Bu Ta bana ok iyi geldi diyeniniz var m?

bendede ametist ve sitrin var komıdının ustunde basucumda duruyo sıtrın oldukca buyuk ametıstımıde kolye yaptırdım kıbrıt kutusu kadar. ara sıra takıyorum. bende kansızlık ve demır eksıklıgı var bu nedenle basagrılarımdan kurtulamıyor, geceleride bölük pörçük kalıtesız uyuyordum ınanılmaz bır halsızlık kurbanıyım. bu ıkı taşı kullanmaya basladıgımdan berı uykum duzene gırdı basagrım ve uyandıgımdakı halsızlıgım yokoldu once kullandıgım yıgınla ılactan fayda goruyorum sandım ama sadece guzel uyku uyuyup sbhları dinç bı sekılde alarmdan once kalkıyorum gece yatakta tv ızlerken basagrım olmuyor gozlemledıgım kadarıyla taşların yakınında oldugum zamanlarda daha sağlıklı oluyorum gunduz ofısteyken halsızlık basagrısı ve kötu ruh halı yakamı bırakmıyor.
4 sene kadar once sıkıntılı bır donemımde yeşim taşı kolyesı hedıye etmıstı arkadasım o zamanlar bende ınanmıyordum taşların gucune ama o taş dumduz yesılken benım öfkelı gunlerımde taş koyu yesıl ve damarlı şekle gırıyordu taşı suya koydugumda ertesı gun yenıden duz rengıne donuyordu kendımı ıyı hısssettıgım gunlerdede taşın rengınde herhangı bı değişim yada damarlanma olusmuyodu.

@ bu arada eşiminde uykusu daha düzenli olmaya başladı oda sabahları gayet iyi hissediyor kendını taştan oldugunu soyleyemıyorum cunku gulecegını dalga gececegını bılıyorum

Son düzenleme:
ben kaplan gözü taşının özelliklerini sevmiştim ve almıştım ama takamadım 1 gün dayanabildim taktığım zaman boynuma ağrı giriyor bildiğimz bi ağrı değildi.çıkarınca geçmişti birdahada kaplangözü almadım. lapis taşım var çok seviyorum nazara iyi geliyor taş nazardan 3-4 yerinden çatladı ama hala saglam bi kolye parçalanmadı. pembe quarsım var buda aşk taşı pek bi etkisi yok sadece kolyesinin görünümüne vurulup almıştım. ametistde gerçekten negatif enerjiyi alıyor ametisti taktıgımda pek sinirli olmuyorum :) ve mutsuz olmuyorum. son olarakda akuamarin kolyem var buda denizcilerin büyülü taşıymış merhamet duyusunu arttırır yazıyordu ama bende bi etki yapmadı. aytaşı abur cubur yemeyi azaltıyor diyorlar kullanan oldumu hiç?

ben birşey sormak istiyorum ya, bu taşları enine boyuna araştırıp bayaaa bi hatmettim ama bi konuda ikilemdeyim..ben yaklaşık 12 taşı biraraya getirip bileklik yaptım ama iyi mi yaptım bilmiyorum:44: yani acaba hepsinin etkisi birbirine geçip beni çıldırtmasın:KK52:

bende bugun bır bıleklık gordum sedef taşından cok guzeldı ama sedef ın özellklerı ne bulmadım nasıl temızlenır onla ılgılı hıc bırbılgı bulamadımmm sasırdım kaldım kendıme gercı taslara cok ınanmıyorum ama almısken deneyelınm dedım goruntusu hosuma gıttı buarada kehrıbar ve amets var bendede kehrıbarı bılınclı almıstım allerjık astımım ıcın arada takıyorm ama bılmem işe yarıyormu allerjımde bır degısıklık yok tabıkı ama hıc yıkama vs yapmadım ametiside yuzk olarak kullanıyrm cok sık takmam onuda deneylım bakalım mutlu oldugunu soyleyenler var

ametist gerçekten dehşet derecede faydalı kolye olarak kullanıyorum hafta bir suda bekletiyorum bir gün.dengeyi sağlıyor iç sıkıntıyı gideriyor

ben iki yıldır ametist kolyemi hiç çıkarmadan takıyorum öyle suda falan mı bekletmek gerekiyo niye ki biryerde de kayatuzunun içinde bekletmek gerektiğini okumuştum ama evde kayatuzu olmadığı için yapamadım billur tuz olmaz mı acaba :p burda bi arkadaş da toprakta bekletmekten bahsetmiş ben hiç birşey yapmıyorum yapmayınca ne olur zararı mı olur ki ayy kafam karıştı

