• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün seçim olsa ...

1 Kasım'da oyumu...

• Ankete Katılan
    2.624
  • Anket Kapalı .
Hanimefendi,

artik su "siyaset X sureti ile dizayn edilmek isteniyor" sacmaligindan bir siyrilin. Anayasada bireylerin izin almaksizin, kafasina gore, yuruyus ve gosteri yapma hakki vardir. (ilgili bentte bu hakkin hangi haller altinda suistmal edildigi de yazmaktadir. acin okuyun. internete girecek kadar bilgisayarinizin mevcut oldugunu goruyorum.)

Dolayisi ile, sokaklarda yurume ile hukumet devrilmez, hukumet elestirilir. hukumeti her elestiren de darbe yapma amaci tasimaz. artik muhalefet yapmak dahi, "siyaseti muhalafet yapmak sureti ile dizayn etmek istiyorlar" diye karsilaniyor akp kurmaylari tarafindan. e ne yapacka adam? sen birak, beceremedin, ben geceyim diyor, olmaz efendim, siyaseti dizayn ediyorsunzu! piskinliginde cevap geliyor. Yahu zaten siyaset dizayn edilmek icin var, dizayn etmeyeceksek, secimleri neden yapiyoruz? bu nasil bir sacmalik?

Seriat sartlar demektir, bravo, demek ki bazi noktalarda bilgilisiniz. peki, hic "seriat" iceren bir ulkde bulundunuz ve yasadiniz mi hanimefendi? Ben yasadim. Emevi adetleri, vehhabi adetleri ile, Ibadiligi karistirir haldesiniz.

Kafasina sapka giymedigi icin idam edilenler, tamamen bir sehir efsanesidir. yukarida baska bir hanimefendi yazmis, konu, yeni devlete karsi cikanlarin idam edilmesidir.

bu dogru mudur? iste bu tartisilir. fakat, bu idam edilenler, su an olsa, ve idam edilse, %90 eminim ki, "oh olsun devlet dusmanlarina olduruyorlar" diye, onlara da hdp li muamelesi yapacaktiniz, kimseyi kandirmayin.

Devletler her zaman oldurmustur, oldurecektir. mesele, sizin hak ve ozgurlukleriniz, insan haklari evrensel beyannamesinde dunyanin mutabik oldugu sartlarin surdurulmesidir.

Sokaklarda PKK ile yanyana muhalefet içerinde yururseniz pek masum bi davranış içersinde olmadiginiz herkese malum olur.Üstelik sağa sola zarar vererek yakıp yıkarak devrim mantığında muhalefet de olmaz.Chp iktidar olamayagini bildiği için Hdp yı destekledi bi oyun kurguladı.HDP barajı geçti ama ne yazıkki ilerisini CHP dusunememisti..HDP açısından bakınca eline siyasi imkân geçti ama aklını cebine indirip eylemlere gectiler, neden? Onların ipleri dış ülkenin piyonu çünkü.. AKP aşırı güvenle davrandı ve boyun egmedi,buda birilerini rahatsız etti..Olayları iyi okuyalım barış maris siyaset zaten hikâye..onların derdi zaten farklı ücretli leşler surusu..PKK içinde almanida var ingilizi de..nasıl besleniyor yillarca, kimlerin silahlarıyla.. Millet şehit vurgusu yapan MHP koalisyona evet demedi..O da kendince hatalı cesaretsiz bi çizgide ilerliyor.. Kemik oyları oynayacak..

Bu arda idam edilenler şuan olsaydı demissinz farazi şeyler üzerinden sahsimi suclamanz yaksik olmuyor.. Ama sizin yaptığınız evet idamın haklı olup olmadığı tartışılır şuan olsaydı siz böyle yapardınız gibi bi cevabı akla muhalif olmayan biseyle beni yargilamnz zihniyeyjnizi ele veriyor.Zira ademe vucud rengi veriyorsunuz..Ben ise yapılanların yanlış olduğunu ve bu zihniyetin tek başına iktidar olmayacağını savunuyorum..AKP siz hükümet dusunulemez..

