- 10 Eylül 2020
- 630
- 2.437
- 33
- 39
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet kendi annemiz babamızda yapıyor onlarda yaşlı kaynana kayınpeder eşimizle iyi olalım yeter :)Düşünmemek gerek. Ortadq hiçbir şey yokken kötülük fesatlık çıkarıyorlar ben artık bundan sıkıldım
hayatta gitmezdim.eşim sen bilirsin dedikten sonra.Hanımlar sizi tekrar biraz yoracağım ama bu kez net cevaplara ihtiyacım var çünkü size duygularımla değil mantığımla geldim bu kez.
En son konumda eşimin aileme karşı tutumundan bahsetmiştim size.
Benim onun ailesine gayet samimi olmama rağmen onun yüz yüze iyi olupta arka planda uzak durmak istemesi, ve bu son kandilde aramaması gibi ve daha nice örnek.
Görümcemden de bahsetmiştim size gereksiz surat ve triplerine anlam veremediğimden. Çok kafaya takıyordum, umursama demiştiniz.
Artık umursamıyorum ve bunu kv farketmiş beni aradı! Onlardayken ben görümceme hal hatır sordum konuşmaya çalıştım ama kısa cevaplar verdi, sonrasında hiç konuşmadık gün boyu. Bunu farkeden kv beni arayıp, aranızda bir küslük mü var ben kızıma soramam o söylemez sırrını. Gibi şeyler söyledi. Siz benim çocuklarımsınız vs... İyi olmanızı istiyorum.
Ben de asla benimle ilgili olmadığını söyledim.
Karşı tarafın bir iyi bir kötü olduğunu artık anlamlandıramadığımı söyledim.
( kendi kızına sormayıp bana sormak neden?)
Eşim bana ablamla iyi olmak çok samimi olmak zorunda değilsiniz çok samimiyet tez ayrılık getirir derken, annesinin tam tersi olarak bizi çok muhabbet etmezken görünce beni aramaya cesaret etmesi nedir?!
Kendi evladı benim ana babama yakın olmazken, kv tasası kızıyla olan ilişkim... Üstelik kendi kızını çok iyi biliyor. Ama asıl amacı oğluyla kızı arasına benim mesafe sokmamam ki böyle bir amacım asla olmadı olmaz da.
Eşim bu zamana kadar hiç zorlamadığı halde ben hep alttan alarak katlanmaya çalıştım suratlarına, evlerine gittim veya ağırladım.
Konuşmanın sonunda gayet güzel kapadık telefonu ama kv artık wp durumlarını göremiyorum benim numaramı silmiş olabilirannemi sildikleri gibi :)))).
Bu hafta eşimin dedesine gitme programı çıktı.
Eşim bana sen bilirsin diyor. Ama kv öncesinde hep beraber giderz diyordu, zaten ziyaretin amacı gelin götürmek. Bu gayet normal bir şey görev bilip hoş görüp giderdim.
Ama eşim sanki seçme şansım varmış gibi çok medenilikmiş gibi sen bilirsin diyor, ben de annen gitmemi bekliyor kesin , üzülür yani gitmezsem hatrın için gidicem dedim.
Hatrım için gitme, ben karışmam sen kötü olursun onlara karşı ama sen bilirsin benim için fark etmez diyor.
Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Kendi görüp büyüdüğüm gibi gitmeli miyim?
Yoksa karşı taraf gibi mi hareket etmeliyim?
Çok değişik insanlar içindeyim.
Eşim de bu insanlar içinde büyüdüğünden onun tüm tutarsızlıklarını çocukluğuna indikçe anlıyorum.
Evet ama hep böyleydi. Yani bu kadar karışmak istememesi çok garip. Bu zamana kadar çok şeylerini alttan aldık gerçekten. Artık bıraksam evliliğime etki etmesinden de korkuyorumHatrım için gitme, ben karışmam sen kötü olursun onlara karşı ama sen bilirsin benim için fark etmez diyor.
Kocanız alttan alttan gitmezsen sen kötü olursun diyor, lafı sokuyor. Bu nasıl karışmamak..
Peki evliliğe etki etmiyor mu eş ailesiyle iyi olmamak, soğuk olmak?Senin yaşadığın şeylerin çok benzerlerini yaşadım ben de. Ama bu beni aşırı yordu.Her zaman herkesi memnun edemezsin. Artık istediğimi arıyorum istediğime gidiyorum.Kimseyle aramı iyi tutmak gibi bir niyetim yok. Kocamla konuştum sorunlarımı ve sizin eşiniz gibi cevaplar verdi bana.Kendi aranızda halledin ya da ne bileyim ben karışmam, sen bilirsin vs. ben bunlara rağmen yine de hatır gönül için yapardım herşeyi.Ama ne beni takdir eden oldu ne de karşı tarafı uyaran oldu. Bir süre sonra kafama göre davranmaya başladım ve eşime hiç birşey anlatmıyorum artık.Kafam inan ki çok rahat.
dedeye gitmek nerden çıktı birde korona varkenYakın durmakta ısrarcı değilim: mesela bu yeni olay üzerine dedeye gitme konusu çıktı?
