• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zorlu hayatla baş edemiyorum

Bence herkes hata yapar. Eşinin gerçekten pişman olduğuna inanıyorsan barış bence. Hareketleri güzel. Ben zaten bu tip erkekleri evde eşine hakaret eden, mobbing yapan, üçüncü kişilere ezdiren kocalara tercih ederim. Tamam bir hata yapar çiçeğini alır gelir. Hata yapmıştır ama seni insan yerine koyar. Ben pek çok kişiye boşan dedim burda ama sana demem. Belki bir daha olmayacaktır.

Hayır kandırma olur mu? Herşey kızınız için. Yuva yıkmak artık çok kolay zor olan sahip çıkmak. Bunları annelerimiz anaannelerimiz yaşamadı mı? Onlarda ayrılsaydı şimdi birçoğumuz kimbilir ne halde olurduk..
Bir çok sıkıntı yaşadınız evet ama hepsi bir tecrübe hepsi değerli ne yazık ki. Hayat her zaman gülmüyor. Acılardan ders cıkarmak ve diğer gelecek olanları en aza indirmek her zaman elimizde.
Eşinizde hala size ve çocuğunuza değer veriyor ki hem boşanmıyor hem de arayıp soruyor. Bunları yapmayan da var biliyorsunuz. Lütfen oturup herşeyi sakin sakin ama mantık çerçevesinde düşünün. Çocuğunuz var. Bir kez çocuk sahibi olduktan sonra hayat duygusal olmak için malesef hiç şans vermiyor..

Seni o kadar takdir ettim ki. Ilerde kizin da seninle gurur duyacak. Senin gibi kadinlar cogunlukta olsaydi erkek milleti bu kadar rahat olmazdi.

Resmiyette bosanmalisin. Ilk isin bu olmali. Bi avukata danis. En azindan yol göstersin.

Bosandigin an valilik ve sosyal hizmetler her seyini karsiliyorlar. Lütfen oralara da basvur. Bi tanidigim iki cocukla ortada kaldi. Su an bu yardimlarla gayet rahat geciniyor.

7 aylık bebeğinizin aylık masrafı 800 olamaz ya sanmıyorum özel bir durumu mu var alerji özel mama vs mi kullanıyorsunuz ?
Benim arkadaşımın eşi 1300 maaş alıyor 500 lira ödüyor onlarında eline 800 kalıyor ve iki çocukları var yanlış anlamayın ama kira olmadan ayda 800 sizi geçindirmeli bence
Diğer tarafdan ihaneti sineye çekmemiş olmanız için boşanmış olmanız gerek burdan bakınca daha çok kafasını toplamaya gitti geri dönecek izlenimi uyandırıyor durumunuz
Adres de bulunamama durumu da tuhaf çalışmıyor mu evi yok mu mutlaka bir yerde ibraz yapılır açın davanızı ve çatır çatır alın nafakanızı
Ondan nafaka almakla gırursuz falan olmazsınız o onunda çocuğu bakmaya mecbur yani
Allah yardımcınız olsun
Evet nafaka istesem daha fazla da gelmez zaten bu yüzden de bir şey demiyorum çocuğuna öyle böyle yetiyor.
Cilt rahatsızlığı var sadece özel bir krem ve şampuan kullanıyoruz
Şampuani 50 tl 2 ay anca gidiyor
kremi 40 tl 5 gunde bitiyor onun dışında herseyi standart bebek masrafı.
Biz bu eve geçmeden önce wc gideri sorundu banyoya 450 tl masraf ettik Cekyat ocak buzdolabı falan aldık hepsi taksit oldu. Arkadaşımın aylık 500 e yakın katkısı var
800 de bende ama yetmiyor yani doğalgaz elektrik su bez mama yemek derken bende para kalmıyor ki çocuğa doğru dürüst üst baş bile almadım daha sece özene

Son çarem oraya gitmek ama o da riskli
Geri gelirsem bu ev olmayacak kira odeyecegim birde . Orası da küçük yer bilmiyorum is olur mu ömrümde bir kere gittim hayalimde hiç iyi kalmadı
Ama heralde başka yol yok

teyzen gidersen bu evi kiraya ver
kirası sana harçlık olur

Seni o kadar takdir ettim ki. Ilerde kizin da seninle gurur duyacak. Senin gibi kadinlar cogunlukta olsaydi erkek milleti bu kadar rahat olmazdi.

