- 31 Ocak 2010
- 351
- 104
Hangi dil?evde biraz calisip, kedimi veterinere götürdüm. Bugün mecburi pratik yapmis oldum iyi oldu
AlmancaHangi dil?
1,5 yildir ögreniyorum. Aslinda b1 sinavini konusmada heyecan yaptigim icin bitiremedim. Yazili, dinlemeli sinavlari gecmistim. Tekrar sinava girmem gerekiyordu ama ben bastan baslamak istedim. Kacirdigim cok ders vardi yeniden basladim simdi tekrar b1 seviyesine geldim. Tamamini anlamasam da film, dizi izledigimde cok daha iyiyim eskiye göre anlamaya basladim.Lisede üniversitede biraz almanca öğrenmiştim. Kesinlikle öğrenmek istediğim dillerden biri. Almanca konuşulan yerler ülkeler de gezdiğim kadarıyla hep çok beğendim. Ne kadar zamandır öğreniyorsunuz?
Sizin adınıza sevindim. Umarım istediğiniz seviyeye kolayca gelirsiniz. Almanya’da gezdiğim yerlerden en çok Düseldorf’u beğenmiştim. Şimdi Almanya iş aramak için 6 aylık vize veriyor ve yerleşmek kolay diye duydum siz de iş bularak mı gittiniz çok özel değilse?1,5 yildir ögreniyorum. Aslinda b1 sinavini konusmada heyecan yaptigim icin bitiremedim. Yazili, dinlemeli sinavlari gecmistim. Tekrar sinava girmem gerekiyordu ama ben bastan baslamak istedim. Kacirdigim cok ders vardi yeniden basladim simdi tekrar b1 seviyesine geldim. Tamamini anlamasam da film, dizi izledigimde cok daha iyiyim eskiye göre anlamaya basladim.
Hic aklimda Almanya yoktu ama hic pisman olmadim. Benim yasayabilecegim mutlu oldugum bir yer.
Çok güzelmiş. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Mavi kartı araştıracağım. Ailenize ve size orada başarı ve mutluluklar diliyorum.Biz güneyde şirin küçük bir şehirde yasiyoruz, Istanbul'dan baska yerde yasayamam derken büyük sehirlerden kacip kendimi doğaya atmaya basladim.
Biz esime ulasan bir is teklifi ile geldik. Cok ani karar verip tamam deyip bi anda kendimizi burada bulduk. Blau karte denen Mavi kart kapsaminda geldik ve cok avantaji oldu bize.
Esim bilisim sektöründe oldugu icin buraya geldikten sonra da onlarca is teklifi aldi. Bu tarz meslekler hic prosedür beklemiyor ve hizli kolay bir sürecle gelebiliyor.
Maalesef bir gram ilerleyemediğimiz zamanlarda oluyor. Verimsiz gecen günler ama salmamak lazim. Nacizane tavsiyem radyonuz sürekli acik olsun yada almanca tv. Bugün icinden bir kelime secerken yarin iki olmus bi bakmissiniz yarim saatlik konusmadan bir cümle tamamlayamasaniz da asagi yukari konusulan konuyu tahmin eder olmussunuz. Gelismeyi en iyi radyo dinlerken yada tv izlerken anlayabiliyorum.valla almanca ogrenmeye calisiyorum kitap bana bakti ben kitaba en son bir iki saat takildim aklimda kalan tek sey parmaklarin adlarisanirim durumum vahim yaa ..
Cok tesekkür ederim, cok naziksiniz. Umarim sizde nerede olursaniz olun mutlu, saglikli ve basarili bir hayat gecirirsiniz sevdiklerinizleÇok güzelmiş. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Mavi kartı araştıracağım. Ailenize ve size orada başarı ve mutluluklar diliyorum.
TeşekkürlerCok tesekkür ederim, cok naziksiniz. Umarim sizde nerede olursaniz olun mutlu, saglikli ve basarili bir hayat gecirirsiniz sevdiklerinizle
cok haklisiniz evde turkce konusuluyor tv turkce yayinlari izliyoruz ve dinliyoruz dogal olarakta benim ogrenme surecim uzadjkca uzuyorMaalesef bir gram ilerleyemediğimiz zamanlarda oluyor. Verimsiz gecen günler ama salmamak lazim. Nacizane tavsiyem radyonuz sürekli acik olsun yada almanca tv. Bugün icinden bir kelime secerken yarin iki olmus bi bakmissiniz yarim saatlik konusmadan bir cümle tamamlayamasaniz da asagi yukari konusulan konuyu tahmin eder olmussunuz. Gelismeyi en iyi radyo dinlerken yada tv izlerken anlayabiliyorum.
Bunun bildirimi gelmemiş, 1 sene sonra görüyorum bu mesajıSamsonn naber? arapcayla ilgili bisey yapabiliyor musun? ben maalesef uyun suredir(hamilelikle birlikte) iptal oldum:/