Sanırım cümlelerimi iyi seçemedim eşimin ailesiyle aram kötü değil sadece başta mesafe koymadığını için çok fazla samimi olduk. Bu fazla samimiyetten dolayı bana insanlar istediğini konuşma cesareti buldular. Zaten o kabul eder zaten o tamam der modu vardı. Diyelim eşimin ailesinden bir kuzeni bana karşı kötü niyetliydi etmediğini bırakmadı ona gidip özür diletmek yerine sen idare edersin kızım dendi hep. Ben de sonunda yeter deyip her yerden engelledim ve sonuç ne oldu biliyor musunuz sen daha yeni gelinsin nasıl engellersin?? Bir sürü laf duydum. Kısacası herşeye sessiz kalmak beni iyi bir insan değil enayi bir insan yaptı. Çok uzatmadan şunu söyleyebilirim sadece minik mesafeler koydum. Aramızda bir sorun yok. Eşime gelirsek koyduğum mesafeden çok memnun. Hatta baştan beri keşke böyle olsaydın dedi bana.Peki evliliğe etki etmiyor mu eş ailesiyle iyi olmamak, soğuk olmak?
Erkektir geleceği düşünemez ya bizim evliliğimiz zarar görürse diyorumz.dedeye gitmek nerden çıktı birde korona varken
dede = yaşlı bunu bahane edin bence
eşiniz sizin aileye mesafeli size de samimiyet kurma diyor
boşverin dediği gibi yapın sizde
Benim eşim bana karşı hiç açık değil. Bende biraz düşünce olarak şu var. Mesela ablası yakın oturuyor bize, eşim bana hadi gidelim demezdi hep ben gidicem sen gelmek ister misin sen bilirsin?. Yaklaşımı hep bu. Yani benim fikrimde de eşler birlikte gider gelir düşüncesi var. Bu çok vıç olmak için değil, eşim böyle davrandıkça onun anne ve ablası benden yana sıkıntı var sanıyor bence. Eşim burda ne yapmaya çalışıyor?Sanırım cümlelerimi iyi seçemedim eşimin ailesiyle aram kötü değil sadece başta mesafe koymadığını için çok fazla samimi olduk. Bu fazla samimiyetten dolayı bana insanlar istediğini konuşma cesareti buldular. Zaten o kabul eder zaten o tamam der modu vardı. Diyelim eşimin ailesinden bir kuzeni bana karşı kötü niyetliydi etmediğini bırakmadı ona gidip özür diletmek yerine sen idare edersin kızım dendi hep. Ben de sonunda yeter deyip her yerden engelledim ve sonuç ne oldu biliyor musunuz sen daha yeni gelinsin nasıl engellersin?? Bir sürü laf duydum. Kısacası herşeye sessiz kalmak beni iyi bir insan değil enayi bir insan yaptı. Çok uzatmadan şunu söyleyebilirim sadece minik mesafeler koydum. Aramızda bir sorun yok. Eşime gelirsek koyduğum mesafeden çok memnun. Hatta baştan beri keşke böyle olsaydın dedi bana.
hayır hayır... aklı fikri yok mu?Erkektir geleceği düşünemez ya bizim evliliğimiz zarar görürse diyorumz.
Esinizin tavrı ailesini bilmesinden yada sevginin gercek olup olmamasından degil. Bende eşiniz gibiyim. Ailem kötümü hayir. Ama niye zorunluluklar icine girip iyi damatciligi oynamak zorunda kalsin, yada ben iyi gelincilik yapmaya çalışayım. Ben 12 yıla yaklaştım. Daha kayinvalideye bu kadar iyi olcam diye uğraşmadim. Esimin ailesi iyidir Allah var. Ama yinede gerek yok. Esim hep sen bilirsin dedi iliskimin boyutuna karışmadı, bende onun ailemle ilgili iletisimine hic karışmadım. Ve hic ailelerle ilgili tek sorunumuz olmadi. İkimizde yetişkin insanlarız hayata bakış acimiz ve karakterimiz var. O mesafe seviyordur siz anladigim yakin iliski bekliyorsunuz. Ama siz istiyorsunuz diye eşiniz sevecek diye birsey yok. Sizin aile yetistirme tarzınız bu diye doğru oda degil esinizi sizin aile kalibiniza sokmaya çalışmayın. Bende kendi ailemle mesafeliyimdir karakterim budur, bu ailemi kotu yapmaz. Esinizin ailesi sizin aileniz gibi degil diye kotu değiller. Elbette sorunlar olur ama yaftalamak hos degil. Esiniz size özgürlük alanı veriyor ve saygı duyuyor, ayni şeyi sizde yapmalısınız. O sizin esiniz çocuğunuz degil yönlendireceğiniz.Çok teşekkür ederim. Evet benim aileme karşı eşimin durumu benim çok umrumdayken eşimin umrunda olmamasının tek nedeni var. Benim ana babamın sevgisi eşime gerçek, bu yüzden iyi olsunlar istiyorum. Ama eşim benim bilmediğim bir şeyler biliyor ki farketmez modunda. Ne olursa olsun doğru değiller. Ama benim kendi akıl gönül sağlığım için doğru bildiğimi yapmam gerek. Haklısınız.
