Bugün ne yemek yapsam diye düşünen hanımların paylaşım alani ;)

Mesela mercimek,yayla,tarhana gibi sulu yemekler yapınca ocağı söndürmeden menemen usulü ocağı kapatmadan kavanoza koyabilirsin.Bakliyatları haşlayıp dondurucuya koyabilirsin .Geriye sadece yağını salçasını suyunu koyup pişirmek kalır. Eti mesela düdüklüde pişiririm böler buzluğa koyarım yapacağım zaman sadece sote için soğan doğramak gerekir .Geçen gün bayağı bir soğan vardı ,ziyan olmasın diye doğrayıp saklama kabına koydum 4 gün kullandım tadından hiçbir şey değişmemişti Bazen soğan soymak doğramak bile insana zor geliyor.Dolma seviyorsan mesela iç harcını fazla yapıp buzluğa koyabilirsin

Ben calisiyorum her aksam isten cikip yemek yapiyorum ama bu gun ne yapsam bilmiyorum dun tavuk yaptim bugun ne yapayim kizlar pratik olsun hemen pissin fikir verin nolur
canım şimdi damak tadını,elindeki malzemelerini bilmeden ne diyelim ki .Mesela sebzeli bulgur pilavı,cacık yap derim pilavı sevmezsin

canım şimdi damak tadını,elindeki malzemelerini bilmeden ne diyelim ki .Mesela sebzeli bulgur pilavı,cacık yap derim pilavı sevmezsin
Esim ayirt etmez genelde her seyi yer. Sadece pratik olsun istiyorum cunku yemek yapana kadar 8.30 9 oluyor o saatte de yemek yemeyi cok istemiyorum acikcasi hem mideye oturuyor hem kilo

Esim ayirt etmez genelde her seyi yer. Sadece pratik olsun istiyorum cunku yemek yapana kadar 8.30 9 oluyor o saatte de yemek yemeyi cok istemiyorum acikcasi hem mideye oturuyor hem kilo
Biz 6.30 7 gibi yiyoruz Bazen 8.30 da geç geldiğ günler oluyor O zaman çorba türü değil de çay yanına yenebilecek şey tercih ediyoruz .Mesela menemen,patates salatası ,et sote,patates kızartma,fırında patates,buzluğunda varsa zeytinyağlı fasuye,zeytinyağlı pırasa,yumurtalı ıspanak ,çoban salatayla kahvaltılık koymak bile bazen yeter.Bazen de ıspanağı ,pazıyı bulgurla haşlarım dolaba koyarım.Yapacağım zaman soğanla kavururum

Uzun zamandır yoktum ya misafirlikteydik ya dışarıda bazen de kahvaltı türü yaptık 1 hafta geçtik bugünden başladım yemek yapmaya

Şehzade kebabı
Pirinç pilavı
Cacık

Afiyet olsun

Ben calisiyorum her aksam isten cikip yemek yapiyorum ama bu gun ne yapsam bilmiyorum dun tavuk yaptim bugun ne yapayim kizlar pratik olsun hemen pissin fikir verin nolur

Yemeklerin en pratigi makarna canim
Aksam 8:30 ta gelip yemek yapmak hakikaten cok zormus Bi gun onceden hazirlamak en iyisi, annem de calisan bi bayandi o zamanlar yemegi hep bi gun evvelden hazirlar aksam isitip yerdik.
*et -pilav aksamdan pisirir isten gelince salata yapardik
*karnibahari bi gun evvelden haslar ,aksma sogan salcada kavurup servis ederdik
*tavuklari haslayip dolaba koyar isten gelimce yagda kizartip salata ile hazirlardik
*minik minik bulgur kofteleri yapip buzluga atar lazim olunca cikarip haslar yumurta-salcada kavrulup sofraya koyardik
*turlunun eti pisirilir ,sebzelr dogranir ,gelince sebzeler uzerine eklenip pismeye birakilirdi
*kuru fasulye -nohut gibi gec pisen yemekler bi gun onceden pisirilip dolapta beklerdi.
*arada hazir ,mikrodalgada isitilan yemeklerden de alirdik
*makarna , menemen , hazir manti , sip sak pratik olurdu

Uzun zamandır yoktum ya misafirlikteydik ya dışarıda bazen de kahvaltı türü yaptık 1 hafta geçtik bugünden başladım yemek yapmaya

Şehzade kebabı
Pirinç pilavı
Cacık

Afiyet olsun

Hosgeldin nehircim
Donusun muhtesem oldu kizz sehzade kebabi nasil oluyor ,ismine bayildim kesin guzel biseydir

Hosgeldin nehircim
Donusun muhtesem oldu kizz sehzade kebabi nasil oluyor ,ismine bayildim kesin guzel biseydir
Canım aslında adı asaletli yoksa bildiğin patlıcan yemeği etli Eti ayrıca bir yerde pişiriyorsun biberli soğanlı olarak sonrasında patlıcanları kızartıyorsun ayrıca bir yerde hespini karıştırıp ya da düzenli şekilde fırın kabına koyuyorsun güveç şekilde üstüne domates biber diziyorsun istersen fırından almadan kaşarda rendeleyebilirsin o şekilde bir şey oluyor

Şehzade kebabı
Pirinç pilavı
Cacık

Afiyet olsun
makarna benim de aklıma geldi de çok klişe diye demedim.Makarna yiyen erkek için sorun yokta benim eşim hazır makarnayı çok fazla sevmez,ev makarnası tercih eder.Bizim burada komşum var .Her gün ya makarna ya pilav yapar Bende merak ederim her gün makarna yemekten bıkmıyorlar mı diye .

Iste oyle bir vaktim olsa eskiden vardi oyle yapiyordum simdi yetistiremiyorum bir yandan da temizlik derken kafayi yiyicem bazen isyan ediyorum esimi annesine yolluyorum inatla gitmiyor o da banane diye adama firsat veriyorum benden once evde oluyor o ben gelene kadar yiyip gelmis olursun diyorum yok inat illa benim yaptigimi yiyecek

Ben mesela her gün makarna yemekten bıkmam ama acayip zararlı bir şey haftalardır nadir ağzıma koydum diyetten dolayı sadece makarna pilavda olmaz vücuda sadece karbonhidrat yüklemesi

Kız sende kvye gitsene ,kökten çözüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…