• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zorlu hayatla baş edemiyorum

Bende birşeyi merak ediyorum gururlar onurlar havada uçuyor da bunları söyleyenler bu kadının yaşadıklarının tek birini bile yaşadılar mı acaba? Kimse aldatan erkeği savunmuyor ama unutmayın bunu yapan evet bir kadın da olabilirdi ve çok iyi biliyorsunuz günümüzde bunu da affeden erkekler var. Ne yani kumar oynasaydı ya da ne eşine vursaydı daha mı küçük olacaktı hatası. Hata hatadır elbet. Ama yıvayı yapan ayakta tutan da kadındır. Erkeklerin ne kadar aciz ve bize muhtac olduklarını zaten biliyoruz. Ayrıca hepsi bir yana benim burda düşündüğüm sadece çocuk. O çocuk yarın bir gün babasız bir kız neler yaşayacak dul bir anne neler yaşayacak. O evlilik ne emeklerle kuruldu kimbilir bunları yok saymak kolay mı? Adam belli ki pişman niye yıkıcı olmaya bu kadar meraklısınız gökler bile çatlar demişler bir yuva yıkıldığında..

Zina normal, bosaninca catliyor gökler öyle mi?

Kadinin midesi almamis. Denemis olmamis. Kimse tercihi konusunda bi sey söylemiyor zaten.

Bu arada babaniz annenizi aldatsaydi gururlu bi anneyi mi yoksa mecbur kalmis ezilen bi anneyi mi tercih ederdiniz?

Hayır siz açık ve net bir şekilde isteyeceksiniz bu sizin hakkınız yok öyle onun yüzünden bu sıkıntıları çekip onun rahat yaşaması..
Mecbur sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem niye siz bırakıp gittiniz o evi birde kızınızla hemde..o gitseydi..?
Ben orda olsam ona daha çok muhtaç olacaktım kira faturalar falan ve istediği zaman gelecekti şimdi telefon açmadan musaitiz demeden gelemiyor

Bende birşeyi merak ediyorum gururlar onurlar havada uçuyor da bunları söyleyenler bu kadının yaşadıklarının tek birini bile yaşadılar mı acaba? Kimse aldatan erkeği savunmuyor ama unutmayın bunu yapan evet bir kadın da olabilirdi ve çok iyi biliyorsunuz günümüzde bunu da affeden erkekler var. Ne yani kumar oynasaydı ya da ne eşine vursaydı daha mı küçük olacaktı hatası. Hata hatadır elbet. Ama yıvayı yapan ayakta tutan da kadındır. Erkeklerin ne kadar aciz ve bize muhtac olduklarını zaten biliyoruz. Ayrıca hepsi bir yana benim burda düşündüğüm sadece çocuk. O çocuk yarın bir gün babasız bir kız neler yaşayacak dul bir anne neler yaşayacak. O evlilik ne emeklerle kuruldu kimbilir bunları yok saymak kolay mı? Adam belli ki pişman niye yıkıcı olmaya bu kadar meraklısınız gökler bile çatlar demişler bir yuva yıkıldığında..
Sende haklısın bende boşanmanın en son çare olduğunu düşünenlerdenim hatta. Ben aldatildigimi öğrendim herseyi anlat bende hatami cikaracagim dedim. Bana anlattı Allah öyle büyük ki kadına tesadüfen ulaştım. Ve kadın başka anlattı ve o anlatinca daha mantıklı oldu yaşananlar dedim ki üstüne bir yalan daha mı söyledin bana kadın herseyi anlattı dedim o an köşeye sıkıştı da öyle bıraktı yalanı ben aldatılmış olduğum kadından duyuyorum öğreniyorum benim kocam olan hala sallıyor. O an bitti işte herşey. Belki hemen itiraf etse samimiyetle bu kadar yaşanmazdi. Neyse Anladım ki eş değiliz. Bir daha görmek istemedim he ne oldu yine görüyorum yine aynı hesap o gelince aklıma geliyor hala yine kahroluyorum tek farkeden şu oldu bir daha bana aldatilma duygusunu yasatamayacak bunun garantisi var artık.