Vergi meselesinde de birşeyler yazmissnz en çok vergi veren gruptaym mesleki olarak..neyin ne olduğunu iyi bilirim.Ekonomideki iyileşme göz ardı edilemez.Farklı politikalarla daha önce yazdım.Zekce girişimlerde bulunuldu..Şuan ki söylemler asgari ücret artimj vs her partinin söylemi içine girmiş,bunu da bu kadar işverenin olduğu bj ülke için çok mantıklı bi söylem olarak kabul etmiyorum.. İlerisi olmayacaktır zannmca.

Sorunuzun cvbı varmı yokmu bilmeden hemen yorum yapmayın bu ülkede yaşayan herkes vergisini veriyo hiç vermiyo dediğiniz insanlar bile en azından içtiği sigaradan aldığı benzinden veriyo ki bizim verdiğimiz vergi tahminleriniz çok üstündedir ben tam rakamı bilemem muhasebeci değilim bunun hesabını o tutuyo lakin bırakın kendi mallarımızı aldığımız kiralardan bile vergi ödüyoruz devletin kazancının büyük kısmını zaten bu vergiler oluşturur siz tutmuş bu vergilerle beslenip Vatana Millete hainlik yapanları çıkıp pkk yandaşlarını savunanları sorgulamıyor beni sorguluyorsunuz ben daha öncede yazdım demokrat olan bir ülkede herkesin düşüncesi farklıdır elbet herkes aynı tarafta olsaydı zaten bişeyler yolunda gitmiyor olurdu önemli olan biri iktidardayken muhalefetliği düzgün yapmak muhalfet bile düzgün yapılamaxken oyumuzu kime verelim

ne guzel, verginizi veriyorsunuz. bir de ne kadar verdiginizi bilirseniz sahane olacak, vergi kacirmiyorsaniz, gelirinizi tam beyan ediyorsaniz ve verginizi veriyorsaniz, basimin ustunde yeriniz var.

Biraz arastirin bakalim, sonucta sizin paraniz degil mi? bu gun bana 18 lira borc verseniz, unutmazsiniz degil mi? o zaman devlete verdiginiz parayi da biliyorsunuzdur. ben kusurune kadar biliyorum, bilmek zorundayim, cunku alin terimle kazaniyorum.

ve bu paranin harcanma yontemini dahil bilemedigim (artik butceler denetlenmiyor) icin rahatsizim.
siz degil misiniz?

degilseniz neden degilsiniz? analtin, bari biz de rahatlayalim. bosuna dert ediyormusuz, ne guzel, hersey yerine gidiyormus diyelim. Marmaray 3 milyar $ yerine 6 milyar $ a mal olmus, ama 3 milyar $ birilerine peskes cekilmemis diyelim.

Elbette sizi sorgulayacagim, sizin nezdidinde, akp esasen. devleti yoneteni sorgulamayacagiz da kimi sorgulayacagiz? Ankaradaki bakkal amcayi mi? bakkal amca ne yaptin neden bu yollar bozuk, neden marmayara 3 milyar $ degil 6 milyar $ harcadin? mi diyecegiz.

Vatana millete hainlik yapmak nedir? Bu ulkenin kolluk kuvvetlerine kursun sikmak ne kadar hainlikse, bu hainlerin yayilmasini, araziye hakim olmasini izlemek da o kadar hainliktir. 13 senede devleti "bir takim" adamlarla doldurup, sonra "aaa kandirilmisiz" demek de ayni hainliktir. bu "aaa kandirilmis" dedikleri adamarla, bu ulkenin butun ordusunu darbeci diye itham etmek hainligin daniskasi olsa gerek. bir terorist bir asker oldurur, ergenekon davasi kac onurlu/serefli ordu mensubunu oldurdu, bilir misiniz? her hainlik illa kursunla mi olur?

