Bu zamanda Türkiye'ye dönmek mantıklı mı?

Ailene acıyıp şu noktada buraya dönersen burada yasayacaklarinla onları daha da uzersin...sık dişini , ailenden yardım iste utanma ve sakın dönme. Bir anne ve ailenle benzer sosyoekonomik sınıftan biri olarak olarak söylüyorum ki kızım ileride senin şu anki durumuna düşse ve benden birkaç yıl destek istese böbreğimi bile satar yollarım. Zerre de pişman olmam. Yeter ki artık buraya dönmesin. Benim malım da böbreğim de çocuğumun hayatından daha değerli değil.O kadar net konuşuyorum.

Son düzenleme:
Ya yorumlara bakınca da tr de ki geçim sıkıntısını görünce daha kötü hissetmiştim açıkçası .. Dürüst olmam gerekirse ailemin eline aylık 18k tl civarı para geçiyor. İkiside emekli, kira ödemiyorlar. Ve 700-800eur aralığında da bana gönderiyorlar. Bakarsanız onların standardını da baya düşürüyorum. Bu beni çok üzüyor. Ama onlarda dönme, sık dişini diyor. Ah bi işe girsem, aylık ben gönderirim onlara o parayı, kapatırım arayı.. Allahım duy sesimiiiiii

Dönme! Cogu gitmis azi kalmis. Seneye bu zamanlar calisma iznin cikmis olcak. Su kisi ve öumizdeki yazi atlat, zaten eylul-ekim gibi is ilanlarina bakmaya, cv yazmaya falan baslarsin ay cok heyecanli Dönersen pisman olursun. Ailen de dönme diyomus zaten. Ispanya’daki calisma izninle diger ab ulkelerinde calisabiliyo musun? Bir uye daha kuzeye gitmeni söylemis, aynen katiliyorum, tabi imkanin varsa.

Anladığım kadarıyla İrlanda'da yaşıyorsun. Çalışma izni alana kadar bekle, bende seneye bu aylarda gelmeyi planlıyorum iletişim alanında çalışıyorum. Türkiye'de iletişim alanında çok iyi paralar vermiyorlar, aşırı yoğun çalışma ve düşük maaş var. O yüzden gelsen de maks 6 bin falan kazanırsın, sabretmişsin orada kal.

Hangi ulkede yasadiginiz tam bilmiyorum ama kacak calisabilirsiniz. Yani resmi degil
Tabiki resmi aldigin maasla bir degil ama orada kalmal istiyorsaniz etrafinizda varsa kacak is teklifi yapabilecek kisi onlara gidin

Hayat boyu survivor olmak, bu maceraya atılmak istiyorsanız gelin gelin.
Eskiden üzülürdük ünlü markalar saatliği 1 dolara işçi çalıştırıyor diye üçüncü dünya ülkelerinde, hah aynen öyleyiz şimdi biz.

Yaşadıgın ülkenin şartlarıni bilmiyorum ama en basit örnek ;burda büyük marketlerde şeker un yağ yok. Olanda fahis fiyata satiyor. Bakanlığı aradım hergün ceza yazıyoruz başedemiyoruz dediler. yakında elimizde karne yag ekmek kuyruğuna girersek hiç şaşırmam.

Dönmezdim ben olsam imkanım olsa da Türkiye den kaçabilsem o derece.

Sabredin. 1 yıl belki zor şartlarınız ama sonrası çok daha iyi olacak Türkiyeye göre. 5800 ile şuan İzmir de mümkün değil dediğiniz gibi bir yaşam.

Herkes gelme demis ama,
ben biraz farkli dusunuyorum.

yani kendi kendinizi idare edebiliyorsaniz sikin disinizi gelmeyin,
ama Turkiyeden gelen para ile idare ediyorsaniz yapamazsiniz, Turkiyedekileri de cok zor duruma sokmus olursunuz.
Tasima su ile degirmen donmez malum, hele ki TL den EURO ya ceviriyorsaniz o suyu hic hic donmez.

Bu sekilde ise donmek gerekir, ailenin tum kaynaklarini sizin icin harcamasini istemek dogru olmaz

Dönmek için konuna destek yorumları bekliyorsun ama kimse sana gel demeyecek. Çünkü evet gelme. Orada azıcık verilen staj maaşıyla bile tr den daha iyi geçinirsin. Bizde yurtdışına yerlesecegimiz için diyorum. Ve buradaki tüm maaş,birikim herşeyimizi vererek gideceğiz.. Gelme çalışma iznini al, çalış uğraş çabala ve mutlaka kal. Ileride tr de çok iyi pozisyonlara gelecek olursun belki o zaman yurdumu özledim dersin dönersin ama suan için gelmen pişmanlık olacak.

Gelmeyin kesinlikle. İlerde bakarsiniz duruma ama suan marketlerde şeker bile kalmadı o derece ekonomk. Ulke iflazls etti . Yakinda devulasyon olur dolar bir anda 17 ye falan firlar. Bekleyin

Sanırım calısamıyorum. Anca burada bırkaç yıl daha gecırıp vatandaslık aldıktan sonra calısabılırım

Aslında staj normal bir maaşın 1/3 i gibi, ama yine de beni baya rahatlattı. Kiramı falan ödeyebiliyorum. ailemde 200-300 ne verebilirse öyle veriyor artık. Nisana kadar böyle. Keşke daha uzun olsaydı hatta seneye eylül ayında çalışma iznim olacak geriye 5 ayım kalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…