Bu topik başka topik,yılın son ayı bizim ayımız olsun,göbüşler bebiş dolsun...

bencede sen haksızlığa uğradın canım benim yazdıklarında ne kimseyi kışkırtan birşey var nede kimseye hakaret içeren bir durum sanırım tamamen yanlış anlaşıldın canım

İkizlerim, sadece sorunu cevaplayacağım canım. evet ilahiyat mezunuyum ve Din Kül.Öğretmeniyim. aktif olarak bu işin içindeyim canım. İstediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.bildiklerimi cevaplarım, bilmediklerimi ise doğrusunu araştırır size yardımcı olmaya çalışırım. Bi de son bişey, buranın dini açıdan sakıncalı olduğunu düşünsem en başta ben burda bulunmam. amaç beraber dua etmek, sıkıntılara, hüzünlere beraber göğüs germek. Rabbimizin kimin duasının kabul edeceğini bilmeyiz. Rabbimiz hepimizi seviyor kuşkusuzda, belki aramızdan birini çok daha fazla seviyordur kulluğunu beğeniyordur belki o birisi hürmetine ona lutfederken hepimize lutfeder diye ümit ediyoruz. bizim dinimizde toplu (cemaatle) yapılan ibadetler (en başta namaz ki, arapçası salattır o da dua demektir) daha makbuldur.

Hilbar olanlara üzüldüm ceza almanada yanlız hakkını burda aramayacaksin burdan kimse seni bu yazdığın şey için şikayet etmez nihayet 55 le geçmiş bu konuşma git ona sor yada facebook grubu kuran arkadaşın eylüle, genellemen çok yanlış kaç kere şahit oldun burdaki tartışmaya aç da bir oku geçmişi kimse birbirini kirmis mı bunları sana illaki bizim topige gir diye söylemiyorum kimseyi zorla sokmuyoruz ama böyle genelleme yapman burdaki arkadaşlarıma ayıp.

İğdeçiçeğim ben de bunu söylüyorum, aynı amaç için açılan eller beni de mutlu ediyor huzur veriyor ama ağzımdan çıkan sözlerin cızzz günah denmesi beni rahatsız etti, ya da bak arkadaşım bu sözün günah diyebilmesi için karşımdaki insanın uzman olmasını tercih ederim hani sen bir rüyamı (annemle birlikte melek gibi bir şey gördüm demiştim ya hatırlarsın) yorumlamıştın ya kalbinin temizliği bir yana sen uzmansın ya ben senin bu konuda ağzından çıkan herşeye saygı duyuyorum yani hepimizin bildiği ailesinden okuldan aldığı bir dini terbiye var ama sen başkasın çünkü bu işin eğitimini almışsın tabikii burda arkadaşlar aman Allahın gücüne gitmesin veya sabırlı olalım dua edelim dediklerinde rahatsızlık duymuyorum ama biri çıkıp da günah dediğinde sen kimsin demek geliyor biraz abarttım galiba ama sinirlendim işte ben bu arada aklıma takılan her soruda Diyanete mesaj atan biriyim eğer orası yok kardeşim bu yaptığın günah değil derse devam ederim, ama artık sen varsın ya ben bilimsel olan herşeye çok önem veriyorum, offff kafanı şişirdim galiba.

İkizlerim canım, ben seni anladım merak etme.Hayır kafamı da şişirmiyorsun, bilakis burdaki muhabbetten ve dostluklardan keyif alıyorum ben. günüm renkleniyor sizlerle, hayatım güzelleşiyor, yaşama sevincim canlı kalıyor. İkizlerim, Sana bir sır vereyim sakın unutma bunu: '' İstememizi istemeseydi Allah, istemeyi yaratmazdı.'' Rabbimiz eşsiz biliyorsun. O nedenle kendisinden istenmesini çok seviyor. evlat isteğini yüreğimize koyan O, bizi bu özelliklerde yaratanda O. Ne istiyeceğimizi, ne istediğimizi zaten ezeli ilmiyle biliyor, ama bunu söze ve davranışa döküp istememiz O'nun çok hoşuna gidiyor. K.Kerim'de :Bana dua eden yok mu? Dua edenin duasına cevap vereyim diyor.'' Biz O'nun emrine tabi olduk ve O'na dua ediyoruz. O'da bizim ve evlatlarımızın hakkında en hayırlı zaman ne zamansa o zaman verecek inşaAllah!..