cevaplarinizi tek tek okudum ve cok aci bir tablo ile karsilastim:

sizin argumanlariniz,
siyaset, devlet bilinci, bireyler, kurumlar, vergi tahakkuku, bireyin devlet ustu olmasi, devletin bireye hizmet vasfi, vergi sorumlulugunun sebepleri ve sonuclari ile alakali, platon'dan bu yana tartisilan devlet,

anlatmaya calistiginiz kisinin argumanlari,
ama onlar da camiileri ahir yapti, ama kilictar (kilicdaroglu degil) in liderlik vasfi yok, ama adam dik duruyor, 100 lerce yanlis/ispatsiz/sehir efsanesine dayanan klise hikayeler (-10301930193012930129031 kisinin asilmasi ,osmanli tam uzaya roket gonderecekken 1923 yilinda bir anda pufff diye yikilmasian dayali sikayetler vs vs.) ben imam-hatip okudum, bize dikte edilen soylev de ayni bu sekilde sehir efsanelerine dayanirdi. iste ataturk'un tek gozu koyun gozuymus de deccalmis da vs vs.

simdi bu insanlara anlatsaniz, aslinda mesele, ataturk'in yaratmis oldugu burjuva sinifinin, sekuler olmasinin amaclandigi, fakat anadolu'nun mevcut agalik duzeninden ileri gelen burjuva sinifi buna siddetle karsi ciktigi icin, halki bu tur hikayelerle kandirdigi, (koy enstitulerinin kapatilmasi) duzenin yeni yaratilan burjuvasinin, eski burjuvadan, dunyaya daha entegre oldugu icin one gecti diye, eski burjuvanin, ataturk devriminden yetisen burjuvayi , dogal olarak, kendisine rakip ve dusman gordugu vs vs diye anlatirsiniz, muhatabiniz "ama kilicdar!!!!" diyebilir ancak.

Yurttaslarim, romalilar, Turkiye'deki mesele bir kaynak paylasim meselesidir. 1920-1950 arasi, kaynagi, yeni olusturulan sekuler, laik, batiya entegre, ilerici burjuva paylasmisken, 1950 (adnan menderes) ve sonrasi, amerika'nin da isine oyle geldigi icin, muhafazakar, sozde demokrat, agalik duzenine, uretmeye degil, ticarete dayali burjuva sinifi ele gecirmis, paylasmis, ve dagitmistir. turkiye'nin butun kavfasi budur. bu paylasim, 2002- 2015 arasi ayyuka cikmis, artik sekuler, batiya entegre, bilgiye deger veren "beyaz yaka" "2-3 kusak" sehirli sinif, verginin %65 ini gelir vergisi adi altinda verdigi halde, devlet kaynaklarindan hic yararlanamaz hale gelmistir. Bunun da ulke acisindan sonuclari, yakin zamanda, daha once yazdim korkunc olur.

Bu beyin gocu, bu yetismis, okumus, uretici gucun ulkeye kusmesi, ulkeyi Cezayir yapar. Devlet, kaynaklarini ve gucunu halkina esit olarak kullandirtmalidir. Kiscasi, devlet, adil olmalidir. Devleti yoneten adamlarin, "rovansist zihniyette" olup , esasen burjuva kaynaklarini ele gecirmek uzere, halki bu tur bir rovansist zihniyetle (ama cehape de camiileri ahir yapti) uuyutarak, semirmesi, kabul edilemez.

Kavga mesele bundan ibarettir.
vallahi ben yıldım.
şurada sanki asılanlara oh iyi olsun demişim muamelesi de görüyorum ya artık infilak edecek beynim.
sıfırdan, bir sürü gerici çatışmanın ve çıkar savaşlarının arasında bir rejim kurulmuş, eski rejimden bambaşka bir rejim hem de.
her rejim kendi muhalifini öldürür, özellikle de kuruluş aşamasında.
sanıyorlar mı ki "şeriat" düzeni kurulsa laikler asılmayacak? öldürülmeyecek.
gerçekten böyle mi sanıyorlar?
Osmanlı nasıl bastırdı İsyanları? İran'daki laik rejim yanlıları nerede? Suriye'de neden savaş var? IŞİD neden kafa kesiyor?
hani insanlar bu kadar mı uzak Devrim Tarihinden anlamıyorum ki.
uygulanan yöntem tartışılır, bunu sonuna kadar tartışır, kendi eleştirimi de getiririm.
ama bir yanda Şeriat isteyenleri ayaklandırmaya çalışan bir güruh varken o Cumhuriyeti kuranlar çok fena tartışmalarını anlamıyorum.

