• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
: ) vicdani siyaset malzemesi yapmiyoruz, klasik basma kalip soylev icimdesiniz, "siyaseti X yaparak dizayn etmeyin" "Y siyaset malzemesi olamaz." "Z yapanlar siyaset mi yapiyor?"

Hersey siyasidir.

insan, siyasi bir hayvandir.

peki devlet sorumlusu degilse, kim sorumlusu? siz soyleyin madem. sirkete ihaleyi veren devlet. sirketi denetlemesi gereken devlet.
sirket de, elbette arastirdim, gunlerce yankisi oldu, Akp ye yakin bir is adami, hatta su an leventte kacak gokdelenini bitirdi, sizin haberiniz var mi?

ne guzel rahmetle aniyorsunuz.. herseyi cozuyor bu degil mi ? Gidin bence Soma'ya, evlerine girin, "esiniz oldu, evinizin diregi yikildi ama uzulmeyin, ben onu rahmetle aniyorum, akp ye de oy vermeye devam ediyorum" diyin. Fitrat. rahmet. Firat'in kiyisindaki kuzuyu kurt kapsa kendisine dert bilen Halifeler demek ki, afadersiniz, gerizekaliymis. "firat'in kiyisinda kurdun kaptigi kuzuyu rahmetle aniyorum" dese hersey cozulecekmis. bilememisler. bak, akp ne guzel cozdu herseyi, iki fitrat, iki rahmet. tamam. sonra islam dunyasi niye geri? halifelerin dertlendigi seylere bak,simdiki adamlarin haline bak.

Her toplum, hakettigi gibi yonetilir de, bu toplumun %40 i haketmiyor, ekserisi hakediyor diye %40'i aci cekiyor.
Sizinkide ben araştırdım doğru bu demeye getiriyorsunuz chp li bir iş adamına ait bu şirket ama sizinki yanlış değildir kesin yanlış olan bizimkidir

Yanlıs bilgilerle donanmıs, isin kotusu dogrusunu da kabul etmeyecek gibi.
cok tipik bir akp secmen profili. ne yazik ki. buna da hakaret diyorlar,tekrar belirmek lazim, akp ye oy verenlerin hepsi boyle olmakala beraber, kahir ekserisi bu ozellikleri gosteriyor, bence "grip olmussun" tespiti kadar dogal bir tespittir, yahut, "memeli canlilar genelde ic gebelik yasarlar" daki "genelde" gibi bir dogru veridir. evet, kangurular kese yapar, ama "genelde" memeli canlilar ic gebelik yasar..... akp tabani arasinda inanilmaz entelektuel olup, cikari geregi akp yi savunan vardir, ama genelde, "yanlisi dogru bilen" taban bulunur.

bir insan surekli yanlis bilgiyi dogru bilgi gibi savunuyorsa, ve yanlis bilgisinin yanlis oldugu ortaya cikinca, yanlis oldugunu kabullenmeyip ,yeni yanlis bir bilgi uyduruyorsa, %80 ihtimalle akp ye oy vermis oluyor. elbette chp, hdp mhp secmenlerinde, hulasa ulkemiz insaninda bu huy var, ama %80 ihtimalle akp olmasi, cok ilginc bir durum.

gecenlerde bir analiz vardi, "Turkiye secmeni gerceklerden koptugu icin, bu olayi irdelerken, ne gibi etkisi oldugunu kesturmek guc..." diye basliyordu, artik saygin akademisyenler bile durumu kabullendi.

