- 30 Kasım 2017
- 8.881
- En iyi cevaplar
- 1
- 4.515
- 173
Ben öğretmen değilim ama bunun için önce insan olmak şart. İsterseniz polis olun ..ne fark eder?Arkadaşlar ben dersanede öğretmenim. 9.yılımı çalışıyorum. 3 günlük anlaştım kurumla iyi de kazanıyorum bi sıkıntım yok. Sorunum şu zevzeklik yapan öğrencilerle. Tepki veriyorum bazen görmezlikten geliyorum ama siz olsanız naparsınız aranızda öğretmen olanlar var mı merak ediyorum. Şimdi benim dersim de şöyle bi olay oldu. Etüt derslerimiz oluyor. Benim branşım fen. Türkçe etütüne derslerine girdikleri hocayı istemeyen bi öğrenci var gitmiş kurumun sahibiyle konuşmuş ve kurum sahibi de etüte girer o hoca demiş (istediği hocadan için) sonra bende bunlara etütte kitapta bi yeri yaptıracaktım hocam bugün bizim diğer fenci ile etüdümüz var dedi aynı öğrenci. O etütü de ben yazdırdım dün kurucu ile konuşunca dedi. Bende iyi o zaman hocanızla yapın kitaptaki yeri dedim. Ama sinirlendim içimden belli etmedim. Sadece o çocuk yapıyor bunu. Teneffüste aynı sınıftan başka bi çocukla konuştum hocam o diğer türkçeciyi sohbet ettiği için şakalaştığı için istiyor dedi. Anladım dedim bende.
O çocuğa bişey söylemek istiyorum ama ne söyleyebilirim. Kendini bişey sanıyor. Bunu ilk kez yapmadı. Dolmuş olabilirim o yüzden sizle konuşmak istedim.
Güzel bir mesleğiniz var , Fakat kendinize hakim olmak zorundasınız öğrencilerle tepkili veya farklı şekillerde konuşmamalısınız. Onlar daha okul okuyor farkındaysanız onlardan fazla bir şey beklemeyin tek beklentiniz ödevlerini yapmak olsun herkesi de adam edemezsiniz karakter meselesi ve daha okul çağındaki çocukların karakterinin oturması 30 yaş ve üstünü bulur. Siz görmezden gelin o kendisini sorgulasın nasıl fikir?