Saçma dapan yerlerden girmeyin yaa türkiye geçmişini bi araştırın maden kazalarını şimdiye kadar kaç kişi ölmüş ozamanlar kim vardı başta biz onların vebalini kimseye yükledikmi siz saçmalıyosunuz şimdi
hanımefendi anlamıyor musunuz? Ben bu işin eğitimini aldım, yahu! 301 gibi bir rakam Türkiye'nin hiçbir döneminde yoktu! Sosyal Politikacıyım ben, eğitimim Çalışma Hayatı, Çalışma Hukuku, Sosyal Politika, Türk Siyasi Tarihi, Sendikacılık üzerine.
eğer iş kazasında sorumluluk devleti yönetendeyse yüklenmeli zaten, yüklenmemek bir vatadaşlık ayıbıdır. okuyacağınızı bilsem 1923'ten itibaren iş kazası istatistiklerini koyarım da beyhude tartışıyoruz, çünkü evet haklısınız denmeden vazgeçmeyeceksiniz.
ama haklı değilsiniz, hem bilmiyorsunuz, hem bilmediğinizi kabul etmiyorsunuz.

Arkadaşım bu konuşma birincisi ropörtaj yapılırken oldu ikincisi burda 400 milletvekilini niye istiyo bi dinle bakalım terör olayıyla ne alakası var hangisi istemiyo tek başına iktidar olmayı
"400 milletvekili verin bu iş huzur içinde çözülsün" denmiş mi? verilmeyince neden huzur bozuluyor? bir açıklama var mı? yok!
diyelim ki dediğiniz gibi tamamen terör için söylendi? 400 vekil verilmediği için çıkarılmayan ne gibi bir kanun getirmişler de muhalefet itiraz etmiş?

Ben olayın özüne bakarım kelimelere takılmam
takılmalısınız, çünkü olayın özü tam olarak o kelime. dediğim gibi hem bilmiyorsunuz, hem bilmediğiniz kabul etmiyorsunuz.

Bakın anlamak istemediğiniz şu ki, onların verdiği yemek zehirler diyorsunuz. Olmaz olamaz diyorsunuz.
Yıllarca chp halka inmedi isteklerimizi göz ardı etti diyordunuz.
Eh işte, bu çok güzel bir hizmet.
Okullarda çocukların birinin cebinde parası yok, diğerinin elinde en güzel yiyecekler.
Eşitlik olsun, iyi beslensinler diye öneri veriliyor.
Istemeyiz onların yemeği zehirler diyerek kestirip atıyorsunuz.
Onların neden olsun ki?
Bizlerin vergisi ile yaptırılan hizmetler bunlar.
Nasıl ki akp süt vermiş, zehirlenenler olmuş ha normaldir deyip geçebiliyorsunuz ama henüz olmayan bir olay için istemem onların Yemeğini deyip kestirip atıyorsunuz.
Onların değil merak etmeyin bizlerin vergisi ile bizim paramızla bize getirdikleri güzel bir hizmet olacak şayet olursa.
Arkadaşım gelsinler yapsınlar inş bu iyi olur ama demek istediğim şu adama konuşmasında bunları nasıl yapacaksınız diyolar devletin kasası dolu diyo böyle olmaz tutmaz yani zehirler olayı işin espirisiydi keşke olsa bol keseden sallamak bunların hepsi olacak anlamına gelmiyor suyun bile litresine dünyanın parasını öderken mazotu sudan ucuz yapıyo buna inanıyosanız sizin sorununux

Elif Çakır ve hayal dünyası ,hahahah..
image.jpeg

Sokaklarda PKK ile yanyana muhalefet içerinde yururseniz pek masum bi davranış içersinde olmadiginiz herkese malum olur.Üstelik sağa sola zarar vererek yakıp yıkarak devrim mantığında muhalefet de olmaz.Chp iktidar olamayagini bildiği için Hdp yı destekledi bi oyun kurguladı.HDP barajı geçti ama ne yazıkki ilerisini CHP dusunememisti..HDP açısından bakınca eline siyasi imkân geçti ama aklını cebine indirip eylemlere gectiler, neden? Onların ipleri dış ülkenin piyonu çünkü.. AKP aşırı güvenle davrandı ve boyun egmedi,buda birilerini rahatsız etti..Olayları iyi okuyalım barış maris siyaset zaten hikâye..onların derdi zaten farklı ücretli leşler surusu..PKK içinde almanida var ingilizi de..nasıl besleniyor yillarca, kimlerin silahlarıyla.. Millet şehit vurgusu yapan MHP koalisyona evet demedi..O da kendince hatalı cesaretsiz bi çizgide ilerliyor.. Kemik oyları oynayacak..