Arkadaşım yaşadıkların hiç kolay değil fakat eski eşinden alacaksın o parayı. Hemide fazlasıyla.
Sen hiç bir bedel ödetmemişsin ki adama? Çocuğu da gösteriyorsun (doğru değil göstermemek zaten ama), para da almıyorsun, evi de terketmişsin.. Oh mis valla. Bir sırtını sıvazlamadığın kalmış.
Senin yerinde olsam, evi terketmez ona kapıyı gösterirdim, parasını da çatır çatır harcardım. Belki bebenin rızkını karılara yediriyo reva mı ya?
Belediyeye git sosyal güvenliğe, durumun olmadığını anlat, sana maaş bağlasınlar, yoksulluk yardımı filan gibi şeyler oluyor. İş iste, böyle böyle de, yerinde olsam valla kapı kapı gezerdim. Bebeni bağla sırtına düş yollara. Maalesef gökten inmiyor para.
Dualarımdasın kolay gelsin :KK43:
Benden daha çok ihtiyacı olanlar vardır vermezler ki. Yine de aklımda olsun tabi teşekkür ederim

Adam hamile karısını aldatmış, biz miyiz yıkıcı? Erkekler ne acizdir, ne de kadınlara muhtaç. Onlar da yetişkin bireyler ve yaptıkları eylemin sonuçlarını idrak edecek, düşünecek beyine ve iradaye en az kadınlar kadar sahipler.
Çocuğun mutsuz bir evde aldatıldığı için her an kocasından şüphelenen, haliyle bunun hıncını 7/24 adama yönelten bir anneyle yaşaması mı daha doğru?
Bunlar olacak çünkü.
Biz kimsenin yuvasını yıkmaya çalışmıyoruz.
Genç ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadına moral ve destek vermeye çalışıyoruz.
Kendimi bu genç kadının yerine koyuyorum ve şahsen beni aldatan kocamla aynı yatağa girmektense merdiven silmeyi tercih edebilirdim.
Bilemem belki de çok aşık olurum ve affetmeyi seçerim.
Bilemem.
Tek yaptığımız, kocasına geri dönmüş ve hazmedememiş, kendisine yeni bir yol çizmek isteyen bir kadına, tek çaren kocana dönmek değil, demek.
Keşke siz de tek çareyi kocası olarak göstermeseniz.
Konu sahibi zaten yetişkin bir kadın, kocama döneceğim dese, hiçbirimiz kulağından tutup evden çıkarmayacağız kendisini.

Aileniz aslinda daireyi verip bir nevi yardimda bulunmus en azindan kira derdiniz yok, hic yardim etmiyolar diye düsünüp üzülmeyin. Birde arkadasinizin ailesi nasil bir aile? Arkadasiniz onlarla barisirsa annesi ev hanimiysa bebeginize bakarmi? Aklima o geldi suan secenek olarak. Sizde calisirsiniz. Esinizdende parayi kabul edin, kendiniz icin degil kiziniz icin. Hakkinizds herseyin hayirlisi olsun.

