Bu son, aile konusu kapanmalı...

Eşinizin dedesi bu konunun taraflarından biri değil. Gitmezseniz onlara çok ayıp olur ve bu sizi kötü gösterir.
Ama kv, kp, gorumce ziyaretlerine gelince eşiniz şunu bilsin ki ne ekerse onu biçecek. Bilsin ki;eğer ailenizin ziyaretine gidip 2 saat guler yüzlü oturup sohbet etmek zor geliyorsa ki kendisinden hizmet etmesi beklenmiyor, siz de onun ailesine gidip hem hizmet edip hem de dengesiz ablasını çekmeyeceksiniz. Arayıp 2 dak kandil kutlama saygısını göstermek zor geliyorsa siz de onun ailesiyle 2 dak bile olsa konusmayacaksiniz.
Kv hanıma gelince, resmen sizden kibarca hesap sormuş. Yanındaki kendi dogurduguna sormayipta sizi aramasi bu demek bence.
Uzun lafin kisasi, eşiniz ailenizin kırmızı cizginiz oldugunu bilsin. Bu konuda cok net ve kararli bir durus sergileyin. Onlara saygi ve hurmet etmek zorunda oldugunu aksinin kabul edilemez oldugunu bilsin.
Off bilemiyorum. Aile diyince bende akan sular duruyor.
Çok kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim🌺 çok iyi geldi, inşaallah uyağ
işte farklı karakteriz de neden eşinizi kendinize benzetmeye çalışıyorsunuz

sıkıntı burada

neden kocaman aile olmalıyız

neden bunu istemeliyiz mesela

neden istemediğim bir şeyi sırf sizin annenizin doğrusu bu diye yapayım

ya da şöyle söyleyeyim, neden bana uymayan bir şeyi sırf kv dem mutlu olsun diye yapayım

mesela kv torununa ismini koyunca mutlu olacak diye ben neden kv ismini bebeğime koyayım

mesela siz neden kv ve eşiniz mutlu olsun diye iftara gittiniz onlar bundan mutlu olacaklarını dahi söylememiş iken kendi varsayımınız ile yola çıktınız

ben eşimin yerinde olsam, mavera bana hadi annenlere iftara gidelim derse mutlu olurum diye gittiniz o iftara

ama eşiniz başka bir birey ve bundan mutlu olmuyor

ya da bundan mutlu oluyor ama bunun karşılığında ondan bir şey isteyeceğinizi düşünüyor ve gardını alıyor

her ikisinde de o sizden farklı bir birey onun girmesi gereken bir kalıp yok

ona bir şekil verme yükümlülüğünüz dizginleri elinize alma gibi bir durumunuz yok

eski konuları yazmayayım ama daha ortada olmayan daha önce hiç iması dahi geçmeyen konularda şimdi buna sesim çıkmazsa 3 yıl sonra da bu istekle gelirse hayır diyemem diye düşünmeyin zira bu düşünce sizi sürekli diken üstünde hesaplı kitaplı bir yaşama sürüklüyor

eşiniz bu şekillendirme çabanızdan şikayetçi

35 yaş üstü adam öyle şekillenmez hemen, yaşaya yaşaya belki değişime uğrar ama at heykeli kuş heykeline dönüşmez bir gecede
bakmadığım açıdan bakıyorsun damdan🙃 kimi zaman üslubun sert oluyor ama yazarak emek verdiğin için teşekkür ederim 🌺

Hiç "nerde çokluk orda b.kluk" lafını duymadınız mı?
Kocaman aile olunmaz. Herkes iyi niyetli olsa da olunmaz. Çekirdek aile olunur, diğerleriyle de iyi ilişkiler korunur. Siz birey olmayı bencil olmak sanıyorsunuz. Tercihtir, saygı duyarım. Ama sizi üzer. Kendi benliğinizi kaybedersiniz. Başkalarını memnun etmek için bir ömür harcar, kimseyi -kendiniz de dahil olmak üzere hiç kimseyi- memnun edemeden bir bakmışsın hayat bitmiş. Sonra çocuklarınızdan aynı tavrı bekleyip onların da hayatını zindan edersiniz.
Muhtemelen siz de böyle gördüğünüz için böyle olması gerektiğini sanıyorsunuz. Anneniz büyüklere hizmet sırasını savdı, şimdi kendisi hizmet bekliyor. Siz de hayatınızı onların ihtiyaçlarına adamak istiyorsunuz. Sonra çocuklarınız da hayatını size adasın isteyeceksiniz.
Bu döngüyü biri kırar, bu siz olursanız siz mutlu olursunuz.
Söylediklerimi bir düşünün.