Bu arda idam edilenler şuan olsaydı demissinz farazi şeyler üzerinden sahsimi suclamanz yaksik olmuyor.. Ama sizin yaptığınız evet idamın haklı olup olmadığı tartışılır şuan olsaydı siz böyle yapardınız gibi bi cevabı akla muhalif olmayan biseyle beni yargilamnz zihniyeyjnizi ele veriyor.Zira ademe vucud rengi veriyorsunuz..Ben ise yapılanların yanlış olduğunu ve bu zihniyetin tek başına iktidar olmayacağını savunuyorum..AKP siz hükümet dusunulemez..

Vergi meselesinde de birşeyler yazmissnz en çok vergi veren gruptaym mesleki olarak..neyin ne olduğunu iyi bilirim.Ekonomideki iyileşme göz ardı edilemez.Farklı politikalarla daha önce yazdım.Zekce girişimlerde bulunuldu..Şuan ki söylemler asgari ücret artimj vs her partinin söylemi içine girmiş,bunu da bu kadar işverenin olduğu bj ülke için çok mantıklı bi söylem olarak kabul etmiyorum.. İlerisi olmayacaktır zannmca.

Guzel, simdi konusmaya basladik, konu para olunca, sanirim herkes ayni dilden konusabilmeye basliyor.
1-) PKK ile yanyana muhalefet icinde yuruyen demissiniz, "Megri Megri" yi kim soyledi? habur sinir kapisinda teroristleri kim karsiladi, OSLO'da kim gorustu? devlet adina teroristlerle kim pazarlik yapti? bunlari bir kenara koyalim.

2-) Evet, Bati, "tahmin edilebilirligi" dustugu icin, tayyip erdogan'dan destegini cekip cekmemek konusudna kararsiz. 2002'de bir amerikan projesi geregi turkiye'nin basina getirildi. fakat bu proje, mevcut konjuktur degistigi icin askiya alindi, (arap bahari sonlandi, basarili olamadi, misirda ihvan kardesler kaybetti vs.) Bu baglamda, kendisi delige supurulmek uzere. tek sansi, yukarida yazdigim gibi, baskanlik almak. Baskanlik alarak, "bakin ulkede tek soz sahibi benim, o yuzden oyun planinizi benim uzerime kurmak zorudnasiniz" demek, batili abilerine. Bunu diyemezse, sonu kaddafi'den beter olacaktir, cunku cok yanlis hamleleri var. Uluslararasi siyaset bu kadar "yalplamayi" kaldirmaz. kendisi artik "guvenlilmez" olarak nitelendirilmektedir, ve oyun disina itilmek istenmektedir. Bu sebeple, evet, HDP bu secimlerde "medya kurulusalarindan" bonus almistir, cunku baraj denklemi ile, akp nin planlarini bozabilecek tek partidir.

3-) simdi burada sizin, 20 senelik siyasi mucadele sonucunda, Baraji gectigi guun ertesinde, silahli eylemde bulunabilecek kadar gerizekali olan bir HDP ye inanmaniz cok sacma. boyle bir gundemi olsa bile, bunu en azindan 6-7 ay sonra yapmasi daha akla uygun olurdu. Oysaki durum cok basitti, "In chaos, there is order." yani, "kaosta, duzen vardir." "reisimiz" bu kart icikartti hemen secimlerin arkasindan. Dugmeye basti. ardi adina sehit. kargasa ve kaos zamanlarinda, halk, en guclu gordugu yere siginir. oyun bu kadar basitti. biraz ise yaradi. ama hala tam olamamis olacak ki, ankara bombasi patladi.400'u verin bu is cozulsun, "400 verilseydi bu boyle olmazdi." "halkimiz kaosu secti dedim, dedigim dogru cikiyor" gibi beynalar tamamen akp ye ait.