Adam hamile karısını aldatmış, biz miyiz yıkıcı? Erkekler ne acizdir, ne de kadınlara muhtaç. Onlar da yetişkin bireyler ve yaptıkları eylemin sonuçlarını idrak edecek, düşünecek beyine ve iradaye en az kadınlar kadar sahipler.
Çocuğun mutsuz bir evde aldatıldığı için her an kocasından şüphelenen, haliyle bunun hıncını 7/24 adama yönelten bir anneyle yaşaması mı daha doğru?
Bunlar olacak çünkü.
Biz kimsenin yuvasını yıkmaya çalışmıyoruz.
Genç ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir kadına moral ve destek vermeye çalışıyoruz.
Kendimi bu genç kadının yerine koyuyorum ve şahsen beni aldatan kocamla aynı yatağa girmektense merdiven silmeyi tercih edebilirdim.
Bilemem belki de çok aşık olurum ve affetmeyi seçerim.
Bilemem.
Tek yaptığımız, kocasına geri dönmüş ve hazmedememiş, kendisine yeni bir yol çizmek isteyen bir kadına, tek çaren kocana dönmek değil, demek.
Keşke siz de tek çareyi kocası olarak göstermeseniz.
Konu sahibi zaten yetişkin bir kadın, kocama döneceğim dese, hiçbirimiz kulağından tutup evden çıkarmayacağız kendisini.
oncelikle sunu herkesin bilmesini istiyorum. orta yaslardayim ve bu hayatla ilgili bu yazilanlarla ilgili sandiginizdan cok daha fazla tecrubem var. buna dayanarak asarimlar keserimler soyle olsa bunu yaparim boyle olsa asla yapmamlar konu ne olursa olsun kuracaginiz son cumleler bile olmasin. kimse basina gelmeden bir olay hakkinda yargi yapma hakkina sahip degil. hayatta zaten hic bi zaman bole bi luks tanimiyor biliyorsunuz omurgasiz olun duruma gore egilip bukulun de demiyorum elbet ama bazi seyler hafife almaya gelmiyor. cocuk gibi yuva gibi.
sans vermek hatalardan ders aalmak gibi kavramlari da unutmayalim
evet benim annemde aldatildi annem o zamanin yokluguyla evini terkemedi ha evinde de varlik gormedi ama biz babasiz kalmadik. golgesi yeter derler ya baba iste oyledir. babam bu tarz hatalari yapti ama bizimle olan iliskisi her zaman farkliydi bizi hep cok sevdi bir an bile vazgecmedi
tekrar ediyorum herseyi sadece cocugu icin bir kez daha en ince ayrintisina kadar dusunsun sadece

oncelikle sunu herkesin bilmesini istiyorum. orta yaslardayim ve bu hayatla ilgili bu yazilanlarla ilgili sandiginizdan cok daha fazla tecrubem var. buna dayanarak asarimlar keserimler soyle olsa bunu yaparim boyle olsa asla yapmamlar konu ne olursa olsun kuracaginiz son cumleler bile olmasin. kimse basina gelmeden bir olay hakkinda yargi yapma hakkina sahip degil. hayatta zaten hic bi zaman bole bi luks tanimiyor biliyorsunuz omurgasiz olun duruma gore egilip bukulun de demiyorum elbet ama bazi seyler hafife almaya gelmiyor. cocuk gibi yuva gibi.
sans vermek hatalardan ders aalmak gibi kavramlari da unutmayalim
evet benim annemde aldatildi annem o zamanin yokluguyla evini terkemedi ha evinde de varlik gormedi ama biz babasiz kalmadik. golgesi yeter derler ya baba iste oyledir. babam bu tarz hatalari yapti ama bizimle olan iliskisi her zaman farkliydi bizi hep cok sevdi bir an bile vazgecmedi
tekrar ediyorum herseyi sadece cocugu icin bir kez daha en ince ayrintisina kadar dusunsun sadece
Bazı şeylere nasıl tepki vereceğinizi bilmek için ille de başınıza gelmesine ya da tecrübe etmenize gerek yok.
Ben de sandığınız kadar genç değilim. 30 yaşındayım. Sizin kadar olmasa da hayat bana da tecrübeler ikram etti. Eğer bir gün aldatılırsam o adamı "muhtaç" olduğum için affetmek fikri beni rahatsız ediyor. Örneğin adamın aşkından ölüp geberiyorumdur, şans veririm, bilmiyorum. Bu sebepten kesin konuşmuyorum.
Hayat bu.
Her kadının durumu bir değil. Kadın küçük bir yerde yaşar, kocası olmazsa her gece kapısına ayrı adam dayanır, mecbur der, kocayı affeder, görmezden duymazdan gelir.
Biz elimizdeki mevcut durumdan yola çıkarak yorum yapıyoruz.
Ve elimizdeki mevcut durumda kadının kocasına dönmesi gibi bir zorunluluğu yok. Bakın zorunluluk diyorum. İstek demiyorum.
Babanın babalık yapması için anne babanın illa ki bir arada olmasına gerek yok.
Evlilik insanlar için olduğu gibi boşanmak da öyle.
Eğer yeterince sorumluluk sahibi bir adamsa zaten boşanmak onu bozmaz. Her gece çocuğunun olduğu eve gelmek bir adamı zaten sorumluluk sahibi yapmaz.
Evladını seven adam dağı deler yine onu bulur.
Benim babam beni bulur, mesela. Annemle aynı evde olsun, olmasın. Haaa adam boşanınca çocuğu arayıp sormuyorsa da o adamdan zaten baba olmaz. O durumun boşanmakla alakası yok.

