Bu Yaz Hamile Kalmayı Düşünenler Burada Toplanalım mı???*

haklısın canım. o yıllarda doktora sürekli gidiyoruz doktor diane, bir de şu kahverengi yarısı beyaz hap var ya (adını unuttum :)) onu veriyordu. onu kullandığım sürece adet görüyorum yoksa yok. neyse bütün etkikler falan yapıldı. hatta annem özellikle sordu ilerde bebek konusunda sorunu olur mu diye doktor olmaz dedi. araştırma hastanesine sevk edildim işte adetin 3. günü çekilen ultrasonlar falan. sonuç olarak sadece kilo evrmen lazım dedi doktor. ben de kilo verdim. o zamandan beri 30-35 gün arasında ama her ay adet görüyorum. a.s.

hımm ok güzel o zaman :lepi:

arkadaşlar yine bir yazı paylaşmak istiyorum, gerçi çoğunu biliyoruz-öğrendik ama tekrar tekrar okumak iyi oluyor, inş. faydalanırsınız kaydirigubbakcemile5

Hamile kalma şansını artıran öneriler.
Hamile kalamamak çağımızdaki kadınların en önemli sorunlarından biri. Bunun için üreme sağlığında ciddi bir sorun olması da şart değil. Yanlış bir yaşam tarzı, yanlış beslenme ve stresli bir hayat da hormonları “altüst” ettiğinden hamile kalmanız zorlaşabilir. Ancak bütün bunları basit yaşam tarzı değişiklikleriyle çözmeniz mümkün…

Sadece 5 değişiklik hamile kalma şansınızı artırabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt bebek sahibi olmak isteyenlere küçük bir rehber hazırladı. Burada sadece kadınlar değil, baba adayları da yaşam tarzlarına dikkat etmeli. İşte size 5 öneri…

Kilonuzu Kontrol Altında Tutun
Aşırı şişmanlık veya zayıflık adet düzenini bozar. Östrojen hormonunun büyük kısmı başka hormonların yağ dokusunda dönüştürülmesi ile ortaya çıkar. Bu dengenin en iyi işlediği vücut ağırlığı-yağ kitlesi oranı %17-21’dir. Aksi durumlarda kandaki östrojen seviyesi artar veya azalır. Bu da yumurtlamayı sağlayan hormonal düzeni bozar. Bunun sonucunda ise adet düzeni bozulur ve hamile kalmak zorlaşır.

Sigarayı bırakın
Sigaranın etkileri çok iyi bilinmesine rağmen sigara kullanım alışkanlığı halen oldukça yüksek. Oysa sigaranın sperm sayısını yüzde 17 kadar düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlandı. Sigara, kadınlarda sadece gebe kalmayı geciktirmekle kalmaz; düşüklere de neden olur. Üstelik sigara alışkanlığı olan kadınların kısırlık tedavisine başlamaları halinde ihtiyaç duyulan ilaç miktarı da içmeyenlere göre fazla olur. Sigara dışında düzenli alkol kullanımı ve kafein hem erkekte hem kadında işleri zorlaştırır. Alkolün anormal sperm yapımına neden olduğu da kanıtlanmış bir gerçek.

Egzersiz Yapın
Günlük hafif egzersiz beden ve zihin sağlığını korumanın en kolay yolu. Yürümek, bisiklete binmek, yüzmek ve aerobik ideal sporlar arasında yer alıyor. Spor sayesinde yağlar yakılır, stres seviyesi düşer ve hormonal işleyiş düzelir. Ancak aşırı egzersizin de yumurtlama ve adet düzenini bozduğunu unutmamak gerekiyor.

Sağlıklı beslenin
Sağlıklı beslenmek ideal vücut ağırlığını koruyup hormonal seviyelerin normal düzeylerde seyretmesini sağlar. Yiyecek seçiminde antioksidan ve özellikle vitamin C ve E’den zengin olanları tercih etmekte fayda var. Bu yiyecekler erkeklerde sperm sayı ve hareketlerini olumlu etkiler. Aşırı yağ kitlesinin yumurtlama düzenini bozma nedenlerinden biri de insülin salgısının artmasıdır. Tatlı, börek, poğaça, çikolata gibi karbonhidrattan zengin besinler de insülin salgısını arttırırlar. Bu nedenle düşük glisemik indeksli besinleri tercih etmek gerekir. Sağlıklı beslenme, egzersiz, rahat bir zihin ve beden doğurganlıkta anahtar rol oynar. Bu basit önlemler tüp bebek gibi tedavilerde de başarı oranlarının artmasını sağlar.

