burdakı bı arkadas kist sorunundan bahsetmıs hatta bi sanıye kopyalıyorum...
nihayet55 kullanıcısından alıntı
canim onu anlatmaya calisiyorum yaa..kist sag tarafda, ama benim sag tarafda hic agrim olmadiki..hep sol tarafim agriyor..hani yumurta gelisdiyine ve catlama oldugunda agri yaparyaaa oyle..ama doktor bakti solda hic yumos yok dedi.e bu agri nedir dedim bi sey demedi analamdimki.normalde kist olan tarafn agrimasi lazim ama malesef
hilbar: hahah kusura bakma ben biraz kıtımbariz derdini yazmısın bende dıyomkii kist olan tarafın agrıyosa
neysee bu aradaa kist olan tarafın agrıcak dıye bısey yokk dıger tarafada baskı yapar kist ...:18:
bu sebepden dolayıı sebebde su:Sebep:Facebook yönlendirme ! / Aynı içeriğe sahip site reklamı ! /
2 gun sıteye gırememe cezası aldım... sımdı benım merak ettiğim su burdakı konusmamdan bu mesajımdan rahatsız olan varmıdır gercekden canıgonulden merak ettim... yani hakkımı nerde arıcagımı sormak ıstıyorum zaten burda sureklı bı tartısma soz konusu okudugum kadarıylaa benım soyledıgım bi şeyi baza alarak , birinin şikayetimi söz konusu dıye dusunuyorum bu topiğe bidaha ogunden sonra zaten ugramam cunkı bu durum cok acıklanamayacak bi durum... haksızlık oldugunu dusunuyorum... buraya bunu yazmamın sebebii olay bu topikde gerceklesdii ... şimdi aykırı ne var onu merak ettıgım ıcın yazıyorum zaten sonrasında bidaha buraya gırmıcem
saygılar...
Yaaa kızlarrrr bu ne böyle yine içim şişti. Burada dini görüşlerine en fazla değer verdiğim sakın kimse yanlış anlamasın iğdeçiçeği ilahiyat mezunuydu sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Ya da varsa aranızda Ona sormak isterim çünkü kimse özellikle temmuz sen kusura bakma ben öyle o günah bu fesat umursamam karşımda bu işin uzmanı olsun isterim. Şimdi soruyorum benim kesin kızım ya da oğlum olacak mı demek günah, kız olursa şöyle olur erkek olursa böyle olur diye hayal kurmak mı günah. Ben mesela 2.si de kız olsa isterim derken illa vereceksen Allahım kız ver demek istemiyorum, sadece 2. bebeği oğlan doğurabilmek için yapmadığımı söylemeye çalışıyorum tabii kız doğurmak için de cinsiyeti tabikii önemli değil ama hayaldir akıldan geçenlerdir tabikii kucağına aldığında cinsiyeti için değil sağlıklı olduğu için şükredersin. Bir de temmuz arkadaşım ya falanca da vardı böyle derdi sonra çocuğu özürlü doğdu diyerek bir hamile insanı gerersen seninle yapamayız, bizler örnek verirken genelde şunları tercih ediyoruz falanca vardı tüm doktorlar ümidi kesmişti ama bebeği oldu, hamile kaldı. Olumsuz ve kötü örnekleri hepimiz biliyoruz zaten buradaki insanlar yetişkin bi de nolursun o günah bu günah deme dediğim gibi uzman olmayan bir insanın beni ya da içinde bulunduğum topluluğu dini açıdan yönlendirmesi beni çok rahatsız eder.
Hilbar olanlara üzüldüm ceza almanada yanlız hakkını burda aramayacaksin burdan kimse seni bu yazdığın şey için şikayet etmez nihayet 55 le geçmiş bu konuşma git ona sor yada facebook grubu kuran arkadaşın eylüle, genellemen çok yanlış kaç kere şahit oldun burdaki tartışmaya aç da bir oku geçmişi kimse birbirini kirmis mı bunları sana illaki bizim topige gir diye söylemiyorum kimseyi zorla sokmuyoruz ama böyle genelleme yapman burdaki arkadaşlarıma ayıp.burdakı bı arkadas kist sorunundan bahsetmıs hatta bi sanıye kopyalıyorum...
nihayet55 kullanıcısından alıntı
canim onu anlatmaya calisiyorum yaa..kist sag tarafda, ama benim sag tarafda hic agrim olmadiki..hep sol tarafim agriyor..hani yumurta gelisdiyine ve catlama oldugunda agri yaparyaaa oyle..ama doktor bakti solda hic yumos yok dedi.e bu agri nedir dedim bi sey demedi analamdimki.normalde kist olan tarafn agrimasi lazim ama malesef
hilbar: hahah kusura bakma ben biraz kıtımbariz derdini yazmısın bende dıyomkii kist olan tarafın agrıyosa
neysee bu aradaa kist olan tarafın agrıcak dıye bısey yokk dıger tarafada baskı yapar kist ...:18:
bu sebepden dolayıı sebebde su:Sebep:Facebook yönlendirme ! / Aynı içeriğe sahip site reklamı ! /
2 gun sıteye gırememe cezası aldım... sımdı benım merak ettiğim su burdakı konusmamdan bu mesajımdan rahatsız olan varmıdır gercekden canıgonulden merak ettim... yani hakkımı nerde arıcagımı sormak ıstıyorum zaten burda sureklı bı tartısma soz konusu okudugum kadarıylaa benım soyledıgım bi şeyi baza alarak , birinin şikayetimi söz konusu dıye dusunuyorum bu topiğe bidaha ogunden sonra zaten ugramam cunkı bu durum cok acıklanamayacak bi durum... haksızlık oldugunu dusunuyorum... buraya bunu yazmamın sebebii olay bu topikde gerceklesdii ... şimdi aykırı ne var onu merak ettıgım ıcın yazıyorum zaten sonrasında bidaha buraya gırmıcem
saygılar...
