Bu Ta bana ok iyi geldi diyeniniz var m?

Taşların gerçek olup olmadığını nasıl anlayabilirim? etrafta bir sürü taş satan yer var ama güvenemiyorum sahtemidir değilmidir. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varmı ?nerede satılıyor gerçek taşlar güvendiğiniz önerebileceğiniz bir yer varmı?

Taşların gerçek olup olmadığını nasıl anlayabilirim? etrafta bir sürü taş satan yer var ama güvenemiyorum sahtemidir değilmidir. Bu konuda yardımcı olabilecek biri varmı ?nerede satılıyor gerçek taşlar güvendiğiniz önerebileceğiniz bir yer varmı?

canım almak istediğin taş hangisi, direk adını söylersen belki daha kolay yardımcı olabiliriz sana..piyasada sahte taş o kadar çok ki..taş satanlar bile kendileri anlayamayabiliyor..

canım almak istediğin taş hangisi, direk adını söylersen belki daha kolay yardımcı olabiliriz sana..piyasada sahte taş o kadar çok ki..taş satanlar bile kendileri anlayamayabiliyor..

amatist, Pembe kuvars, ve firuze almak istiyorum Kadıköyde Akmar pasajında satılıyormuş ancak gerçekmidir emin olamadım:KK43:

amatist, Pembe kuvars, ve firuze almak istiyorum Kadıköyde Akmar pasajında satılıyormuş ancak gerçekmidir emin olamadım:KK43:

canım bak ametisi şu fotodaki şekliyle kayaç olarak alırsan bu %100 doğadan çıkarıldığı gibi hiç işlenmemiş,riske girmemek için onu bu şekilde al..diğerlerini ayırt etmek çok güç..
ametist.jpg

pembe kuvarsı da kayaç olarak bulabilirsin görünümü kaya tuzunu andırıyor :
5558_1b.jpg

firuze turkuazla aynı taş..şu fotodakiler gerçek ,ama bunların dışında işlenmiş halde o kadar firuze taşı var ki gerçek mi sahte mi ayırt etmek çok zor,satan kişi bile gerçek mi taş satıyor sahte mi satıyor bilemeyebiliyor..ama netteki fotolara bakarsan fikir edinirsin :
december-birthstone-turquoise.jpg
firuze-tasi-resimleri.jpg
turquoise.jpg

bir de sen sadece taş olarak mı alıcaksın yoksa takı olarak mı alıcaksın ?

Son düzenleme:
canım bak ametisi şu fotodaki şekliyle kayaç olarak alırsan bu %100 doğadan çıkarıldığı gibi hiç işlenmemiş,riske girmemek için onu bu şekilde al..diğerlerini ayırt etmek çok güç..
ametist.jpg

pembe kuvarsı da kayaç olarak bulabilirsin görünümü kaya tuzunu andırıyor :
5558_1b.jpg

firuze turkuazla aynı taş..şu fotodakiler gerçek ,ama bunların dışında işlenmiş halde o kadar firuze taşı var ki gerçek mi sahte mi ayırt etmek çok zor,satan kişi bile gerçek mi taş satıyor sahte mi satıyor bilemeyebiliyor..ama netteki fotolara bakarsan fikir edinirsin :
december-birthstone-turquoise.jpg
firuze-tasi-resimleri.jpg
turquoise.jpg

bir de sen sadece taş olarak mı alıcaksın yoksa takı olarak mı alıcaksın ?

Çok teşekkür ederim cnm.

bende yıllardır lal taşı var,çok severim bu taşı nette bile görsem içim aydınlanır :KK66:
ametist te kullanıyorum,özellikle rahat uyku için bana çok iyi geldi
bu aralar peridot u görünce hayran hayran bakıyorum,çekti beni o da
ayrıca kaplangözü,pembe kuvars,ay taşı,kalsedon bi tane daha taş vardı, bunlardan yaptığım bir bilekliğim var ama uzun zaman takamadım, farklı olan taşların arasında boncuk var temas etmiyorlar

bende yıllardır lal taşı var,çok severim bu taşı nette bile görsem içim aydınlanır :KK66:
ametist te kullanıyorum,özellikle rahat uyku için bana çok iyi geldi
bu aralar peridot u görünce hayran hayran bakıyorum,çekti beni o da
ayrıca kaplangözü,pembe kuvars,ay taşı,kalsedon bi tane daha taş vardı, bunlardan yaptığım bir bilekliğim var ama uzun zaman takamadım, farklı olan taşların arasında boncuk var temas etmiyorlar

ametistin rahat uyuttuğunu ,uyku sorunu olanlara çok iyi etkiler ettiğini kullanan insanlardan çok duydum..faydaları nedir bilmiyorum ama en sevdiğim taş turmalin..

ametistin rahat uyuttuğunu ,uyku sorunu olanlara çok iyi etkiler ettiğini kullanan insanlardan çok duydum..faydaları nedir bilmiyorum ama en sevdiğim taş turmalin..

bende turmalin i bilmem mesela
bi yerden duymuştum,neye ihtiyacı varsa insanın o taş çekiyomuş diye
lal i bilerek almıştım,fakat peridotu görünce çok sevdim,yararlarına bakınca ihtiyacım olan şeylere iyi geldiğini gördüm
ayrıca ben aquamarin i almıştım kolye olarak ,tiroidim az çalışıyor,zinciri koptu şimdi takamıyorym

bende turmalin i bilmem mesela
bi yerden duymuştum,neye ihtiyacı varsa insanın o taş çekiyomuş diye
lal i bilerek almıştım,fakat peridotu görünce çok sevdim,yararlarına bakınca ihtiyacım olan şeylere iyi geldiğini gördüm
ayrıca ben aquamarin i almıştım kolye olarak ,tiroidim az çalışıyor,zinciri koptu şimdi takamıyorym

hmm merak ettim o zaman neye iyi geliyormuş araştırayım, benim renkleri çok hoşuma gidiyor, 3-4 renk bir arada ve çok şık duruyor..

lal taşı bana şans getirdi.lal taşını alırken rüya taşı yıldız taşıymış diğer adı gördüm.çok beğendim görünce.

arkadaşlar ankarada veya tokatta bildiğiniz güvendiğiniz taş satan yerler var mı bana yardımcı olursanız çok sevinirim internetten çok araştırdım halada araştırıyorum dahaca güvenipte alabileceğim bi yer bulamadım:KK59:napıcam bilmiyorum lütfen bana yardım edin istediğim şimdilik akik ve ametist taşları bunları çok istiyorum

ankarada suluhanda bir taşcı var saman pazarının üstünde kaleye doğru çıkarken bir kaç taşcı var bir de kızılayda izmir cad var

X