Aileniz aslinda daireyi verip bir nevi yardimda bulunmus en azindan kira derdiniz yok, hic yardim etmiyolar diye düsünüp üzülmeyin. Birde arkadasinizin ailesi nasil bir aile? Arkadasiniz onlarla barisirsa annesi ev hanimiysa bebeginize bakarmi? Aklima o geldi suan secenek olarak. Sizde calisirsiniz. Esinizdende parayi kabul edin, kendiniz icin degil kiziniz icin. Hakkinizds herseyin hayirlisi olsun.
Çok uzak oturuyor lar bana yoksa olurdu teşekkür ederim akıl yürüttüğünuz için

Çok uzak oturuyor lar bana yoksa olurdu teşekkür ederim akıl yürüttüğünuz için
Gerilerde yazılmış evinizde çocuk bakabilirsiniz, hatta bazı bankalar evden call center çalışanı olmanızı sağlayabiliyorlar. Bir alet kuruyorlar böylece size de arama yönleniyor. Bunları araştırabilirsiniz. Biraz sakin kafayla yapabileceğiniz işleri düşünüp internette biraz araştırma yaparsanız, bir kaç seçenek bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bazı şeylere nasıl tepki vereceğinizi bilmek için ille de başınıza gelmesine ya da tecrübe etmenize gerek yok.
Ben de sandığınız kadar genç değilim. 30 yaşındayım. Sizin kadar olmasa da hayat bana da tecrübeler ikram etti. Eğer bir gün aldatılırsam o adamı "muhtaç" olduğum için affetmek fikri beni rahatsız ediyor. Örneğin adamın aşkından ölüp geberiyorumdur, şans veririm, bilmiyorum. Bu sebepten kesin konuşmuyorum.
Hayat bu.
Her kadının durumu bir değil. Kadın küçük bir yerde yaşar, kocası olmazsa her gece kapısına ayrı adam dayanır, mecbur der, kocayı affeder, görmezden duymazdan gelir.
Biz elimizdeki mevcut durumdan yola çıkarak yorum yapıyoruz.
Ve elimizdeki mevcut durumda kadının kocasına dönmesi gibi bir zorunluluğu yok. Bakın zorunluluk diyorum. İstek demiyorum.
Babanın babalık yapması için anne babanın illa ki bir arada olmasına gerek yok.
Evlilik insanlar için olduğu gibi boşanmak da öyle.
Eğer yeterince sorumluluk sahibi bir adamsa zaten boşanmak onu bozmaz. Her gece çocuğunun olduğu eve gelmek bir adamı zaten sorumluluk sahibi yapmaz.
Evladını seven adam dağı deler yine onu bulur.
Benim babam beni bulur, mesela. Annemle aynı evde olsun, olmasın. Haaa adam boşanınca çocuğu arayıp sormuyorsa da o adamdan zaten baba olmaz. O durumun boşanmakla alakası yok.
Dediniz ya muhtaç olduğu için affetmek istemem evet çok doğru bunu bende istemiyorum işte yoksa eski hayatım çok güzelmiş ve kolay. Bunlar yasanmasa çok daha güzel bakarmisim o evde mutlu huzurlu tek derdim kızım yedi yemedi olurdu