Canım hoşgeldin sende..İnşallah hayırlı ise bebişine kavuşursun..buraya illa hamile kalınca yazmayı bekleme her zaman ..gel birlikte ollalım bu süreçte...hoşgeldin..

teşekkür ederim. aranızdaki muhabbeti okumak hoşuma gidiyordu ve kk ya her ugradıgımda göz atıyordum. ve hamile kaldıgımda gelip belirtilerimi yazıp yardımcı olmayı düşünüyordum ama böyle oldu artık. henüz ilk ayımız.

Canlarımm ne yapacagımı ne düşüneceğimi bilmediğimm hakkında pek fikrim olmayan bi durumla karşı karşıyayımm akşam ağladım ağladım açıldım şuanda iyiyimm eşimimin desteğiyle kendime geldim.. bu akşam itibariyle polikistik over hastası olduğumu öğrendimm .. yumurtalıklarımda ufak ufak kistler varmış ve buda yumurta tembelliği yapıyormus..normal yollardan %70 hamile kalabilirmişim %30 tedaviyle hamile kalabilirmişimm..doktor 3aylık tedavı surecı için Cyclo-Progynova diye bir ilaç verdi 3ay sonra hamile kalmazsam ..detaylı araştırcaklarmış..ben bişey anlamadım tahlil yapmadı sadece vajinal ultrasonla soyledı buna ne kadar guvenmeliyimm gercekten boyle mıyımmm ben neyapacagımm:26::26::26::26:

Yine bir sınav daha bekliyor beni işte zaten hayatta hiçbişeyi kolay kazanmadımm...bunuda kolay kazanmayacagımı hissetmiştimm..Rabbim bana yardım ettt..dualarınızı bekliyorummm

laviniacığım, bi dur.bi sakinleş. Tamam ağladın ve şimdi kendine geldin.Bundan sonra ne olacak onu düşünüp önümüze bakalım canım. Bu kadar moral bozukluğu yeter tamam mı arkadaşım? Söylediğin rahatsızlıkla ilgili bilgim yok, ama eminim kızlar sana bu konuda yol göstereceklerdir. Ben diğer duruma yorum yapayım. Bak dr. ne dedi normal yoldan hamile kalma şansın % 70, bu ne demek biliyor musun, rahatsızlığın öyle büyütecek kadar ciddi değil demek. Hatırlasana berkuncanı, neler yaşamıştı arkadaşımız. önce sana verilen ilacın ne işe yaradığını araştır. Demek ki, ilk etapta ilaçla tedavin mümkün. Ve evet kist türü şeyler vajinal ultrasonda çıkıyor canım. Bu arada benim de dış gebelik geçirdiğim hamileliğimde bir kistim vardı ama dr.lar hiç önemsemedi. Daha sonra kendiliğinden yok oldu zaten. Canım ya, insanlar neler yaşıyor neler. Bundan da güzel haberlerle çıkacaksın inşaAllah.
Son yazdığın kısmı beğenmedim canım. Bunları düşünebilirsin ama lütfen kendi iyiyliğin için bir daha dile getirme bitanem!.. Ağızdan çıkan dua yerine geçer unutma! Rabbimiz kulumun zannı üzereyim diyor. O'nu güzel düşünki, sana hep güzelliğiyle, lutfuyla nazar etsin. Canııııııımmm dualarımdasın.Rabbim her daim yar ve yardımcın olsun!.. Seni Rabbime emanet ediyorum.

laviniacığım ne olur yapma böyle güzel kardeşim %70 ne kadar güzel bir rakam farkındamısın polikistik olanlardan o kadar çok hamile kalan var ki sakın endişelenme bu birçok kadında görülen bir durum ilacı var tedavisi var üstelik tedaviye gerek olmadan bile olabilir şimdi sil bakıyım gözünün yaşını git kocişine sarıl siz nelerin üstesinden geldiniz bu ne ki siz aşkınızla herşeyin üstesinden gelirsiniz hadi bakıyimmmm öyle koyvermek yok oku bak geçmişi benim akrabamım rahmi kistlerle sarılmıştı da ikiz bebekleri oldu şimdi 2.5 yaşındalar ÜMİTSİZLİK BU TOPİKTE YASAK

