Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.117
Eveet, bu konuyu hem hepimize motive olsun, hem ne kadar ve nasıl ilerleme kaydetmişiz görelim, hem de birbirimizden tavsiye veya bilgi olarak 3-5 bir şey kaparız belki diye açıyorum.

Öğrendiğiniz yabancı dil hiç farketmiyor, bugün ne çalıştınız, ne okudunuz, ne izlediniz, ne öğrendiniz, ne farkettiniz, ne düşündünüz, vs vs istediğiniz her şeyi paylaşabilirsiniz. Ve hatta " şu filanca dilde şu demekmiş" gibi ayrıntı bile verebilirsiniz, hiç sınır, kural yok.

Motive edici, eğlenceli bir topik olmasını umuyorum.

Ben başlayayım. Kendi kendime evde İspanyolca öğreniyorum. Kitaplarım var. Şu aralar başlıca çalıştığım kitabımdaki konuları işliyorum. Bugün "más que, menos que, tan como" gibi karşılaştırma terimlerini çalıştım. Kitabın egzersizlerini çözdüm. Biraz daha devam edip adjective kelimeleri öğreniyorum. Ama aynı zamanda "Jorge el curioso" İngilizce-İspanyolca hikayeler serisi kitabımdan bir hikaye okumak istiyorum. Burada saat de çok geç oldu. Sanırım birazdan çalışmayı bırakıp hikayeye başlayacağım.

Ha bir de gündüz şeker kız candy'nin ilk bölümünün İspanyolcasını seyrettim, pek bir şey çakmasam da. :) Bir de bir Meksikan çocuk programı parçası seyrettim 10-15 dakikalık. Öyle.

"Jorge el curioso va a la juguetería" adlı hikaye okudum.
Kitapçı gezdim, orada hem dil, hem hikaye kitaplarına baktım.
Müzik dinledim ve söyledim.
İspanyolca fiil çekimleri sözlüğü ısmarladım internetten.
Youtube'ta çocuk programı izledim 20 dakika filan.

ingilizcemi ilerletiyorum..çok çok lazım bana ..
bugün new york times gazetesi aldım ,yazıları okuyup ( bi kaç defa ) bilemdiğim kelimelerin altını çizip anlamlarını buldum sonra tekrar okudum
ayrıca bbc learning english-voa web sitelerinde de sürekli dinleme yapıyorum :) orada deyimler var çok hoşuma gidiyor :)

mesela ingilizce; clam up :ağzını açmamak,konuşmayı kesmek
bore: sıkıntı vermek,boğmak,sıkmak anlamına geliyormuş :)

Bugün tüm gün iş yerindeyim. O yüzden dil çalışamıyorum. Ama bugün, ısmarladığım fiil sözlüğüm eve ulaşmış, bildirim geldi. Eve gidince onu inceleyeceğim biraz.
Dün kitapçıya gittim. Bazı çalışma kitaplarını inceledim. Öğrenecek o kadaaar çok şey olduğunu ve benim bildiklerimin daha hiç bir şey olduğunu farkettim. Ama çok hevesliyim bilmediklerimi öğrenmek için. Bir an önce fiil çekimleri vs daha ileri boyuta geçmek istiyorum.

bugün bişey geliştirdim kendi çapımda
dizi izliyorum malum 20-22 dakka sürüyor
genelde ingilizce alt yazılı izliyorum bazı kelimeleri anlamadığımdan
önce diziyi izleyip bitirip
sonra baştan tekrar izliyorum
orda anlamadığım cümle kalıplarını ve kelimeleri yazıp anlamlarına bakınca tam oturuyor
hem diziyi daha iyi anlamış
hemde yeni cümle kalıpları öğrenmiş oldum
örneğin :)

I am aware of my tongue : ses tonumun farkındayım

sense of impending doom :kötü bişeyler olacağına dair içimde bir his var
I feel violated : kendimi ihlal edilmiş gibi hissediyorum ( buna çok güldüm )

scratch your eyes out: senin gözlerini oyarım

supermis

Ben de yazma bölümene gectim testdaf sorularinin. Ve hep bu bölümde birakiyordum calismayi ama ne yaptim. Oturup calisip yazdim. Üstelik yazim ve grammer hatalarinin sinavda göz ardi edildiğini ögrendim.
Harika bir gelisme bu benim icin

senin için gayet güzel bişey bu
ben ne yapcam bakalım

Bugün İspanyolca şarkı dinleyip söylemekten, ve arada birkaç kelimenin anlamına sözlükten bakmaktan başka bir şey yapmadım açıkçası. :) Ama dün bir chapter daha bitirdim çalışma kitabımdan. O ünitenin sonunda kısa bir okuma parçası vardı, onun üzerine çalıştım, birkaç cümle kalıbını not aldım. Bir de o ünitenin geçmiş sayfalarına baktım tekrardan, hatırlamak ve tekrar yapmak için. Bu dili öğreniyorum, ama kullanmıyorum, kullanacağım ortam yok. Malesef bir yandan öğrenip bir yandan unutuyormuşum veya unutacakmışım gibi geliyor. İnşallah kitap okuyabilecek düzeye gelince okuyup bu dili canlı tutmaya çalışacağım. Bir de İspanyolca diziler filan. Bu kadar çabam harcanırsa üzülürüm ya.

Olumsuzluk eklerini ve kelimelerini çalışıyorum. Yani olumsuz cümleler filan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…