evetttt :lepi:meraba kıslaaarrr kimse yokmu.Üfffffffffff ben hala adet olamadım olayımda çalışmalara başlayayımkaydirigubbakcemile3
iyi akşamlar hoşgeldin patriciaıyı akamlar kızlar ınsallah uzun zaman uğraşmanınn ardından bende bu yaz hamıle kalmayı kafaya koyanlardanım. tabı allahın izniyle. o ol demedimi biz ne tedavi yaptırırsak boş ki ne boş((((
kıslarr yaa ben hala adet olmadım:1shok:.bugün 37.gün çıldıracammmdelikafadulden.Adetimde düzensizleşti artık biraz zor hamile kalırım yaaaa:gitme:mafoldumben
madem çalışmalara başlamışsın, kafanı boşuna karıştırmaMerhaba kızlar. Ben da bu yaz hamile kalmayı planlıyorum da planlamıyorum. İstemem yan cebime koy diyorum. kafamda bir sürü soru işareti var. 35 günde bir adet görüyorum acaba ben pko muyum diyorum bir yandan. acaba biraz kilo verip öyle mi çalışmlara başlasaydım diyorum bir yandan. bir yandan çalışmalara başladım belki de artık çok geç diyorum. oooff yardım edin kafam çok karışık :bbo:
isimcim çok istiyorsan kanda gebelik testi yaptırabilirsin, varsa birşeyler kanda çıkar a.sherkese günaydııınn bernacımın pozitif enerjisinden faydalanalım teşekkürler bernacııımmm
ben yarın öğrenebilirmiyim bebiş var mı yok mu diye 6 gün kaldı adetime doum günü heediyesi yapmak istiyorummm yarın yaparsam 5 gün kalmış olacak biliyorum erken ama bi ihtimal
madem çalışmalara başlamışsın, kafanı boşuna karıştırma
eğer bu ay gebe kalmazsan, mutlaka bir doktor kontrolünden geçmeni öneririm.
hakkında hayırlısı neyse o olsun.. bizim sloganımız hep bu a.s
teşekkür ederim canım yorumun için. benim bekarlığım hep jinekologlarda geçti zaten. sağolsun annem ne zaman adetim gecikse hep doktora götürdü. bazen iki ay boyunca tetkik yapıldığı oldu düşün sadece adet düzensizliği için. ama iyi ki de öyle yapmış diyorum yumurtalıklarım sürekli takip edildi çünkü. ama seninle aynı fikirleri paylaşıyorum. bi doktora gidip muayene olduktan sonra kafamdaki soru işarteleri gider umarım. ama o eski günler aklıma geldikçe midem bulanmaya başlamıyor da değil a.s.
tabikii gitmelisin, hele ki adet düzensizliği varsa, sakın basite indirgeme..teşekkür ederim canım yorumun için. benim bekarlığım hep jinekologlarda geçti zaten. sağolsun annem ne zaman adetim gecikse hep doktora götürdü. bazen iki ay boyunca tetkik yapıldığı oldu düşün sadece adet düzensizliği için. ama iyi ki de öyle yapmış diyorum yumurtalıklarım sürekli takip edildi çünkü. ama seninle aynı fikirleri paylaşıyorum. bi doktora gidip muayene olduktan sonra kafamdaki soru işarteleri gider umarım. ama o eski günler aklıma geldikçe midem bulanmaya başlamıyor da değil a.s.
cicim çok güsel olmuş paylaşımın özellikle şemalı olunca tam yerleşti kafama mantığı sağolasın opuyorumnanaktanarkadaşlar bir de bunu paylaşmak istiyorum sizinle....
fazla bilgi göz çıkarmaz dimi kaydirigubbakcemile3
Yumurtanın Döllenmesi ve Rahim İçine Yerleşmesi
Bir yumurta serbest bırakıldıktan sonra, dölyatağı borusunun sonunda onlarca parmağa benzer çıkıntı (saçak) tarafından sarılır. Saçaklar yumurtayı nazik bir şekilde dölyatağı borusuna kadar götürürler ve dölyatağı borusunun kasılmaları yumurtayı tüpten rahme taşır.
Bu sırada bir cinsel ilişki gerçekleşirse spermler rahimden yukarı çıkıp dölyatağı borularına girer. Spermler, cinsel ilişkiden sonraki 40 saate kadar yumurtayı dölleyebilir.Sperm ve yumurta genelde dölyatağı borusunun içinde karşılaşırlar. Bir sperm hücresi yumurta hücresine girip onu döllemeyi başarırsa döllenen yumurta dölyatağı borusu boyunca ilerler ve rahme gelir. Büyümeye başlayacağı güçlenmiş rahim iç yapısına gelir (rahim içine yerleşme) ve yerleşir.
Döllenme süreci olan gebelik bir tür evliliktir. Hem yumurta, hem de sperm tam bir hücre ve sonunda da tam bir insan için gerekli genlerin varışını içerirler. Yumurta ve spermin birlikteliği, bu genlerin birleşmesi ile sperm yumurtayı dölledikten sonraki 10 saat içerisinde sona erer. 24 saat içerisinde döllenen yumurta bölünmeye ve büyümeye başlar.
6 gün geçtikten sonra rahimde 16 hücreli bir embriyo oluşur. Her şey yolunda giderse sonraki 36 veya 40 haftayı burada geçirir ve rahmin iç tabakası ve daha sonradan da embriyodan oluşup rahme tutunan bir organ olan plasenta tarafından beslenir.
