• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
yapmayın gözünüzü seveyim arkadaşım, ben tableti hayatından çıkarmıştım tam da unutmuştu çocuk okul tablet verecek dediler ( hala vermediler aman vermesinlerde)
okulumuzun boyasını temizliğini güvenliğini perdesini örtüsünü biz veliler karşılıyorken akıllı tahta getirmişler , elektirik tesisatı yok internet bağlantısı yok onlarıda biz halledecekmişiz yani kullanılmıyor hoş öğretmenlerimizde kullanmayı zaten bilmiyoruz diyorlar...

devlet okullarında yaşanan kaosdan dolayı dershanelerde kapatılınca ne yapacağını bilemeyen bizim gibi veliler dershaneden dönüşmüş temel liselere geçiş yaptılar ...devlet teşvik söz vermişti...dershaneler 2000-4000 tl arasıyken özel temel liseler 10000-16000 arası kayıt aldı... peki teşvik alabildik mi .... Hayır!!!
Arkadaşım ben 3 yıl önce oğlum devlet okulundayken sınıfı temizledim..4-5 Veli...düşünebiliyor Musun?çıcuklarımz pislik içinde mikrop kapmasınlar diye süpürgelerle viledalarla sınıfı temizledik..dayanamadım gittim müdürü çağırdım,bu ne rezillik ,bu sınıfı temizlemek Veli'lerin görevi mi diye...devlet hademe atamıyor dedi,olanlar yetişemiyormuş...benim annem sınıfımın yolunu bilmezdi,evimiz gibi temiz olurdu hep okulum..tablet,Mabletle göz boyuyorlar..,eski okula ek bina yapılırken müdür dilenci gibi işyerlerinin dolaşıp malzeme para topladı...Haaa şunu da söyleyeyim bahsettiğim okul Antalya'nın en nezih zengin diye bilinen semtinde oldu..varoşları düşünemiyorum bile..

tamam terörü nasıl bitirecek? yani ne diyecek teröristler "artık başkanımız var, kanun da çıktı gidelim" mi?
: ) sordugunuz sorular zekice. fakat muhataplar bundan israrla kacacaklardir.

Tayyip Erdogan, batili guclere karsi elini guclendirip, yaratmis oldugu havuz sistemi ve humus sistemini koruyarka, burjuvanin el degistirmesini engellemek ve turkiye'yi batinin ongordugu kole cizgide tutabilecek olanin sadece kendisi, ve kendisine yakin olanlar oldugunu gosterebilmek icin baskanlik istiyor.

oyun cok basit,
bati, dizlerinin ustune cokmus, butun gencleri kole gibi calisan bir turkiye ister.
bunun icin turkiye'de siyasete "yatirim yapar."
Bu yatirim yapmasinin da karsiligini ister.
eger siz "karsiligini verecek" tek adam olursaniz,
iktidariniz korunur.
iktidariniz korunursa, burjuvaniz korunur.
Burjuvaniz korunursa, siz korunursunuz.

merak ediyorum, Allah korusun, bir yakiiniz o madende can verse, bu kadar rahat "bir bak bakalim tarihe, kac kisi olmus" diyebilecek miydiniz? vicdan, bizi insan yapan en onemli degerdir. ona sarilmayi unutmayin. daha onceden olanlar icin de, yanlis yapmissiniz, vebalini yine sormaliydiniz.

