Zamanım olunca detaylı uzun cevap vereceğim,para söz konusu olunca şimdi konuşmaya başladık demissinz.Mesele ekonomi sun,kişisel değerler olsun farketmiyor..Degerlerimizden geçmişten bahsedince hemen burada vergiden vs bahsedilip İki grup oluşturulup AKP secmeninj cahill sınıfına ayıracak bazı şeyler yazmissnz..çok hızlı yazılıyor burfa takib edemiyorum,yarın isyerimde vaktim olunca tum yorumlati okuyup yazmaya caliscgm,seviyeli tartışmaya her zaman acigim.Bende isverenim buarda..Ve de soma bi faciadr.Bunu da kabul ederim hem şirket hem denetleyen devlet sorumludur.Yalnız bunlar düzelir de ideolojik hatalar ve CHP zihniyetinn duzelecgine dair umdum yok..Temel dış görünse indirilecek kadar basit olmamalj,şapka takmak ya da takmamak ,başörtüsü takmak ya da takmamak olmalımaliydi..yahut soyleyazayim şapka takmak kafa kopmasını getirmemeliydi..Basortjsu eğitim önünde engel olmamaliydi..Hala din dersleriyle çelişen kaldrmaya çalışan yönerge getiren CHP var..Ama milletin değerleri farklı..
valla aciksai, sizinle konusmak zevkli, nickini hatirlayamadigim diger hanimefendi kanun/yasa esanlamli kelimelerle bizimle guresmeye calisiyor. yazik.
siz belli ki, okumus, neyin ne oldugunu bilen birisiniz.
Yalnizca "degerlerimiz" kismina cok takiliyorsunuz geliyor bana. su konuda hakkinizi tayin etmek lazim, evet, bu ulkede 1935-1950 arasi olmadik mezalimler yapildi. Universiteye basortusu ile giremeyen kadinlar dunyanin en sacma seyiydi. ben de universitede bu kadinalr icin yurudum, fislendim. Imam hatip mezunuyum. akp ye de oy verdim. cunku 2002-2009 arasi kemal dervis recetelerini basari ile uyguladilar. sonrasi tepetaklak.
Simdi burada konustugumuz mesele, degerlerimiz hususunda, artik turkiye eski turkiye degil. AKP bu baglamda, halkin itici gucunu kullanarak, sekuler "kliklere" bilmeden de olsa, bir ders vererek, tekamul sagladi.
ama artik tekamul saglayamiyor, tam tersi, fren islevi goruyor. Tekamulu sagladiktan sonra, bakti bundan oy kazaniyor, kamplasmaya donusturdu isi, cunku bunlar hepsi, tamamen capsiz ve basiretsiz kadrolar yuzunden/
artik bence, akp ye iyi kotu yaptiklari icin tesekkur etmeli ve en yakin sosyal partiye oy vermeli. Benim gorusum budur. Bu chp olabilir, mhp olabilir, ldp olabilir, fazilet olabilir. Cunku "hesap vermeyecek" guc, cok tehlikeli bir guc ve yozlastiriyor.
chp zihniyetinin duzelecegine dair umidiniz, bence olsun. bakin, tekrar ediyorum, imam hatip mezunuyum, hem de 28 subat surecinde oradaydim, ve son secimde oyumu chp ye verdim.
chp nin icinde, her zaman muhafazakar kesime "ocu" gozu ile bakan bir grup olmustur. ama bu grup da, dersini aldi, haddini ogrendi, turkiye artik o konuda ayni sorunlari yasamaz.
ama gel gelelim, boyle devam ederse, chp icindeki "sekuler" klikler de "rovans" isteyecek, ve basa donecegiz. bunun olmamasi icin, artik normallesmeye, kontrol edilebilir bir akp ye ihtiyac var.
gerci bence bunun icin de cok gec. ama belki degisebilir......