Resmiyette bosanmalisin. Ilk isin bu olmali. Bi avukata danis. En azindan yol göstersin.

Bosandigin an valilik ve sosyal hizmetler her seyini karsiliyorlar. Lütfen oralara da basvur. Bi tanidigim iki cocukla ortada kaldi. Su an bu yardimlarla gayet rahat geciniyor.
Bu sefer bosancam diyip zıt düşerse m calismiyorum falan diye çocuğu almaya çalışır mi ? Tamam anneye veriyorlar ama sikintidayim falan diye ona verirlerse ihtimali bile risk benim için

Gittigimi duyunca tek kuruş vermez ki ne nafakasi o hala geri dönerim saniyor da bosanmiyor
Siz kanuni haklarınızı biliyor musunuz? Nafaka vermek eşinizin keyfiyetine göre değil, hele de ortada bir çocuk varken. Siz neden resmi olarak boşanmıyorsunuz? Eşiniz istemesin, siz istiyorsunuz, açın davayı, anlatın hakime derdinizi.

Allah yardimciniz olsun cok zor bir durum fakat cocugunuzun babasindan para almamaniz hata. Bu parayi siz kendinize almiyorsunuz cocugunuza aliyorsunuz onun rızkını engelliyorsunuz. Babasi olarak bu onun sorumlulugu yapmak zorunda, siz de bu zor durumda gurur yapiyorsunuz anliyorum haklisiniz fakat parayı kendinize harcayacak değilsiniz.

Bu sefer bosancam diyip zıt düşerse m calismiyorum falan diye çocuğu almaya çalışır mi ? Tamam anneye veriyorlar ama sikintidayim falan diye ona verirlerse ihtimali bile risk benim için

Kiziniz cok kücük. Size verirler. Yarin ilk isiniz bi avukata gitmek olsun.

Aldattigini ispatlarsaniz tazminat falan da alabiliyorsunuz diye biliyorum.

Konunuza avukat bi arkadas ya da bu konulari iyi bilen biri yardim eder umarim.

Çalışman gerekiyor ama bebegin çok küçük ve bakacak kimsen yok. Bu durumda yapılacak en güzel şey eşine dönme düşüncen yoksa boşanmayi resmileştirip çalışacak duruma gelene kadar nafaka almak nafaka alma konusunda gurur yapma çünkü kendinden önce bebeğini düşünmek zorundasin bu arada aileni suçlama sonuçta oturman için ev vermişler daha ne yapsin insanlar

Bir şeyi merak ediyorum. Samimiyetle, şurada kocam beni aldattı diye değil de kocamı aldatıyorum diye konu açılsaydı, ailenin ve evliliğin ulviliğinden, hata yapmanın kula mahsus olduğundan bahsedenler yine boşanma diyecekler miydi?
Kadın dönmeyi denemiş ve içi almamış.
Her kadın kendini aldatan adamın koynuna hiçbir şey olmamış gibi giremiyor, her kadının içi almıyor yahu bu kadar mı zor?
İsterse dünyayı sersinler, bazısının midesi almıyor işte.

7 aylık bebeğinizin aylık masrafı 800 olamaz ya sanmıyorum özel bir durumu mu var alerji özel mama vs mi kullanıyorsunuz ?
Benim arkadaşımın eşi 1300 maaş alıyor 500 lira ödüyor onlarında eline 800 kalıyor ve iki çocukları var yanlış anlamayın ama kira olmadan ayda 800 sizi geçindirmeli bence
Diğer tarafdan ihaneti sineye çekmemiş olmanız için boşanmış olmanız gerek burdan bakınca daha çok kafasını toplamaya gitti geri dönecek izlenimi uyandırıyor durumunuz
Adres de bulunamama durumu da tuhaf çalışmıyor mu evi yok mu mutlaka bir yerde ibraz yapılır açın davanızı ve çatır çatır alın nafakanızı
Ondan nafaka almakla gırursuz falan olmazsınız o onunda çocuğu bakmaya mecbur yani
Allah yardımcınız olsun
He birde inek sütü yasak bize biraz da ondan heralde
Keçi sütü ile yoğurt yapıyorum
Bir kutusu 10 tl 2 günden fazlada kullanilmiyor. Yani bilmiyorum niye böyle oluyor da ben yetemiyorum parça parça elime geçiyor zaten oda sıkıntı aslında bazen yolunu gözler oluyorum resmen para için. Ama vermese vermez birde

He birde inek sütü yasak bize biraz da ondan heralde
Keçi sütü ile yoğurt yapıyorum
Bir kutusu 10 tl 2 günden fazlada kullanilmiyor. Yani bilmiyorum niye böyle oluyor da ben yetemiyorum parça parça elime geçiyor zaten oda sıkıntı aslında bazen yolunu gözler oluyorum resmen para için. Ama vermese vermez birde

Nasil vermese vermez. Mecbur verecek. Bosansaydiniz mecbur nafakasini ödemek zorundaydi.

