Bu yaptığım gereksiz bir kıskançlık mı?

Yani evlenince erkek çocuk hala bekar ki gibi evin her şeyine bakamaz bu sefer siz yuva olduğunuzu anlamıyorsunuz. Elbet ilgilenecek ama bir yuvasıda var yeri gelir anne de götürür başka kardeşi de var o da götürebilir.
 
Sizi ya da eşinizi arayıp para verin demedikçe, neye ne kadar harcadıkları sizi alakadar etmez. Evlenmeden önce bile ailenin harcadıklarına bakmışsınız. Düşman başına.
 
20küsür yaşında diğeri ise ilkokulda. Ben evlenmeden önce durum biraz farklıydı daha farklı biliyorduk ama bir anda paraları kesildi gelir ypk maalesef

Baba yok gelir yok kız evlenecek evdeki çocuk küçük bunlar saklanacak gizlenecek şeyler değil, en fazla ne kadar farklı olabilirdi diye düşündüm de yok yani oturmuyor, aile bu şartlar bu keşke evlenmeseydiniz katlanamayacaksanız çünkü küçük oğlan büyüyüp eli ekmek tutana kadar evet ailesine eşiniz bakacak, hatta belki ondan sonra bile destek olmak zorunda kalacak ilgilenecek çünkü babaları yok ne yapsınlar yani baba vardı da bir anda mı yok oldu anlamadım ya
 
Babasını kaybetmiş ilkokula giden bir çocuğu abisi öpüyor diye kıskanıyorum dedikten sonra hiç bir şey sizi haklı çıkarmaz maalesef. Evlenirken bilmiyor muydunuz eşinizin ailesinin durumunu. Bile bile evlenip sonra ailesini atmasını beklediniz sanırım. Madem bu kadar rahatsız olacaktınız adamla evlenmeden konuşsaydınız bu düşündüklerinizi bakalım sizinle evlenir miydi
 
Bana nie kızıon bacım git kocana kükre . Eşin bilmiyor mu bunları . Sorununu çözecek tek kişi kocan
 

Eşin ne biçim kazanıyor hem kendini evlendirmiş, hem kendi evine bakıyor, hem ailesine bakıyor, hem kız kardeşini evlendiriyor, hem küçük kardeşe bakıyor, hem annesinin evine bakıyor. Onlar yoksul ama lüks harcıyorlar.
Yaşlarınız genç olmalı kayın validen neden çalışmıyor?

Hepsinin ötesinde sen neden bu adamla evlendin madem sorumlulukları fazlaydı madem bakacak evi birden çok olacaktı senden sakladılar mı noldu o arada, sen neyine vuruldun
 
siz eşinizin kardeşini kendi çocuğu gibi büyütmesine sinirlenmişsiniz anladım. peki durumun böyle olduğunu bilmiyor muydunuz? eşiniz baba yerini doldurduğunu düşünüyor belki de, siz de gerçekten çocuğu düşünüyorsanız başka açıdan destek olabilir ve bağımsızlık kazandırabilirsiniz çocuğa. anneye ve eşinize bu konuda müdahale edebilirsiniz bence şu durumda çünkü aileler birleşmiş, hayatlar birbirine bağlanmış iyice. ben 8-9 yaşında evde yalnız kalmaya başladım, 15-16 yaşında anne evinden çıktım bu arada. aileyle olmanın da, özgür olmanın da artıları-eksileri var. çocuğa dengeyi öğretebilirsiniz, o insanlara da vesile olabilirsiniz çok doğru yöntemler biliyorsanız. bu şekilde öfkeyle ve kıskançlıkla olmaz ama, sevgiyle yaklaşarak ve o insanları benimseyerek olur. o zaman insanlar da sizi iyi anarlar, çok dua ederler. durumun bu olduğunu biliyordunuz muhtemelen.
onun dışında anne çalışamıyorsa eşiniz gibi kız kardeşi de çalışacak ve anneye destek olacak kusura bakmasın. tek yükü niye siz alıyorsunuz allah aşkına ekonominin durumu ortada. anne niye çalışmıyor hem sağlık sorunu mu var, yaşı geçmiş iş tecrübesi mi yok? bir de baba vefat mı etmiş onu anlayamadım, yorumlarda öyle yazılmış diye bu şekilde düşündüm.
 
