Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
700 yillik camii olayini ben de burada duyudm, hemen arastirdim ama sonuc bulamadim. varsa paylasabilir misiniz? dogru ise elbetteki cok yanlistir.
L lamelifAmine
araştırdım ve buldum.
Bursa Nilüferde atıl halde duran 700 yıllık cami Belediye tarafından restorasyona tabi tutulmuş. ve hatta caminin bir zamanlar hattatlık merkezi olduğu restorasyon esnasında ortaya çıkmış ve buna uygun bir tadilat yapılmış. tadilattan sonra da halka sorulmuş, camiyi ne olarak hizmete sokalım (caminin hemen yakınında yeni bir cami var) Bu anket sonucuna göre mahalle sakinlerinin yüzde 59’u kütüphane, yüzde 14’ü gençlik merkezi, yüzde 10’u kültür merkezi, yüzde 9’u cami, yüzde 5 kütüphane+kuran kursu, yüzde 2’si kuran kursu, yüzde 1 top sahası yanıtını vermiş.
bu sebeple de cami içkili eğlencelerin yapıldığı bir restorana değil çocuk kütüphanesine dönüştürülmüş.
bu caminin restore edilmeden önceki hali:

bu cami restore edildikten sonra:

http://www.habervaktim.com/haber/322000/chpnin-kutuphane-yaptigi-cami-ibadete-acildi.html
cami davalık olmuş ve ibadete açılmış, belediye restorasyon masrafını geri almak için dava açmış

bu da 700 yıllık cami ve hemen 10 metre yakınındaki yeni cami:

yorumsuz ekliyorum bütün bunları....

Son düzenleme:

İşte tipik Uzun Adam ağzı. Biz-siz diye bölücülük ve ötekileştirme yapan sultanın ağzıyla düşünmeden konuşan tebaası. Birilerine bu ülkeden gidin demek kimsenin haddi değil.

Neyse arkadaşlar Vatan Millet için hayırlısı neyse o olsun herkes hür oyunu kime isterse ona versin ben Ak Partiliyim bunuda gururla herzaman söylerim kimse kimsenin düşüncesini değiştiremiyor herkesin haklı kendince sebebleri var önemli olan bu zor günlerde Birlik Beraberlik şimdiden Ülkemiz için hayırlısı olsun kelime hatalarım varsa kusura bakılmasın

Ben böyle aşkla partisini savunanlara kendinizi heba etmeyin gidin partinize üye olun bari siyasetten nemalanırsınız diyorum:) çünkü kardeşim sizin gibiler sayesin de çoğu siyasetçi köşeyi dönüyor keseyi dolduruyor olan bizim gibilere oluyor...yorulduğunuza değsin siyasete atılın ... tüm samimiyetimle öneriyorum bunu affınıza sığınarak...

Tamamını okuyamadım ama Sayfalar dolusu yazışmalar yapılmış, hepinize hayran kaldım herkes seviyeli, bir bayana yakışacak şekilde örnek tartışmalar olmuş işte dedim Türk Kadını böyle olmalı hepinizi ayakta alkışlıyorum düşünceniz partiniz ne olursa olsun. Dengelerin bozulmadığı bir Türkiye ancak biz kadınların oylarıyla gerçekleşecek inanıyorum ki hepimizin istediği barış-huzur- özgürlük...hiçbirimiz savaş kan ölüm esaret istemiyoruz...o nedenle dengelere sahip çıkalım kimseyi sivriltmeyelim

herşey vatan için

Ben kendi adıma nacizane Ak Partiyi sevenlerdenim siyasetle hiç işim olmaz ama buraya oy kullanmaya girenler sanırım kendini tutamayıp atlıyoruz Bencede herşey Vatan için öylede olmalı zaten herkes aynı tarafta olsaydı ne konuşup tartışacaktık hayırlı olan kimse o gelsin inş

Az önce eski bi topikten beğeni olmuş baktim. SONAR baslikli "Bu pazar secim olsa oyunuz hangi partiye?" diyor. HDP ve MHP orada da ayni orana sahip... Oylama acik değilken durum burada da öyleydi.

Yani yuzdeler aslında o kadar da düşük değil. Sadece insanlar dislanmaktan korkuyor.

oyumu hdpye verdim
tabii sadece kkda
oy kullanmayacagim gercekte,
buradan da silemiyorum bari hdp olup toplum baskisindan oy kullanamayan olduysa onun yerine gecsin yuzdelerde.

oyumu hdpye verdim
tabii sadece kkda
oy kullanmayacagim gercekte,
buradan da silemiyorum bari hdp olup toplum baskisindan oy kullanamayan olduysa onun yerine gecsin yuzdelerde.
:)

İsim vermeyeceğim hatta bi üye bu yüzden burada oy kullanmayacagini da yazdi.