İkizlerim, sadece sorunu cevaplayacağım canım. evet ilahiyat mezunuyum ve Din Kül.Öğretmeniyim. aktif olarak bu işin içindeyim canım. İstediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.bildiklerimi cevaplarım, bilmediklerimi ise doğrusunu araştırır size yardımcı olmaya çalışırım. Bi de son bişey, buranın dini açıdan sakıncalı olduğunu düşünsem en başta ben burda bulunmam. amaç beraber dua etmek, sıkıntılara, hüzünlere beraber göğüs germek. Rabbimizin kimin duasının kabul edeceğini bilmeyiz. Rabbimiz hepimizi seviyor kuşkusuzda, belki aramızdan birini çok daha fazla seviyordur kulluğunu beğeniyordur belki o birisi hürmetine ona lutfederken hepimize lutfeder diye ümit ediyoruz. bizim dinimizde toplu (cemaatle) yapılan ibadetler (en başta namaz ki, arapçası salattır o da dua demektir) daha makbuldur.
İğdeçiçeğim ben de bunu söylüyorum, aynı amaç için açılan eller beni de mutlu ediyor huzur veriyor ama ağzımdan çıkan sözlerin cızzz günah denmesi beni rahatsız etti, ya da bak arkadaşım bu sözün günah diyebilmesi için karşımdaki insanın uzman olmasını tercih ederim hani sen bir rüyamı (annemle birlikte melek gibi bir şey gördüm demiştim ya hatırlarsın) yorumlamıştın ya kalbinin temizliği bir yana sen uzmansın ya ben senin bu konuda ağzından çıkan herşeye saygı duyuyorum yani hepimizin bildiği ailesinden okuldan aldığı bir dini terbiye var ama sen başkasın çünkü bu işin eğitimini almışsın tabikii burda arkadaşlar aman Allahın gücüne gitmesin veya sabırlı olalım dua edelim dediklerinde rahatsızlık duymuyorum ama biri çıkıp da günah dediğinde sen kimsin demek geliyor biraz abarttım galiba ama sinirlendim işte ben bu arada aklıma takılan her soruda Diyanete mesaj atan biriyim eğer orası yok kardeşim bu yaptığın günah değil derse devam ederim, ama artık sen varsın ya ben bilimsel olan herşeye çok önem veriyorum, offff kafanı şişirdim galiba.
Canım hoşgeldin sende..İnşallah hayırlı ise bebişine kavuşursun..buraya illa hamile kalınca yazmayı bekleme her zaman ..gel birlikte ollalım bu süreçte...hoşgeldin..
Canlarımm ne yapacagımı ne düşüneceğimi bilmediğimm hakkında pek fikrim olmayan bi durumla karşı karşıyayımmakşam ağladım ağladım açıldım şuanda iyiyimm eşimimin desteğiyle kendime geldim.. bu akşam itibariyle polikistik over hastası olduğumu öğrendimm .. yumurtalıklarımda ufak ufak kistler varmış ve buda yumurta tembelliği yapıyormus..normal yollardan %70 hamile kalabilirmişim %30 tedaviyle hamile kalabilirmişimm..doktor 3aylık tedavı surecı için Cyclo-Progynova diye bir ilaç verdi 3ay sonra hamile kalmazsam ..detaylı araştırcaklarmış..ben bişey anlamadım tahlil yapmadı sadece vajinal ultrasonla soyledı buna ne kadar guvenmeliyimm gercekten boyle mıyımmm ben neyapacagımm:26::26::26::26:
Yine bir sınav daha bekliyor beni işte zaten hayatta hiçbişeyi kolay kazanmadımm...bunuda kolay kazanmayacagımı hissetmiştimm..Rabbim bana yardım ettt..dualarınızı bekliyorummm
Canlarımm ne yapacagımı ne düşüneceğimi bilmediğimm hakkında pek fikrim olmayan bi durumla karşı karşıyayımmakşam ağladım ağladım açıldım şuanda iyiyimm eşimimin desteğiyle kendime geldim.. bu akşam itibariyle polikistik over hastası olduğumu öğrendimm .. yumurtalıklarımda ufak ufak kistler varmış ve buda yumurta tembelliği yapıyormus..normal yollardan %70 hamile kalabilirmişim %30 tedaviyle hamile kalabilirmişimm..doktor 3aylık tedavı surecı için Cyclo-Progynova diye bir ilaç verdi 3ay sonra hamile kalmazsam ..detaylı araştırcaklarmış..ben bişey anlamadım tahlil yapmadı sadece vajinal ultrasonla soyledı buna ne kadar guvenmeliyimm gercekten boyle mıyımmm ben neyapacagımm:26::26::26::26:
Yine bir sınav daha bekliyor beni işte zaten hayatta hiçbişeyi kolay kazanmadımm...bunuda kolay kazanmayacagımı hissetmiştimm..Rabbim bana yardım ettt..dualarınızı bekliyorummm
Ayrıca söylemeden de geçemiycem bişeyin günah olup olmadığını bilmek illa ilahiyat okumaktan geçmiyor,bizde okuyoruz biliyoruz allaha şükür.ama oğlum olsun allahım,kızım olsun allahım diye dua etmek günah evet.ama bana göre,sizin inancınız başkadır bilemem ben buna inandığım için uyardım sadece ama kötü oldum.