• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Size işinizde başarılar sizin haricinizde etrafınzda kimler tanıyoduda oy verdi ben eryamanda oturuyorum ve burası genelde chp lidir bu bilinen bişeydir burda hiç tanıyana rastlamadım
ilginctir, bu biraz "tencere dibin kara seninki benden kara durumu" , peki siz oy verdiginiz partinin adaylarini ne kadar taniyorsunuz?

HDP Ye butun gun burada sallarken, Sirri Sakik'in kardesi, Namik Sakik"in, AKP den aday oldugunu,
AKP nin onde gelen kurucularindan Dengir Mir Mehmet Firat'in (genel baskan yardimciligi da yapmistir) su an HDP Milletvekili oldugunu,
AKP li vekil Cuma Icten'in "PKK lilar benim oglumdur" demesi,
AKP Mardin Milletveili Orhan Miroglu, "PKK Teror orgutu degildir" demistir,
"Yerli milletvekili" isteyen kisinin, ekonomiyi teslim ettigi adamin, turk vatandasi dahi olmadigini

biliyor muyfdunuz?

hani mesele, Ekmeleddini tanimadna oy vermekse, sanirim, siz tanimadan oy verdiginzi adamlarla alakali..... nebleyim... biraz yanlis icindesiniz gibi?

Son düzenleme:
bende aynı şeyi söylemek istiyorum
ben yanlış düşünüyormuşum oyumu hemen değiştireyim demek istiyorum
tasfiye olmadılar şimdilik sindiler o kadar

onu tehdit olarak algılamadım ve ekrana bakıp kalmıştım ne demek istiyor diye
katardan aktarılan para ( kaynak gösterirmisiniz )

vesvesemi yoksa tedbir mi ?
Evet ne yazi ki vesvese.... tedbirden ziyade.

sunu da soyleyeyim, akp gidip, yerien chp vs baska bir parti yahut koalisyon geldiginde, turkiye bir anda cennet olmayacak. ama en azindan, daha "akla entegre", daha "stabil", devlet kaynaklarinin, muhafazakara da, sekulere de, esit mesafede durdugu bir ulkeye dogru adim atacagiz.

kemalizm bir tezdi. siyasal islam, bunun antitezi oldu. Ama artik bu antitez ve tezin bir "sentez" olusturmasi lazim. ben bu ulkenin en buyuk sansinin, akp - chp koalisyonu oldugunu dusunuyorum, tayyip erdogan'in pasivize edildigi. Baska turlu, isimiz cok zor. ulkenin muhafazakardegerlerine hakim, yenilenmis bir akp kadrosu ile, ulkenin batiya entegre, yuksek ogrenim gormus insanlarin, devlette temsil edilebileccegi bir chp, ulkeyi ileri tasir.

bir nevi, kalp. akil birlikteligi gibi dusunun.

Turkiye'ye akan "arap kara parasi" icin de asagidaki linklerle basslayabilirsiniz, ilgileniyorsaniz.

http://www.mahfiegilmez.com/2013/12/net-hata-ve-noksann-acklanmas-gerekir.html

http://www.milliyet.com.tr/degirmenin-suyu-nereden-geliyor-/ekonomi/ydetay/2042181/default.htm

(sadece subat ayinda 4 milyar $ )

bu para nereden geliyor? ne icin geliyor? neyi finsanse ediyor?

Digiturk'u neden katarlilar satin aldi?

Katarlilarin yaptigi diger yatirimlar neler?

ve dayanamiyorum, cok ama cok kotu bir espri ile bitirmek istiyorum,
"babam bu kadar guzel puding yapmayi nereden ogrendi?"
(: ) Kusura bakmayin dayanamadim.

ilginctir, bu biraz "tencere dibin kara seninki benden kara durumu" , peki siz oy verdiginiz partinin adaylarini ne kadar taniyorsunuz?