Yeni gelinsin nasıl engellersin ne ya hemde kuzen için millet kafayı yemişSanırım cümlelerimi iyi seçemedim eşimin ailesiyle aram kötü değil sadece başta mesafe koymadığını için çok fazla samimi olduk. Bu fazla samimiyetten dolayı bana insanlar istediğini konuşma cesareti buldular. Zaten o kabul eder zaten o tamam der modu vardı. Diyelim eşimin ailesinden bir kuzeni bana karşı kötü niyetliydi etmediğini bırakmadı ona gidip özür diletmek yerine sen idare edersin kızım dendi hep. Ben de sonunda yeter deyip her yerden engelledim ve sonuç ne oldu biliyor musunuz sen daha yeni gelinsin nasıl engellersin?? Bir sürü laf duydum. Kısacası herşeye sessiz kalmak beni iyi bir insan değil enayi bir insan yaptı. Çok uzatmadan şunu söyleyebilirim sadece minik mesafeler koydum. Aramızda bir sorun yok. Eşime gelirsek koyduğum mesafeden çok memnun. Hatta baştan beri keşke böyle olsaydın dedi bana.
Peki şöyle ki madem annesine neden bana sormasını söylemiyor gelecek miyim gelmeyecek miyim diye? Annesi daha önce ikimize de demişti gideriz diye. Onaylamıştık. Sonrasnda bu hafta gidileceği söz konusu olunca biz gideceğiz gelecek misin diyor. Bir de bana ben bir iki saat dururum sonra sizi almaya gelirim diyor. Yani tam gelin gibi aralarında kalmak zorunda olacağım. Ya benim kültürümde evli çiftler birlikte oturur birlikte kalkar. Eşim beni yalnız bırakmaya meyilli.⁰
Esinizin tavrı ailesini bilmesinden yada sevginin gercek olup olmamasından degil. Bende eşiniz gibiyim. Ailem kötümü hayir. Ama niye zorunluluklar icine girip iyi damatciligi oynamak zorunda kalsin, yada ben iyi gelincilik yapmaya çalışayım. Ben 12 yıla yaklaştım. Daha kayinvalideye bu kadar iyi olcam diye uğraşmadim. Esimin ailesi iyidir Allah var. Ama yinede gerek yok. Esim hep sen bilirsin dedi iliskimin boyutuna karışmadı, bende onun ailemle ilgili iletisimine hic karışmadım. Ve hic ailelerle ilgili tek sorunumuz olmadi. İkimizde yetişkin insanlarız hayata bakış acimiz ve karakterimiz var. O mesafe seviyordur siz anladigim yakin iliski bekliyorsunuz. Ama siz istiyorsunuz diye eşiniz sevecek diye birsey yok. Sizin aile yetistirme tarzınız bu diye doğru oda degil esinizi sizin aile kalibiniza sokmaya çalışmayın. Bende kendi ailemle mesafeliyimdir karakterim budur, bu ailemi kotu yapmaz. Esinizin ailesi sizin aileniz gibi degil diye kotu değiller. Elbette sorunlar olur ama yaftalamak hos degil. Esiniz size özgürlük alanı veriyor ve saygı duyuyor, ayni şeyi sizde yapmalısınız. O sizin esiniz çocuğunuz degil yönlendireceğiniz.
Şaşırdım doğrusu birlikte gidelim sen gelmezsen bende gitmem demez mi ?Peki şöyle ki madem annesine neden bana sormasını söylemiyor gelecek miyim gelmeyecek miyim diye? Annesi daha önce ikimize de demişti gideriz diye. Onaylamıştık. Sonrasnda bu hafta gidileceği söz konusu olunca biz gideceğiz gelecek misin diyor. Bir de bana ben bir iki saat dururum sonra sizi almaya gelirim diyor. Yani tam gelin gibi aralarında kalmak zorunda olacağım. Ya benim kültürümde evli çiftler birlikte oturur birlikte kalkar. Eşim beni yalnız bırakmaya meyilli.
