• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zorlu hayatla baş edemiyorum

oncelikle sunu herkesin bilmesini istiyorum. orta yaslardayim ve bu hayatla ilgili bu yazilanlarla ilgili sandiginizdan cok daha fazla tecrubem var. buna dayanarak asarimlar keserimler soyle olsa bunu yaparim boyle olsa asla yapmamlar konu ne olursa olsun kuracaginiz son cumleler bile olmasin. kimse basina gelmeden bir olay hakkinda yargi yapma hakkina sahip degil. hayatta zaten hic bi zaman bole bi luks tanimiyor biliyorsunuz omurgasiz olun duruma gore egilip bukulun de demiyorum elbet ama bazi seyler hafife almaya gelmiyor. cocuk gibi yuva gibi.
sans vermek hatalardan ders aalmak gibi kavramlari da unutmayalim
evet benim annemde aldatildi annem o zamanin yokluguyla evini terkemedi ha evinde de varlik gormedi ama biz babasiz kalmadik. golgesi yeter derler ya baba iste oyledir. babam bu tarz hatalari yapti ama bizimle olan iliskisi her zaman farkliydi bizi hep cok sevdi bir an bile vazgecmedi
tekrar ediyorum herseyi sadece cocugu icin bir kez daha en ince ayrintisina kadar dusunsun sadece

benim de babam annemi aldattı ve bunu ben ispatladım henüz çocuk sayılacak yaştayken. annem kapı arkalarında ağladı, benim için kardeşlerim için boşanmadı zaten arkasında duracak bi ailesi yoktu.

bi çok babaya göre çok iyi çok ilgiliydi bütün akrabalarım takdir ederdi babalığını ama ben o gün babamdan nefret ettim. bugün hala ediyorum , yıllar geçti sevmiyorum ya ben babamı sevmiyorum gölgesi falan olmasın istemem. keşke ben babasız büyüseydim ama annem o adamla aynı yatağa girmek zorunda kalmasaydı o adam her ağzını açtığında bi yerden sonra susmak zorunda kalmasaydı yani herşey aile değil bilmem anlatabildim mi..

Konu sahibesi siz inanılmaz güçlü ayakları yere basan bir kadınsınız. Aldatılan ama boşanmaktan ortada kalacağı düşüncesiyle ayrılamayan kadınlarımız sizden feyz almalı. Eşiniz boşanmayı kabul etmiyor diye evli kalacak değilsiniz, çekişmeli boşanma davanızı açar, çocuğunuz için nafakanızı alırsınız. Tabi ki alacaksınız da, çocuğunuzun rızkı o. Lütfen o adamın parasına mı kaldım diye düşünmeyin.

Tabii ki para alacaksınız, çocuğunuz için. Hiç mi destek olmayacak bu adam çocuğuna. Gururunuzu bir kenara bırakın bence.
Pazarlama mezunuysanız mutlaka bir iş bulursunuz,bebeğiniz biraz daha büyüsün rahata kavuşursunuz inşallah.
Ailenizin de her ne kadar haklı sebepleri olsa da size hiç yardımcı olmamaları biraz bencilce geldi bana fakat diyecek fazla bir şey yok.
Allah yardımcınız olsun, yavrunuza sağlıklı mutlu uzun ömür dilerim.

benim de babam annemi aldattı ve bunu ben ispatladım henüz çocuk sayılacak yaştayken. annem kapı arkalarında ağladı, benim için kardeşlerim için boşanmadı zaten arkasında duracak bi ailesi yoktu.

bi çok babaya göre çok iyi çok ilgiliydi bütün akrabalarım takdir ederdi babalığını ama ben o gün babamdan nefret ettim. bugün hala ediyorum , yıllar geçti sevmiyorum ya ben babamı sevmiyorum gölgesi falan olmasın istemem. keşke ben babasız büyüseydim ama annem o adamla aynı yatağa girmek zorunda kalmasaydı o adam her ağzını açtığında bi yerden sonra susmak zorunda kalmasaydı yani herşey aile değil bilmem anlatabildim mi..
O yaşta yaşadığınız bir travma elbet çok ağır , diğer yandan da takdir edilecek bir adamdı diyorsunuz. Benim yorumum burda hatanız anne ile baba arasındaki ilişkide kendinize rol biçmeniz olmuş. annenizin babanızı sevdiği için terk etmediği ya da sizi daha çok sevdiği ve düşündüğü için terketmediği seçeneklerini de düşündünüz mü hiç ya da annenize sordunuz mu? Açıkçası kızım yarın bir gün eşimle aramdaki ilişkiye karışsın istemem. Aldatıyorsa beni aldatıyor bu kızımın babasını silip ondan tamamen nefret etmesi için bir sebep olmamalı ki anne de mümkün oldugunca yansıtmamalı çocuklara boyle durumları.

