Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Merhaba kızlar, ben aralıksız hergün çalışıyorum,neler yapıyorum derseniz dizi izliyorum rusça,kitap okumaya çalışıyorum içinde bilmediğim kelimeler çok fazla oluyor bazen zorluyor beni o yüzden karar aldım hergün en fazla 2 sayfa okuyacağım,gramer çalışıyorum , konuşuyorum ve yazıyorum .şiiimdii konu arıyorum şöyleki konu belirleyip o konuda yazıyorum, yalnız bana konu lazım fikirleriniz varsa açığım

Dil öğrenirken sizede faydası olan yöntemleriniz varsa lütfen paylaşırmısınız

Hamileyim diyemi bilmiyorum çok unutuyorum kelime ezberlemek sanki işkence
Bununla ilgilide yöntemleriniz varsa lütfen yazarmısınız

hoşgeldin topiğe:)))
neden rusça? :)
çok güzel çalışıyormuşsun sen..bi önerim yok maalesef benim, çok iyi çalıştığım söylenemez...aksine senin iletini görünce senden feyz alarak markete dergi almaya gittim ben de okumalar yapayım diye ama markette dergi yokmuş..
ben 3 dili birlikte götürmeye çalışıyorum, arapça önceliğim..kelime ezberi için yazıyorum ben

bugünnnn:) almanca tekrar, ingilizce den dizi..arapça nerdeyse hiç çalışmadım çok az çizgi çalışması

3 dil ,sen bir harikasın ! Benim İngilizcede yarım ama korkuyorum 2 dili bir arada götürmeye karıştırırım diye düşünüyorum
İngilizcem biraz vardı ama daha önce yurtdışındaydım bulunduğum ülkede rusçada konuşuluyordu orada başladım şimdi Türkiyedeyim ama görüyorumki rusçam ingilizceden daha iyi bu yüzden bu dili dahada ilerletmek ve kaybetmek istemiyorum.
Birde çalışırken zevk alıyorum aslında bütün dilleri öğrenebilseydim keşke rusçada istediğim seviyeye gelince İngilizceye devam etmek istiyorum ve eğer ömrüm yeterse öğrenmek istediğim diller;
İtalyanca,İspanyolca.

Pekiiii sen neden 3 dili birarada götürmeye çalışıyorsun? Karıştırmıyormusun? Neden arapça,ingilizce,almanca?

harika mıyım bilmiyorum walla
Suudi Arabistan'da yaşıyorum bu yıl son yılım muhtemelen ve hala Arapça'yı öğrenememiş olmak çok kötü bi duygu, çoğunlukla çevresel şartlardan kaynaklıydı, malum burda şartlar çok kısıtlı dışardan gelen bir bayan için..bir de dışarda insan yok, arapça konuşulacak...üstelik kitap diliyle sokak dili farklı falan..kafam da müsait değildi ancak bu yıla kaldı..çok şükür kafamı verebiliyorum şimdi..Kur'an ı da anlayarak okumak istediğim için öğrenmek istiyorum..
İngilizce günlük işlerimi hallettiriyor burda ama daha ilerisi lazım, zaten burda ihtiyaç..
Almanca da..9 ay sonra oraya taşınacağım inşallah, hazırlık amaçlı..Önceliğim Arapça, Almanca'ya çerez niyetine takılıyorum..
Rusça'yla hiç işim olmadı ama dil öğrenmek çok güzel birşey..aslında İngilizce yi de dizi izleyerek bir yerden sürdürsen
Bu arada karışıyor gerçekten ama eğleniyorum:) taksiciye arapça söyleyeceğime Almancası geliyor kelimenin aklıma ya da çalışırken ich diyeceğime ene yazmak geliyor..
bence burdan motive edelim birbirimizi hergün:)

Bugünnn: 70 puanlık Almanca,biraz telaffuz çalıştım. İngilizce için bir bölüm dizi(diziyi ingilizce altyazı izliyorum,anlamadığımda durdurup türkçesine bakıp,not alıyorum)
Arapça'dan yazma çalışmasına devam,biraz da telaffuz ve tekrar yaptım. Yazma olayında biraz hızlandım,eskiden çok kımkımdım. Çok şükür.
Bundan sonra günde şu kadar kelime ezberledim diye yazıcam
Bir de 100 squat,50 bsklt, 50 çember

dün fırsat bulup yazamadım...çok da çalışamadım açıkçası..arapça dan yazı çalışması..almanca dan standart duolingo çalışması, ek olarak drops tan kelime çalışması, biraz tekrar, ingilizce den çok az haber okuma
bugün..15 dk lık ted videosu izledim, pasajını okudum, tekrar dinledim, kelimeleri çıkardım..1 bölüm dizi seyrettim--ingilizce için bu
Almanca dan busu çalışması
Arapça dan yazı çalışması, yine çok az..biraz telafuz..Arapça dersim vardı bugün, okuma yaptım orda da

sevde_ nasılsın? sen ne durumdasın dil konusunda:) ?
Selam, iyilik canım. Valla öncelikle okudukça sana hayran kaldığımı söyleyeyim. Bu topiği sen götürüyorsun, bir de çok azimlisin maşallah. Ben bugün yarın yine çalışmalarıma başlayacağım. Geçen gün odamı düzenleyip fazlalık bir sürü yayıntıdan kurtuldum, çalışma masamın üzeri açıldı. Açılması bile beni motive etti. Eskiden hep masamda çalışırdım da. Kesin başlıyoruma, söz olsun. Sen nasılsın? Birkaç gündür yazmamışsın, çalışıyor musun hala?