HDP Ye butun gun burada sallarken, Sirri Sakik'in kardesi, Namik Sakik"in, AKP den aday oldugunu,
AKP nin onde gelen Dengir Mir Mehmet Firat'in su an HDP Milletvekili oldugunu,
AKP li vekil Cuma Icten'in "PKK lilar benim oglumdur" demesi,
AKP Mardin Milletveili Orhan Miroglu, "PKK Teror orgutu degildir" demistir,

bunlari biliyor muyfdunuz?

hani mesele, Ekmeleddini tanimadna oy vermekse, sanirim, siz tanimadan oy verdiginzi adamlarla alakali..... nebleyim... biraz yanlis icindesiniz gibi?
Milletvekili seçimi her bölgenin adayını araştırmakla alakalı ben kendi bölgemi tanıyorum cumhurbaşkanlığı seçimi gibi büyük bir olayı aynı kefeyemi koyuyorsunuz hiçmi yoktu içinizden çıkartabileceğiniz bir aday

şu an dalgamı geçiyorsun ciddimi anlayamadım seni ,bak eğer yüzde 1 dahi inancım olsa chp
dine kültüre saygı duyacağını bilsem -ülke için bana sıraladıklarının teoriden çıkıp pratiğe döneceğine inansam hiç düşünmezdim oyumu ancak yaptıkları yapacaklarının fragmanı -daha 12 ay olmadı devletin kasası dolu ama bunlar hırsız diyeli .... hala ilk fırsatta değerlerimizi kültürümüzü hiçlemek için uğraşan bir ideoloji bir oluşumdur chp
vatanımıza sığdırmazlar ellerinden gelse
hala diyeceksinizki başörtüye takılıyorsun tamam takılmıyorum başörtüsüne geçtim

ezan hadi ezan diyenleri unutmadık-heryerden ezan sesi gelmesin diye merkezi sisteme geçip vaazları radyo sistemine geçirenleri unutmadık-memur maaşlarını deprem yardımıyla ödeyenleri unutmadık
bursanın nilüfer ilçesinde 700 yıllık camiyi başka hiç bir yer kalmamış gibi kültür evine ve içkili davetler veren bir mekana çevrilmesini unutmadık(burda karşı olduğum kültür evi değil anlayacağını ümid ediyorum )
yok dalga geçmedim, ciddiyim.
farklı fikirlerde olabiliriz Amine. elbette farklı fikirleri savunacağız, bak Hayyal'le aynı partiye oy veriyoruz ona rağmen dün yurtdışı oylarıyla ilgili farklı fikir beyan ettik, farklı insanlarız, düşüncelerimiz de elbet farklı olacak.
700 yıllık cami olayını hiç duymadım, mutlaka araştıracağım, elbette bunu doğru bulmuyorum, bulmak mümkün mü?
şahsen Hagia Sofia da dahil tarihi eser niteliğindeki ibadethanelerin sadece müze olarak restore edilmesini savunuyorum. fikrime karşı çıkanlar olacaktır ama caminin restoran yapılması ne kadar yanlışsa Aya Sofia'nın da cami olarak hizmet vermesi o kadar yanlıştır, bu yanlıştan dönüldüğü gibi, cami konusunda da yanlıştan dönülmelidir.
şuna emin ol Amine, ben dün başörtülü arkadaşım dersten atılırken onun yanındaydım, yarın da siz ülkeden kovulursanız, sizin yanınızda olacağım.
ben ister Müslüman olsun, ister Hristiyan, ister Yahudi, ister inançsız, neye inanırsa inansın, neye taparsa tapsın, insanları şiddete meyletmediği sürecek o kişilerin var olma hakkını savunurum.
Türkçe ezan çok tartışılır, her iki grubun da kendince haklı savları var.
ben ibadet dilinin Türkçe olmasından yanayım ancak benim asıl tarafım Laisizm değil, Sekülarizmdir, yani bence Diyanet tamamen kapatılmalı, camiler ihtiyaçlarını cemaat aracılığıyla karşılamalı (sadece camiler değil, tüm ibadethaneler) ve yasalara aykırı olmadığı sürece her cemaat kendi istediği şekilde ibadet edebilmeli yani Arapça ya da Türkçe ibadet serbest olmalı
ki en başta düşünülen sistemin bu olduğuna dair bazı kaynaklar mevcut, doğrulukları tartışılır elbet.
bunun dışında bir Müslümanın Türkçe ezan istememesini de anlıyorum, benim anlamadığım Arapça Ezan'a atfedilen "kutsiyet" Allah'ın dili Arapça değildir, Hz İsa'da Aramice, Hz Musa'da İbraniceydi.
o yüzden bu meselenin fazla büyüdüğünü düşünüyorum, kendi adıma.
CHP imam hatiplere karşı olmadığını defalarca dile getirdi, bu koalisyon görüşmelerinde, hatta ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda bizzat duydum "Eğitim Sistemimizde çözülmesi gereken sorunlar var, gündemimiz kesinlikle İmam Hatip değildir, vatandaş çocuğunu dilediği okula gönderir" dediğini.
sanırım şu aşamada kendisinin sözlerini kabul etmekten başka şansımız yok.
ha bu yönde bir girişimleri olursa, seninle beraberim.
başörtüsü? mecliste başörtülü vekil vardı ve seçilirlerse yine olacak.
zaten ben kamuda başörtü yasağını anlamsız buluyorum, bu mesele çözüldü ve bir daha hortlamayacaktır.