Turkiye secmeni, komplo teorilerine kesinlikle bagli, gercek bilgilerden kopuk, "ona yakin oldugunu dusundugu" kisinin soylediklerini sorgulamadan inanmaya meyilli bir yapiya, 50 yillik bir proje sonunda kavusturulmustur.

bundan sonrasi? ne olacak, bas asagi gidecegiz, gidiyoruz zaten : )

Arkadaşım gelsinler yapsınlar inş bu iyi olur ama demek istediğim şu adama konuşmasında bunları nasıl yapacaksınız diyolar devletin kasası dolu diyo böyle olmaz tutmaz yani zehirler olayı işin espirisiydi keşke olsa bol keseden sallamak bunların hepsi olacak anlamına gelmiyor suyun bile litresine dünyanın parasını öderken mazotu sudan ucuz yapıyo buna inanıyosanız sizin sorununux

muhalefet hangi parti olursa olsun onlar hakkındaki tek düşünceniz 'bol keseden salladıklarına inanmak'
Bence bunların hayata geçirilmesine bir kez olsun fırsat verilsin, daha sonra burada eksik olan yerlerini birlikte gözden geçiririz.
Hatta inandıklarımız gerçekleşirse vaatlere neden sizin inanmadığınızı da sizin açınızdan sorgularız.
Çok daha yalın olur.
Bu ülke makam aracı olarak 100lerce araç Değiştiriyor, Şahsi giderler deseniz öyle.
Bunlara ayrılacak para varken, lüks içinde yüzen devlet adamlarımız bizlerin vergisi ile keyif sürerken vergimizin bizim çocuklarımıza dönmesini canı gönülden desteklemem tabii ki olağan.
Buna inanmak ve bunu görmek istiyorum.
İşinize gelince devletimiz güçlü demeyi bilen iktidar yanlıları sosyal devlet Politikaları için 'hangi bütçeyle' demesini biliyor.
Işte en çok bunu anlamıyorum.
Giçlüymüşüz ya Görelim gücümüzü madem.

El
Sizinkide ben araştırdım doğru bu demeye getiriyorsunuz chp li bir iş adamına ait bu şirket ama sizinki yanlış değildir kesin yanlış olan bizimkidir
EL insaf, sanki bu ulkede akp ye yakin olmadan ihale alabilen kalmis gibi. Vallahi yuh : ) demek ki beyinler boyle yikaniyor : )
asadasdasda chp li oldugu halde ihale alabilen kaldi im ya? hahahah benim ilk suzgecim bu zaten : D

http://www.radikal.com.tr/turkiye/soma-holdingin-sahibi-alp-gurkan-kimdir-1192016/

Soma Holding 2005 senesinde kurulmustur. dolayisi ile ihaleyi akp'den almistir.

"Soma Holding’in sahibi Alp Gürkan ve hükümet arasındaki karmaşık ilişkiler oluşturuyor. Felaketin ilk günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma ziyaretinde karşılama heyetinde hazır bulunan şirket sahibi Alp Gürkan’ın son 10 yıla yansıyan grift ilişkileri kaza üzerindeki şüpheleri, devlet kurumlarının sorumluluklarının görmezden gelineceği endişelerini artırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha önce ziyaret etmiş olduğu söz konusu madendeki teknolojiyi övmüş, üretimin bu şekilde artırılacağını belirtmişti."

"Şirket, son dokuz yılda devletten toplamda 70 milyar dolarlık maden sahalarını ihalesiz bir şekilde alırken geçen yıl sadece 758 bin TL vergi ödedi."

hahahahha biraz daha kassam Soma holding kadar vergi verecekmisim : )

3. havalimaninin nasil yapildigini da merak eden varsa anlatayim bizzatihi deneyimledim, oradaydim. : ) almanlar kisakniyor di mi? asadada

ahahah ne guldum buna ya. hahahahah hanimefendi 400 mv anayasa degisikligi icin gereklidir, kanun degistirmek icin degil. hahah 400 mv ye hic bir parti sahip olamadi bu gune kadar, ne oldu turkiyede hic mi kanun degismedi . sadece 800 kere ihale kanunu degisti bu ulkede akp iktidarinda : ) ))
Bende size hahaha diyorum benim ağzımdan kanun lafını okudunuzmu hiç gözünüzü açıp okuyun ağzınızı değil

Gercekten acık acık yazmamı mı istiyorsunuz?
2001 yıllarını ve o donemlerdeki rteyi biraz arastırır mısınız? Rahsan affından asıl yararlanan kim hep beraber ogrenelim.. Lutfen arastırın.