ben de kaç kere başlayıp başlayıp bıraktım ama temiz kafayla oturunca bir de hergün sürekli hale getirince oluyor inan:)
çok teşekkür ederim:) ben yanlız yaşıyorum..dışarısı diye bi kavram yok hayatımda, iş haricinde sürekli evdeyim..saçma sapan şeylere sarmayım da dil öğrenmeye sarayım dedim en iyisi:) üstelik üç dil de çok elzem benim için..
biraz demolize oldum yaşadığım yerdeki insanlar yüzünden, bir de Arapça hocam çalışma kitabını değiştirdi, bişeyi yarım bırakmak çok kötü yapıyor beni yeni kitaba alışmaya çalışıyorum şimdi
ama yazmadığım süre zarfında hergün Almanca, İngilizce mutlaka çalıştım..Arapça derslere de devam ettim..şimdi yeni kitabı inceliyor, eski kitabın da ses kayıtlarına devam ediyorum..
umarım bu defa vazgeçmeden hedefime ulaşırım..sen de vazgeçme birşeyi sürdürüp nihayete ulaştırmak çok güzel bi duygu gerçekten..sırf o duyguyu yaşamak adına bile değer bu çalışmalar

bugün Almanca: duolingo dan 50 puanlıky çalışma..İngilizce'den iki bölüm dizi seyrettim, anlamadığım cümle ve kelimleri yazdım ya da çevirisine baktım ayrıca bir Ted videosu seyrettim, metnin çıktısını alıp gözden geçirdim..Arapça'dan yeni kitabımdan bir bölüm çalıştım, eski kitaptan bir blüm dinleme yaptım..

Dün gece İspanyolca tekrar yaptım biraz. Hatırlamam gereken şeyler varmış. Bugün biraz daha bakacağım inşallah.

Kursum iptal edildiği için kursa gidemedim..

Kendi kendime tekrardan öğrenmeye karar verdim.

korecede Alfabeyi öğrenmiştim.

Bu hafta uzun makaleler okudum. Cümle yapısını çözdüm. Bunun yanında ekleri öğrenmeye devam ediyorum. Korece altyazılı videolar buldum. Onları izledim. İçimden çok güzel cümle kurabiliyorum. ama iş konuşmaya gelince bildiğim halde dudaklarımdan dökülmüyor. beceremiyorum.. ama iş japoncaya gelince hiç takılmadan dinlediğim cümleyi söyleyebiliyorum ama ingilizcede ve korecede yapamıyorum.

Bu haftaki ders programım ise Korece kelimeler defterime geçireceğim. fiillerin çekimine çalışacağım.
korece kelimeler öğrenirken. karşılarına ingilizce ve japonca karşılıklarınıda yazacağım. Japonca harfleri öğrenmek zor olsada günde yarım saat çalışacağım..

Haftaya görüşmek üzere.

dün skeç+ video izledim..bugün dünkü konumu 2 ayrı kitaptan tekrar edeceğim ve tabiki kelimeler ve cümle kalıplarını not alacağım, bu dediklerim Japonca içindi :) ayrıca ingilizce için de dinleme yapmam lazım

GDragon bende Korece öğrenmek istiyorum ama alfabesi bana çok zor geliyor youtube' da bi sayfa bulmuştum zamanında ama yok yani o alfabe beynimi döndürdü

aaa sen Japoncaya mı zor diyorsun yapmaaaa çok kolaydır Japonca :) ben çok seviyorum

dün 100 tane korece fillerin çekimlerini yaptım. (Gelecek zaman-geniş zaman ve geçmiş zamana çevirdim)
Dizi izledim.
Japonca ve ingilizceye fırsatım olmadığı için bakamadım.

pofu Korece alfabesi çok kolay. İkigünde öğrenirsin.
Japonyada çok harf olduğu için gözüm korkuyor... Ama japonyanın telaffuzunu çok seviyorum..

yok hiç korkmasın..ben alfabeyi 1 haftada ezberledim..sen sanırım kanjilerden korkuyorsun hiragana bildikten sonra kanjiler çıkıyor zaten mrk etme..

korece için bana önerebileceğin bi site falan var mı?

yok hiç korkmasın..ben alfabeyi 1 haftada ezberledim..sen sanırım kanjilerden korkuyorsun hiragana bildikten sonra kanjiler çıkıyor zaten mrk etme..

korece için bana önerebileceğin bi site falan var mı?

Ben İlk önce sitelerden çalışmaya başladım. Ama yapamadım. Bende kitap aldım orda konular sıralıydı. Ordan çalışmaya başladım. youtubede "kolay korece" var. Ordanda çalışmaya başlamıştım.adam güzel anlatıyordu.ama Adamın sesinde anlamadığım için oda olmadı..
Facebookta korece öğreniyorum gruplarına üye oldum. Genelde hep yabancı sitelerde anlatımlar var. ama ingilizcem iyi olmadığı için ordan da geri kaldım.Şuan kendi kendime kitaptan ilerliyorum.

Japonca da ise alfabeyi öğreten uygulama indirmiştim. sadece iki harf aklımda şuan

Supersınız..tebrıkler..ben de bazen NBC ızlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…