Doğru Zamanda İlişkiye Girin
Yumurtlamayı takiben yumurtanın döllenebilme süresi 24-48 saat, spermin dölleyebilme süresi ise 72 saattir. Bu nedenle ilişki zamanlamasına dikkat etmek gerekir. Kadınlar bekledikleri adetten 14 gün önce yumurtlarlar. Gebelik olasılığının en yüksek olduğu ilişki yumurtlamadan önceki bir kaç gün içinde gerçekleşendir. Böylece yumurtlama olduğunda spermle karşılaşma olasılığı artar. Olasılığı arttırmak için her gün ilişkiye girmenin faydası yoktur. 2-3 günde bir olması yeterlidir. Kadın düzenli adet görmüyorsa jinekolojik bir muayene daha doğru olur.

Selam kizlaarrr... hepinizi öpüyorum cok cook

Bu yumurtlama işi benimde iyice kafamı karıştırdı :uhm: akıntıyla anlayamıyorum çünkü benim normaldede akıntım oluyo kasıklarımda psikolojik olarak hep ağrıyor anlamadım bişee :sinifsinif:

canim benim ben nette de okumustum rahim kendini bu akintiyla temizliyor. yani yumurtlama döneminden (takriben iki adetin ortasi) haric diger zamanlardada akinti varsa, hemde böyle biraz daha kalin krem seklinde, iltihab ta olabiliyormus. Bir doktora görünsen?? Kusura bakma, olumsuz seyler söylemek istemezdim ama bir görün doktora istersen...

tekrar gözün aydın dilaracımmm
müjde verme sırası bizde inşaallah opuyorumnanaktan

mafoldumben
ben bi araştırayım netten en iyisi,
siz de araştırın bakalım neler bulcazz

benimki adet sancısı gibi değil, daha farklı, daha hafif
bilemiyorumm kuzum CADIARZU

ya tamam o konuda anlaşmıştık zaten
2. ay alıcaz a.s inş. gerek kalmaz tabii kaydirigubbakcemile3

mantıklı fisfisfis

tesekkürler canim benim. evet insallah en yakin zamanda sizde verirsiniz müjde... Bugün doktora telefon acacam bana kesin kanda ne cikti söyleyecek... zemuszemus

kızlar buna çok dikkat bu akıntıyı yakaladığınız zaman yumurta olgunlaşmış 24 saat içinde çatlayacak anlamına gelir...bu akıntıyı buldugunuzda 4-5 gün süreyle hergün ilişkiye girin...dr ların günaşırı tavsiyesine inanmıyorum...çevremdekilerin hepsi yumurtlama günlerinde 5 gün süreyle hergün ilşkiye girerek hamile kaldı...hem zaten yeni bi araştırmaya göre erkeklerin hergün boşalması hasarlı spermlerin diğerlerinede zarar vermeden dışarı atılmasını ve yenilenmeyi hızalndırıyomuş....bide siz ve eşiniz bol bol kuru incir yiyin ..günde 3-4 tane...
5 senedir hamile kalamayan biri olarak tecrübelerim bunlar :kedi:benim eşimde problem var....1 seneye kadar çabalarınız sonuclanmazsa dr a gımeyı ıhmal etmeyın....

bu incir olayini bende duymustum gercekten...

dilaracım haberler nasıl, herşey yolunda inş. :lepi:

canim benim hala olmadim adet... ögleden sonra da doktora telefon acmam lazim... bana kandaki sonucu söyleyecek... gercekten de varmi diye... o pembelik te yine gelmedii... Allahim insallah birsey olmaz bu sefer... insallah hersey güzel olur. Kizima söyledim. Kizim 9 yasinda ve hep cok istiyordu bir kardes. Benim kardeslerimin hep ücer ve beser cocuklari varya... o kadar sevindiki bir görseniz gözleri doldu... esimde tr ye gitmisti ya biliyorsunuz... sadece bir hafta yani tam yumurtlama dönemine denk gelmisti demekki.. olustu hamilelik. esimde yarin geliyor. Kizim müjdeyi kendinsi vermek istiyordu... hemen havaalaninda... opuyorumnanaktan

sağol tatlım araştırmacı kişiliksin valla bilgiyle besliyorsun bizi opuyorumnanaktan
benimde yumurtlamam cumartesi oldu galiba. ağrıların üstüne sıvıyı kesin olarak gördüm ben. geçen hafta gelen sıvıdan emin olamamıştım. bu sefer direk uzadı ben de çalıştım pazar günü hazır tatil modundayken :kedi:
ama yumurtlamam iyice gecikmiş oldu bu ay.gelecek ay adaçayı farz oldu bana mafoldumben

