Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

kızlar günaydınnnnn hayırlı cumalar dünden beri kaşıntım var benimde idrarda yanma dün akşam elma sirkeliş suyla yıkadım iyi geldi acaba günlük pedden olabilirmi

sürekli kullanıyorsan olabilir cnm bence evdeyken kağıt havlu kullan

günaşırı olmaz mı ya :bbo: 24 saat kısa bir süre, eğer öyleyse günaşırı yetmez ki CADIARZU
acaba spermler 48 saate kadar canlı kalabiliyormuş ya
ondan sebep mi günaşırı yeterli diyor doktorlar fisfisfis
hımm ok nixcim

evet evet aynen anlattığın gibi oluyor belirtiler a.s
ama 2 gündür devam ediyor CADIARZU
Hepimize hayırlı cumalarr...Dularımız kabul olsun inşallah....:Saruboceq:
kaydirigubbakcemile3

hayırlı cumalar .. aminn firstcüm a.s.
kaydirigubbakcemile3
ya çok garip herkes anlayamıyor demek CADIARZU ben çok net ayırt edebiliyorum
aslında özelliği çok farklı fisfisfis

Son düzenleme:
sürekli kullanıyorsan olabilir cnm bence evdeyken kağıt havlu kullan

hergün kullanmıyorum cnm bu ara bir iki dikkat ediyorum ıslak mendille silincede kaşınıyorum inşallah mantar falan değildir ya akıntı yok gerçide kadın olmak ne zor ya 15 temmuz adet günüm iple çekiyorm hiç bu kadar istememiştim çabuk gelsin die sabah annem bana sarıldı bebek olsun artık dedi tuhaf ooldum ya gelin bebişler bekletmeyin bizi :1hug:

kızlar günaydınnnnn hayırlı cumalar dünden beri kaşıntım var benimde idrarda yanma dün akşam elma sirkeliş suyla yıkadım iyi geldi acaba günlük pedden olabilirmi
tabii olabilir, kullanma onları cnm lmaz:
bence de kağıt peçete kullan a.s
benimde hiçbir şikayetim yoktu, ama kontrole gittiğimde mantar var demişti :sinifsinif:
aa benim de 16 ya da 17 hihoyyyt :1hug:

hıhıı a.s fitil verdi, 1 paket kullandım
sonra kontrol günü regl oldum ama yine de muayene etti
şuan regl olduğun için tam net anlayamıyorum ama içeride mantar akıntısı görünmüyor dedi..
zaten çok basit bişey ilacı kullandıysan geçmiştir dedi...

gerçi bir daha kontrole gitmedim ama inş. öyledir CADIARZU

merhaba canlarımmmm
fıstığım ben çıktıktan sonra çalışmışsın gene ellerine sağlık ama bu ay anlayamadım ben o akıntıyı
evet canım dimple cığımın dediği gibi geçen ay da benim başıma geldi üstelik 2 gün de gecikti nerdeyse bütün belirtiler vardı inanmak istemesem de adet olunca o kadar üzüldüm ki kendimi erkenden kaptırdığımı anladım. şimdi gün de saymıyorum herşeyim karıştı zaten adet günümü bile bilmiyorum o derece yani :umursamaz:
canım inşallah bir an öce kavuşursun bebişine çok uzun bekletmiş sizi hayırlısı böyleymiş demekki ama bizim topicimiz uğurlu gelir sana inşallah
evet yaa hemen atladık sazan gibi resmen bir dur dimi millet aylarca senelerce uğraşıyo kazayla hamile kalmak o kadar kolay iş mi:sinifsinif: neyse artık yemezler dimi tatlım kaydirigubbakcemile5
aynen benimde öle yaa adet sancısı gibi ama daha hafif tabii bir kaç gün sürdüğü bile oluyor bende. peki bu incir olayı günün herhangi bir saati birkaç tane yemek şeklinde mi bir zamanı ya da dozu varmı

bence de ya anlamak biraz zor ya hergün yapacan ya da test almak lazım heralde bende öyle düşünüyorum test mantıklı geliyo gününü kaçırmamış oluruz inşallah gerek kalmaz
evet bende olmazsa eğer testten yana kullancam şansımı dimple'ı da ikna ettim. ama inşallah gerek kalmaz

tatlım sakın kullanma o günlük pedleri ben bir ara hep kullanırdım mantardan kurtaramadım kendimi bir bıraktım ne akıntı ne kaşıntı kaldı. sık sık çamaşır değiştirmeye çalış. en kötü peçete gibi birşeyler koy

