• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bu yoğurt niye böyle sünüyo yaaaa

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Arkadaşlar bismillah dedim ve dün ilk yoğurdumu yaptım ama sünüyo bu bee niye böyle oldu bu arada pastörize sütten yaptım doktor öyle dedi aslında tadı süper olmuş ama biraz daha sert kıvamlı olsa yaa nasıl yapıcam ben bunu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim cevap bekliyorum akşam yine yapıcam çok fene hırs yaptım bu arada

mayada pastörize yoğuttanmıydı normal ev yoğurduyla mayalamayı dene canım

ve sütün içine parmağını daldırdıgında parmağın ne yanacak ne yanmayacak sonrada kat kat sar ve tuttuğunu anladığın an kapağını aç ama 1 dün yoğurdu hiç bozma
ben böyle yapıyorum

mayada pastörize yoğuttanmıydı normal ev yoğurduyla mayalamayı dene canım

ve sütün içine parmağını daldırdıgında parmağın ne yanacak ne yanmayacak sonrada kat kat sar ve tuttuğunu anladığın an kapağını aç ama 1 dün yoğurdu hiç bozma
ben böyle yapıyorum

ev yoğurdunu nerden bulcam ki yaaa

cnm danone, ülker içim ve sek ten yaptığım yoğurtlar sünmüyor, mayalamak için yoğurdunu birazcık daha arttır ve tava yoğurdu ile mayala benimkinin mayası sakıpağa tava yoğurdu

pastorize sütle yoğurt yaparken hazır yoğurt maya olarak kullanıldığında sünüyo eee ev yoğurduda bulamayacağımıza göre prebiyotik yoğurtla mayalayacağız. activa olarak satılan yoğurtlardan inşallah güzel tutar ve açtıktan sonra buzdolabında bir miktar bekletmek gerek.
günlük süt bulabiliyorsan onunla daha güzel tutar ama bulamazsan pastorize süt+prebiyotik yoğurt mayası kullan inşallah güzel sonuçlar alacaksın

ev yoğurdunu nerden bulcam ki yaaa

canım sütten değil aldığın yoğurtlar dan maya yaptıysan o yoğurtu sundurur.ev de yoğurt mayalıyan ırı varsa ondan ısteye bılırsın yok sa o zaman sen bır kaç sefer kendı mayaladığın yoğurttan ayır onunla mayala o zaman bır daha sunmez

baŞardım artık oluyo nasıl yaptın drsenızde sÜtÜ deĞıŞtırdım sek ŞıŞe sÜtten yaptım Çok gÜzel olduu ınanamadımm.

sütün sıcaklığı az geliyorsa süner maya ile alakalı değildir. ev yoğurdu hiçbirzaman satın alınanlar kadar koyu olmaz. kaynatırsan koyu olur mama vitaminler gider

pastorize sütü ılıt içine küçük parmağını sokunca elin yanmamalı ama sıcakta olmalı. sonra içine 1 çay kşığı yoğurdu sütle ılıtarak ekle karıştır üstünü sıkıca ört 5 saat sonra hazır yoğurdun.
sütü ılıtıp başka kaba aktarıp mayalıyorsan süt soğur yine olmaz onada dikkat et.

dr. lar probiyotik yoğurt ile mayalamayı tavsiye ediyor ben activia ile mayaladım biraz mamayı fazla koymak lazım ilk seferde sonra o yoğurt ile devam etmek lazımmış

:çok üzgünüm:
baŞardım artık oluyo nasıl yaptın drsenİzde sÜtÜ deĞİŞtİrdİm sek ŞİŞe sÜtten yaptım Çok gÜzel olduu İnanamadımm.

şuu sek şişe sütten bir ben bulamıyorum galiba. oturduğum semtteki her bakkala, markete baktım ama eskiden vardı artık yok diyolar senağlama

ben bebelacın devam sütüyle ve suyla yapıyorum yoğurtu bir yaşına kadar inek sütü olmadğı için pastörize sütlerdene yapamyın dediler bebelacın devam sütünü kaynamış suya karıştıryorukm 2 çay kaşığı ev yoğurtu atıyorum meyva rendeleyip veriyorum

Back