4-) ekonomi de elbette gelismeler var. fakat bu gelismeler tekrar ediyorum, global konjukturun bir sonucudur. bunu uzun uzun anlatmaya gerek yok.

akp nin yaptigi tek basarili hamle, 2002-2009 arasi, Kemal Dervis politikalarini disiplinle uygulamasidir. ama ayni politikalari 2009'dan sonra, global olarak dolar basilan donemde de uyguladigi icin (public spending'i arttirma, vs) turkiyenin ekonomisini dinamitlemist ve frenlemistir. cunku kendileriin capi bu kadar. 7 senelik aci receteyi disiplinle uygulamaktan baska tek bir basarilari yok, cunku bilgileri de yok. turkiyeni nbuyumesi, %2 lere frenlemis, Cumhuriyet tarihinin, krizler dahil, hatta 1700'lerden beri, en dusuk buyume oranlarini kaydetmistir.

bu ulkenin basina esegi baglasaniz, ulke her sene %4 buyumustur, son 3 sneede buyuyemiyoruz.

vallahi ben yıldım.
şurada sanki asılanlara oh iyi olsun demişim muamelesi de görüyorum ya artık infilak edecek beynim.
sıfırdan, bir sürü gerici çatışmanın ve çıkar savaşlarının arasında bir rejim kurulmuş, eski rejimden bambaşka bir rejim hem de.
her rejim kendi muhalifini öldürür, özellikle de kuruluş aşamasında.
sanıyorlar mı ki "şeriat" düzeni kurulsa laikler asılmayacak? öldürülmeyecek.
gerçekten böyle mi sanıyorlar?
Osmanlı nasıl bastırdı İsyanları? İran'daki laik rejim yanlıları nerede? Suriye'de neden savaş var? IŞİD neden kafa kesiyor?
hani insanlar bu kadar mı uzak Devrim Tarihinden anlamıyorum ki.
uygulanan yöntem tartışılır, bunu sonuna kadar tartışır, kendi eleştirimi de getiririm.
ama bir yanda Şeriat isteyenleri ayaklandırmaya çalışan bir güruh varken o Cumhuriyeti kuranlar çok fena tartışmalarını anlamıyorum.

hanımefendi anlamıyor musunuz? Ben bu işin eğitimini aldım, yahu! 301 gibi bir rakam Türkiye'nin hiçbir döneminde yoktu! Sosyal Politikacıyım ben, eğitimim Çalışma Hayatı, Çalışma Hukuku, Sosyal Politika, Türk Siyasi Tarihi, Sendikacılık üzerine.
eğer iş kazasında sorumluluk devleti yönetendeyse yüklenmeli zaten, yüklenmemek bir vatadaşlık ayıbıdır. okuyacağınızı bilsem 1923'ten itibaren iş kazası istatistiklerini koyarım da beyhude tartışıyoruz, çünkü evet haklısınız denmeden vazgeçmeyeceksiniz.
ama haklı değilsiniz, hem bilmiyorsunuz, hem bilmediğinizi kabul etmiyorsunuz.

"400 milletvekili verin bu iş huzur içinde çözülsün" denmiş mi? verilmeyince neden huzur bozuluyor? bir açıklama var mı? yok!
diyelim ki dediğiniz gibi tamamen terör için söylendi? 400 vekil verilmediği için çıkarılmayan ne gibi bir kanun getirmişler de muhalefet itiraz etmiş?

takılmalısınız, çünkü olayın özü tam olarak o kelime. dediğim gibi hem bilmiyorsunuz, hem bilmediğiniz kabul etmiyorsunuz.
Ya Allah sşkına sürekli bir laf cambazlığı kelime hatası olan battı yada zarara uğrattı devlete bağlı bir kurum batmaz bunu herkes bilir burdaki battı lafına takılıp saatlerdir bunun üzerine konuşuyoruz bu muhabbet sıktı 400 milletvekilinide terörle ilgili söylemiştir diyen ben değilim sanırım yanlış anlıyosunuz paylaştığınız videoda 400 milletvekili istiyor bunu hepsi istiyor ama tartışma söz konusu olan laf bir ropörtajda geçti orda gazeteci soruyor neden yasa çıkartmıyorsunuz diye cvp olarak yasa çıkartmak için en az 400 milletvekiline ihtiyaç vardır deniliyor