Kılıctaroglu rahsan affından yararlanmamıstır yaprak hanım, Allah rızası icin resinizin agzından her cıkanı kabul etmeden once biraz arastırın, biraz okuyun.
Siz anlatacaktınız ben okuyacaktım siyasi ve düşünce yasaklarıyla zimmete para geçirmeyi bir tutmayalım

Bende size hahaha diyorum benim ağzımdan kanun lafını okudunuzmu hiç gözünüzü açıp okuyun ağzınızı değil
cumleniz bu:

"Anlamakmı istemiyosunuz yada beni yormayamı çalışıyosunuz terörle ilgili değil bu yadayla ilgili herhangi bir yasa değişikliği için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır"

YASA : tdk Sozluk:

http://tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.562ccad3e4ad90.23644455

2. hukuk Devletin yasama organları tarafından konulan ve uyulması gereken kurallar bütünü, kanun
"Buradaki yasaların yabancıların ev satın almalarına mâni olup olmadığını bilmiyordu henüz." - N. Uygur

eger gercekten tartisacaksaniz, tartisalim. yok Sagdan soldan kacacaksaniz, zamanimizi calmayin.

Anlamakmı istemiyosunuz yada beni yormayamı çalışıyosunuz terörle ilgili değil bu yadayla ilgili herhangi bir yasa değişikliği için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır
Burada yazmışsınız ya,kanun ile yasa eşanlamlı arkadaşım...

Sorunuzun cevabı üstte alıntıladığım şey...ne yazdığınızı ne çabuk unutuyorsunuz..

Zamanım olunca detaylı uzun cevap vereceğim,para söz konusu olunca şimdi konuşmaya başladık demissinz.Mesele ekonomi sun,kişisel değerler olsun farketmiyor..Degerlerimizden geçmişten bahsedince hemen burada vergiden vs bahsedilip İki grup oluşturulup AKP secmeninj cahill sınıfına ayıracak bazı şeyler yazmissnz..çok hızlı yazılıyor burfa takib edemiyorum,yarın isyerimde vaktim olunca tum yorumlati okuyup yazmaya caliscgm,seviyeli tartışmaya her zaman acigim.Bende isverenim buarda..Ve de soma bi faciadr.Bunu da kabul ederim hem şirket hem denetleyen devlet sorumludur.Yalnız bunlar düzelir de ideolojik hatalar ve CHP zihniyetinn duzelecgine dair umdum yok..Temel dış görünse indirilecek kadar basit olmamalj,şapka takmak ya da takmamak ,başörtüsü takmak ya da takmamak olmalımaliydi..yahut soyleyazayim şapka takmak kafa kopmasını getirmemeliydi..Basortjsu eğitim önünde engel olmamaliydi..Hala din dersleriyle çelişen kaldrmaya çalışan yönerge getiren CHP var..Ama milletin değerleri farklı..

Sorunuzun cevabı üstte alıntıladığım şey...ne yazdığınızı ne çabuk unutuyorsunuz..
benim merak ettigim, Akp ye oy veren temiz insanlar, "makul insanlar" akp'yi savunanlarin bu halini gorunce, "ya biz kimlerle beraberiz" diye sormuyor mudur? soruyordur kesin de, nebleyim, acaba nasil korkutulmuslar ki, "ya nasil bir sacmaligi savunuyorum" diyemeyecek seviyedeler. Cunku, akp'yi henuz "fanatikce" savumayan tek bir kisi gormedim. bir sessizce kabullenip oy verenler var, bir de fanatikce savunanlar. Sessizce kabullenip oy verenlere ulasamiyoruz. fanatikce savunanlara zaten anlatamiyoruz.

o yuzden zaten turkiye 2011 'de geri donulemez aksamin ufkunu gecti.

