• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu zorlu hayatla baş edemiyorum

yahu neden almıyosun kocandan para
kusura bakma da s... s... verecek
çocuğu yaparken iyiydi
parayı sen kabul etmeyebilirsin ama o bebeğin babası ve bebeğe bakmak zorunda

bebeğin mamasını da bezini de alacak
sen zaten doğurup büyütüyosun o da maddi ihtiyaçlarını karşılasın bi zahmet.

annenden başka bakabilecek biri yok mu? yarım gün bile olsa süper olur
parttime bi iş yaparsın

canım ya Allah kolaylık versin nasıl üzüldüm ama nasıl takdir ettim anlatamam.. ikinci kadın bik bik diye konuşup evliliğini de bi taraftan devam ettiren kadınlar biraz sana baksın da ders alsınlar.. umarım her şey gönlünce olur başka bir şey demek gelmiyor elimden kimbilir belki etrafında iyi bi teyze olur ben gönüllü bakarım gündüzleri, sen çalış der ne bileyim dualarım seninle

Öyle bir şey olsa kimseye ezilmem artık

Çocuk varken onun parasını istemem demek gurur değil kusura bakmayın ama saflık.

Çocuk onun da çocuğu, tabii ki karşılayacak ihtiyaçlarını.
Hatta ihtiyaç oldukça sizin aramanız gerekir, niye mağdur ediyorsunuz bebeğinizi?
Zaten para vermeye çalışıyormuş, hadi vermese uğraşmayın.

yahu neden almıyosun kocandan para
kusura bakma da s... s... verecek
çocuğu yaparken iyiydi
parayı sen kabul etmeyebilirsin ama o bebeğin babası ve bebeğe bakmak zorunda

bebeğin mamasını da bezini de alacak
sen zaten doğurup büyütüyosun o da maddi ihtiyaçlarını karşılasın bi zahmet.

annenden başka bakabilecek biri yok mu? yarım gün bile olsa süper olur
parttime bi iş yaparsın
Bir akraba daha vardı ilkten bakarım dedi 4 aylikti kızım ben is baktım 1-2 gün
Sonra dedi ki korktum bakamicam seni sonra yüz üstü bırakmiyim şimdiden söylüyorum dedi
Haftalık para veriyor ya soyleyemiyorum işte . Zaten kızı için veriyor. Kızına da ucu ucuna yetiyor hesap yapsa anası falan diyecek ki kendi için istemiştir öyle şeyler duyarım bu sefer daha kötü olurum birsey söylemiyorum ama o da kör mu yani anlamıyor

bence o olmaz olasıca eşine yeniden dava konusu aç. resmi olarak boşanmak istiyorum artık falan de kabul ederse zaten mahkemede nafakanı iste yok etmezse de o zaman her ay bana şu kadar para vereceksin de.

onun parasını istemem dersin anlıyorum ben de istemezdim ama sen gerekirse boğazından tek lokma geçirme o adamın parasıyla alınan hiç bir şeyi yeme. çocuğun için al o parayı o adam evladının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ne diye millete el açasın ki bunu gurur konusu yapma o parayı al o adamdan.

ve ben senin yerinde olsam sanırım teyzemin yanına giderdim Allah orda güzel bi kapı açar sana inşallah..

Güvenebileceğiniz biri varsa bakıcılık teklif edin, babası ödesin bakıcı parasını, siz de çalışıp diğer ihtiyaçları karşılayın.
Öyle dersem benden alır annem baksın falan der diye korkuyorum
Birde kızımı alirlarsa biterim.
Bir daha asla geri alamam.
Diyor zorlanmiyor musun böyle yapma gel . Ben iyiyim kızım iyi hersey iyi gidiyor diyorum

bence o olmaz olasıca eşine yeniden dava konusu aç. resmi olarak boşanmak istiyorum artık falan de kabul ederse zaten mahkemede nafakanı iste yok etmezse de o zaman her ay bana şu kadar para vereceksin de.