ben kaplan gözü taşının özelliklerini sevmiştim ve almıştım ama takamadım 1 gün dayanabildim taktığım zaman boynuma ağrı giriyor bildiğimz bi ağrı değildi.çıkarınca geçmişti birdahada kaplangözü almadım. lapis taşım var çok seviyorum nazara iyi geliyor taş nazardan 3-4 yerinden çatladı ama hala saglam bi kolye parçalanmadı. pembe quarsım var buda aşk taşı pek bi etkisi yok sadece kolyesinin görünümüne vurulup almıştım. ametistde gerçekten negatif enerjiyi alıyor ametisti taktıgımda pek sinirli olmuyorum :) ve mutsuz olmuyorum. son olarakda akuamarin kolyem var buda denizcilerin büyülü taşıymış merhamet duyusunu arttırır yazıyordu ama bende bi etki yapmadı. aytaşı abur cubur yemeyi azaltıyor diyorlar kullanan oldumu hiç?

canım ben kaplangözü bileklik alıp baya bi süre kullanmıştım bende hiç ağrı falan olmamıştı Allah Allah şaşırdım şimdi. ametist ben de iki yıldır takıyorum benim de genel olarak pozitif enerji yayan bir insan olduğumu söylüyorlar şimdi acaba taştan mı diye düşündüm valla aytaşı ben ablama almıştım ama taktı mı bilmiyorum

arkadaşlar ankarada veya tokatta bildiğiniz güvendiğiniz taş satan yerler var mı bana yardımcı olursanız çok sevinirim internetten çok araştırdım halada araştırıyorum dahaca güvenipte alabileceğim bi yer bulamadım:KK59:napıcam bilmiyorum lütfen bana yardım edin istediğim şimdilik akik ve ametist taşları bunları çok istiyorum

ay evet ya ben istanbulda iken eminönünden alırdım artık ankarada yaşıyorum gerçi pek gezme şansım olmadı ama taş satan bir yere de rastlamadım

bendede ametist ve sitrin var komıdının ustunde basucumda duruyo sıtrın oldukca buyuk ametıstımıde kolye yaptırdım kıbrıt kutusu kadar. ara sıra takıyorum. bende kansızlık ve demır eksıklıgı var bu nedenle basagrılarımdan kurtulamıyor, geceleride bölük pörçük kalıtesız uyuyordum ınanılmaz bır halsızlık kurbanıyım. bu ıkı taşı kullanmaya basladıgımdan berı uykum duzene gırdı basagrım ve uyandıgımdakı halsızlıgım yokoldu once kullandıgım yıgınla ılactan fayda goruyorum sandım ama sadece guzel uyku uyuyup sbhları dinç bı sekılde alarmdan once kalkıyorum gece yatakta tv ızlerken basagrım olmuyor gozlemledıgım kadarıyla taşların yakınında oldugum zamanlarda daha sağlıklı oluyorum gunduz ofısteyken halsızlık basagrısı ve kötu ruh halı yakamı bırakmıyor.
4 sene kadar once sıkıntılı bır donemımde yeşim taşı kolyesı hedıye etmıstı arkadasım o zamanlar bende ınanmıyordum taşların gucune ama o taş dumduz yesılken benım öfkelı gunlerımde taş koyu yesıl ve damarlı şekle gırıyordu taşı suya koydugumda ertesı gun yenıden duz rengıne donuyordu kendımı ıyı hısssettıgım gunlerdede taşın rengınde herhangı bı değişim yada damarlanma olusmuyodu.

@ bu arada eşiminde uykusu daha düzenli olmaya başladı oda sabahları gayet iyi hissediyor kendını taştan oldugunu soyleyemıyorum cunku gulecegını dalga gececegını bılıyorum

yazdıklarından çok etkilendim canım yaa taşın damarlanmasından falan

selam kızlar,

ben aşırı sorgulayıcı olduğumdan, önce inanamadım taşların enerjisine, deneyeceğim dedim kendi kendime. önce uygun kitapları araştırdım, farklı farklı yazarlardan (türk/alman/burada yazamadım reklam olur diye) fikir karşılaştırması yaptım, şimdi kullandıklarım: turkuvaz, ametist, havlith, pembe kuvars, florit, kristal kuvars, apatit ve daha bi sürü (ihtiyacıma göre kullanıyorum hepsini).

insanlara daha sevecen bakıyorum şimdi, kaygılarım da takıntılarım da yok oldu. pozitif bir insan oluverdim. derslerimde sürekli aksamalar oluyordu bu da yok oldu. kendimi çok dinç ve dinamik hissediyorum şimdi. taşlarla, vücuttaki tıkanık enerji merkezleri açılıyormuş meğer.