cok tipik bir akp secmen profili. ne yazik ki. buna da hakaret diyorlar,tekrar belirmek lazim, akp ye oy verenlerin hepsi boyle olmakala beraber, kahir ekserisi bu ozellikleri gosteriyor, bence "grip olmussun" tespiti kadar dogal bir tespittir, yahut, "memeli canlilar genelde ic gebelik yasarlar" daki "genelde" gibi bir dogru veridir. evet, kangurular kese yapar, ama "genelde" memeli canlilar ic gebelik yasar..... akp tabani arasinda inanilmaz entelektuel olup, cikari geregi akp yi savunan vardir, ama genelde, "yanlisi dogru bilen" taban bulunur.

bir insan surekli yanlis bilgiyi dogru bilgi gibi savunuyorsa, ve yanlis bilgisinin yanlis oldugu ortaya cikinca, yanlis oldugunu kabullenmeyip ,yeni yanlis bir bilgi uyduruyorsa, %80 ihtimalle akp ye oy vermis oluyor. elbette chp, hdp mhp secmenlerinde, hulasa ulkemiz insaninda bu huy var, ama %80 ihtimalle akp olmasi, cok ilginc bir durum.

gecenlerde bir analiz vardi, "Turkiye secmeni gerceklerden koptugu icin, bu olayi irdelerken, ne gibi etkisi oldugunu kesturmek guc..." diye basliyordu, artik saygin akademisyenler bile durumu kabullendi.

Turkiye secmeni, komplo teorilerine kesinlikle bagli, gercek bilgilerden kopuk, "ona yakin oldugunu dusundugu" kisinin soylediklerini sorgulamadan inanmaya meyilli bir yapiya, 50 yillik bir proje sonunda kavusturulmustur.

bundan sonrasi? ne olacak, bas asagi gidecegiz, gidiyoruz zaten : )
Canım tespitlerini kendine sakla ben bu tartıştıklarımızdan dolayı AKP yi tutmuyorum ben din düşmanları Vatan hainleri Ataistler sözde Kemalistler daha çokkk sıralanacak sebeb var bunlardan dolayı o safta yer almak istemiyorum Hep siz sordunuz bide ben sorayım hiç tanımadığınız ekmelettini getirip buna oy vereceksiniz dediler sizde kuzu kuzu gidip verdiniz hani çok okumuş kültürlüsünüzya biride çıkıp demedi bizim içimizde adam gibi bir adam yokmuyduda buna veriyoruz diye

Erdoğan'ı devlet başkanı yapmak istiyorsunuz eh tamam bunu Anladık.
Ona güveniyorsunuz.
ya ondan sonra başa gelecekleri de düşünüyor musunuz?
Hiç mi umurunuzda gelmiyor?
Dünya geneline bi bakarsınız hani çokk özendiğiniz avrupa üşkelerine birçoğu bu sistemle yönetiliyor

Dünya geneline bi bakarsınız hani çokk özendiğiniz avrupa üşkelerine birçoğu bu sistemle yönetiliyor
Amerika dışında örnekler verir misiniz devlet başkanlığı ile yönetilen...zira dünyada ençok tercih edilen yöntem koalisyondur..

Zamanım olunca detaylı uzun cevap vereceğim,para söz konusu olunca şimdi konuşmaya başladık demissinz.Mesele ekonomi sun,kişisel değerler olsun farketmiyor..Degerlerimizden geçmişten bahsedince hemen burada vergiden vs bahsedilip İki grup oluşturulup AKP secmeninj cahill sınıfına ayıracak bazı şeyler yazmissnz..çok hızlı yazılıyor burfa takib edemiyorum,yarın isyerimde vaktim olunca tum yorumlati okuyup yazmaya caliscgm,seviyeli tartışmaya her zaman acigim.Bende isverenim buarda..Ve de soma bi faciadr.Bunu da kabul ederim hem şirket hem denetleyen devlet sorumludur.Yalnız bunlar düzelir de ideolojik hatalar ve CHP zihniyetinn duzelecgine dair umdum yok..Temel dış görünse indirilecek kadar basit olmamalj,şapka takmak ya da takmamak ,başörtüsü takmak ya da takmamak olmalımaliydi..yahut soyleyazayim şapka takmak kafa kopmasını getirmemeliydi..Basortjsu eğitim önünde engel olmamaliydi..Hala din dersleriyle çelişen kaldrmaya çalışan yönerge getiren CHP var..Ama milletin değerleri farklı..
valla aciksai, sizinle konusmak zevkli, nickini hatirlayamadigim diger hanimefendi kanun/yasa esanlamli kelimelerle bizimle guresmeye calisiyor. yazik.

siz belli ki, okumus, neyin ne oldugunu bilen birisiniz.