Ya Allah sşkına sürekli bir laf cambazlığı kelime hatası olan battı yada zarara uğrattı devlete bağlı bir kurum batmaz bunu herkes bilir burdaki battı lafına takılıp saatlerdir bunun üzerine konuşuyoruz bu muhabbet sıktı 400 milletvekilinide terörle ilgili söylemiştir diyen ben değilim sanırım yanlış anlıyosunuz paylaştığınız videoda 400 milletvekili istiyor bunu hepsi istiyor ama tartışma söz konusu olan laf bir ropörtajda geçti orda gazeteci soruyor neden yasa çıkartmıyorsunuz diye cvp olarak yasa çıkartmak için en az 400 milletvekiline ihtiyaç vardır deniliyor
hanımefendi yasa çıkarmak için en az 400 milletvekiline ihtiyaç falan yoktur. AKP 2012 yılında 326 vekil çıkardı, bu mantıkla hiç yasa çıkaramaması lazım? o 400 vekil Başkanlık Sistemi için lazım, yemeyelim birbirimizi
iyi misiniz?

ak partinin yapamadıklarını okuduk ülkemizi ne hale getirdiklerini

sırada sayın kılıçdaroğlunun chp nin başa geldiğinde yapabileceklerini duymak istiyorum:KK52:

Son düzenleme:
o zaman ben tekrar sorayım 400 milletvekili alınıp kanun çıktığında ne olacak?
Anlamakmı istemiyosunuz yada beni yormayamı çalışıyosunuz terörle ilgili değil bu yadayla ilgili herhangi bir yasa değişikliği için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır

: ) vicdani siyaset malzemesi yapmiyoruz, klasik basma kalip soylev icimdesiniz, "siyaseti X yaparak dizayn etmeyin" "Y siyaset malzemesi olamaz." "Z yapanlar siyaset mi yapiyor?"

Hersey siyasidir.

insan, siyasi bir hayvandir.

peki devlet sorumlusu degilse, kim sorumlusu? siz soyleyin madem. sirkete ihaleyi veren devlet. sirketi denetlemesi gereken devlet.
sirket de, elbette arastirdim, gunlerce yankisi oldu, Akp ye yakin bir is adami, hatta su an leventte kacak gokdelenini bitirdi, sizin haberiniz var mi?

ne guzel rahmetle aniyorsunuz.. herseyi cozuyor bu degil mi ? Gidin bence Soma'ya, evlerine girin, "esiniz oldu, evinizin diregi yikildi ama uzulmeyin, ben onu rahmetle aniyorum, akp ye de oy vermeye devam ediyorum" diyin. Fitrat. rahmet. Firat'in kiyisindaki kuzuyu kurt kapsa kendisine dert bilen Halifeler demek ki, afadersiniz, gerizekaliymis. "firat'in kiyisinda kurdun kaptigi kuzuyu rahmetle aniyorum" dese hersey cozulecekmis. bilememisler. bak, akp ne guzel cozdu herseyi, iki fitrat, iki rahmet. tamam. sonra islam dunyasi niye geri? halifelerin dertlendigi seylere bak,simdiki adamlarin haline bak.

Her toplum, hakettigi gibi yonetilir de, bu toplumun %40 i haketmiyor, ekserisi hakediyor diye %40'i aci cekiyor.

Chp İstanbul ilk sıralardan aday gösterilen hala yolsuzlk iddilarinda ismi gecen Gamze Akkus İlgezdiyi gözden kaçırmış olmalısınız.Ve bunlardan da kaç tane var..Söylemlerinde güya ezilenlerin yanında olduklatinda n dem vururlar

Anlamakmı istemiyosunuz yada beni yormayamı çalışıyosunuz terörle ilgili değil bu yadayla ilgili herhangi bir yasa değişikliği için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır
Yaprak arkadaşım herhangi bir yasa salt çoğunlukla çıkar..yani Meclis'teki vekil sayısı bölü 2 artı 1 ile..yani 550:2=275+1=276 bu sayıyla yasa çıkar...400 vekil başkanlık için gerekli..