taşların birarada olmaları iyi değilmiş, en az 1-2 cm aralık gerek, yoksa bir taş, diğer yanındaki taşın enerjisini yüklüyormuş, kitaplarda bütün burada yazılan sorulara cevaplar var. o kadar dallı budaklı bir mesele ki burada hepsini yazmak mümkün değil arkadaşlar:KK19:

aaa ben aynı zincire hem ametist hem sitrin takmıştım yanlış yapmışım demek ki

Arkadaşlar taşların etkileri
Kenzay.com diye bir site var. Almak isterseniz de, etkilerini de merak ederseniz de oradan bakabilirsiniz.
Ben zümrüt ü çok seviyorum fakat pahalı. Bende de sitrin kolye ucu,ametis, mavi akik, oniks gibi taşlar var mavi akik çok güzel bir kolye pazardan almıştım.

Benim zümrüt taşlı bir kolyem var, tattıkça hayatımda herşey huzurlu ve cuk yerine oturuyor sanki, önemli görüşmelerde mutlaka boynumda olur, taşların etkilerini belkide düşünerek biz çoğaltıyoruz, olamazmı , olabilir :KK31:

Benim zümrüt taşlı bir kolyem var, tattıkça hayatımda herşey huzurlu ve cuk yerine oturuyor sanki, önemli görüşmelerde mutlaka boynumda olur, taşların etkilerini belkide düşünerek biz çoğaltıyoruz, olamazmı , olabilir :KK31:

Tabii ki, zaten inanarak taktıktan sonra ister zümrüt tak ister gümüş kaşık... Her şeyin bir enerjisi var, önemli olan doğru biçimde isteyip doğru biçimde kodlama yapabilmek ve en önemlisi inanmak...

bende yıllardır lal taşı var,çok severim bu taşı nette bile görsem içim aydınlanır :KK66:
ametist te kullanıyorum,özellikle rahat uyku için bana çok iyi geldi
bu aralar peridot u görünce hayran hayran bakıyorum,çekti beni o da
ayrıca kaplangözü,pembe kuvars,ay taşı,kalsedon bi tane daha taş vardı, bunlardan yaptığım bir bilekliğim var ama uzun zaman takamadım, farklı olan taşların arasında boncuk var temas etmiyorlar
kullandın mı perıdot tasını merak ettım.herhangı bır rahatsızlıgın varmıydı o donem cunkı bu tas benı cektıgınde hasta olmustum ve takınca hastalıgım hafıfleedı yesıl sıfa rengıymıs zaten..

kullandın mı perıdot tasını merak ettım.herhangı bır rahatsızlıgın varmıydı o donem cunkı bu tas benı cektıgınde hasta olmustum ve takınca hastalıgım hafıfleedı yesıl sıfa rengıymıs zaten..

bulamadım maalesef her zaman güvenerek aldığım yerde yoktu kaldı sonra, tiroid rahatsızlığım var ama o döneme özel birşey değil hep var yani...
peridot çok güzel ışıl ışıl yeşil, geçen çakra testi yaptım kalp bölgesi çıktı,taşı pembe kuvarsmış, bu taşada aşıktım bir zamanlar :KK1:

Taş : Peridot
Burçlar : İkizler, Başak, Terazi
Çakralar : Güneş sinirağı, Kalp çakrası

Beden-zihin dengesini sağlar.
Doku bozulmalarını önleyici özelliklere sahiptir.
Kalp, pankreas, dalak ve ciğerler üzerinde olumlu etkileri vardır
Çevreyle iletişimi mükemmelleştirir. Kıskançlık, egoistlik ve duygusal soğuklukları yokeder.
İyimserlik verir ve küçük gelişmelerden sevinç duyulmasını sağlar.
Kaygıyı azaltır.
Kişinin iç dünyasını farketmesini sağlayarak kişisel gelişimi hızlandırır.
Kişinin yaşam enerjisini, canlılığını korumasını sağlar.
Kişiyi verici olmaya yönlendirir.
Nedensiz duyulan korkulara karşı iyi gelir.
Neşe ve sevinç hissi verir. Böylece diğer insanlara da sevgiyle bakılmasını sağlar

Ve mutlaka ay da bir kez olsun gece ay ışığını alacak şekilde pencere kenarına mesela bir cam bardağa iyi su doldurup üzerine bir kaç damla elma sirkesi damlatarak taşlarınızı temizlenmeleri için sabaha dek içinde bekletin ..musluk suyu klorlu olduğu için özellikle iyi su diye belirttim sonra sabah bardaktaki suyu mutlaka dökün ve kesinlikle içmeyin çünkü taşlar temizlenirken su kirleniyor :) ve taşlarınız arasına gümüş koyarak takınızı hazırlarsanız yaydığı enerjiyi güçlendirirsiniz :)

X