Hayırlı cumalar kızlaarrrrrr.Benim 28inde adet olmam gerekiyodu eşime 29unda kavuştumkaydirigubbakcemile3.bugün 3ü hala adet olmadım.Hiç hamile kalacağımıda zannetmiyom ama belki geç yumurtlama olmuş olabilir de diyomkafamçokkarıştı.Sanırım heyecandan gecikti dimi kıslaaarrrr.Ayy böle umutlanmakta kötü adet olusam üzülürüm şimdi benmafoldumben

cnm inşallah bebiş vardır da yumurtlama döneminde kociş yanında diildi ki üzülme yanii inşallah bebişin vardır da bekletmez sizi ama bu da bi ihtimal ne güzel olur :Saruboceq::Saruboceq:

cnm inşallah bebiş vardır da yumurtlama döneminde kociş yanında diildi ki üzülme yanii inşallah bebişin vardır da bekletmez sizi ama bu da bi ihtimal ne güzel olur :Saruboceq::Saruboceq:

evet canım yumurtlamada yanımda dildi ama buraya gelmeden önce bi akıntı başlamıştı hala devam ediyo.Vee adet olma belirtilerinin hepsi var canım.Hayırlısı artık

kızlar idrar yolu enfeksiyonu oolmuşum :1no2: dr ilaç içmazsen geçmez dedi ya bebiş varsaaaa

kızlar idrar yolu enfeksiyonu oolmuşum :1no2: dr ilaç içmazsen geçmez dedi ya bebiş varsaaaa

canım benim arkadaşım 2 aylık hamile iken tahlillerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı.Ve doktor hamiilelerinde kullanabileceği bi hap verdi.Oda korka korka kullandı çünkü enfeksiyon düşük yapıyomuş.Sonra tahlillerde bişey çıkmadı.Şimdi 3 aylık hamile herşey yolunda çok şükür.Sen doktoruna söyle hamile ihtimalinin olduğunu.

aynı anda yazdık galiba cnm sen daha güzel anlatmışsın vereliniortak

canım keşke olsa öyle birşey ama çççoookk düşük bir ihtimal o . o yüzden fazla umutlanıp da kafanı takma ki daha çok gecikmesin kaydirigubbakcemile5

aaaaa nerden çıktı şimdi. sen bir kadın doktoruna söyle ona göre bir ilaç kullanm bence de arkadaşların anlattığı gibi. korkma birşeycikler olmaz bebişin varsa.herşeyin bir çaresi var

fıstığım ben çıktıktan sonra çalışmışsın gene ellerine sağlık ama bu ay anlayamadım ben o akıntıyı
rica ederin cnm
hımmm .. nazar mı ettin kendine :uhm:
evet yaa hemen atladık sazan gibi resmen bir dur dimi millet aylarca senelerce uğraşıyo kazayla hamile kalmak o kadar kolay iş mi:sinifsinif: neyse artık yemezler dimi tatlım kaydirigubbakcemile5
kaydirigubbakcemile3
yemezler canımmm kaydirigubbakcemile5
kahorihamacım Allah bilir tabikii ama biyolojik düzen açısından adet öncesi gebelik oluşması en uzak dönem a.s
:çok üzgünüm: inş. çabuk geçer
çünkü şuan bebiş yoksa, iltihap geçene kadar bebişin olmasını erteler :sinifsinif:
hıhıı a.s

kırmızılar gelecek anlaşılankaydirigubbakcemile3

gelmesin kırmızılar gelsin bebişleeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrr gamyoncuiremsugamyoncuiremsugamyoncuiremsu:ecrin_bebek::ecrin_bebek:gamyoncuiremsugamyoncuiremsukaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2gamyoncuiremsu

kızlar bakın ne buldumm !! şutarafagitti

Saglikli bir ciftin bu mucizeyi gerceklestirme sansi ise her ay yuzde 30.
Tabii ki duzenli iliski kurmak kaydiyla... Duzenli demek, bu isi her firsatta yapmak degil. Prof. Arici duzenli iliskiyi kabaca soyle acikliyor: ?Birer gun atlayarak ya da iki-uc gunde bir bu isin kararidir.? Yani her iliskiden sonra bir gun tatil!
Cocuk yapmak, cok dogal bir is gibi gelir ya, spermlerin dili olsa da isin ne kadar mesakkatli oldugunu anlatabilse. Dilleri yok, ama onlarin dilinden anlayan uzmanlar var. Turkiye, bu alanda dunya capinda isim de yetistirdi. Prof. Dr. Aydin Arici, oylesine basarili bir ureme sagligi ve kisirlik uzmani ki, Yunanistan`dan, Arjantin`den bile bu konudaki katkilarindan oturu seref odulu aldi. ?Aslinda hamileligin olmasi buyuk bir mucize... Hem de cok guzel bir mucize? diye spermlerin oykusunu anlatmaya basliyor. Arici anlattikca insan gercekten de nasil turumuzu surdurdugumuze sasip kaliyor...