Önceki konunuza eşiniz güç savaşı veriyor yazmıştım. Şimdi anlıyorum ki belki de sizin aşırı yakın olma isteğinize karşı o da aşırı tepki veriyordur. Vermek zorunda kalıyor gibi geldi bana. Akışına bıraksanız her şey yoluna girer gibi duruyor.
Iyi gelin desinler diye kendinizi bu kadar paralamayın. Demezler. Annenizin selamını almayan kadının gönlü olsun diye eşinizin gitme dediği yere gitmek istiyorsunuz. Bu normal mi? Bu iyilik mi? Eğer bunun iyi insan olmak olduğunu düşünüyorsanız size kötü bir haberim var.
Çok haklısınız. Ben olduğum gibi oldum aslında iyi gelin olmak için değil Yaradan için iyi oldum.
Ama karşı taraf fesatlıklar ile beni çok zorladı. Eşim bana bırakıyor ya görüşmeyi, bence anne ve ablasının iç yüzünü bildiğinden. Evet onları çok seviyor ama bana karşı samimi olmadıklarını biliyor bence... olduğum gibi olacağım. Zaten kısa sürede çok yoruldum.

Bence her şey belirli bir mesafe ve saygı içerisinde olmalı. Sizin eşiniz kandilde ailenizi aramıyorsa bırakın aramasın, siz de dedesine içinizden gitmek geliyorsa gidin gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Anladığım kadarıyla eşinizin sizden arama ve sık görüşme anlamında bir beklentisi yok, çünkü sizin de ondan olmasını istemiyor. Eşin aileni aramıyorsa/gitmiyorsa, siz de aramayın/gitmeyin sorun çıkmasın.. ama illa ben ararım ve giderim diyorsanız da eşinize aramadığında/gitmediğinde kızmayın. Dedeye gitme meselesi de size bağlı eşiniz gitmezseniz sorun etmeyecek, giderseniz de madalya vermeyecek. Size bırakmış çünkü seçimi... Bence bunlar evliliğin ilk zamanları için normal durumlar, siz de zamanı geldiğinde taşları yerine oturtacak çizgilerinizi çizeceksiniz. Benim evlilikle ilgili bildiğim tek şey; saygının olduğu yerde sevgi de oluyor, ama sevginin olduğu yerde saygı yoksa o ilişki yürümüyor (her şey için geçerli) O yüzden kendi hayatlarınıza karşı empati yaparak saygı duyarak yaklaşın, en ufacık arama ve gitme meselesinde bile... Umarım yıllar sonra bu günlere bakıp güleceğiniz güzel günleriniz olur...
Umarım hepimiz için. Çok teşekkür ederim kıymetli düşünceleriniz için , dikkate alacağım ve iyi geldi🤍

Valla bende eşim sorun yaşamasın diye görüşmeyi düşündüm hep eşim hep içinden geliyorsa görüş falan dedi eee içimden gelmiyor.
Nasıl bir anne kızına soramaz onu anlamadım hemde öyle bir sorar ki ne oluyor sana hal hareketine çeki düzen bile ver bile der.Ötesi boş laf.
Herkes kendi hattını kendi belirler.Benim eşimin aileside problemli ama birgün ben sorun çıkarmadım boş konuşmadım saldırmadım bunları yapsam derdim sıkıntı bende.Dedeyi daha önce görmediniz mi?Görmediyseniz bu seferlik gidin.Gördüyseniz hiç girmeyin.
Dimi... kızına sormaz olur mu. Anneme ikisi de evliliğimden bir ay sonra gard aldı. Benim anneme saygısızlık yapan insan beni saydıklarına hiç inanmıyorum.

Rica ederim.
Her ilişkinin, her ailenin dinamikleri farklı tabi ki.
Bende işe yarayan sizde işe yaramayabilir. Ama bir fikir olur.
Buraya yazma nedenimiz ortak nokta bulmak. Türk aile yapısı ister istemez bir noktada uyuyor. Bir de gerçekten kurulan yuvaya karşı , kv görümce eziyetleri rahatızlıkları genelde var sadece boyutları farklı... Burda tanışmıyor olsakta derde derman olmak nasip olsun 🌺

Hanımlar sizi tekrar biraz yoracağım ama bu kez net cevaplara ihtiyacım var çünkü size duygularımla değil mantığımla geldim bu kez.

En son konumda eşimin aileme karşı tutumundan bahsetmiştim size.
Benim onun ailesine gayet samimi olmama rağmen onun yüz yüze iyi olupta arka planda uzak durmak istemesi, ve bu son kandilde aramaması gibi ve daha nice örnek.