Selam kizlaarrr... hepinizi öpüyorum cok cook

canim benim ben nette de okumustum rahim kendini bu akintiyla temizliyor. yani yumurtlama döneminden (takriben iki adetin ortasi) haric diger zamanlardada akinti varsa, hemde böyle biraz daha kalin krem seklinde, iltihab ta olabiliyormus. Bir doktora görünsen?? Kusura bakma, olumsuz seyler söylemek istemezdim ama bir görün doktora istersen...

tesekkürler canim benim. evet insallah en yakin zamanda sizde verirsiniz müjde... Bugün doktora telefon acacam bana kesin kanda ne cikti söyleyecek... zemuszemus

bu incir olayini bende duymustum gercekten...

canim benim hala olmadim adet... ögleden sonra da doktora telefon acmam lazim... bana kandaki sonucu söyleyecek... gercekten de varmi diye... o pembelik te yine gelmedii... Allahim insallah birsey olmaz bu sefer... insallah hersey güzel olur. Kizima söyledim. Kizim 9 yasinda ve hep cok istiyordu bir kardes. Benim kardeslerimin hep ücer ve beser cocuklari varya... o kadar sevindiki bir görseniz gözleri doldu... esimde tr ye gitmisti ya biliyorsunuz... sadece bir hafta yani tam yumurtlama dönemine denk gelmisti demekki.. olustu hamilelik. esimde yarin geliyor. Kizim müjdeyi kendinsi vermek istiyordu... hemen havaalaninda... opuyorumnanaktan

canım inşallah güsel olcak herşey.kanda sonuç çıkınca hemen yaz bize . allah bize de yaşatsın böyle heyecanları:Saruboceq:

çok güzel ya maşaallah :lepi:
Allah yuvanızdan huzuru mutluluğu eksik etmesin opuyorumnanaktan
sağol tatlım araştırmacı kişiliksin valla bilgiyle besliyorsun bizi opuyorumnanaktan
benimde yumurtlamam cumartesi oldu galiba. ağrıların üstüne sıvıyı kesin olarak gördüm ben. geçen hafta gelen sıvıdan emin olamamıştım. bu sefer direk uzadı ben de çalıştım pazar günü hazır tatil modundayken :kedi:
ama yumurtlamam iyice gecikmiş oldu bu ay.gelecek ay adaçayı farz oldu bana mafoldumben
opuyorumnanaktan

yumurtlama dönemini anlayabildiğimiz için çok şanslıyız bence kaydirigubbakcemile5
o zaman bu ay adetin gelecekse baya geç gelecek 10-12 gün sonra falan fisfisfis
ya da tabiki inşaallah gelmezzzzz alkisalkisalkis bebek gelirrr :emir_bebek:

isimcim adetine 2-3 gün kala kan aldırıyosun serumu ayrılıyo hani idrar testi gibi bi palet var laboratuvarda 10 dkda çıkıyo en kesini idrar için beklene adet tarihine kadar beklemen gerekli bana laborant arkadaş söledi baktığı şey kanda hcg ama kaç günlük öğrenmek için 1 gün bekliyosun bence onu dene
anlamadım cnm kan testinden başka bişey mi yanii ben 12temmuzu bekliyorum ya acaba en erken ne zaman öğrenebilirim diye yanii o zaman daha beklemem lazım bayaa perşembe cumayı falan beklemem lazım galiba
neyse bende doum güünü hediyesi için düşünmüştüm yarındı çok düşük bi ihtimal çıkması o zaman

canım inşallah güsel olcak herşey.kanda sonuç çıkınca hemen yaz bize . allah bize de yaşatsın böyle heyecanları:Saruboceq:

amiiinnnn dilaracım ço güzeldüşünmüşsün

hemen yazacam canim...

