Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ayyy dimple cım yaaa bak ne zormuş valla şok oldum hakkaten bir mucize desene
ohooo çok çalışmamız lazım çoooook
evet chabliscim :gitme:ayyy dimple cım yaaa bak ne zormuş valla şok oldum hakkaten bir mucize desene
ohooo çok çalışmamız lazım çoooook
aynen rivercımdimplecım tşk. paylaşımın için
offf ne zormuş bu işler yafff :bbo: fenalık geliyor banaaa hamiş olsamda biran önce şu kafam bi rahatlasaa
aynen rivercım
bol sabır gerektiren bi dönem bizi bekliyor....
ama süprizlere de açığım yanii :roflol:
ben de bilemiyorumm :çok üzgünüm: ama tabiki verir....kaydirigubbakcemile3 ay ilahi tatlım yaaa valla ne yalan söyliyim hayatımda hiç bu kadar sürpriz istememiştim
ama o 6ay-1 yıllık süreçte insan kendini nasıl telkin ediyor onu hiç bilemiyorum. allah sabrını veriyor demekki:Saruboceq:
ben de bilemiyorumm :çok üzgünüm: ama tabiki verir....
bu işlerin bu kadar zor olduğunu niye daha hiç söylemediler Çok üzgünüm çoook
çevremdeki herkes için sanki çok kolaydı herşey...
ya da bana öyle geliyordu
aynen :sm_cool:
aynen rivercım
bol sabır gerektiren bi dönem bizi bekliyor....
ama süprizlere de açığım yanii :roflol:
veriyor tabiki canım zaten 1-2 ay baktık olmadı 3. ay düşünmemeye başlarız ozaman olur belkimmm delikafaduldenkaydirigubbakcemile3 ay ilahi tatlım yaaa valla ne yalan söyliyim hayatımda hiç bu kadar sürpriz istememiştim
ama o 6ay-1 yıllık süreçte insan kendini nasıl telkin ediyor onu hiç bilemiyorum. allah sabrını veriyor demekki:Saruboceq:
kazaran olanların oluyo en çok zaten çocuk yapma derdine düşmediklerinden heralde uğraş uğraş nezaman tutar bizimki bakalım beklioz dört gözle mirmirmirmirbence kimse çocuk yapma süreci içinde olduğunu söylemediği için bir anda olmuş sanıyorduk biz.gerçi benim etrafımda kazara hamile kalan da çok var
kıslar akıntı yokken yapılan çalışmalar işe yaramıyo dimi o zaman
evet çok doğru chablisim vereliniortakbence kimse çocuk yapma süreci içinde olduğunu söylemediği için bir anda olmuş sanıyorduk biz.gerçi benim etrafımda kazara hamile kalan da çok var
ellerine sağlık canım:hooray:kızlar bakın ne buldumm !! şutarafagitti
Saglikli bir ciftin bu mucizeyi gerceklestirme sansi ise her ay yuzde 30.
Tabii ki duzenli iliski kurmak kaydiyla... Duzenli demek, bu isi her firsatta yapmak degil. Prof. Arici duzenli iliskiyi kabaca soyle acikliyor: ?Birer gun atlayarak ya da iki-uc gunde bir bu isin kararidir.? Yani her iliskiden sonra bir gun tatil!
Cocuk yapmak, cok dogal bir is gibi gelir ya, spermlerin dili olsa da isin ne kadar mesakkatli oldugunu anlatabilse. Dilleri yok, ama onlarin dilinden anlayan uzmanlar var. Turkiye, bu alanda dunya capinda isim de yetistirdi. Prof. Dr. Aydin Arici, oylesine basarili bir ureme sagligi ve kisirlik uzmani ki, Yunanistan`dan, Arjantin`den bile bu konudaki katkilarindan oturu seref odulu aldi. ?Aslinda hamileligin olmasi buyuk bir mucize... Hem de cok guzel bir mucize? diye spermlerin oykusunu anlatmaya basliyor. Arici anlattikca insan gercekten de nasil turumuzu surdurdugumuze sasip kaliyor...
* Duzgun bir tek sperm hucresi yeterli olabiliyor mu ureme icin?
Tabii... Ama bazi erkeklerde normal menide hic sperm olmayabilir. Boyle durumlarda biz testise igneyle girip, mikroskopik olarak bir veya iki tane sperm bulabiliyoruz. Onlari enjekte edip kisinin baba olmasini saglayabiliyoruz.
* Sperm konusunda sekil bozuklugu dedik, peki ya sayi?
Dunya Saglik Orgutu`nun kriterlerine gore mililitrede en az 20 milyon sperm olmasi gerekir. Normalde meninin hacmi 2 ila 5 ml arasidir. 2 ml`nin altinda olursa sorundur. Nicin? Normalde vajen salgisi asit bir salgidir. Sperm hucreleri de aside cok dayaniksizdir. Vajinaya vardiklarinda yuzde 90`i olur. Bu asidi oldurucu etkisini, spermin semen dedigimiz sivi kismi, ki o da alkalidir, notralize eder. Yani dengeleme saglar, sperm biraz yasasin diye.
* Sperm hacmi coksa peki?
5 ml`nin ustundeki hacim de normal degildir. O zaman da iliskiyle birakilan spermin cogu disari akar. Cuzi bir kismi kalir, milyonlarcasi kaybolmus olur. Aslinda iliskiden sonra spermlerin yuzde 90`i o asit ortamda zaten olur, hareketsizlesir. Yuzde 10`u da rahim agzinda elenir. Rahim agzi salgisi bir filtre vazifesini gorur, yumurtlama sirasinda o da biyokimyasal bir elek haline gecer. Sanki molekuler duzeyde ipek veya tel orgu gibidir, icinden sadece belli normal yapida spremlerin gecmesini saglar. Cok ilginc bir biyolojidir bu... Yani oyle iri basli, cift basli, cift kuyruklu spermlerin zaten cogu orada elenir. Yani bizim yaptigimiz eleme isini normal fizyolojide rahim agzi salgisi yapar. Dolayisiyla kalan yuzde 10`dan yuzde 1`i yukari cikar. Ondan sonra uzun bir mesafe vardir. Yani bir atletin 4 maraton kosmasi gibi, sperm de bir maraton kosusuna baslar, yumurtayi yakalamak icin. Tuplere gider, orada yumurtlama sonucunda gelmis olan o tek kucuk yumurtayi bulmaya calisir.
Fazla iliski cocuk sansini azaltiyor
* Bir spermin o kucuk yumurta hucresini bulma olasiligi nedir?
Bircok hesapta soyledir; normal bir iliskide 200 milyon, 300 milyon sperm hucresi birakildiysa, bunun sadece 10-15 tanesi yumurtanin yanina erisebilir. Yumurta zaten 24 saat yasar. Aslinda bir dusundugunuzde hakikaten hamileligin olmasi mucize. Ama cok guzel bir mucize. Istatisiki olarak zaten kadin 35 yasindan gencse, adet duzeni mukemmelse, her ay yumurtlama oluyorsa, hormonal hicbir sorunu yoksa, tupleri aciksa, esinin spermleri mukemmelse, duzenli iliski kuran bu ciftin cocuk sahibi olma sansi her ay yuzde 30`dur.
* Duzenli iliskiden kastiniz nedir hocam?
Genellikle gun asiri veya 2-3 gunde bir iliskiye giriliyorsa duzenli budur... Bazi ciftler de cocuk sahibi olalim diye gunde 2 kere, 3 kere iliskiye giriyor. Cok yapalim da sans artsin diye... Halbuki sans azaliyor orada.
* Neden?
Demin soyledigim gibi spermin semen dedigimiz sivi, yani plazma kismi spermi koruyucu etki gosterir. O kadar sik iliskide o hacim azaliyor bir. Bir de sperm konsantrasyonu, yani yogunlugu, sayisi da azaliyor iliski sonunda. Dolayisiyla cok sik iliski kurmak hamilelik acisindan avantajli degil, dezavantajli. Cok uzun sure ara vermek de zaten mantiken dogru degil. Sperm 48 saat yasar, 48 saati gecirdikten sonra ortada da bir yumurtlama olmussa yumurta da sadece 24 saat yasar, dolayisiyla 48 ile 72 saat arasi en mantiki suredir, iliski sikligi acisindan. Ama bu onerim cocuk sahibi olmak isteyen ciftler icin. Yoksa butun Turkiye`nin 2-3 gunde bir iliski kurmasi gibi bir tavsiyem yok.
vatan
11.12.2006 13:55
buna da açıklık getirmiş oldukk alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
evet tatlım biliyorum bunu a.sgünaydın şekerler gamzecim yazılarını okuyorum ellerine sağlık çok işe yarayıcı benim idrar yolu enfeksiyonum tüm hız devam ediyor kadın doğumcuya sordum beklenen adet tarihin geçmedikçe yani adetin gecikmedikçe ilaçların bebeğe etkisi yokmuş zaten anne bebek arası kan alışverişi sonra başlıyomuş benim beklenen tarih 15 temmuz varsa bile şimdi ilaca başladım zaten idrar yolu enfeksiyonu gebe kalmayı önlüyomu bilginiz olsun kocaman öptm hepinizi Şeniz
evet tatlım biliyorum bunu a.s
inşaallah kısa sürede atlatırsın, ilaç kullandığın sürece basit birşey bu
Allah dermansızını vermesin, bunlar nedir ki? değil mi..
geçmiş olsun bernacımmm a.s.