onun parasını istemem dersin anlıyorum ben de istemezdim ama sen gerekirse boğazından tek lokma geçirme o adamın parasıyla alınan hiç bir şeyi yeme. çocuğun için al o parayı o adam evladının ihtiyaçlarını karşılamak zorunda ne diye millete el açasın ki bunu gurur konusu yapma o parayı al o adamdan.

ve ben senin yerinde olsam sanırım teyzemin yanına giderdim Allah orda güzel bi kapı açar sana inşallah..
Son çarem oraya gitmek ama o da riskli
Geri gelirsem bu ev olmayacak kira odeyecegim birde . Orası da küçük yer bilmiyorum is olur mu ömrümde bir kere gittim hayalimde hiç iyi kalmadı
Ama heralde başka yol yok

Aileniz size ev vermis, hala maddi manevi yardim etmediler diyorsun. Daha ne yapsinlar? Cocugunu krese verip calismayi neden dusunmuyorsun. Illaki bir akraba bakmak zorunda mi? Esin her geldiginde 200 tl birakiyormus ve haftada bir geliyormus. Kira derdi olmayan icin 800 cok fena bi para degil. Cocugun kres parasini karsilar. Bana imkansizliklar gercekte degil, sizin kafanizda gibi geliyor. Biraz farkli dusunun

Şimdi belki çoğu kişi bana kızacak ama eşiniz gerçekten pişmansa affetmeyi düşünmediniz mi? Kendiniz için değil kızınız için. Şimdi ayakta durma çabasıyla göremediğiniz bir çok şey var ama emin olun kızınız büyüdükçe daha büyük sorunlar sizi bekleyecek. Herşeyden önce bir babaya ihtiyacı var bir aileye. Bunları mutlaka düşündünüz ama emin olun düşünmekle yaşamak bambaşka şeyler. Yalnız bir kadın olarak üstelik bir de kız çocuguyla ayakta durmak heşe ki bizim ülkemizde dünyanın en zor işi. Şöyle düşünün basit bir terazi. Bu şekilde kendinizi hergün yapratarak mutsuz ederek aglayarak ömür geçirmek mi yoksa yuvanıza tekrar sahip çıkarak hem sizin hem kızınız için güvenli bir ortam mı? Gururdan dem vurursak iş elbette kolay hepimizde var ama ben zaten gerçekten pişmansa affetmeniz gerektiğini düşünüyorum. Hatalar bizim için malesef.
Diğer yandan ailem yardım etmiyor diyorsunuz ama ev vermişler bu zamanda sizce bu yabana atılacak birşey mi? Daha büyük bir yardım olamazdı bence.
Eşinizle ilişki boyutunuz da nedir bilmiyorum ama onu en iyi siz tanırsınız şans vermeye çalışmanızı öneririm eğer olmuyorsa da elbette nafaka hakkınız.

Son çarem oraya gitmek ama o da riskli
Geri gelirsem bu ev olmayacak kira odeyecegim birde . Orası da küçük yer bilmiyorum is olur mu ömrümde bir kere gittim hayalimde hiç iyi kalmadı
Ama heralde başka yol yok

o zaman önce iş ayarlayın ordan, teyzenize söyleyin iş ayarlayıp gitmeyi deneyin imkanınız varsa. yani gittiğinizde işiniz hazır olsun . sizi gerçekten tebrik ediyorum o adama boyun eğmemişsiniz Allah yardımcınız olsun.
nafaka konusunu da asla boşvermeyin çocuğunuzun hakkını alın.

