Bugün dil öğrenmek için ne yaptın?

Bir haftadır kızımın aşırı huysuz olduğu bir dönemi atlattık ve ben ancak bugün tekrar elime kitabı alabildim çalışmak için. Arapça’da hala 7. Bölümdeyim. Almanca’ya ara ara ödevlerimi yapmak için bakabiliyorum sadece:/

Son günlerde o kadar çok yoruluyorum ki kızımı uyuturken sızıp kalıyorum. Geçen yılki uykusuzluğumun acısı çıkıyor galiba. Dil çalışamadıkça vicdan yapıyorum,kendimi çok kötü hissediyorum:KK43:
Ama iyi kötü haftada 3 defa Almanca dersim var,onları aksatmıyorum, bir şekilde Almanca iletişim kurmam gerekiyor dışarda. Bu şekilde irtibatımı koparmıyorum.
Arapça’da da 8.ünite bitmek üzere.
Son zamanlarda motivasyonum da biraz düştü ama toparlayacağım inşallah.

Son günlerde o kadar çok yoruluyorum ki kızımı uyuturken sızıp kalıyorum. Geçen yılki uykusuzluğumun acısı çıkıyor galiba. Dil çalışamadıkça vicdan yapıyorum,kendimi çok kötü hissediyorum:KK43:
Ama iyi kötü haftada 3 defa Almanca dersim var,onları aksatmıyorum, bir şekilde Almanca iletişim kurmam gerekiyor dışarda. Bu şekilde irtibatımı koparmıyorum.
Arapça’da da 8.ünite bitmek üzere.
Son zamanlarda motivasyonum da biraz düştü ama toparlayacağım inşallah.
Nereden çalışıyorsun Fitsy? Ben de Arapça çalışmaya başladım. :)

Nereden çalışıyorsun Fitsy? Ben de Arapça çalışmaya başladım. :)
Aaaa ne güzel samsonn :KK68:
Bu linkteki kitaptan çalışıyorum. İlk kitabı yine bu hocadan ingilizce çalıştım ama ikinci kitaptan itibaren
Bu hocadan dinleyerek çalışıyorum. Çok güzel bu hocanın anlatımı. Ben ikinci kitap 9.ünitedeyim. Haftalardır bakamıyordum ama bugün biraz bakabildim.
Sen nerdesin?
Çok sevindim bu arada Arapça öğrenmene :KK200:

Aaaa ne güzel samsonn :KK68:
Bu linkteki kitaptan çalışıyorum. İlk kitabı yine bu hocadan ingilizce çalıştım ama ikinci kitaptan itibaren
Bu hocadan dinleyerek çalışıyorum. Çok güzel bu hocanın anlatımı. Ben ikinci kitap 9.ünitedeyim. Haftalardır bakamıyordum ama bugün biraz bakabildim.
Sen nerdesin?
Çok sevindim bu arada Arapça öğrenmene :KK200:
Ben de aynısından çalışıyorum canım. Kitapları da satın aldım. Hadi bir birimize gaz veririz inşallah :KK68: Benim dönem dönem arapça maceralarım oluyor, ama hiç biri uzun soluklu olmadı maalesef.

Biraz temelim olduğu için hızlıca geçiyorum şimdilik, 6. ünite bitti. Kitabın üzerine alıştırmaları da yapıyorum.

Ben de aynısından çalışıyorum canım. Kitapları da satın aldım. Hadi bir birimize gaz veririz inşallah :KK68: Benim dönem dönem arapça maceralarım oluyor, ama hiç biri uzun soluklu olmadı maalesef.

Biraz temelim olduğu için hızlıca geçiyorum şimdilik, 6. ünite bitti. Kitabın üzerine alıştırmaları da yapıyorum.
Süpermiş:KK66: benim de hep kesintiye uğradı 5 yıldır:KK43: şimdi kızımı kreşe verebilirsem istikrarlı bir şekilde çalışmak istiyorum.
Sen de buraya not et çalıştıkça:KK66:

yeeeey:KK31::KK31::KK31:
yine buralardayım..bir süredir(yaklaşık üç ay) tekrar dil çalışmaya başladım. Bu defa iki çocukla.
Allah gayretimi artırsın, daim etsin de artık oldu benim dil işi, bi hayli ilerledim de yazabilemyim şuralara..aminnn
Almanca için; kütüphaneden bol resimli hikaye kitapları edindim, onları okuyorum, bir de Telc hazırlık kitabı..arada youtube dan dinleme..
Arapça için; 2.kitapta 15.üniteye kadar geldim ama inanılmaz tekrar gerektiriyor şu ana kadar geldiğim yer.
İngilizce için; özel bir çabam yok, karşıma çıktıkça bişeyler okuyup dinliyorum.

Bugün dil öğrenmek için Speakingline diye bir uygulama keşfettim. Asla önermiyorum tam bir fiyasko Speakingline şikayet

Son düzenleyen: Moderatör:
aa burayı yeni keşfettim. Bende dizi, film ve çocuk şarkıları dinleyerek motive olmaya çalışıyorum. Ha bir de kütüphaneden masal kitapları alıp okumaya çalışıyorum.

X