Siz hamileyken aldatiyor hem de sadaka birakir gibi para birakiyor cocuguna.

Su ayirimi iyi yapin. Kendiniz icin gururunuzu yerinde buldum ama cocuk icin mecbur.

Çalışman gerekiyor ama bebegin çok küçük ve bakacak kimsen yok. Bu durumda yapılacak en güzel şey eşine dönme düşüncen yoksa boşanmayi resmileştirip çalışacak duruma gelene kadar nafaka almak nafaka alma konusunda gurur yapma çünkü kendinden önce bebeğini düşünmek zorundasin bu arada aileni suçlama sonuçta oturman için ev vermişler daha ne yapsin insanlar
Ya verdiler de onlarla kalmayayim diye gormesinler sıkıntıyı. Stresi bu yüzden . Zaten kimse al burda otur istediğin kadar demedi geç bakalım şimdilik dönmüyor san kocana dediler. Bir süre sonra mecbur Kora odeyecegim zaten

Nasil vermese vermez. Mecbur verecek. Bosansaydiniz mecbur nafakasini ödemek zorundaydi.

Siz hamileyken aldatiyor hem de sadaka birakir gibi para birakiyor cocuguna.

Su ayirimi iyi yapin. Kendiniz icin gururunuzu yerinde buldum ama cocuk icin mecbur.
Bak demin arkadaş ne diyor iki çocuk için 500 aliyormus bir başkası
Nafaka istesem devlet daha azini verecek zaten . Manevi yük de cabasi. Çok zor tek başına bakmak karar vermek tek düşünmek ve birde ne kadar dillendirmesem de resmen hala onun eline bakıyorum bu çok kotu

Ya verdiler de onlarla kalmayayim diye gormesinler sıkıntıyı. Stresi bu yüzden . Zaten kimse al burda otur istediğin kadar demedi geç bakalım şimdilik dönmüyor san kocana dediler. Bir süre sonra mecbur Kora odeyecegim zaten

Bak demin arkadaş ne diyor iki çocuk için 500 aliyormus bir başkası
Nafaka istesem devlet daha azini verecek zaten . Manevi yük de cabasi. Çok zor tek başına bakmak karar vermek tek düşünmek ve birde ne kadar dillendirmesem de resmen hala onun eline bakıyorum bu çok kotu

Eger kira isterlerse sen de bosanirsan annenin maasina ortak olursun. Ya kira ya maas.

Esinin evi var mi?

Hem nafakani alirsin hem de valilikten yardim alirsin. Senin elini kolunu baglayan resmi olarak bosanmaman.

Bi avukatla görüs. Yardim kurumlarina basvur.

Bende birşeyi merak ediyorum gururlar onurlar havada uçuyor da bunları söyleyenler bu kadının yaşadıklarının tek birini bile yaşadılar mı acaba? Kimse aldatan erkeği savunmuyor ama unutmayın bunu yapan evet bir kadın da olabilirdi ve çok iyi biliyorsunuz günümüzde bunu da affeden erkekler var. Ne yani kumar oynasaydı ya da ne eşine vursaydı daha mı küçük olacaktı hatası. Hata hatadır elbet. Ama yıvayı yapan ayakta tutan da kadındır. Erkeklerin ne kadar aciz ve bize muhtac olduklarını zaten biliyoruz. Ayrıca hepsi bir yana benim burda düşündüğüm sadece çocuk. O çocuk yarın bir gün babasız bir kız neler yaşayacak dul bir anne neler yaşayacak. O evlilik ne emeklerle kuruldu kimbilir bunları yok saymak kolay mı? Adam belli ki pişman niye yıkıcı olmaya bu kadar meraklısınız gökler bile çatlar demişler bir yuva yıkıldığında..

Back