Şimdi belki çoğu kişi bana kızacak ama eşiniz gerçekten pişmansa affetmeyi düşünmediniz mi? Kendiniz için değil kızınız için. Şimdi ayakta durma çabasıyla göremediğiniz bir çok şey var ama emin olun kızınız büyüdükçe daha büyük sorunlar sizi bekleyecek. Herşeyden önce bir babaya ihtiyacı var bir aileye. Bunları mutlaka düşündünüz ama emin olun düşünmekle yaşamak bambaşka şeyler. Yalnız bir kadın olarak üstelik bir de kız çocuguyla ayakta durmak heşe ki bizim ülkemizde dünyanın en zor işi. Şöyle düşünün basit bir terazi. Bu şekilde kendinizi hergün yapratarak mutsuz ederek aglayarak ömür geçirmek mi yoksa yuvanıza tekrar sahip çıkarak hem sizin hem kızınız için güvenli bir ortam mı? Gururdan dem vurursak iş elbette kolay hepimizde var ama ben zaten gerçekten pişmansa affetmeniz gerektiğini düşünüyorum. Hatalar bizim için malesef.
Diğer yandan ailem yardım etmiyor diyorsunuz ama ev vermişler bu zamanda sizce bu yabana atılacak birşey mi? Daha büyük bir yardım olamazdı bence.
Eşinizle ilişki boyutunuz da nedir bilmiyorum ama onu en iyi siz tanırsınız şans vermeye çalışmanızı öneririm eğer olmuyorsa da elbette nafaka hakkınız.
Arkadaşımın ailesi cagirinca düşündüm evet her şeyi düşünüyorum çünkü geri mi donmeliyim diye ama o kadar sıkıntılar çektim ki inan anlatsam bitmez hepsini boşa atmış olurum diyorum ve gerçekte ben çıkarları m için dönmüş olacağım onun gibi onu kandirmis olucam yine

7 aylık bebeğinizin aylık masrafı 800 olamaz ya sanmıyorum özel bir durumu mu var alerji özel mama vs mi kullanıyorsunuz ?
Benim arkadaşımın eşi 1300 maaş alıyor 500 lira ödüyor onlarında eline 800 kalıyor ve iki çocukları var yanlış anlamayın ama kira olmadan ayda 800 sizi geçindirmeli bence
Diğer tarafdan ihaneti sineye çekmemiş olmanız için boşanmış olmanız gerek burdan bakınca daha çok kafasını toplamaya gitti geri dönecek izlenimi uyandırıyor durumunuz
Adres de bulunamama durumu da tuhaf çalışmıyor mu evi yok mu mutlaka bir yerde ibraz yapılır açın davanızı ve çatır çatır alın nafakanızı
Ondan nafaka almakla gırursuz falan olmazsınız o onunda çocuğu bakmaya mecbur yani
Allah yardımcınız olsun

o zaman önce iş ayarlayın ordan, teyzenize söyleyin iş ayarlayıp gitmeyi deneyin imkanınız varsa. yani gittiğinizde işiniz hazır olsun . sizi gerçekten tebrik ediyorum o adama boyun eğmemişsiniz Allah yardımcınız olsun.
nafaka konusunu da asla boşvermeyin çocuğunuzun hakkını alın.

Gittigimi duyunca tek kuruş vermez ki ne nafakasi o hala geri dönerim saniyor da bosanmiyor

Aileside soruyor oda soruyor var param diyorum ama sanki bilmiyor ailemin durumunu falan biraz dusunse sıkıntı cektigimi bilir. Yine de biraz bırakıyor
Hayır siz açık ve net bir şekilde isteyeceksiniz bu sizin hakkınız yok öyle onun yüzünden bu sıkıntıları çekip onun rahat yaşaması..
Mecbur sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak hem niye siz bırakıp gittiniz o evi birde kızınızla hemde..o gitseydi..?

Arkadaşım yaşadıkların hiç kolay değil fakat eski eşinden alacaksın o parayı. Hemide fazlasıyla.
Sen hiç bir bedel ödetmemişsin ki adama? Çocuğu da gösteriyorsun (doğru değil göstermemek zaten ama), para da almıyorsun, evi de terketmişsin.. Oh mis valla. Bir sırtını sıvazlamadığın kalmış.
Senin yerinde olsam, evi terketmez ona kapıyı gösterirdim, parasını da çatır çatır harcardım. Belki bebenin rızkını karılara yediriyo reva mı ya?
Belediyeye git sosyal güvenliğe, durumun olmadığını anlat, sana maaş bağlasınlar, yoksulluk yardımı filan gibi şeyler oluyor. İş iste, böyle böyle de, yerinde olsam valla kapı kapı gezerdim. Bebeni bağla sırtına düş yollara. Maalesef gökten inmiyor para.
Dualarımdasın kolay gelsin :(

Back