O yaşta yaşadığınız bir travma elbet çok ağır , diğer yandan da takdir edilecek bir adamdı diyorsunuz. Benim yorumum burda hatanız anne ile baba arasındaki ilişkide kendinize rol biçmeniz olmuş. annenizin babanızı sevdiği için terk etmediği ya da sizi daha çok sevdiği ve düşündüğü için terketmediği seçeneklerini de düşündünüz mü hiç ya da annenize sordunuz mu? Açıkçası kızım yarın bir gün eşimle aramdaki ilişkiye karışsın istemem. Aldatıyorsa beni aldatıyor bu kızımın babasını silip ondan tamamen nefret etmesi için bir sebep olmamalı ki anne de mümkün oldugunca yansıtmamalı çocuklara boyle durumları.

benim gözümde değil başkalarının gözünde takdir edilecek birisiydi.
boşanmamasının tek sebebi çocuklarının olması ve desteğinin olmamasıydı bunu çok iyi biliyorum.
ben keyfimden karışmadım hanımefendi, keşke hiç bilmeseydim de babamla güzelce geçinseydim dediğim zamanlar da oldu. ama bi anda kendimi bu olayın içinde buldum. bi yandan da bildiğim iyi oldu diyorum yoksa bazı konularda annemi suçlardım. annem bana bu konuyu anlatmazdı ben de babamı melek sanırdım.
o adam ailesine de ihanet etti, evde boyu kadar çocukları varken hepimize yanlış yaptı sadece anneme yaptığını düşünmüyorum. bir birey anne baba oluyorsa her adımını düşünerek atmalı diye düşünüyorum.

Smn88 anneannen gitsin teyzenin yanina ,teyzen baksin ona onunda annesi degilmi sonuçta.
Annende senin çocuguna baksin sende çalis.en mantiklisi o Çankirida iş bulabilecekmisin.bulsan bile enişte yokmu o evde.neresinden tutarsan mantiksizlik.belki teyzen iyi niyetle söyledi ama olmaz yani bana ters geldi.
Birde esin ne diyecek çocugunu sonuçta her hafta görmek isterse.
Senin oturdugun yeride kiraya verirsiniz.gerci orasi annenneninmis ama belki yarisini size verir.
Annennede cok fena

Abla
Benim evimde bakmama izin verirler mi ? Var mı öyle ?
Ablam kendi evinde bakıyor.Olur.

İşe girip çocupun bakıcı parasını eski eşin verebilir.Üstüne para da versin çocuğun masrafları için.Hatta kendi masrafların için.O yanlış yaptı sana sen değil.Evliliğinden oldun zor duruma girdin.Sıcak bir aileden oldun..Ve bir daha belki evlenemeyeveksin..Bu gurur fazla.Onun da çocupu e...k gibi verecek.Gerekirse vetmezse dava yoluyla nafaka artı tazminat.Kazanırsın tazminat bile;aldatmış.Delillerini şimdiden sakla.şahitlerini hazır tut.

Pişmansa bir kez şans verip affetmek de başka bir yol..İkinci şans olmaz diyerek.

Son düzenleme:
Takdir ettim sizi. Güçlü ve gururlu bir kadınsınız. Ama gurur karın doyurmuyor işte. Eşinizden para almaktan rahatsız olmayın; çocuğu için veriyor o parayı. Aynı evde olsaydınız vermeyecek miydi zaten? Aynı şey.
Evde çocuk bakabilirsen süper olur. Sana her gün biri getirip bıraksa bebeğini ne güzel bir para kaynağı olur sana; piyasadan daha ucuza bakarsın bunun için ilan versene internette. Bebeğin büyüyünce de kreşe verip daha iyi bir iş bulursun kendine, süper olur.