Canım ben her yorumu teker teker okuyorum bildiğim duyduğum kadarıyla yorumda yapıyorum bilmediğim konuda hiç konuşmadım bilgiçlikte taslamadım sen açıkla ben dinleyim okurum meraklanma

Gercekten acık acık yazmamı mı istiyorsunuz?
2001 yıllarını ve o donemlerdeki rteyi biraz arastırır mısınız? Rahsan affından asıl yararlanan kim hep beraber ogrenelim.. Lutfen arastırın.

Kılıctaroglu rahsan affından yararlanmamıstır yaprak hanım, Allah rızası icin resinizin agzından her cıkanı kabul etmeden once biraz arastırın, biraz okuyun.

ahahah ne guldum buna ya. hahahahah hanimefendi 400 mv anayasa degisikligi icin gereklidir, kanun degistirmek icin degil. hahah 400 mv ye hic bir parti sahip olamadi bu gune kadar, ne oldu turkiyede hic mi kanun degismedi . sadece 800 kere ihale kanunu degisti bu ulkede akp iktidarinda : ) ))

Yaprak arkadaşım herhangi bir yasa salt çoğunlukla çıkar..yani Meclis'teki vekil sayısı bölü 2 artı 1 ile..yani 550:2=275+1=276 bu sayıyla yasa çıkar...400 vekil başkanlık için gerekli..

Yanlıs bilgilerle donanmıs, isin kotusu dogrusunu da kabul etmeyecek gibi.

3-) simdi burada sizin, 20 senelik siyasi mucadele sonucunda, Baraji gectigi guun ertesinde, silahli eylemde bulunabilecek kadar gerizekali olan bir HDP ye inanmaniz cok sacma. boyle bir gundemi olsa bile, bunu en azindan 6-7 ay sonra yapmasi daha akla uygun olurdu. Oysaki durum cok basitti, "In chaos, there is order." yani, "kaosta, duzen vardir." "reisimiz" bu kart icikartti hemen secimlerin arkasindan. Dugmeye basti. ardi adina sehit. kargasa ve kaos zamanlarinda, halk, en guclu gordugu yere siginir. oyun bu kadar basitti. biraz ise yaradi. ama hala tam olamamis olacak ki, ankara bombasi patladi.400'u verin bu is cozulsun, "400 verilseydi bu boyle olmazdi." "halkimiz kaosu secti dedim, dedigim dogru cikiyor" gibi beynalar tamamen akp ye ait.
KCK, bugün yaptığı açıklamayla 2012 sonunda fiilen başlatılan, 2013 yılı Newrozunda ise kamuoyuna duyurulan ateşkesin sona erdiğini duyurdu.
Baraj yapımını üstlenen müteahhitlerin ve çalışanların acilen inşaat alanlarını boşaltılması çağrısında bulunan KCK'nın açıklaması şu şekilde:

"Türk devleti 'Ben devletim, bildiğimi yaparım' diyerek ateşkese uymamış, sürekli çatışmalara yol açacak edimlerde bulunmuştur. Halbuki ateşkes ve çatışmasızlık her gücün ateşkesin başlamasından önceki konumunda kalması; ateşkesi bozacak adımlar atmaktan kaçınması demektir. Türk devleti ise onlarca karakol, askeri amaçlı yol ve askeri amaçlı barajlar yaparak ateşkes koşullarını demokratik siyasal çözüm için değil, yeni bir savaş için ciddi bir hazırlık yapmak ve gerçekleşecek savaşta avantajlı konuma gelmek için kullanmıştır.''

''GERİLLA VE HER TÜRLÜ İMKAN SEFERBER EDİLECEK''

''Özgürlük Hareketimiz Türk devletinin bu tutumunu değerlendirerek bu durumun kabul edilmeyeceği kararına varmış, tüm barajların yapımını durdurma ve bunun için gerilla güçleri dahil her türlü imkanını seferber etme kararı almıştır. Bundan sonra tüm barajlar, baraj yapımında kullanılan araçlar gerilla güçlerimizin hedefinde olacaktır. Bu nedenle bu baraj yapımını üstlenen müteahhitler ve burada çalışanların tümü derhal bu alanlardan çıkmalıdır.''

http://www.milligazete.com.tr/haber/KCKdan_ateskes_bitti_aciklamasi/370192

peki bu ?

Back