Ne yazik ki var boyle bi durum.

işte bu yüzden sordum dalgamı gerçekmi diye
nedenini bilmiyorum samimiyetine güvenmek istiyorum

Ezanın sözleri Arapça’dır. Ama Arap’ın sözleri değildir. Onun nazmı ve lafzı yani dizilişi ve sözleri ashaptan Abdullah b. Zeyd’e, Hz. Ömer’e ve daha pek çok sahabeye (r. anhüm) Allah tarafından ilham edilmiş; Hz. Peygamberin onay ve tasdikleriyle kesinleşmiş, 1400 küsur senedir dilleri farklı bütün İslâm ülkelerinde değişmeden, tartışılmadan “EZAN-I MUHAMMEDΔ olarak okunagelmiştir.

2- “Ezan-ı Muhammedî” olarak adlandırılmasında da ayrıca bir güzellik vardır. Arap kalkıp “Ezan-ı Arabî” yani Arap Ezanı demesin, Pakistanlı kalkıp “Ezan-ı Pakistanî” yani Pakistan Ezanı demesin, Müslüman Türk kalkıp “Ezan-ı Türkî” yani Türk Ezanı demesin ve herkes kendisine göre bir ezan çıkarmasın diye bütün Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed (s.a.v)Efendimize isnaden “EZAN-I MUHAMMEDΔ denilmiştir.
Biz dine uyarsak din, din olur. Dini kendimize uydurursak din, din olmaktan çıkar. O da bizim gibi perişan olur.
diğer dinlerde bu tarz uygulamalar var mı ?

ayasofya müze olarakmı kamalı diyorsun ?

daldınlığımdanmıdır bilmiyorum kaçırdığım alıntı olursa özel mesaj yazın senden alıntı yaptım sende KAÇTIN deyin

şimdi ben buna inanmak istemiyorum işte
işte bunun bana montaj olduğunu söylesin biri lütfen

dediğim gibi, tartışmanın her 2 tarafının da haklı yönleri var. Ezan'ın sözlerinin anlamını bilmeden, okuduğu duanın anlamını bilmeden ibadet eden çok fazla insan var.
İslami ülkelerdeki genel sorun İslamiyeti felsefesiyle birlikte öğretmemeleri. Kur'an kursunda Kur'an ezberletiyorlar çocuklara, oysaki tüm dinler aynı zamanda birer hukuktur, toplumsal düzendir, sosyolojik ve hukuki bir sürü ayrıntı içerirler. Dinin felsefesini öğrenmezsen, felsefi bir yaklaşım getiremezsin de.
ortaya koyulan argumanlar da o yüzden kısır kalır. bu yüzden, bu ülkede neye inandığını bilmeden inanan (sorgulamaktan bahsetmiyorum, din dogmatiktir, zaten sorgulanmaz, inanırsın yahut inanmazsın) bir dolu insan var. ölmüş anasının ardından okuduğu Fatiha'nın ne dediğini bilmeden okuyan insanlar var, şurada sorsak kaç mümin biliyordur, sence?
bu yüzden ibadet dili Türkçe olmalı mı? bence bunun üzerinde tartışıp, hem inananların neye inandıklarını, dua ederken ne söylediklerini bilecekleri, hem de dini duygularını zedelemeyecek bir yol bulabiliriz, ama bu tartışmadan, incelemeden olmaz.

evet Ayasofya müze olarak kalmalı, Hristiyanların ibadetine açılmalı diyenler de var ancak ben bunu da doğru bulmuyorum, müze olarak kalmalı.

Ayasofya bizim sınırlarımız içindeyse elbet kararı biz vermeliyiz ister Cami ister Müze ama gelin görün ki bu kararı biz veremiyoruz oranın farklı bir konumu var, farklı ülkelerde dinler ve ideolojilerde çok derin anlamları var şu 13 yılda Camii olamadıysa artık ne zaman olur bilemiyorum gönlüm Cami olmasından yana ama anlaşılan bizi aşıyor bu konu...ya da bizim Cami olmasını istediğimiz kadar iktidar istememiş elini taşın altına sokamamış olabilir mi? tartışılır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…