Gerilerde yazılmış evinizde çocuk bakabilirsiniz, hatta bazı bankalar evden call center çalışanı olmanızı sağlayabiliyorlar. Bir alet kuruyorlar böylece size de arama yönleniyor. Bunları araştırabilirsiniz. Biraz sakin kafayla yapabileceğiniz işleri düşünüp internette biraz araştırma yaparsanız, bir kaç seçenek bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu dediklerinizi görmedim de evde is baktım internetten çoğu yalan sanırım acmiyorlar yada no yanlış çıkıyor yinede bakacağım daha

Dediniz ya muhtaç olduğu için affetmek istemem evet çok doğru bunu bende istemiyorum işte yoksa eski hayatım çok güzelmiş ve kolay. Bunlar yasanmasa çok daha güzel bakarmisim o evde mutlu huzurlu tek derdim kızım yedi yemedi olurdu
Şunu unutmayın, henüz küçük bir bebeği olan ve bir maddi geliri olmayan bir kadın olarak eşinize dönmeyi seçerseniz, sizi hiç kimse ayıplamaz. Yazdıklarımız, gösterdiğimiz yollar sizin üzerinizde bir baskı oluşturmasın.
Karşı karşıya olduğunuz hayat kolay değil neticede. Ancak imkansız da değil. İnsanlar çok daha zor durumlarla başa çıkabiliyorlar ve hiçbiri sizden daha zeki ya da daha donanımlı değil.
Siz de başarabilirsiniz.
Siz dönmek istemediğinizi söylediğiniz için bizler size bu tavsiyeleri verdik. İnanıyorum ki eğitimli bir kadın olarak zor zamanlar geçirseniz de ayaklarınızın üzerinde dimdik duracak gücü ve cesareti kendinizde bulacaksınız.

Bu dediklerinizi görmedim de evde is baktım internetten çoğu yalan sanırım acmiyorlar yada no yanlış çıkıyor yinede bakacağım daha
Şimdi özel mesajınıza bir ilan gönderdim, güvenli bir kariyer sitesidir, ben de iş ararken kullanıyorum, o siteden benzer ilanları görebilir, başvurabilirsiniz.

İşe girseniz bile eşinizden düzenli nafaka alın çocuk için. O bebek sadece sizin değil babasının da sorumlulukları var. Sizin alacağınız yardım değil zaten onun görevi ve bebeğinizin hakkı. Siz böyle yaptıkça eşiniz çocuktan uzaklaşır ve sorumluluklarını unutur. Allah yardımcınız olsun umudunuzu kaybetmeyin.

