Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Masallah size. Az kalmis :) bol bol uyu kitap oku film izle. :KK66: yakinda hayirlisi ile vaktin kalmaz pek. :) cok soguktu buralar. Isindi biraz simdi hava. Iyiz biz de cok sükür. Yazi dört gözle bekliyoruz.
Bana daha çok var gibi geliyor:KK43: uykusuz kalmak,vaktin olmaması hiç gözümde büyümüyor hayırlısıyla gelsin de yavrum. Hareketlerim çok kısıtlandı,çok zoruma gidiyor:cry: yaza belki biz de geliriz oraya yavrucuğumla,ısınsın havalar:anne:

Bu sıralar daha sık çalışıyorum. Ama azar azar çalışıyorum. Present subjunctive tense' i bitirmek üzereyim. :)

Bu sıralar daha sık çalışıyorum. Ama azar azar çalışıyorum. Present subjunctive tense' i bitirmek üzereyim. :)
Birileri çalışsın, diğerleri de güdülensin lütfen:olamaz: kaç haftadır ingilizce dinleme ve izlemeden başka bişey yapmadım ama yarın başlıycam ,söz kendime:KK66:

Biraz tekrar yaptım. Sonra da Present subjunctive verbs'in sonundaki bir sürü alıştırmayı çözüp yaptım. Bu ünite bitti. Sıradaki ünite geçmiş zaman çekimleri. Ama arada 126 tane fiil tekrarım var. Onu da yapınca yeni üniteye başlayacağım.

Bu gun sadece panik oldum. Artik calisma zamani gelmis, gelmis da geciyor bile. Hem Turkce hem Ingilizce ogrenmem lazim. Sinava girmem gerekiyor ve Nasil basaracagimi biliyorum... Bazen dusunuyorum turk dili sinavi daha kolay olur, sadece Ingilizce calisirim. YDS'ye girmem lazim, deneme testleri cozmeye calistim ve genelde 60-65 piano aliyorum ama daha yuksek puani almak istiyor

dün itibariyle tekrar çalışmaya başladım ama pek kayda değer bişey yaptığım söylenemez:KK43: vira bismillah diyorum tekrar bırakmamak dileğiyle:dua:

yine yeni yeniden ben:)))) salı gününden beri ara ara az da olsa çalışıyorum..biyeysel ve grup arapça dersine başladım, aynı zamanda işyerimde yakaladığıma sorup, pratik yapmaya ve fiil çekimlemeye çalışıyorum. Bi yandan yazıyorum. Bir buçuk aydır hiçbirşey yapmıyordum dil adına..bi hayli gerilemişim, özellikle yazma ve algılama konusunda..ne de güzel çalışıyordum, inşallah tekrar o verimlilikte çalışırım..Almanca ve ingilizce yi bıraktım sayılır, onlarla karşılaşırsam bakıcam..hamileyken çok zormuş gerçekten bu işler, o kadar yoruluyorum ki..akşama ayaklarım davul gibi oluyor ve ayaklarımı dikip boş boş durmaktan başka bişey yapmak istemiyorum..üstelik geceleri uyku problemi de başladı:KK43: bu şartlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım..hergün buraya öğrenciğim fiilleri yazayım bari

Ingilizce'de uc tane referans mektuplari yazdim. Ingilizce ogretmeni bir arkadasim var ve kontrol etmek icin ona gonderdim. Bundan haric bir metni yazmaya basladim. Bilmedigim bir cok terimleri vardi. Bilmedigim deyince onlarin makedoncasi biliyorum ama ingilizceye cevirmek biraz zor oldu. Mesela , ornek olarak crime rate, criminality, dark figure of crime, etc... Metinleri yazarken verb preposition and tenses alakali zorunluk cektigimi farketim. Nasil olsa kitaplarima bakarim cunku bunlari iyi bilmem lazim. Turkce hic calismadim :KK43:. Aslinda YDS gecsin sonra rahat rahat Turkce calisirim.

Bugun yaptigim degil, yapacagimi yazarim :) Tekrarlamak istiyorum simple present ve simple continuous . Internette Ingilizce grammarla ilgili cok guzel bir web sitesi buldum. Oradan okuyup, calisma kitabimda alistirmalarini yazmaya calisirim. Bir de conditional type 1 okurum.

sürekli olarak ingilizce ile alakalı ne varsa okuyup tekrar ediyorum, dinliyorum tekrar ediyorum...bayadır böyle, işe yarıyor mu evet inanın yarıyor, şuan az da olsa ilerleme var, yaklaşık 1 haftadır böyle çalışıyorum, özellikle speaking ve listening için bire bir...tavsiye ederim..konuşmaları dinleyip pause yapıp tekrarlayın!

İnglizce için telefonda ya da bilsiyarda ara ara çıkıp kelime hatırlatan program bilen var mı?
Kullandığınız faydalı siteleri de paylaşır mısınız?
@The-Vergina-Sun
pofu pofu sevde_ sevde_

Otomatik çalışan, ben açmadan da gelip bir şeyler hatırlatan program istiyorum.

İnglizce için telefonda ya da bilsiyarda ara ara çıkıp kelime hatırlatan program bilen var mı?
Kullandığınız faydalı siteleri de paylaşır mısınız?
@The-Vergina-Sun
pofu pofu sevde_ sevde_

Akıllı telefonlar için bir sürü uygulama var, mesela Duolingo. Daha da çook var. Bunların bazılarında her güne yeni bir kelime diye hatırlatmalar oluyor. Hangi uygulamada var tam olarak bilemiyorum ama app araştırabilirsiniz bu şekilde. Bir de o app için bildirilerinizi açık tutarsanız sık sık yeni kelime bildirisi gönderen uygulama bulursunuz diye düşünüyorum.

Akıllı telefonlar için bir sürü uygulama var, mesela Duolingo. Daha da çook var. Bunların bazılarında her güne yeni bir kelime diye hatırlatmalar oluyor. Hangi uygulamada var tam olarak bilemiyorum ama app araştırabilirsiniz bu şekilde. Bir de o app için bildirilerinizi açık tutarsanız sık sık yeni kelime bildirisi gönderen uygulama bulursunuz diye düşünüyorum.
teşekkürler. O programı kullanıyorum.Duolingo, belli bir aşamadan sonra çalışmadı. Acaba tüm çalışmaları güçlendirice mi açılacak? Bir kaç program indirdim. Ben açarsam program çalışıyor.. arada kelime öğren diyeni de var da, tam istediğim gibi değil.

otomatik mi bilmiyorum ama quizlet var..tavsiye ederim
teşekkürler. Orada da her şey ingilizce.
Hafıza kartlarıyla kelime öğreten programlara denk geldim. Bizim uşaklar hep paralı yapmışlar. Deneme yanılma yoluyla program bakacağim.

teşekkürler. Orada da her şey ingilizce.
Hafıza kartlarıyla kelime öğreten programlara denk geldim. Bizim uşaklar hep paralı yapmışlar. Deneme yanılma yoluyla program bakacağim.
ingilizce olması senin için daha iyi ama sen bilirsin..bir de quizlet'te flashcard olayı da var yani bence anlaşılmıycak bişey yok.ben seviyorum orayı.

X