Benim sorumlu oldugum 750 isci var. 14 farkli milleten, birinin eli kanasa, sorumlusu benim, istifa ederim. Peki turkiyeyi 13 senedir, her kurumu ile yoneten adamlar, bunu diyebiliyorlar mi? peki bir adam, hic bir sekilde istifa etmeyecek sorumsuzluktaysa, sizce bu adamin, isini iyi yapmasi icin motivassyonu nedir?
Vicdan bunu siyaset malzemesi yapmak demek değildir yakınımın olması hiç önemli değil ben onları rahmetle anıyorum ve duamı ediyorum ama kaza sonucu ölenlerin vebalini devlete yüklemek bence vicdansızlık tıpkı hacdaki vinç olayı gibi herşeyi yükleyecek bi günah keçisi arıyosunuz ayrıca o maden ocsğı kime ait hiç araştırdınızmı

Sayının 78 olması ya da olmaması değil konu ki..herkes istediği tarihciui okusun.78 olunca bu zulüm olmaktan çıkmıyor.. Kafasına şapka giymemek şeriat istemek oluyor öyle mi ? Ki şeriat şartlar demektir.Dinin getirdiği düzende,sartlardr..Diğer tarafta da artık caps olmuş mesele ağaç değil sen hala anlamadin mi :) twitterini hatrlatayim.. PKK li grupların bile katıldığı meselenin hükümeti devirmek olduğu asikardi.

Bu arda sizinle avatar olarak benzeştiği için siz sandm.Evet siz paylasmamsnz dogru.
e buyrun o zaman madem bireysel "sloganlar üzerinden gidiyoruz:
yetmedimi.jpg

bunlarla bir yere varamayız.
o zaman madde madde gidelim, zira sizin açınızdan daha kolay olacak
1) ben ne demişim?

bu 78 kişi şapka takmadıkları için değil, şapka devrimine karşı halkı ayaklandırmak, kışkırtmak, devlet aleyhinde eylemlerde bulunmak, şapka devrimini din karşıtı göstererek halkı şeriat istemeye teşvik etmek vs.” gibi nedenlerle idam edilmişlerdir.

ö
Ben o insanların şapka giymeyi reddettiği için değil, devlet rejimini değiştirmeye çalıştıkları için asıldıklarını söyledim, ikisi bambaşka. benim söylemediklerimi söylemişim gibi göstermezseniz sevinirim.
burada nerede yazıyor şapka takmamak = şeriat istemek diye?

2)konu sayının 78 ya da on binler olması değilse, neden insanlar şapka devrimine karşı oldukları için asıldı demek yerine "binlerce" gibi bir çoğulluk katıyorsunuz olaya.
demek ki 10 kişi olmasıyla 1000 kişi olması açısından size göre bir fark var. ben 78 kişi asıldıysa önemli değildir mi demişim? hayır, ben asılan 1000lerce kişi değil, 78 kişi demişim, asıldıklarını inkar etmemişim ya da bunu savunmamışım.

3) evet, evet, türbanlı bacınızın da üzerine işemişlerdi, anlıyorum ızdırabınızı.

Son düzenleme:
Valla ben bilmediğim konuda yorum yapmam zaten özellikle bana sormamış arkadaş madem siz çok biliyosunuz laf sokmak yerine buyrun siz açıklayın
..Bilmediginiz konularda bol bol yorum yapmıssınız da, bunla ilgili de yaparsınız diye dusundum. AMA sorulan soru kulaktan dolmaya degil de, direkt bilgiye dayalı olunca zorlandınız, olsun onemli degil..

Cevap vereyim mi gercekten, istiyor musunuz ogrenmek?

Ben olayın özüne bakarım kelimelere takılmam
o sütler hala dağıtılıyo canım olayın olduğu okul sütleri sıcakta bekletip bozduğu için çocuklar zehirlendi

Bakın anlamak istemediğiniz şu ki, onların verdiği yemek zehirler diyorsunuz. Olmaz olamaz diyorsunuz.
Yıllarca chp halka inmedi isteklerimizi göz ardı etti diyordunuz.
Eh işte, bu çok güzel bir hizmet.
Okullarda çocukların birinin cebinde parası yok, diğerinin elinde en güzel yiyecekler.
Eşitlik olsun, iyi beslensinler diye öneri veriliyor.
Istemeyiz onların yemeği zehirler diyerek kestirip atıyorsunuz.
Onların neden olsun ki?
Bizlerin vergisi ile yaptırılan hizmetler bunlar.
Nasıl ki akp süt vermiş, zehirlenenler olmuş ha normaldir deyip geçebiliyorsunuz ama henüz olmayan bir olay için istemem onların Yemeğini deyip kestirip atıyorsunuz.
Onların değil merak etmeyin bizlerin vergisi ile bizim paramızla bize getirdikleri güzel bir hizmet olacak şayet olursa.

