- 24 Şubat 2015
- 394
- 386
- 103
Hanimefendi,
artik su "siyaset X sureti ile dizayn edilmek isteniyor" sacmaligindan bir siyrilin. Anayasada bireylerin izin almaksizin, kafasina gore, yuruyus ve gosteri yapma hakki vardir. (ilgili bentte bu hakkin hangi haller altinda suistmal edildigi de yazmaktadir. acin okuyun. internete girecek kadar bilgisayarinizin mevcut oldugunu goruyorum.)
Dolayisi ile, sokaklarda yurume ile hukumet devrilmez, hukumet elestirilir. hukumeti her elestiren de darbe yapma amaci tasimaz. artik muhalefet yapmak dahi, "siyaseti muhalafet yapmak sureti ile dizayn etmek istiyorlar" diye karsilaniyor akp kurmaylari tarafindan. e ne yapacka adam? sen birak, beceremedin, ben geceyim diyor, olmaz efendim, siyaseti dizayn ediyorsunzu! piskinliginde cevap geliyor. Yahu zaten siyaset dizayn edilmek icin var, dizayn etmeyeceksek, secimleri neden yapiyoruz? bu nasil bir sacmalik?
Seriat sartlar demektir, bravo, demek ki bazi noktalarda bilgilisiniz. peki, hic "seriat" iceren bir ulkde bulundunuz ve yasadiniz mi hanimefendi? Ben yasadim. Emevi adetleri, vehhabi adetleri ile, Ibadiligi karistirir haldesiniz.
Kafasina sapka giymedigi icin idam edilenler, tamamen bir sehir efsanesidir. yukarida baska bir hanimefendi yazmis, konu, yeni devlete karsi cikanlarin idam edilmesidir.
bu dogru mudur? iste bu tartisilir. fakat, bu idam edilenler, su an olsa, ve idam edilse, %90 eminim ki, "oh olsun devlet dusmanlarina olduruyorlar" diye, onlara da hdp li muamelesi yapacaktiniz, kimseyi kandirmayin.
Devletler her zaman oldurmustur, oldurecektir. mesele, sizin hak ve ozgurlukleriniz, insan haklari evrensel beyannamesinde dunyanin mutabik oldugu sartlarin surdurulmesidir.
Sokaklarda PKK ile yanyana muhalefet içerinde yururseniz pek masum bi davranış içersinde olmadiginiz herkese malum olur.Üstelik sağa sola zarar vererek yakıp yıkarak devrim mantığında muhalefet de olmaz.Chp iktidar olamayagini bildiği için Hdp yı destekledi bi oyun kurguladı.HDP barajı geçti ama ne yazıkki ilerisini CHP dusunememisti..HDP açısından bakınca eline siyasi imkân geçti ama aklını cebine indirip eylemlere gectiler, neden? Onların ipleri dış ülkenin piyonu çünkü.. AKP aşırı güvenle davrandı ve boyun egmedi,buda birilerini rahatsız etti..Olayları iyi okuyalım barış maris siyaset zaten hikâye..onların derdi zaten farklı ücretli leşler surusu..PKK içinde almanida var ingilizi de..nasıl besleniyor yillarca, kimlerin silahlarıyla.. Millet şehit vurgusu yapan MHP koalisyona evet demedi..O da kendince hatalı cesaretsiz bi çizgide ilerliyor.. Kemik oyları oynayacak..
Bu arda idam edilenler şuan olsaydı demissinz farazi şeyler üzerinden sahsimi suclamanz yaksik olmuyor.. Ama sizin yaptığınız evet idamın haklı olup olmadığı tartışılır şuan olsaydı siz böyle yapardınız gibi bi cevabı akla muhalif olmayan biseyle beni yargilamnz zihniyeyjnizi ele veriyor.Zira ademe vucud rengi veriyorsunuz..Ben ise yapılanların yanlış olduğunu ve bu zihniyetin tek başına iktidar olmayacağını savunuyorum..AKP siz hükümet dusunulemez..
Vergi meselesinde de birşeyler yazmissnz en çok vergi veren gruptaym mesleki olarak..neyin ne olduğunu iyi bilirim.Ekonomideki iyileşme göz ardı edilemez.Farklı politikalarla daha önce yazdım.Zekce girişimlerde bulunuldu..Şuan ki söylemler asgari ücret artimj vs her partinin söylemi içine girmiş,bunu da bu kadar işverenin olduğu bj ülke için çok mantıklı bi söylem olarak kabul etmiyorum.. İlerisi olmayacaktır zannmca.