Kız kardeşi evlenip çalışmayacak ama sizden para isteyecek. Eşinizin azıcık aklı varsa yollamaz. Kaç eve bakmayı planlıyor. Eger sizin dediğiniz gibi eşinize güvenip para harcıyorlarsa eşiniz vermesin bu kadar basit. Yok inat ediyorsa ya bu deveyi güdün yada ne isterseniz yapın.

İlkokula giden ve babası vefat etmiş bir çocuk var. Abisi öperde, severse ilgilenirde. Ne bileyim ya babasızlik zor bence. Biraz daha anlayışlı olabilirsiniz. Çocuğa sorumluluk vermeyip, şımartmak başka bir şey, çocuk üzülmesin diye ekstra ilgilenmek başka bir şey.

Sonuçta bilerek yapılan evlilik, Allah kolaylık versin.
 
Eeee? İki ayrı cevabın hangisi doğru? İşinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz bari yazdıklarınızı kontrol edin 
Farklı dediğim şeyler çok başka. Ortada başka gelir kaynağı da vardı. Evlendikten sonra o yok oldu o anlamda evlenmeden önce durum farklıydı dedim. Olan parayı da güzelce yemişler bana bir şey yapılmadı doğru düzgün hala söylediklerimin arkasındayım
 
Sizi ya da eşinizi arayıp para verin demedikçe, neye ne kadar harcadıkları sizi alakadar etmez. Evlenmeden önce bile ailenin harcadıklarına bakmışsınız. Düşman başına.
Onu başka bir şekilde söyliyorlar merak etmeyin. Evlenmeden önce harcadıklarını hiç sormadım bakmadım düşünmedim. Sonradan öğrendim duydum her şeyi
 
siz kocanızla evleniyorsunuz neden onlar size bir şey yapmak zorunda? İki yetişkin kendisi çalışır çabalar birlikte yaparlar her şeyi. Hayret doğrusu. Bu kadar beklenti iyi değil. Bir de zaten evin babası ölmüş biraz vicdan merhamet diliyorum size.
 
Öyle bir anlatmışsınız ki kardeşi lise-üniversite çağında sandım. Öyle olsaydı bile garipti ama ilkokul bebesiymiş bir de. Böylesi daha da garip.
Ufacık çocuğu mu kıskanıyorsunuz ya siz iyi misiniz?
El kadar çocuk abisini öpüyor diye kıskanmak hastalıklı bir durum. Üstelik bu çocuk babasını kaybetmiş.

Madem ailesini bu kadar beğenmiyordunuz, evlenmeseydiniz. Zaten beni sallamadılar diyorsunuz. E niye evlendiniz o zaman koştur koştur?

Çocuk ileride başının çaresine bakabilecek mi diye endişelenmenize gerek yok bence.
O zamanlara daha bir 15 sene falan var.
O zamana kadar evli kalabilecek misiniz belli değil, şimdiden sıkıntıya sokmayın kendinizi
 
Yasadiginiz durumu anlayabiliyorum çok zor.Su anda maddi olarak bir evi geçindirmek bile zorken eşiniz iki evin yükünü birden yüklenmiş.Allah ikinizede kolaylık versin.
Fakat madem yardıma muhtaçlar eşiniz tabiki yardim edecek.Ayrica siz calismiyorsaniz çocuğa göz kulak olabilirsiniz.Kayinvalidenizde küçük çocuğu olduğuna göre belliki genç oda gidip çalışabilir
Ayrıca çocuğunuz varmı bilmiyorum ama okula kendisi götürüyor demişsiniz.Yasi küçükse tabiki kendisi götürecek.Malesef devir kotu erkek cocuguda olsa birakiayim diyemiyorsunuz.Simartmalarida gayet doğal çocuğun babası yokmuş.bari abisinden azda olsa baba sevgisi tatmış olur yavrucak
 
Biraz eski mesajlariniza baktim, acinizi deşmek asla istemem ama sorun, bir kardesinizin vefat etmesi, uzak yere gelin gitmeniz gibi sebepler olabilir mi? Ailenizle güzel bir ilişkiniz var anladigim kadariyla, o yuzden esinizin aile dinamikleri sizi rahatsiz etmis gorunuyor ki bunu cok iyi anlayabiliyorum ama bir icinize donup derdinizi/dertlerinizi muhasebe etmeniz gerekiyor gibi geldi bana.

Bu arada basiniz sagolsun, Allah sabrinizi eksiltmesin.
 
İçten içe sinir olmak mı? Bana daha çok kıskançlıktan kudurmak gibi geldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…