Milletvekili seçimi her bölgenin adayını araştırmakla alakalı ben kendi bölgemi tanıyorum cumhurbaşkanlığı seçimi gibi büyük bir olayı aynı kefeyemi koyuyorsunuz hiçmi yoktu içinizden çıkartabileceğiniz bir aday

ne guzel sizin icin, buradaki mesele, "insanlarin demokratik tercihlerindeki kriterlerinin bireyi tanimasinin, mevcut sistemde ne kadar onemsiz hale geldigini" vurgulamakti.

ulkemizde ne yazi ki, parti listeleri hazirlanilirken kimseye sorulmuyor. Bu anlamda demokrasiden soz etmeye imkan yok. Bunu bir tek chp kendi icinde cozdu, listelerde on secime gitti.

demem o ki, insanlara "ekmeleddini tanimadan oy verdiniz" demek, dogru olmakla beraber, "tencere dibin kara, seninki benden kara" demektir, kimseye bir faydasi olmaz.

El pençe olayı vardıya buyrun bakın. duruşlara

"durusa gore" lider seececeksek, bence 2.20 m boyunda, soyle guclu "kuvvatli" fizikli bronzdan bi put yapalim, gidelim beyaz saraya koyalim. boyle el sikisir pozisyonda olsun. sonra fotograflarini cekelim TURKUN GUCUNU AMERIKA BASKANI GORDU!!!! diye 20 sene oy verleim hep o bronz heykele. sonra ameriak gellsin, butun madem isletme hakkini 2 milyar dolar yerine 10 milyon dolara alsin. ama olsun , biz o fotografa bakip bakip gaza gelelim. bence cok mantikli.

medya'nin fotograflarla sizi nasil manipule edebildigini, kimi parlatip, kimi kotu gosterebildigini merak ediyorsaniz, su fotograf guzel bir ornektir:

abmqe.jpg

1207786146396_460x340scale.jpg

hayır herkes gayet normal üniversitesini okuyup atanma çabaları içindeyken hooooooooooooop nerden çıktı bu yasak sanırım ülkede herşey güllük gülistanlıktı galiba canı sıkılıan bi vekil az oynayım ya ben bu inananlarla dedi
haklısın !!!!

Hahaha aslında sınır dışı etselermiş keşke sizi ve pkklıları çok rahat yaşardık.Ben başa gelsem ilk yapıcağım iş.:KK70::KK70:
Acayip tehlikelisiniz çünkü.