Lavinya cevap verme demişsin ama vericem bende ilk evlendiğim zaman polikistik overdim ,tedavi ile kurtuldum hala bunun için ilaç kullanıyorum sonra sebepsiz infertil dedi dr.çünkü artık pko yu aştığım düşünülüyordu,ama pko nun evreleri var.dr sana % 70 normal olur dediyse muhtemelen ilk evrelerindesin,ilerlemeden tedavi olman şart

Bu arada sanırım benim kistimde seninkindendi. Onlar çatlamamıi yumurtalar canım. normalde döllenme olmayınca o yumurtaların çatlayıp adetle atılması gerekiyor.Atılmassa işte ona polikistik over diyorlar. Senin anlayacağın çokta endişe edecek bir durum değil. Hadi yüzün gülsün bakim. Durumun kötü olsa dr. 3 ay beklemezdi bitanem. Hadi sil gözyaşlarını.Bebişin gelsin en kısa zamanda o kistleri bir bir temizlesin canım.Allah'a emanet ol...

Ayrıca söylemeden de geçemiycem bişeyin günah olup olmadığını bilmek illa ilahiyat okumaktan geçmiyor,bizde okuyoruz biliyoruz allaha şükür.ama oğlum olsun allahım,kızım olsun allahım diye dua etmek günah evet.ama bana göre,sizin inancınız başkadır bilemem ben buna inandığım için uyardım sadece ama kötü oldum.

Ahh benim güzel kardeşimmmm hiç kıyamam ben sana kızz ne yapıyorsun sen dünyanın sonumu geldiii kendimi örnek verecek kadar tecrübeli büyük hissetmiyorum ama hatırlarsın yaşadıklarımı o amelyat masasına %90 kanser diye yattım ben allahım o kadar büyükki ameliyata gidene kadaar her gün her gece diledim rabbimden sağlığımı koru beni sevenlerime bağışla diye bir tarafdan geceler boyu için için ağladım hiç çocuğum olmayacak diye ama sende oran süper hatta sana demişlerki %100 olabilir olmaz dememeişler farkındasın değilmiii bak benim o küçücük %10 luk ihtimalim tuttu şu an sağlıklıyım ve her an anne olabilirim sen hiç korkma sen korkarsan vücudun herşeyi tetiklerrr
birdaha ağladığını görmeyecemmmm lütfen canım benim

Su625 sana kızmadım kırılmadım,sen ne kadar güzel yazmışsın,başkaları direk topa tuttu,ama hayatın gerçeklerini unutmamak lazım,ben 14 yıldır her kapıyı çaldım hepsi yüzüme kapandı,biraz katılaştım,sizin kadar yüreğim yumuşak değil napiyim yani,böyleyim diye yazmaya stres atmaya hakkım yokmu.

Bir sürü şey yazdım ama sildim temmuz boşver sen çok acı çekmişsin ve çekiyorsun zaten gel uzat elini de seni tekrar hayata döndürelim...

Ben ancak bir bebeğim olursa dönerim hayata,yoksa ben ölmüşüm zaten ,bırakında biraz benim gibi insanlarla konuşayım.

Gece gece sizde beni üzdünüz şimdi hadi bakalım ne olacak şaka şaka takıldım size,ama bak yine ben geldim siz gene gittiniz,çekcem kulağınızı heee :)))))))

Ben yine yalnız kaldım,ama azimliyim kırcam inadınızı ,seveceksiniz beni,vazgeçemeyeceksiniz sonra :124:

Misafirlerim geldi ,kocam onları geçirmeye gitti,otelde kalıyorlarmış,allahtan burda kalın demedi,kimseye tahammülüm yok.dostuda ,çocuğuda türkiyede malesef,kurtulamadım burda bile,biz döndükten 3 gün sonrada onlar dönecek.

Biri demişti boşan diye,ama kocam en azından tedavimde yanımda.tüp için sperm veriyo,başka adam olsa belki şutlar beni,istemez yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…