam hatiplere karşı olmadığını defalarca dile getirdi, bu koalisyon görüşmelerinde, hatta ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda bizzat duydum "Eğitim Sistemimizde çözülmesi gereken sorunlar var, gündemimiz kesinlikle İmam Hatip değildir, vatandaş çocuğunu dilediği okula gönderir" dediğini.
sanırım şu aşamada kendisinin sözlerini kabul etmekten başka şansımız yok.
ha bu yönde bir girişimleri olursa, seninle beraberim.
başörtüsü? mecliste başörtülü vekil vardı ve seçilirlerse yine olacak.
zaten ben kamuda başörtü yasağını anlamsız buluyorum, bu mesele çözüldü ve bir daha hortlamayacaktır.
Sen bana kurban ol
Burda bir üye cmhdpkk yazdi. Akpli olmayan herkesi pkkli ilan etti.
dediğim gibi, tartışmanın her 2 tarafının da haklı yönleri var. Ezan'ın sözlerinin anlamını bilmeden, okuduğu duanın anlamını bilmeden ibadet eden çok fazla insan var.işte bu yüzden sordum dalgamı gerçekmi diye
nedenini bilmiyorum samimiyetine güvenmek istiyorum
Ezanın sözleri Arapça’dır. Ama Arap’ın sözleri değildir. Onun nazmı ve lafzı yani dizilişi ve sözleri ashaptan Abdullah b. Zeyd’e, Hz. Ömer’e ve daha pek çok sahabeye (r. anhüm) Allah tarafından ilham edilmiş; Hz. Peygamberin onay ve tasdikleriyle kesinleşmiş, 1400 küsur senedir dilleri farklı bütün İslâm ülkelerinde değişmeden, tartışılmadan “EZAN-I MUHAMMEDΔ olarak okunagelmiştir.
2- “Ezan-ı Muhammedî” olarak adlandırılmasında da ayrıca bir güzellik vardır. Arap kalkıp “Ezan-ı Arabî” yani Arap Ezanı demesin, Pakistanlı kalkıp “Ezan-ı Pakistanî” yani Pakistan Ezanı demesin, Müslüman Türk kalkıp “Ezan-ı Türkî” yani Türk Ezanı demesin ve herkes kendisine göre bir ezan çıkarmasın diye bütün Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v)Efendimize isnaden “EZAN-I MUHAMMEDΔ denilmiştir.
Biz dine uyarsak din, din olur. Dini kendimize uydurursak din, din olmaktan çıkar. O da bizim gibi perişan olur.
diğer dinlerde bu tarz uygulamalar var mı ?
ayasofya müze olarakmı kamalı diyorsun ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?