Ben evlendim bosandim daha doğrusu onu bile beceremedim
4 yıllık evliligimde eşim beni hamileyken aldattı bunu öğrenince ayrılmaya karar verdim. Çok uğraştı affetmem için denedim. Ailemde baslarina bela olmayayim diye evime donmemi istedi. Gittim ama yapamadım kendimi grursuz hissettim 1 hafta kalabildim ve döndüm. Annem yatalak hasta olan ananeme bakıyor babam ben evlenmeden vefat etmişti ve bir de universiteye giden kardeşim var . Annemin emekli maaşı bile yok babamdan para kalıyor ananemin evinde yaşıyorlar. Ben bosandigim zaman herkese dert oldu çocukla Nerede yaşayacağım diye ilkten annemlerle yasiyordum o zaman bebekte küçüktü sürekli ağlıyordu kolikti. Ananem istemedi sürekli söylendi sonra bir başka evi daha var kiraciyi çıkarıp eğer kocana donmeyecekse n geç dediler
Bende bekar bir arkadaşım ve kızımla buraya geçtim Arkadaşımın da ailevi sorunları var Gorusmuyor du ailesi ile. Ben calismiyorum sağolsun ev arkadasim çalışıyor kira odemiyoruz ama evi o gecindiriyor çocuğa bakmamada yardım ediyor kredisi var birde onu oduyor.Allah ondan razi olsun ama o da kasiyerlik yapıyor is yok diye para gelsin diye girdi
Ailem bana maddi manevi hiç destek olmadı bazen çok kızıyorum bazen onlarida anlıyorum durum yok ben ve tespih falan yapıyorum evde ama bir getirisi yok. Bez param bile çıkmıyor. Sonra sinirimden agliyorum.
Kızım 7 aylık oldu yalvariyorum bak ise gireyim bende diye anneme. Yapamam diyor ikisine birden bakamam. Doğru ikisine bakmak zor anane ve torun zaten ananem belli ediyo istemediğini ses olunca fenalasiyor .
Eşim resmiyette bosanmayi kabul etmedi . Hala evliyiz. Ailesi ayda 1 arıyor ihtiyaç soruyor görüntülü arama ile torun seviyorlar.
Eşim hafta da 1 geliyor izin versem daha sık gelecek ama izin vermiyorum öyle anlastim başta. Ben nafaka istemedim .resmi bosanmasam da para veririm dedi kabul etmedim ondan hiç bir şey ama her geldiğinde bir yerlere 200 tl bırakıp gidiyor . İstemiyor gibi gorunsem de inanin 1 tl sine bile muhtaç kalıyorum. Bu durum o kadar zoruma gidiyor ki
Hani ben güçlü kadınım dedim aldatilmayi sindirdikce erkekler aldatır kendi ayaklarımin üstünde elbet dururum dedim ama arkadaşım olmasa bunu başarama z dim . Ailesi ile aralar yumuşadı annesi artık gel diyor eve cagiriyorlar onu oda çok özledi bilmiyorum ve böyle nereye kadar gidecek ömrünün sonuna kadar bize bakacak değil . Git diyorum ben hallederim nasıl bırakıcam sizi saçmalama diyor. Onun için de çok üzülüyorum onun hayatını da mafediyorum. Teyzem Çankırı da yaşıyor burada ben size bakarım ise girersin diyor annem git oraya çalış diyor ama nasıl gideyim bilmiyorum fazlalık olduk artk biri kızıma baksa çalışırım hiç bir şey yapmasam ev temizlerim ama yok .
Ne yapacağım giderse?
Ona yük olmak da istemiyorum.
Eşimden para istemem gerekiyor galiba onla da nereye kadar ?
Ne yapacağım bilmiyorum 1 haftadır uyku uyuyamiyorum aglamaktan
Hayat çok zor . O bir kere ihanet etti ve onun hayatı yine bir sekilde devam ediyor benim hayatım mafoldu
Arkadasimin ki desen ayrı
Kızım desen ayrı
Suçlu o ama sanki bedelini ben oduyorum. Eskiden ne rahatmisim meğer hersey ne iyiymiş. Derdim yokmu ki . Ihanetin acısını unuttum hayatımı idam ettirme derdinden. Artık ne yapacağım bilemiyorum bir çıkış yolu yok mu ? Neden kimsem gelip bana sahip çıkmadı neden kimse yardım etmedi
Her şey para yüzünden mi ? Ekonomik durum yoksa ihanete susacak miyim? Ailem destek değilse gurursuz mu yasamaliydim? Kadının erkeğe ihtiyacı olmadan yaşaması ill bu kadar zor mu olmalı.. lütfen bana dua edin bir kurtuluş bulayim.
çok üzüldüm durumuna
daha bebeğin çok küçük kendin bak derim
eşinden parayı al hakkın sakın evini bırakıp kimsenin yanına gitme , teyzende olsa bilemezsin nelerle karşılaşacağını .ben gitmezdim sıkıntın olsa bile kafan rahat annen bile burun kıvırırken başkası neler yapmaz

sadece bebeğine kendin bakıp bu dönemi atlatmaya bak . ben baki olan dert yaşamadımda duymadımda

buda geçecek bill

Hayran kaldım ben de size. Duruşunuz çok naif ama bu durum için doğru bir duruş değil sanki. Bi iki sene kendinızı toparlayana kadar gururu bi kenara bırakmanız gerek bence. Yaptıklarının bedelini ödemeli. Eve geldiği zamanlarda hiç konuşmuyor musunuz bundan sonra ne yapacağınız konusunu? Hiç sormuyor mu sana nasıl geçiniyorsunuz yapabileceğim bi şey var mı diye? Ya da barışalım demiyor mu?

Back