Peki şöyle ki madem annesine neden bana sormasını söylemiyor gelecek miyim gelmeyecek miyim diye? Annesi daha önce ikimize de demişti gideriz diye. Onaylamıştık. Sonrasnda bu hafta gidileceği söz konusu olunca biz gideceğiz gelecek misin diyor. Bir de bana ben bir iki saat dururum sonra sizi almaya gelirim diyor. Yani tam gelin gibi aralarında kalmak zorunda olacağım. Ya benim kültürümde evli çiftler birlikte oturur birlikte kalkar. Eşim beni yalnız bırakmaya meyilli
Size sormuş kayinvalideniz, esiniz sizi isteksiz görmüş belkide mecbur değilsin demis. Bunun nesi kotu. Benim esim hep der istersen gel diye, gorumcem yakındır bana, oraya gidilecek cocuklar oynayacaksa bana derki gelecekmisin yoksa ben cocugu alıp gideyimmi? Ben 5 gitmenin 2 sini giderim 3 tanesine yok derim. Daha sorunda yasamadim. Birbirimizi zorlamak gibi derdimiz olmadi. Onlar gider ben kahve kitap yaparim. Gezme aliskanligi konusunda hala bizim kulturumuz diyorsunuz. Onların aile yapısı boyle demek. Bizim taraftada erkekler misafirlige gidince kalmazlar, dışarı çıkarlar. Hatırlarım ben babam dönüşte kapidan almaya gelirdi bizi. Alışkanlık bu. Onların kültürü buysa yapacak bisey yok. Eger bu durumdan hoslanmiyorsaniz yani tek kalmaktan gitmezsiniz olur biter. Ben eşimle gitmeyi tercih ederim ama her seferinde eşime sorarım istermisin diye (zorunlu ziyaretler farkli tabi) boyle davranildiginda kisi kendine saygi duyulduğunu hissediyor ve kendi isteyerek yapiyor. Esim bir sefer ben aileme gidemiyorum diye (bebeğim 20 gunluk ve kiş gunuydu) benim yerime gidip memlekete akrabamin cenazesine katildi. Bunu ben istemedim bile. Kendi teklif etti. Ben onu yakin olmasi konusunda darlasaydim eminim uzak durmaya calisacakti. Esimin ailesi ilk zamanlar beni çok yakin olmak konusunda zorluyorlardi. Bende onlar öyle yaptıkça iyice mesafe koymuştum. Esim karışmadı sen ne istersen dedi. Benim çekirdek ailem biziz dedi. Esimin ailesi zamanla bana saygı duydular ben simdi daha çok ararim daha çok sorarım mesela.Peki şöyle ki madem annesine neden bana sormasını söylemiyor gelecek miyim gelmeyecek miyim diye? Annesi daha önce ikimize de demişti gideriz diye. Onaylamıştık. Sonrasnda bu hafta gidileceği söz konusu olunca biz gideceğiz gelecek misin diyor. Bir de bana ben bir iki saat dururum sonra sizi almaya gelirim diyor. Yani tam gelin gibi aralarında kalmak zorunda olacağım. Ya benim kültürümde evli çiftler birlikte oturur birlikte kalkar. Eşim beni yalnız bırakmaya meyilli.
Ah ben neler anlatırım da konu benim konum değil ayıp olur diye yazmıyorumYeni gelinsin nasıl engellersin ne ya hemde kuzen için millet kafayı yemiş![]()
Açıkçası heryere birlikte giden karı kocalar bana çok garip geliyor her zaman iki insan biryere gitmek istemez ki... Bence onun doldurulmasından korkuyorsun gitmeyince rahat ol.Benim eşim 8 aydır tek gidip geliyor birşey olduğu yok daha öncede 6 ay kadar tek gitmişti.Aşırı saf bir insan olmasına rağmen kimin ne olduğunu ayırt ediyor artık.Peki şöyle ki madem annesine neden bana sormasını söylemiyor gelecek miyim gelmeyecek miyim diye? Annesi daha önce ikimize de demişti gideriz diye. Onaylamıştık. Sonrasnda bu hafta gidileceği söz konusu olunca biz gideceğiz gelecek misin diyor. Bir de bana ben bir iki saat dururum sonra sizi almaya gelirim diyor. Yani tam gelin gibi aralarında kalmak zorunda olacağım. Ya benim kültürümde evli çiftler birlikte oturur birlikte kalkar. Eşim beni yalnız bırakmaya meyilli.
Yok aileden biri olsada üslup o olamazda bence kimse yaşına yakışır gibi davranmıyor konuşmuyor temel nedeni bu sorunların.Ah ben neler anlatırım da konu benim konum değil ayıp olur diye yazmıyorum![]()