anlamadım cnm kan testinden başka bişey mi yanii ben 12temmuzu bekliyorum ya acaba en erken ne zaman öğrenebilirim diye yanii o zaman daha beklemem lazım bayaa perşembe cumayı falan beklemem lazım galiba
neyse bende doum güünü hediyesi için düşünmüştüm yarındı çok düşük bi ihtimal çıkması o zaman

amiiinnnn dilaracım ço güzeldüşünmüşsün

Allahim hepimizin dilegini kabul eder insallah

valla daha kesin cevabi almamisim doktordan ama... ticker i hazirladim bileee... opuyorumnanaktan

çok güzel ya maşaallah :lepi:
Allah yuvanızdan huzuru mutluluğu eksik etmesin opuyorumnanaktan

opuyorumnanaktan

yumurtlama dönemini anlayabildiğimiz için çok şanslıyız bence kaydirigubbakcemile5
o zaman bu ay adetin gelecekse baya geç gelecek 10-12 gün sonra falan fisfisfis
ya da tabiki inşaallah gelmezzzzz alkisalkisalkis bebek gelirrr :emir_bebek:

ayyy canım inşallah yaaa. ama gerçekten çok ileri attı benim. düzene sokmak lazımmm illa aktara yollıcaklar beni yaaa kaydirigubbakcemile3

tatlım beklenen gebelik tarihinden 2-3 gün önce en garantisi 2-3 gün sonra kanda hcg tespiti yapılıyor böle idrar testi gibi çift çizgi tek çizgi çıkıyor kan veriyorsun 10 dkda çıkıyor ama sadece gebe olduğunu gösteriyor hani kanda gebelik bakılıyor 1 gün sonra çıkıyor bazı değerler var sayı olarak işte o gebeliğin kesin kaç günlük olduğunu tespit ediyor daha detaylı yani opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
tatlım beklenen gebelik tarihinden 2-3 gün önce en garantisi 2-3 gün sonra kanda hcg tespiti yapılıyor böle idrar testi gibi çift çizgi tek çizgi çıkıyor kan veriyorsun 10 dkda çıkıyor ama sadece gebe olduğunu gösteriyor hani kanda gebelik bakılıyor 1 gün sonra çıkıyor bazı değerler var sayı olarak işte o gebeliğin kesin kaç günlük olduğunu tespit ediyor daha detaylı yani opuyorumnanaktan

teşekkür ederim canım o zaman bana perşembe cuma görnüyo en erken az önce bi topic var ya ne zaman öğrendiniz testte diye evde yapılanla 5g:uhm:CADIARZUün önce bile öğrenenler var kimisi de 2hafta sonre öğrenmiş

teşekkür ederim canım o zaman bana perşembe cuma görnüyo en erken az önce bi topic var ya ne zaman öğrendiniz testte diye evde yapılanla 5g:uhm:CADIARZUün önce bile öğrenenler var kimisi de 2hafta sonre öğrenmiş

hayatım bence geç öğrenenlerin yumurtlama tarihi şaşmış olabilir bana kadın doğum dru hcg yani hamileliği gösteren hormon beklenen adet tarihinden 2-3 gün önce en garantisi 2-3 gün sonra kanda çıkar dedi benim adet tarihim 15 haziran o gün eşimin dgünü iple pazartesiyi çekiyorum zemuszemus

hayatım bence geç öğrenenlerin yumurtlama tarihi şaşmış olabilir bana kadın doğum dru hcg yani hamileliği gösteren hormon beklenen adet tarihinden 2-3 gün önce en garantisi 2-3 gün sonra kanda çıkar dedi benim adet tarihim 15 haziran o gün eşimin dgünü iple pazartesiyi çekiyorum zemuszemus
benimde acele etmeminsebebi o zaten inşallah sizin gününüz uyuyor hediyeleriniz bebişleriniz olur
bende acaaba dedim yarın 7si doum günü ama 12si adet günüm erken öğrenemem o kadar o zaman çünkü 2-3 değil 5gün falan erken oluyor

benimde acele etmeminsebebi o zaten inşallah sizin gününüz uyuyor hediyeleriniz bebişleriniz olur
bende acaaba dedim yarın 7si doum günü ama 12si adet günüm erken öğrenemem o kadar o zaman çünkü 2-3 değil 5gün falan erken oluyor

amin cnm hayırlııs olsun bence senin yarın cvp verebilir test silik çıkıyomuş erkense bide erken gebelik testi varmış eczanede idrardan yapılan bence bugün al sabah ilk idrarınla yap bakalım testi ne olacak inş sende istediğin hediyeyi verirsin bitanem :Saruboceq:

X