Görümcemden de bahsetmiştim size gereksiz surat ve triplerine anlam veremediğimden. Çok kafaya takıyordum, umursama demiştiniz.
Artık umursamıyorum ve bunu kv farketmiş beni aradı! Onlardayken ben görümceme hal hatır sordum konuşmaya çalıştım ama kısa cevaplar verdi, sonrasında hiç konuşmadık gün boyu. Bunu farkeden kv beni arayıp, aranızda bir küslük mü var ben kızıma soramam o söylemez sırrını. Gibi şeyler söyledi. Siz benim çocuklarımsınız vs... İyi olmanızı istiyorum.
Ben de asla benimle ilgili olmadığını söyledim.
Karşı tarafın bir iyi bir kötü olduğunu artık anlamlandıramadığımı söyledim.
( kendi kızına sormayıp bana sormak neden?)

Eşim bana ablamla iyi olmak çok samimi olmak zorunda değilsiniz çok samimiyet tez ayrılık getirir derken, annesinin tam tersi olarak bizi çok muhabbet etmezken görünce beni aramaya cesaret etmesi nedir?!

Kendi evladı benim ana babama yakın olmazken, kv tasası kızıyla olan ilişkim... Üstelik kendi kızını çok iyi biliyor. Ama asıl amacı oğluyla kızı arasına benim mesafe sokmamam ki böyle bir amacım asla olmadı olmaz da.
Eşim bu zamana kadar hiç zorlamadığı halde ben hep alttan alarak katlanmaya çalıştım suratlarına, evlerine gittim veya ağırladım.
Konuşmanın sonunda gayet güzel kapadık telefonu ama kv artık wp durumlarını göremiyorum benim numaramı silmiş olabilir :KK66: annemi sildikleri gibi :)))).

Bu hafta eşimin dedesine gitme programı çıktı.
Eşim bana sen bilirsin diyor. Ama kv öncesinde hep beraber giderz diyordu, zaten ziyaretin amacı gelin götürmek. Bu gayet normal bir şey görev bilip hoş görüp giderdim.

Ama eşim sanki seçme şansım varmış gibi çok medenilikmiş gibi sen bilirsin diyor, ben de annen gitmemi bekliyor kesin , üzülür yani gitmezsem hatrın için gidicem dedim.
Hatrım için gitme, ben karışmam sen kötü olursun onlara karşı ama sen bilirsin benim için fark etmez diyor.

Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Kendi görüp büyüdüğüm gibi gitmeli miyim?
Yoksa karşı taraf gibi mi hareket etmeliyim?
Çok değişik insanlar içindeyim.
Eşim de bu insanlar içinde büyüdüğünden onun tüm tutarsızlıklarını çocukluğuna indikçe anlıyorum.
Senin yaşadığın şeylerin çok benzerlerini yaşadım ben de. Ama bu beni aşırı yordu.Her zaman herkesi memnun edemezsin. Artık istediğimi arıyorum istediğime gidiyorum.Kimseyle aramı iyi tutmak gibi bir niyetim yok. Kocamla konuştum sorunlarımı ve sizin eşiniz gibi cevaplar verdi bana.Kendi aranızda halledin ya da ne bileyim ben karışmam, sen bilirsin vs. ben bunlara rağmen yine de hatır gönül için yapardım herşeyi.Ama ne beni takdir eden oldu ne de karşı tarafı uyaran oldu. Bir süre sonra kafama göre davranmaya başladım ve eşime hiç birşey anlatmıyorum artık.Kafam inan ki çok rahat.

Bence düşünmeden , kuruntu yapmadan , plan yapmadan önce dinlemeyi öğrenin . Bu kadar çok ( her iki tarafın ailesi için söylüyorum) aileleri yeni evliliğinize katmayın . Eşiniz sen bilirsin diyor , buradaki kadınlar kısasa kısas yap diyor ama duyuramıyor kimse sesini sana .
Dedeye gitmek nedir şu zamanda ???? Adamı öldürmeye mi niyetlendiniz ???? Görümceyle bu kadar yüz göz olmak hele bu kadar kısa zamanda maşallah yani .
Bence sizin evliliğiniz satranç oyununa dönmüş , kim kime üstünlük sağlıyor diye düşünüyorsunuz . Benim ailen senin ailen cümlesini unutun ve bizim ailemiz yani sen ve ben öncelikliyiz kocam deyin .
Ayrıca eşiniz anlayışlı , sen bilirsin diyor . Zorlamıyor etmiyor . Sizden de belki onu bekliyor. Ben seni serbest bırakıyorum sen de beni bunaltma diyor belki de . Siz illa ara, sor , saygı duy vs dedikçe adam belki inada bindiriyor işi . Ben ona sen bilirsin dedikçe o beni zorluyor diyor .
Canın gitmek istiyorsa git , yoksa gitme . Çok dert etme .

