- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
L lamelifAmine700 yillik camii olayini ben de burada duyudm, hemen arastirdim ama sonuc bulamadim. varsa paylasabilir misiniz? dogru ise elbetteki cok yanlistir.
araştırdım ve buldum.
Bursa Nilüferde atıl halde duran 700 yıllık cami Belediye tarafından restorasyona tabi tutulmuş. ve hatta caminin bir zamanlar hattatlık merkezi olduğu restorasyon esnasında ortaya çıkmış ve buna uygun bir tadilat yapılmış. tadilattan sonra da halka sorulmuş, camiyi ne olarak hizmete sokalım (caminin hemen yakınında yeni bir cami var) Bu anket sonucuna göre mahalle sakinlerinin yüzde 59’u kütüphane, yüzde 14’ü gençlik merkezi, yüzde 10’u kültür merkezi, yüzde 9’u cami, yüzde 5 kütüphane+kuran kursu, yüzde 2’si kuran kursu, yüzde 1 top sahası yanıtını vermiş.
bu sebeple de cami içkili eğlencelerin yapıldığı bir restorana değil çocuk kütüphanesine dönüştürülmüş.
bu caminin restore edilmeden önceki hali:
bu cami restore edildikten sonra:
http://www.habervaktim.com/haber/322000/chpnin-kutuphane-yaptigi-cami-ibadete-acildi.html
cami davalık olmuş ve ibadete açılmış, belediye restorasyon masrafını geri almak için dava açmış
bu da 700 yıllık cami ve hemen 10 metre yakınındaki yeni cami:
yorumsuz ekliyorum bütün bunları....
Son düzenleme: