bu arada benim açtığım topicte 2 günde 2 kişi hamile kaldı :bbo:
bilmiyorum cnm sonuca göre bakıcaz :sinifsinif:
kayınvaldemlerle aynı evde olucaz ve ben sık sık banyo yapmaktan çok utanacağım için değerlendiremicemm :kedi: pofffffff
ya da umursamasam mınapsam bilemedim -tatlicadiarzu-
ay inşallah canım cümlemizin opuyorumnanaktandarısı tez zamanda senin başına zemuszemus
bilmiyorum cnm sonuca göre bakıcaz :sinifsinif:
bu arada biz de meraktan şimdiden çatlıyoruz. haftaya yumurtlama testlerinden tekrar denemek istiyorum. tekrar çift çizgi çıkarsa hamile olunabiliyormuş.çünkü iki kere yumurtlama olmaz.bunu ovulasyon testleri topiğinden öğrendim. hamilelik testi o kadar erken göstermiyor ama bu yumurtlama testleri LH hormonu algılayan test yani HCG hormonunu(hamilelik)karıştıryormuş ve yumurtlama var gibi gösteriyormuş. aranızda bunu duyan var mı?
hem de nasıll istiyorrr -tatlicadiarzu-bosver canim yaaaa... allah allah. umursama bosver. kesin oda bir torun istiyordur :dance: :dance: :dance: :dance:
degerlendir bence
:roflol: doğru bu da böyle işte kaydirigubbakcemile3 çok hoşsun yaaevet tatlım bencedeherkes çocuk çocuk demeyi bilir bu da böyle yapılıyor işte napabilriz :kedi:
hem sabah kalkınca duşa giriyor olursunuz, çakılmasın diye de geceleri çok sıcak oluyo ter içinde kaldım gene falan gibisinden muhabbet yaparsın kaydirigubbakcemile3
hımm evet gördüm tatlımm maşaallah :CüvCüv: darısı bizee inş.bu arada benim açtığım topicte 2 günde 2 kişi hamile kaldı :bbo:
evettt :lepi:duş almayı stres yapma salla gitsin boşveerrrtek kuralımız stres yokkk zemuszemus
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 çokk açık sözlüymüş o da yawkuşum ne çekinmesi ya nikahlı kocan hem kayınvalideler hoşlanır böle şeylerden ee sonunda torun olcak bi arkadaşımda senin gibi düşünüp kocasından uzak duruyomuş kayınvalide çekmiş kenara bizimkini bak senin yüzünden oğlum hasta olacak demiş banyo yapın :bbo:
hoşgeldinn, evet bugün müthiş sıcak ya. Allah yardımcımız olsun ...merhaba kızlar. ancak girebildim. bu aralar öğleden sonraları pek bir uyur oldum. sıcaktan yapacak şey yok. dışarı da çıkılmıyor sıcaktan.
evet canım ben de ovulasyon testleri işe yarıyormu diye merak ettiğimde takip etmiştim o topici. ordaki bir arkadaş yumurtlama günü geçtikten sonra da çift çizgi göstermeye devam ediyordu testi. o da şaşırdı hatta hiç silinmedi çizgi. sonradan biri uyardı da test yaptı pozitif çıktı. olabiliyormuş öyle birşeybu arada biz de meraktan şimdiden çatlıyoruz. haftaya yumurtlama testlerinden tekrar denemek istiyorum. tekrar çift çizgi çıkarsa hamile olunabiliyormuş.çünkü iki kere yumurtlama olmaz.bunu ovulasyon testleri topiğinden öğrendim. hamilelik testi o kadar erken göstermiyor ama bu yumurtlama testleri LH hormonu algılayan test yani HCG hormonunu(hamilelik)karıştıryormuş ve yumurtlama var gibi gösteriyormuş. aranızda bunu duyan var mı?
hem de nasıll istiyorrr -tatlicadiarzu-
:roflol: doğru bu da böyle işte kaydirigubbakcemile3 çok hoşsun yaa
o muhabbeti iyi yaparım cnm ben sen merak etme, sanki çakmıcak ama neysee kaydirigubbakcemile3
hımm evet gördüm tatlımm maşaallah :CüvCüv: darısı bizee inş.
evettt :lepi:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 çokk açık sözlüymüş o da yaw
tamam canım dinlicem sizi inş. kaydirigubbakcemile5
hepinize çokk teşekkür ederim
cesaret verdiniz bana
iyi ki varsınızz :asigim: Şeniz
hoşgeldinn, evet bugün müthiş sıcak ya. Allah yardımcımız olsun ...
hımm bunu öğrendiğimiz iyi olduevet canım ben de ovulasyon testleri işe yarıyormu diye merak ettiğimde takip etmiştim o topici. ordaki bir arkadaş yumurtlama günü geçtikten sonra da çift çizgi göstermeye devam ediyordu testi. o da şaşırdı hatta hiç silinmedi çizgi. sonradan biri uyardı da test yaptı pozitif çıktı. olabiliyormuş öyle birşey
kaydirigubbakcemile3sen de iyiki vrsın datttluuuumm kaydirigubbakcemile3
yeerki bebiş olsun isterse kayınvalide değil mahalle farketsin sırnaşık şeynaniknanik
GEBELİK (hamilelik) BELİRTİLERİ
Aşağıdaki belirtiler erken gebelik döneminde en sık görülen belirtilerdir:
Beklenen adetin başlamaması
Memelerde dolgunluk, hassasiyet, memeucunda koyulaşma, memebaşında karıncalanma hissi
Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
Bulantı ve bazen kusma
Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi
Sık idrara çıkma
Vajina salgılarının artması
Bu belirtiler gebelik oluştuğu andan itibaren vücudunuzda salgılanmaya başlanan gebelik hormonlarının ve salgılanma miktarı artan östrojen ve progesteronun etkisiyle meydana gelir. Bu fizyolojik hormonal değişikliklerin esas amacı vücudunuzun gebeliğe uyumunun sağlanması ve bebeğinizin gelişmesidir.
Bu belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin tanı için gebelik testi yapılmalı veya ultrasonda gebelik gözlenmelidir.
GEBELİK (hamilelik) TESTLERİ
Gebelik rahim içinde (dış gebelik durumunda tüplerde ya da karın boşluğu gibi bir yerde) yerleştiği andan itibaren trofoblast hücreleri tarafından HCG (Human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. Normalde kanda ve idrarda eser miktarda bulunan bu hormonun arttığının çeşitli testlerle gösterilmesi (HCG salgılayan tümörlerin olduğu çok ender durumlar hariç) vücutta bir gebelik olduğunun kesin kanıtıdır.
Kandaki ve idrardaki HCG seviyesinin bu hormona yapısal olarak çok benzeyen luteinizan hormon (LH) adlı yumurtlamadan sorumlu hormon ile karışmasını önlemek için HCG hormonunun beta fraksiyonu yani ß-HCG ölçümü yapılır.
e kizlar ben bu aksam su ovulasyon testlerinden yapiiimmm :-DDDD gösterir belki
ay şekerim yaa bu erken hamilelik belirtilerini bilmek de iyi değil valla.ben bunları öğrendiğimden beri her ay yaşıyorum nedense kaydirigubbakcemile3 hele geçen ay adetim bile gecikti herşeyi bilmek de iyi olmuyormuş demekki .resmen vücudum hamilelik belrtisi yaratmıştı mafoldumben
haklısın da insan merak ediyor çok ya. ben şimdiden başladım vücudumu dinlemeye. ayın 9unu nasıl ederim bilmem.
yap tabii merakla beklicem sonucu :lepi:e kizlar ben bu aksam su ovulasyon testlerinden yapiiimmm :-DDDD gösterir belki
görüşürüz canım yap bakalım ne çıkcak merak ettim bendearkadaslar benim cikmam lazim... aksama görüsürüzzzzz... aksam yapacam valla ben bu ovulasyon test ni.
ama canım dilara gebelk göstermesi açısından yapcak sanırım yani yumurtlama günü için değil. sonuçta yumurtlamadan sonra hep tek çizgi çıkması lazım. eğer gebelik varsa anca ikinci çıkar onu denicek bence.yap da sonucunu hemen yaz canım. yalnız ovulasyon testlerind eşöyle bir durum var. iki çizginin de aynı koyulukta olması gerekiyor. test çizgiis açık olursa yumurtlama yok demek. ama hamilelik testlerinde uçuk renk de olsa 2. çizgi çıktı mı pozitif oluyormuş.
haklısın da insan merak ediyor çok ya. ben şimdiden başladım vücudumu dinlemeye. ayın 9unu nasıl ederim bilmem.
görüşürüz canım yap bakalım ne çıkcak merak ettim bende
işte o merka yaratıyo zaten dinleye dinleye duymak istediğimiz şeyleri söylüyor vücut da sonunda kafamçokkarıştı