Arkadaşım tamam dik duralım da fazlamı sivrildik acaba bütün süper güçlerin namlusu uçundayız.. Suriyede Rusyasından İranına Çininden Hollandasına hepsi konuşlanmış durum da bombalar nereye yağıyor haberiniz var mı???
Haçlı ordusu yeniden oluştu bundan haberiniz var mı? ama tabii biz dik duralım...

Peki sizin çocuklarınız var mı???
Peki bunun sebebini hiç araştırdınızmı kolaya kaçıp herşeye devleti suçlayın lozan anlaşması bitiyor farkındamısınız bütün dünysnın gözleri bizim suyumuzda boğazlarımızda rahatça ellerini kollarını sallayarak geçemiycekler artık boğazlarımızdan boynumuz eğri olmuycak artık maksatları yeni bi anlaşma yapıp senelerce bizi onlara mahkum etmek yine

Tayyip Erdogan, batili guclere karsi elini guclendirip, yaratmis oldugu havuz sistemi ve humus sistemini koruyarka, burjuvanin el degistirmesini engellemek ve turkiye'yi batinin ongordugu kole cizgide tutabilecek olanin sadece kendisi, ve kendisine yakin olanlar oldugunu gosterebilmek icin baskanlik istiyor.

oyun cok basit,
bati, dizlerinin ustune cokmus, butun gencleri kole gibi calisan bir turkiye ister.
iktidariniz korunur.

aslında muhataplar ellerini beline koymaktan farklı bir şey yapmadıkları için cevap veremeyeceklerini biliyorum :) ama insan soruyor işte..

e buyrun o zaman madem bireysel "sloganlar üzerinden gidiyoruz:
http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_PMJ...AAAAAAAAAWs/bEAVPZ8og14/s320/yetmedi74tq9.jpg
bunlarla bir yere varamayız.
o zaman madde madde gidelim, zira sizin açınızdan daha kolay olacak
1) ben ne demişim?

burada nerede yazıyor şapka takmamak = şeriat istemek diye?

2)konu sayının 78 ya da on binler olması değilse, neden insanlar şapka devrimine karşı oldukları için asıldı demek yerine "binlerce" gibi bir çoğulluk katıyorsunuz olaya.
demek ki 10 kişi olmasıyla 1000 kişi olması açısından size göre bir fark var. ben 78 kişi asıldıysa önemli değildir mi demişim? hayır, ben asılan 1000lerce kişi değil, 78 kişi demişim, asıldıklarını inkar etmemişim ya da bunu savunmamışım.

3) evet, evet, türbanlı bacınızın da üzerine işemişlerdi, anlıyorum ızdırabınızı.
3. Maddeye bile inandılar marilynim...Elif Çakır denen kadın ropörtaj yapmıştı ya kadının hayal gücüymüş...İstanbul'un göbeğinde üst bedenleri çıplak deri pantolonlu 20 erkek...:-)

Doğru siz alışkınsın diğer ülkelerin başkanları karşısında el pençe durmaya böyle dik duruşlara kafa tutuşlara alışkın değilsiniz size getirsinler buna oy vereceksiniz desinler sizde kuzu kuzu gidip verin sonra kafa sallayan koyun olan biz olalım yemezler canımm
:KK70::KK70::KK70:
B_Fvv7xW8AAGBgx.jpg:large

Vicdan bunu siyaset malzemesi yapmak demek değildir yakınımın olması hiç önemli değil ben onları rahmetle anıyorum ve duamı ediyorum ama kaza sonucu ölenlerin vebalini devlete yüklemek bence vicdansızlık tıpkı hacdaki vinç olayı gibi herşeyi yükleyecek bi günah keçisi arıyosunuz ayrıca o maden ocsğı kime ait hiç araştırdınızmı

: ) vicdani siyaset malzemesi yapmiyoruz, klasik basma kalip soylev icimdesiniz, "siyaseti X yaparak dizayn etmeyin" "Y siyaset malzemesi olamaz." "Z yapanlar siyaset mi yapiyor?"