Ne olursa olsun teyzemin yanına gitmezdim ben yerinizde olsam ,
Şu an neredesiniz bilmiyorum ama Çankırı iş imkânları açısından sizin için daha iyi olacak mı?
Çocuğunuz yarın büyüdüğünde babası ile de iletişiminin tamamen kopmamış olması adına ailenizin yanında kalmaya devam edin ,
Hem Oraya gittiğinizde resmiyette boşanma ve nafaka durumları olmadığı için daha da dar durumda kalabilirsiniz,
Allah bir çıkar yol gösterir insallah , siz duadan ve kalbinizden geçeni yapmaktan geri durmayın ,
Allah yardımcınız olsun...

arkadaşım o çocuk sadece senin çocugun değil. bu yüzden neden kıvaranıyosun böyle. hiç değilse çocugunun tüm ihtiyaclarını eşin karşılasın. hiç gocunma, o cocugunun hakkı! babası tabi ki verecek. günah yavruya, sende canını sıkma..baksın babası çocuguna! sakın gurur yapma

öncelikle Allah yardımcınız olsun
o çocuğu siz tek başınıza yapmadınız babasının da sorumluluğu var.
bence gurur yapmayın eşinizden aylık para isteyin en azından çocuğunuzun masrafları çıkar

para için asla gurur yapma. ihaneti de ispatla donuna kadar al sömür onu. aldatan kişilerin yanına kar kalmamalı

Çok çok çok üzüldüm durumunuza :(
Rabbim yardımcınız olsun
Bence şehir değiştirmeyin keza şuanki oturduğunuz evden de olursunuz ne olur ne olmaz
Siz yavrunuzu kreşe verebilirsiniz
Ondan sonra da enazından kendi alanınız olmasa bile kasiyerlik gibi işlerde çalışabilirsiniz
Oda olmadı temizlik vs gibi
Bu zamanda her yerdede çalışmaz ve hayat şartları çok zorlu
Ekmek aslanın ağzında .....
Rabbim bu süreçte yardımcınız olsun....

herkes demis ama..cocuk vardan yoktan anlamaz..mamasi olmasa mama ister..bez olmasa bez ister.ya birde insanin akrabasi bakmaz el ne kadar dayanir? kaldiki biri bizim yanimiza boyle gelse ne dusunuruz hakkinda bi dusun.

gurur filan sacma suanda, esin destek olsun..olmalida zaten..sonuna kadar cocugunun hakkini al o heriften. bir sure sonra buyur bebegin bi ise girersin filan ama iste zaman lazim.

bosanmak filan kolayda terketmekte kolay tabii..ah bu cocuklara oluyor olan iste..cogu kadinda bu yuzden birakip gidemiyor. anne yanindada olsan bi yerde siginti gibi oluyorsun. Allah yardimcin olsun.

İstanbulun neresindesiniz
Ben bebegime bakacak birini arıyorum
Şuan 6 ayına giriyor sadece yarım gün bakılacak 12den 5 e kadar.
martin 2. Haftasından itibaren
Ve bir anne kendi çocuğuna bakarken benimkini de ihmal etmez diye düşünüyorum
En azından bir tanisabiliriz. İkimiz içinde uyarsa ve yakınsak eğer, evinizde de evimde de bakabilirsiniz . Okumus genç ve bu kadar da mücadeleci bir anne benim içinde iyi olur. .

Smn88 anneannen gitsin teyzenin yanina ,teyzen baksin ona onunda annesi degilmi sonuçta.
Annende senin çocuguna baksin sende çalis.en mantiklisi o Çankirida iş bulabilecekmisin.bulsan bile enişte yokmu o evde.neresinden tutarsan mantiksizlik.belki teyzen iyi niyetle söyledi ama olmaz yani bana ters geldi.
Birde esin ne diyecek çocugunu sonuçta her hafta görmek isterse.
Senin oturdugun yeride kiraya verirsiniz.gerci orasi annenneninmis ama belki yarisini size verir.
Annennede cok fena
Yok ananem gidemez zaten böyle bir şey de teklif edemem dağdan geldin bagdakini koydun derler

Abla

Ablam kendi evinde bakıyor.Olur.

İşe girip çocupun bakıcı parasını eski eşin verebilir.Üstüne para da versin çocuğun masrafları için.Hatta kendi masrafların için.O yanlış yaptı sana sen değil.Evliliğinden oldun zor duruma girdin.Sıcak bir aileden oldun..Ve bir daha belki evlenemeyeveksin..Bu gurur fazla.Onun da çocupu e...k gibi verecek.Gerekirse vetmezse dava yoluyla nafaka artı tazminat.Kazanırsın tazminat bile;aldatmış.Delillerini şimdiden sakla.şahitlerini hazır tut.

Pişmansa bir kez şans verip affetmek de başka bir yol..İkinci şans olmaz diyerek.
Delil olarak sayılır mi bilmiyorum onunla konuştuğu gün ve saatlerin dokümanları var elimde ama 1 yıl olacak neredeyse 6 ayı geçtikten sonra bir ise yaramıyor ki
O olaydan sonra da gorusmemisler hiç bir kere eve geldiğinde dökümleri açtı kafamı çevirdim bakmadım ama demek ki görüşme yok ki gösterdi.

Back