benim sevgilimin ailesi asiri samimi bir aile kuzenleri falan surekli gorusurler, yani sevgilim babasinin amcasinin cocuklarinin cocuklari ve onlarin esleriyle bile gorusur. bu yaz buyuk ihtimalle nisanlanacagiz, benim simdiden basim agriyor bu kalabaligin icinde ne yapacagim diye.

sizde de afedersiniz ama insanlar size samimi olmak istemediklerini belirttikce ustlerine gitmissiniz. gorumce mesafeli durmak istiyor, esiniz mesafeni koru diyor siz daha da yanasip sonra onlar bana yanasmiyor diyorsunuz. ben cidden anlayamadim. siz de onlar gibi mesafe koysaniz boyle yuz goz olmasaniz, esinizi de ailenizle yuz goz etmeye calismasaniz ne olur ki ne kaybedersiniz?

Çok haklısınız. Ben olduğum gibi oldum aslında iyi gelin olmak için değil Yaradan için iyi oldum.
Ama karşı taraf fesatlıklar ile beni çok zorladı. Eşim bana bırakıyor ya görüşmeyi, bence anne ve ablasının iç yüzünü bildiğinden. Evet onları çok seviyor ama bana karşı samimi olmadıklarını biliyor bence... olduğum gibi olacağım. Zaten kısa sürede çok yoruldum.
Çok aşırı iyi niyetli gördüm sizi. Ben de inançlı bir insanım ama sanmıyorum ki yaradan benden selamımı almayan insanı memnun etmemi istesin. O Allahın kulu da siz değil misiniz?
Bir de müslüman sadece iyi niyetli olmaz aynı zamanda feraset sahibi de olur. "Müslüman bir delikten iki kere sokulmaz demiş" efendimiz. Sizi üzmüş insanları hala düşünmeniz sizin hatanız. Siz iyi olmaya devam edin, ama bu yaptığınız bence iyilik değil. Kendinize kötülük. Bir insan kendisine kötülük yaparak nasıl başkasına iyilik yapabilir?
Akışına bıraksanız her şey çözülecek. Icinizi dinleyin. Yormayın tatlı canınızı, yazık değil mi?

Dimi... kızına sormaz olur mu. Anneme ikisi de evliliğimden bir ay sonra gard aldı. Benim anneme saygısızlık yapan insan beni saydıklarına hiç inanmıyorum.
Atmış tutmuş işte ya.Boşver silsin numaranı keşke benim eşimin anneside silse hiç lazım değil.Annene niye gard aldılar sebep?

Çok aşırı iyi niyetli gördüm sizi. Ben de inançlı bir insanım ama sanmıyorum ki yaradan benden selamımı almayan insanı memnun etmemi istesin. O Allahın kulu da siz değil misiniz?
Bir de müslüman sadece iyi niyetli olmaz aynı zamanda feraset sahibi de olur. "Müslüman bir delikten iki kere sokulmaz demiş" efendimiz. Sizi üzmüş insanları hala düşünmeniz sizin hatanız. Siz iyi olmaya devam edin, ama bu yaptığınız bence iyilik değil. Kendinize kötülük. Bir insan kendisine kötülük yaparak nasıl başkasına iyilik yapabilir?
Akışına bıraksanız her şey çözülecek. Icinizi dinleyin. Yormayın tatlı canınızı, yazık değil mi?
Ne güzel dediniz! Bunu unutmayacağım. Bir müslüman bir delikten iki defa sokulmaz... çok kıymetli. Tamamen beni anlatıyor.
Benim fazladan iyi niyetim kimseye hoş görüneyim çabam yoktu aslında. Karşımda dengesiz davranan insanlar var ve onları tanımaha çalışıyorum. Çok teşekkür ederim.

Atmış tutmuş işte ya.Boşver silsin numaranı keşke benim eşimin anneside silse hiç lazım değil.Annene niye gard aldılar sebep?
Annem düğün günü onlara güler yüzlü olmamış :) bunu bana kv dedi, benim annemi bana şikayet eder gibi :) iftiracı ve yalancı. Yalancı olduğuna o kadar çok denk geldim ki. Kına , nişan zamanımda annemi hiç aramazdı ama ben aradım derdi mesela. Ya lan cı.