Hersey siyasidir.

insan, siyasi bir hayvandir.

peki devlet sorumlusu degilse, kim sorumlusu? siz soyleyin madem. sirkete ihaleyi veren devlet. sirketi denetlemesi gereken devlet.
sirket de, elbette arastirdim, gunlerce yankisi oldu, Akp ye yakin bir is adami, hatta su an leventte kacak gokdelenini bitirdi, sizin haberiniz var mi?

ne guzel rahmetle aniyorsunuz.. herseyi cozuyor bu degil mi ? Gidin bence Soma'ya, evlerine girin, "esiniz oldu, evinizin diregi yikildi ama uzulmeyin, ben onu rahmetle aniyorum, akp ye de oy vermeye devam ediyorum" diyin. Fitrat. rahmet. Firat'in kiyisindaki kuzuyu kurt kapsa kendisine dert bilen Halifeler demek ki, afadersiniz, gerizekaliymis. "firat'in kiyisinda kurdun kaptigi kuzuyu rahmetle aniyorum" dese hersey cozulecekmis. bilememisler. bak, akp ne guzel cozdu herseyi, iki fitrat, iki rahmet. tamam. sonra islam dunyasi niye geri? halifelerin dertlendigi seylere bak,simdiki adamlarin haline bak.

Her toplum, hakettigi gibi yonetilir de, bu toplumun %40 i haketmiyor, ekserisi hakediyor diye %40'i aci cekiyor.

oyun cok basit,
iktidariniz korunur.
Arkadaşım tespitlerini çok beğendim :KK9:

mesele cok basit, akp ye oy verenlerden rica ediyorum,

gecen sene devlete ne kadar vergi verdiklerini buraya yazsinlar.

ben gecen sene, ulkeme 124,000 Lira vergi odedim.

Karsiliginda aldigim hizmet sifir. olsun, helali hos olsun. peki simdi akp ye oy verenlere soralim, "olsun cocuklar sevindi bosver cope gitsin, birak adam istifa etmesin, birak madenciler olsun, birak denetim olmasin, birak kabine calismasin"

Diyenler,

siz kac lira vergi tahakkuku beyan ettiniz?

Buna cevap veremiyorsaniz, bilmiyorsaniz, yahut vermediyseniz, konusmamiz beyhude.

yok eger verdiyseniz, en azindan 1000 lira olsun verdiginizi biliyorsaniz, dusunceniz, siyasi tercihiniz ne olursa olsun, basimin ustunde yeriniz var, sabaha kadar tartisirim sizinle, konusurum. ben devlete 500,000 lira vergi verdim, olene kadar da akp! diyorsaniz, saygi duyarim. verginizin harcanmasindna mutlusunzu demektir.

ama daha ne kadar vergi verdigini, gelir vergisinin % kac oldugunu bilmeyen insanlara "devlet nedir, kabine nedir, neden oy veririz" i tartismak, abesl.
Sorunuzun cvbı varmı yokmu bilmeden hemen yorum yapmayın bu ülkede yaşayan herkes vergisini veriyo hiç vermiyo dediğiniz insanlar bile en azından içtiği sigaradan aldığı benzinden veriyo ki bizim verdiğimiz vergi tahminleriniz çok üstündedir ben tam rakamı bilemem muhasebeci değilim bunun hesabını o tutuyo lakin bırakın kendi mallarımızı aldığımız kiralardan bile vergi ödüyoruz devletin kazancının büyük kısmını zaten bu vergiler oluşturur siz tutmuş bu vergilerle beslenip Vatana Millete hainlik yapanları çıkıp pkk yandaşlarını savunanları sorgulamıyor beni sorguluyorsunuz ben daha öncede yazdım demokrat olan bir ülkede herkesin düşüncesi farklıdır elbet herkes aynı tarafta olsaydı zaten bişeyler yolunda gitmiyor olurdu önemli olan biri iktidardayken muhalefetliği düzgün yapmak muhalfet bile düzgün yapılamaxken oyumuzu kime verelim

