Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Defterimden eski konuları çalışmaya devam ediyorum. Uzun bir ara verdiğim için, konularda ilerlemeden önce eski bildiklerimi sağlamlaştırmak, unuttuklarımı hatırlamak üzerine uğraşıyorum şimdi. Ayrıca 1 bölüm de çizgi film " dinledim". İzleyemedim de :) Geçen gün 2 tane İspanyolca hikaye kitabi aldım, onlara göz gezdiriyorum bazen, tam olarak okumasam da.

Bugün değil ama son birkaç gündür en baştan itibaren işlediğim konuları defterimden tekrar çalışıp hatırladım. Şimdi ilerlemeye geçtim yine. Yeni "reflective verb"ler ezberliyorum. Ezber yapmak biraz sıkıyor ama hergün tekrar ede ede uğraşıyorum işte. Gramer çalışmayı çok seviyorum ama.

Yanlış yazmışım, " reflexive verb" olacaktı o.
Neyse, bugün de biraz yeni öğrendiğim fiilleri tekrarladım ve alıştırma yaptım kitaptan.

yaa bende istiyorumm öğrenmek ama nerden nasıl başlıcam bilmiyorumm .. Bana ingilizce başlangıc için önereceğiniz bir kitap varmıdırr arkadaslarr

yaa bende istiyorumm öğrenmek ama nerden nasıl başlıcam bilmiyorumm .. Bana ingilizce başlangıc için önereceğiniz bir kitap varmıdırr arkadaslarr

Grammer olarak mı eksiksiniz yoksa kelime eksiği falan için mi kitap önerisi istiyorsunuz söylerseniz yardımcı olabilirim :)
---
Upper int ingilizcem ve başlangıç seviyesinde lisede gördüğüm kadarıyla bi almancam var. Şimdi de hazır tatile girmişken yabancı dil konusunda kendimi geliştirmeye karar verdim. Gün sonunda buraya neler yaptığımı yazarsam belki devamlılık sağlayabilirim diye düşündüm......

ikiside... ilkokulda gördügümleyim valla :) cok az kelime anlamı biliyorum cok az da bir cümleyi anlayabiliyorum..

Lisede hazırlık okurken kullandığımız bir kitap vardı bana ingilizceyi öğreten kitap diyebilirim resmen ismi "Grammer in use" oradaki soruları çözebilirsiniz dilbilgisi yönünden çok geliştirecektir... (fakat kitap iki seviyeli sanırım birinci seviyesi kırmızı bir kitaptı, daha sonra mavi kitaba geçmiştik.)
Bir de stage1 dereceli kitaplar okuyabilirsiniz temel düzeyde kelimeler içeren hikaye kitapları oluyor genelde ben sherlock holmes, alice in wonderland gibi kitapların hikayelerini okumuştum sanırım ilk başlarda. Maksimum 50-60 sayfa oluyor ve gerçekten kelimeleri öğrenmekte ve akılda kalmasında yararı büyük...

ve tabi ki de asla konuşamıyorum pearlweed

Türkiyede dil öğrenmek ve konuşma pratiği yapmak gerçekten çok zor oluyor ben de 3 ay kadar ingiltereye gittim birkaç sene önce ve inanın burda ilkokuldan beri ulaşamadığım ingilizce seviyesine 3 ayda ulaştım. O yüzden ya dili konuşulan ülkesinde öğrenmek lazım ya da native hocası olan kurslara gitmek gerekiyor. Ne yazık ki ben hiç kursa gitmedim o yüzden bir şey diyemiyorum fakat ailenizden biriyle bu işe başlarsanız hem birbirinizle konuşma fırsatınız olur hem de motivasyon için de kendinize bir sebep yaratırsınız:)

İspanyolca'da present subjunctive ünitesine geçtim. Diğer ünitelere göre daha uzun bir konu ve öğrenecek çok şey var. Hiç aşina olmasaydım tam kafa karıştırıcı olabilirdi, ama ben gerek şarkı sözü, gerek isp. alt yazılı diziler, çizgi filmler izlediğim için sanki zaten biraz olsun bildiğim ama tam anlamıyla çalışmış olmadığım şeyler öğreniyor gibiyim. Bu ünite çok hoşuma gitti, ispanyolcada çok kullanılan türden bilgiler var.

Bugün birkaç sayfa daha çalıştım ve alıştırmalar yaptım.

İkimiz de iyiyiz, yolunu gözleyip duruyorum ben yavrumun:) sen nasılsın? Senin yavrun nasıl? İşler-güçler Almanya nasıl?
Masallah size. Az kalmis :) bol bol uyu kitap oku film izle. yakinda hayirlisi ile vaktin kalmaz pek. :) cok soguktu buralar. Isindi biraz simdi hava. Iyiz biz de cok sükür. Yazi dört gözle bekliyoruz.

bi kaç gündür japonca çalışıyorum..bugün de devam edicem..bir de ingilizce dinleme yapmayı düşünüyorum en azından şuan düşünme aşamasındayım

bi kaç gündür japonca çalışıyorum..bugün de devam edicem..bir de ingilizce dinleme yapmayı düşünüyorum en azından şuan düşünme aşamasındayım

Kolay gelsin ben de ingilizce hikaye okudum biraz. Sabah da almanca kitabin kapagini acip kapattim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…