8 hafta sonra embriyo cenine dönüşür. Embriyonun cenin olma yolunda gelişme sürecinde plasenta, bir yaşam destek sistemi kurar; oksijen ve besin sağlar ve fazlalıkları atar. Ceninin sağlığı ve büyümesi plasentanın sağlığı ve büyüklüğü ile doğrudan alakalıdır.
Döllenme Gerçekleşmediğinde Döllenme gerçekleşmezse - dolayısıyla döllenmiş yumurta rahme yerleşmezse - rahmin iç yapısı parça parça dökülür ve adet kanaması denilen kanama yaşanır.
tatlım bu enfeksiyon gebe kalmayı engellermi bilemiyorum.mantar falan olsa derdim engellemez diye çünkü bir ara çekmiştim araştırdım o endel değil. nette bir arat istersen yüce site google'da kaydirigubbakcemile3günaydın şekerler gamzecim yazılarını okuyorum ellerine sağlık çok işe yarayıcı benim idrar yolu enfeksiyonum tüm hız devam ediyor kadın doğumcuya sordum beklenen adet tarihin geçmedikçe yani adetin gecikmedikçe ilaçların bebeğe etkisi yokmuş zaten anne bebek arası kan alışverişi sonra başlıyomuş benim beklenen tarih 15 temmuz varsa bile şimdi ilaca başladım zaten idrar yolu enfeksiyonu gebe kalmayı önlüyomu bilginiz olsun kocaman öptm hepinizi Şeniz
tatlım bence sen hem eşine kavuşma heyecanı hem de çalışmanın son dk.da işe yaraması ihtimalinin verdiği heyecanla psikolojik olarak gecikiyorsun. ama küçük de olsa bir ihtimal var tabi .geç yumurtlama olması ihtimali yani. için rahat edicekse kan testi yaptır ama kaç gün oldu ilişkinin üzerindenmeraba kıslaaarrr kimse yokmu.Üfffffffffff ben hala adet olamadım olayımda çalışmalara başlayayımkaydirigubbakcemile3
hoşgeldin cnm ben de 32 günde bir oluyorum on 2 aydır da ayrıca gecikme yaşıyorum. doktora kontrole gittiğimde pko var dedi. ama kendim düzenli adet olduğum için endişelencek bir şey yok dedi. sadece geç yumurtlamama sebep oluyormuş. seninki de öyle olabilir. bu durumda en zor şey yumurtlamayı tespit etmek günler şaştığı içinMerhaba kızlar. Ben da bu yaz hamile kalmayı planlıyorum da planlamıyorum. İstemem yan cebime koy diyorum. kafamda bir sürü soru işareti var. 35 günde bir adet görüyorum acaba ben pko muyum diyorum bir yandan. acaba biraz kilo verip öyle mi çalışmlara başlasaydım diyorum bir yandan. bir yandan çalışmalara başladım belki de artık çok geç diyorum. oooff yardım edin kafam çok karışık :bbo:
canım kan testinde çıkar ama negatif çıkarsa üzülürsün. kesin sonuç deniyor kan testine ama ben check-upta röntgen çektirceğim zaman şüphem vardı ve bir hafta vardı. kan testi yapsak ona göre röntgene girsem dedim. laboratuvardan olmaz demişler garantisi olmaz riske atamayız.adet olmam beklendi röntgen için. demem o ki, pozitif bile olsa erken olduğu için kanda bile negatif çıkabilirmiş, boşuna üzülmüş olursunherkese günaydııınn bernacımın pozitif enerjisinden faydalanalım teşekkürler bernacııımmm
ben yarın öğrenebilirmiyim bebiş var mı yok mu diye 6 gün kaldı adetime doum günü heediyesi yapmak istiyorummm yarın yaparsam 5 gün kalmış olacak biliyorum erken ama bi ihtimal
günaydın kızlarrr herkese iyi haftalarrr
cicim çok güsel olmuş paylaşımın özellikle şemalı olunca tam yerleşti kafama mantığı sağolasın opuyorumnanaktan
tatlım bu enfeksiyon gebe kalmayı engellermi bilemiyorum.mantar falan olsa derdim engellemez diye çünkü bir ara çekmiştim araştırdım o endel değil. nette bir arat istersen yüce site google'da kaydirigubbakcemile3
rica ederim opuyorumnanaktan benimde öyle a.s
aa mantar engellemezmiymiş, bak bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu canım sağol kaydirigubbakcemile5
hımm çok sevindim :lepi:evet canım google'da aratmıştım ben sen de bak istersen mantar gebeliğe engelmi diye yazarsan bir çok doktrorun sitesinde böyle sorulara cevap verdiğini görürsün. tabii ki önce tedavi olmak en iyisi falan diyorlar önce. sonra da ama engel değildir diyorlar yerimseniben
hımm çok sevindim :lepi:
biliyorsun dr. kontrolde bana mantar var demişti ve 1 paket fitil kullanmıştım
ama acaba geçti mi geçmedi mi, gebeliğe engel olur mu gibi sorular vardı kafamda
gerçi dr. 1 kutu yeterli olur basit birşey demişti ama olsun içim rahatladı kaydirigubbakcemile5
tabikii gitmelisin, hele ki adet düzensizliği varsa, sakın basite indirgeme..
bu yumurtlamanın da düzensiz olduğuna, hatta yumurtlama olmadığına bile işaret olabilir, çok önemli yani
inşaallah önemli bir sorun yoktur,
peki o yıllarda adet gecikmelerin için bir teşhis konulmamış mıydı CADIARZU