yok dalga geçmedim, ciddiyim.
farklı fikirlerde olabiliriz Amine. elbette farklı fikirleri savunacağız, bak Hayyal'le aynı partiye oy veriyoruz ona rağmen dün yurtdışı oylarıyla ilgili farklı fikir beyan ettik, farklı insanlarız, düşüncelerimiz de elbet farklı olacak.
700 yıllık cami olayını hiç duymadım, mutlaka araştıracağım, elbette bunu doğru bulmuyorum, bulmak mümkün mü?
şahsen Hagia Sofia da dahil tarihi eser niteliğindeki ibadethanelerin sadece müze olarak restore edilmesini savunuyorum. fikrime karşı çıkanlar olacaktır ama caminin restoran yapılması ne kadar yanlışsa Aya Sofia'nın da cami olarak hizmet vermesi o kadar yanlıştır, bu yanlıştan dönüldüğü gibi, cami konusunda da yanlıştan dönülmelidir.
şuna emin ol Amine, ben dün başörtülü arkadaşım dersten atılırken onun yanındaydım, yarın da siz ülkeden kovulursanız, sizin yanınızda olacağım.
ben ister Müslüman olsun, ister Hristiyan, ister Yahudi, ister inançsız, neye inanırsa inansın, neye taparsa tapsın, insanları şiddete meyletmediği sürecek o kişilerin var olma hakkını savunurum.
Türkçe ezan çok tartışılır, her iki grubun da kendince haklı savları var.
ben ibadet dilinin Türkçe olmasından yanayım ancak benim asıl tarafım Laisizm değil, Sekülarizmdir, yani bence Diyanet tamamen kapatılmalı, camiler ihtiyaçlarını cemaat aracılığıyla karşılamalı (sadece camiler değil, tüm ibadethaneler) ve yasalara aykırı olmadığı sürece her cemaat kendi istediği şekilde ibadet edebilmeli yani Arapça ya da Türkçe ibadet serbest olmalı
ki en başta düşünülen sistemin bu olduğuna dair bazı kaynaklar mevcut, doğrulukları tartışılır elbet.
bunun dışında bir Müslümanın Türkçe ezan istememesini de anlıyorum, benim anlamadığım Arapça Ezan'a atfedilen "kutsiyet" Allah'ın dili Arapça değildir, Hz İsa'da Aramice, Hz Musa'da İbraniceydi.
o yüzden bu meselenin fazla büyüdüğünü düşünüyorum, kendi adıma.
CHP imam hatiplere karşı olmadığını defalarca dile getirdi, bu koalisyon görüşmelerinde, hatta ben Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda bizzat duydum "Eğitim Sistemimizde çözülmesi gereken sorunlar var, gündemimiz kesinlikle İmam Hatip değildir, vatandaş çocuğunu dilediği okula gönderir" dediğini.
sanırım şu aşamada kendisinin sözlerini kabul etmekten başka şansımız yok.
ha bu yönde bir girişimleri olursa, seninle beraberim.
başörtüsü? mecliste başörtülü vekil vardı ve seçilirlerse yine olacak.
zaten ben kamuda başörtü yasağını anlamsız buluyorum, bu mesele çözüldü ve bir daha hortlamayacaktır.
İşinize gelen durumlarda ben bizzat duydum inandım işinize gelmiyenlerde karşı görüş Ağızdan her çıkana inanılıyorsa Cumhurbaşkanın söylediklerine neden inanmıyosunuz

"durusa gore" lider seececeksek, bence 2.20 m boyunda, soyle guclu "kuvvatli" fizikli bronzdan bi put yapalim, gidelim beyaz saraya koyalim. boyle el sikisir pozisyonda olsun. sonra fotograflarini cekelim TURKUN GUCUNU AMERIKA BASKANI GORDU!!!! diye 20 sene oy verleim hep o bronz heykele. sonra ameriak gellsin, butun madem isletme hakkini 2 milyar dolar yerine 10 milyon dolara alsin. ama olsun , biz o fotografa bakip bakip gaza gelelim. bence cok mantikli.

medya'nin fotograflarla sizi nasil manipule edebildigini, kimi parlatip, kimi kotu gosterebildigini merak ediyorsaniz, su fotograf guzel bir ornektir:

abmqe.jpg
Siz bunu yapın iyi fikir hazırda putlarınızda mevcuttur biz uzun adamımızdan çokkkk memnunuz

İşinize gelen durumlarda ben bizzat duydum inandım işinize gelmiyenlerde karşı görüş Ağızdan her çıkana inanılıyorsa Cumhurbaşkanın söylediklerine neden inanmıyosunuz
700 yillik camii olayini ben de burada duyudm, hemen arastirdim ama sonuc bulamadim. varsa paylasabilir misiniz? dogru ise elbetteki cok yanlistir.

EVLİYALARDAN biri cemaatiyle birlikte Kaymakamı ziyarete gitmiş...

Evliya işte onun dünyayla işimi olur dalmış gitmiş derinlere Kaymakamı beklerken...

o derinlerdeyken Kaymakam gelmiş makamına herkes ayağa kalkmış el pençe divan...

bizim Evliya görmemiş hissetmemiş geldiğini başı önde oturuyormuş..

Kaymakam öfkelenmiş . Sen kimsin de ayağa kalkmazsın saygısız adam demiş...benim kim olduğumu bilmiyor musun ben koskoca Kaymakamım demiş.. hatta ilerde Vali bile olacağım belki Başbakan belki Cumhurbaşkanı..