Yalnizca "degerlerimiz" kismina cok takiliyorsunuz geliyor bana. su konuda hakkinizi tayin etmek lazim, evet, bu ulkede 1935-1950 arasi olmadik mezalimler yapildi. Universiteye basortusu ile giremeyen kadinlar dunyanin en sacma seyiydi. ben de universitede bu kadinalr icin yurudum, fislendim. Imam hatip mezunuyum. akp ye de oy verdim. cunku 2002-2009 arasi kemal dervis recetelerini basari ile uyguladilar. sonrasi tepetaklak.

Simdi burada konustugumuz mesele, degerlerimiz hususunda, artik turkiye eski turkiye degil. AKP bu baglamda, halkin itici gucunu kullanarak, sekuler "kliklere" bilmeden de olsa, bir ders vererek, tekamul sagladi.
ama artik tekamul saglayamiyor, tam tersi, fren islevi goruyor. Tekamulu sagladiktan sonra, bakti bundan oy kazaniyor, kamplasmaya donusturdu isi, cunku bunlar hepsi, tamamen capsiz ve basiretsiz kadrolar yuzunden/

artik bence, akp ye iyi kotu yaptiklari icin tesekkur etmeli ve en yakin sosyal partiye oy vermeli. Benim gorusum budur. Bu chp olabilir, mhp olabilir, ldp olabilir, fazilet olabilir. Cunku "hesap vermeyecek" guc, cok tehlikeli bir guc ve yozlastiriyor.

chp zihniyetinin duzelecegine dair umidiniz, bence olsun. bakin, tekrar ediyorum, imam hatip mezunuyum, hem de 28 subat surecinde oradaydim, ve son secimde oyumu chp ye verdim.

chp nin icinde, her zaman muhafazakar kesime "ocu" gozu ile bakan bir grup olmustur. ama bu grup da, dersini aldi, haddini ogrendi, turkiye artik o konuda ayni sorunlari yasamaz.

ama gel gelelim, boyle devam ederse, chp icindeki "sekuler" klikler de "rovans" isteyecek, ve basa donecegiz. bunun olmamasi icin, artik normallesmeye, kontrol edilebilir bir akp ye ihtiyac var.

gerci bence bunun icin de cok gec. ama belki degisebilir......

Canım tespitlerini kendine sakla ben bu tartıştıklarımızdan dolayı AKP yi tutmuyorum ben din düşmanları Vatan hainleri Ataistler sözde Kemalistler daha çokkk sıralanacak sebeb var bunlardan dolayı o safta yer almak istemiyorum Hep siz sordunuz bide ben sorayım hiç tanımadığınız ekmelettini getirip buna oy vereceksiniz dediler sizde kuzu kuzu gidip verdiniz hani çok okumuş kültürlüsünüzya biride çıkıp demedi bizim içimizde adam gibi bir adam yokmuyduda buna veriyoruz diye
Ataist değil, Ateist.
Ateist bir teoloji kavramıdır, siyasetle hiç ilgisi yoktur. her Ateist solcu olmayacağı gibi her solcu da Ateist değildir.
Ekmeleddin İhsanoğlu hangi görevi yaptı? ben Googlemadan buraya yazabilirim, ya siz?
AKP'lilerin tartışmada vatan haini eşiğine de geldiğimize göre, sırada bu kadar şikayetçiyseniz o yolları kullanmayacaksınız!!!!!!!!!!!111!!!!!!!!!! var sanırım.
gerçekten biraz diz kapak adalarından uzaklaşıp tartışmaya biraz daha derinde devam edebilir misiniz, merak ediyorum.

Back