* Duzgun bir tek sperm hucresi yeterli olabiliyor mu ureme icin?
Tabii... Ama bazi erkeklerde normal menide hic sperm olmayabilir. Boyle durumlarda biz testise igneyle girip, mikroskopik olarak bir veya iki tane sperm bulabiliyoruz. Onlari enjekte edip kisinin baba olmasini saglayabiliyoruz.
* Sperm konusunda sekil bozuklugu dedik, peki ya sayi?
Dunya Saglik Orgutu`nun kriterlerine gore mililitrede en az 20 milyon sperm olmasi gerekir. Normalde meninin hacmi 2 ila 5 ml arasidir. 2 ml`nin altinda olursa sorundur. Nicin? Normalde vajen salgisi asit bir salgidir. Sperm hucreleri de aside cok dayaniksizdir. Vajinaya vardiklarinda yuzde 90`i olur. Bu asidi oldurucu etkisini, spermin semen dedigimiz sivi kismi, ki o da alkalidir, notralize eder. Yani dengeleme saglar, sperm biraz yasasin diye.
* Sperm hacmi coksa peki?
5 ml`nin ustundeki hacim de normal degildir. O zaman da iliskiyle birakilan spermin cogu disari akar. Cuzi bir kismi kalir, milyonlarcasi kaybolmus olur. Aslinda iliskiden sonra spermlerin yuzde 90`i o asit ortamda zaten olur, hareketsizlesir. Yuzde 10`u da rahim agzinda elenir. Rahim agzi salgisi bir filtre vazifesini gorur, yumurtlama sirasinda o da biyokimyasal bir elek haline gecer. Sanki molekuler duzeyde ipek veya tel orgu gibidir, icinden sadece belli normal yapida spremlerin gecmesini saglar. Cok ilginc bir biyolojidir bu... Yani oyle iri basli, cift basli, cift kuyruklu spermlerin zaten cogu orada elenir. Yani bizim yaptigimiz eleme isini normal fizyolojide rahim agzi salgisi yapar. Dolayisiyla kalan yuzde 10`dan yuzde 1`i yukari cikar. Ondan sonra uzun bir mesafe vardir. Yani bir atletin 4 maraton kosmasi gibi, sperm de bir maraton kosusuna baslar, yumurtayi yakalamak icin. Tuplere gider, orada yumurtlama sonucunda gelmis olan o tek kucuk yumurtayi bulmaya calisir.
Fazla iliski cocuk sansini azaltiyor
* Bir spermin o kucuk yumurta hucresini bulma olasiligi nedir?
Bircok hesapta soyledir; normal bir iliskide 200 milyon, 300 milyon sperm hucresi birakildiysa, bunun sadece 10-15 tanesi yumurtanin yanina erisebilir. Yumurta zaten 24 saat yasar. Aslinda bir dusundugunuzde hakikaten hamileligin olmasi mucize. Ama cok guzel bir mucize. Istatisiki olarak zaten kadin 35 yasindan gencse, adet duzeni mukemmelse, her ay yumurtlama oluyorsa, hormonal hicbir sorunu yoksa, tupleri aciksa, esinin spermleri mukemmelse, duzenli iliski kuran bu ciftin cocuk sahibi olma sansi her ay yuzde 30`dur.
* Duzenli iliskiden kastiniz nedir hocam?
Genellikle gun asiri veya 2-3 gunde bir iliskiye giriliyorsa duzenli budur... Bazi ciftler de cocuk sahibi olalim diye gunde 2 kere, 3 kere iliskiye giriyor. Cok yapalim da sans artsin diye... Halbuki sans azaliyor orada.
* Neden?
Demin soyledigim gibi spermin semen dedigimiz sivi, yani plazma kismi spermi koruyucu etki gosterir. O kadar sik iliskide o hacim azaliyor bir. Bir de sperm konsantrasyonu, yani yogunlugu, sayisi da azaliyor iliski sonunda. Dolayisiyla cok sik iliski kurmak hamilelik acisindan avantajli degil, dezavantajli. Cok uzun sure ara vermek de zaten mantiken dogru degil. Sperm 48 saat yasar, 48 saati gecirdikten sonra ortada da bir yumurtlama olmussa yumurta da sadece 24 saat yasar, dolayisiyla 48 ile 72 saat arasi en mantiki suredir, iliski sikligi acisindan. Ama bu onerim cocuk sahibi olmak isteyen ciftler icin. Yoksa butun Turkiye`nin 2-3 gunde bir iliski kurmasi gibi bir tavsiyem yok.
vatan
11.12.2006 13:55

buna da açıklık getirmiş oldukk alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…