Arkadaşım ben 3 yıl önce oğlum devlet okulundayken sınıfı temizledim..4-5 Veli...düşünebiliyor Musun?çıcuklarımz pislik içinde mikrop kapmasınlar diye süpürgelerle viledalarla sınıfı temizledik..dayanamadım gittim müdürü çağırdım,bu ne rezillik ,bu sınıfı temizlemek Veli'lerin görevi mi diye...devlet hademe atamıyor dedi,olanlar yetişemiyormuş...benim annem sınıfımın yolunu bilmezdi,evimiz gibi temiz olurdu hep okulum..tablet,Mabletle göz boyuyorlar..,eski okula ek bina yapılırken müdür dilenci gibi işyerlerinin dolaşıp malzeme para topladı...Haaa şunu da söyleyeyim bahsettiğim okul Antalya'nın en nezih zengin diye bilinen semtinde oldu..varoşları düşünemiyorum bile..

aynen canım bizim okulda memleketin en nezih semtinde...olan güzelim yavrularımıza oluyor biz iyi kötü huzur barış ortamını yaşadık beğenmeselerde bir düzenimiz vardı...dini sohbetlerimizide yapardık cemaatçi, kürt,cerkez,alevi,sunni, şucu buçu demeden kolkola gezerdik herşeye rağmen halada kendi adıma öyleyiz...bunu asla bozdurmam öyle kolay değil dostluğu bozmak...ben bu ülkenin çocukları için yine okul temizlerim yine duvar boyarım yine yapılmayan 23 nisan törenlerin de gidip sınıflarına bayrak balon asarım inadına asarım... özgürce namazımı kılabileceğim çocuğumu can güvenliği riski olmadan okula götürebileceğim bir ülke istiyorum... ben bir anne olarak SAVAŞ istemiyorum...o nedenle çok rica ediyorum dengeleri koruyalım kimseyi toplum içinde sivriltmeyelim bu gerçekten büyük risk...bunun sonu diktatörlüktür...unutmayalım ki o meclistekiler tepemizdekiler bizim için ordalar biz istersek varlar hiç kimsenin tekelinde olmamalı ülkemiz ...buna izin vermemeliyiz ...unutmayalım ki biz varsak ülke varsa onlar da var....toprak bütünlüğümüz için özgür bir Türkiye için lütfen ama lütfen dengeleri koruyalım... kardeşçe yaşayabilmek için her fikre saygılı olalım iktidarlar bizim için vardır ama hükümetlerinde bir ömrü vardır biri gelir biri gider ...yeter ki ilahlaştırmayalım haşa ve haşa...

arkadaşım senin mesaja cevap yazarken aynı zaman da genelleme yaptım yanlış anlaşılmasın sözüm size değil herkese...

..Bilmediginiz konularda bol bol yorum yapmıssınız da, bunla ilgili de yaparsınız diye dusundum. AMA sorulan soru kulaktan dolmaya degil de, direkt bilgiye dayalı olunca zorlandınız, olsun onemli degil..

Cevap vereyim mi gercekten, istiyor musunuz ogrenmek?
Canım ben her yorumu teker teker okuyorum bildiğim duyduğum kadarıyla yorumda yapıyorum bilmediğim konuda hiç konuşmadım bilgiçlikte taslamadım sen açıkla ben dinleyim okurum meraklanma

Back