Evliya umursamaz bir halde kafasını kaldırıp sonra efendim sonra ne olacaksınız demiş?

Kaymakam yine öfkelenmiş sonrası var mı bre gafil sonrası hiç...demiş

Evliya yine umursamaz bir edayla :< İŞTE BEN O HİÇİ GÖRDÜĞÜM İÇİN AYAĞA KALKMADIM! demiş...

kıssadan hisse:KK51:

ha
hasa, siz hali hazirda sanirim putunuzu belirlemissiniz. "durusa" gore oy verdiginize gore.... Putlarinizin helvadan olamsina gerek yok. Turkiye'de Ataturk'e de put gibi tapan vardir, sanirim "uzun adaminiz da" kendi tapanlarini yaratmis.

tekrar edelim, putlar illa helvadan olmaz.

ne guzel sizin icin, buradaki mesele, "insanlarin demokratik tercihlerindeki kriterlerinin bireyi tanimasinin, mevcut sistemde ne kadar onemsiz hale geldigini" vurgulamakti.

ulkemizde ne yazi ki, parti listeleri hazirlanilirken kimseye sorulmuyor. Bu anlamda demokrasiden soz etmeye imkan yok. Bunu bir tek chp kendi icinde cozdu, listelerde on secime gitti.

demem o ki, insanlara "ekmeleddini tanimadan oy verdiniz" demek, dogru olmakla beraber, "tencere dibin kara, seninki benden kara" demektir, kimseye bir faydasi olmaz.
Siz şimdi her bölgeninkini araştırıp ona göremi oy veriyorsunuz ben kendi bölgemi tanırım lakin hepsini tanımam araştırmam mümkün değil ben tek adaydan bahsediyorum sorumun cvb bu değil

EVLİYALARDAN biri cemaatiyle birlikte Kaymakamı ziyarete gitmiş...

Evliya işte onun dünyayla işimi olur dalmış gitmiş derinlere Kaymakamı beklerken...

o derinlerdeyken Kaymakam gelmiş makamına herkes ayağa kalkmış el pençe divan...

bizim Evliya görmemiş hissetmemiş geldiğini başı önde oturuyormuş..

Kaymakam öfkelenmiş . Sen kimsin de ayağa kalkmazsın saygısız adam demiş...benim kim olduğumu bilmiyor musun ben koskoca Kaymakamım demiş.. hatta ilerde Vali bile olacağım belki Başbakan belki Cumhurbaşkanı..

Evliya umursamaz bir halde kafasını kaldırıp sonra efendim sonra ne olacaksınız demiş?

Kaymakam yine öfkelenmiş sonrası var mı bre gafil sonrası hiç...demiş

Evliya yine umursamaz bir edayla :< İŞTE BEN O HİÇİ GÖRDÜĞÜM İÇİN AYAĞA KALKMADIM! demiş...

kıssadan hisse:KK51:
10 numaraymış :)

abmqe.jpg
H

abmqe.jpg

Demokratik tercihlere saygi, basinin ve iktidarin kitleler uzerinde ki manuplasyonu derken ulkemizden de ornekler verebilseydik keske..bu kadar sohbet icin de hdp ye oy veren , verecek olan arkadaslarimizin sessiz kalmasi kendini ifade etmede alan rahatliginin olmamasindan mi kaynaklidir acaba..bu da aci bir tablo degil mi?

Siz şimdi her bölgeninkini araştırıp ona göremi oy veriyorsunuz ben kendi bölgemi tanırım lakin hepsini tanımam araştırmam mümkün değil ben tek adaydan bahsediyorum sorumun cvb bu değil
hayir, hala anlamamakta israr ediorsunuz, insanlari "ekmelledini tanimadan oy verdiler" diye elestiriyorsunuz, ama siz de tanimadan oy veriyorsunuz. genel secimlerde bolgenizi tanimaniz yetmez, o yerel secimlerde olur. genel secimlerde, "pkk lilar benim cocugumdur" diyen adamlarin oldugu partiye "canim ne arastiracagim" diye oy veriyorsanuz, bence hdp ye de verebilirsiniz, neden vermeyesiniz ki? konu bu. ama ben bunu size diyemem. cunku dedigim gibi, bilmemeniz olabilir. eh, olabilirse, insanlarin da ekmeleddini tam tanimadan oy vermesi olabilir. soyledigim sey bu.

Back