Bence düşünmeden , kuruntu yapmadan , plan yapmadan önce dinlemeyi öğrenin . Bu kadar çok ( her iki tarafın ailesi için söylüyorum) aileleri yeni evliliğinize katmayın . Eşiniz sen bilirsin diyor , buradaki kadınlar kısasa kısas yap diyor ama duyuramıyor kimse sesini sana .
Dedeye gitmek nedir şu zamanda ???? Adamı öldürmeye mi niyetlendiniz ???? Görümceyle bu kadar yüz göz olmak hele bu kadar kısa zamanda maşallah yani .
Bence sizin evliliğiniz satranç oyununa dönmüş , kim kime üstünlük sağlıyor diye düşünüyorsunuz . Benim ailen senin ailen cümlesini unutun ve bizim ailemiz yani sen ve ben öncelikliyiz kocam deyin .
Ayrıca eşiniz anlayışlı , sen bilirsin diyor . Zorlamıyor etmiyor . Sizden de belki onu bekliyor. Ben seni serbest bırakıyorum sen de beni bunaltma diyor belki de . Siz illa ara, sor , saygı duy vs dedikçe adam belki inada bindiriyor işi . Ben ona sen bilirsin dedikçe o beni zorluyor diyor .
Canın gitmek istiyorsa git , yoksa gitme . Çok dert etme .
Dedeye gitmek benim fikrim değil, ben davet alam tarafım bu durumda , haklısınız. Kimsenin bana mesafeli olmaya çalıştığı yok, aksine görümcemin dengesiz adımları var bir methiyeler yağdırıyordu bir küsüyor. Samimiyetsiz.
Ben yeni tanıdığım için nasıl olmam gerek konusunda çok düşündüm sadece , kafamı gönlümü yordum.

Senin yaşadığın şeylerin çok benzerlerini yaşadım ben de. Ama bu beni aşırı yordu.Her zaman herkesi memnun edemezsin. Artık istediğimi arıyorum istediğime gidiyorum.Kimseyle aramı iyi tutmak gibi bir niyetim yok. Kocamla konuştum sorunlarımı ve sizin eşiniz gibi cevaplar verdi bana.Kendi aranızda halledin ya da ne bileyim ben karışmam, sen bilirsin vs. ben bunlara rağmen yine de hatır gönül için yapardım herşeyi.Ama ne beni takdir eden oldu ne de karşı tarafı uyaran oldu. Bir süre sonra kafama göre davranmaya başladım ve eşime hiç birşey anlatmıyorum artık.Kafam inan ki çok rahat.
Çok teşekkür ederim. Evet benim aileme karşı eşimin durumu benim çok umrumdayken eşimin umrunda olmamasının tek nedeni var. Benim ana babamın sevgisi eşime gerçek, bu yüzden iyi olsunlar istiyorum. Ama eşim benim bilmediğim bir şeyler biliyor ki farketmez modunda. Ne olursa olsun doğru değiller. Ama benim kendi akıl gönül sağlığım için doğru bildiğimi yapmam gerek. Haklısınız.

Annem düğün günü onlara güler yüzlü olmamış :) bunu bana kv dedi, benim annemi bana şikayet eder gibi :) iftiracı ve yalancı. Yalancı olduğuna o kadar çok denk geldim ki. Kına , nişan zamanımda annemi hiç aramazdı ama ben aradım derdi mesela. Ya lan cı.
Öyleyse neden kvyi üzmemek için dedeye gideceksiniz?? Iftiraci yalancı deyip uzulmesinden korkuyorsunuz.
Benim annemi uzeni arkasından fütursuzca konuşanı tek kalemde silerim. Merhaba hello bu kadar bir muhabbet bırakırım aramda o da eş var arada diye.

Kendi kızının düğünü hangi anne mahvetmek ister ha vardır da erkek annelerine göre oranı nedir acaba???Sen anneni biliyorsun daha doğrusu kimin ne olduğunu biliyorsun.Aslında böylelerinin annenle muhatap olmaması daha iyi onun yalanlarıyla mı uğraşacak boşver...

Öyleyse neden kvyi üzmemek için dedeye gideceksiniz?? Iftiraci yalancı deyip uzulmesinden korkuyorsunuz.
Benim annemi uzeni arkasından fütursuzca konuşanı tek kalemde silerim. Merhaba hello bu kadar bir muhabbet bırakırım aramda o da eş var arada diye.
Aynen hal hatırdan ötesine lüzum yok.

Hanımlar sizi tekrar biraz yoracağım ama bu kez net cevaplara ihtiyacım var çünkü size duygularımla değil mantığımla geldim bu kez.

En son konumda eşimin aileme karşı tutumundan bahsetmiştim size.
Benim onun ailesine gayet samimi olmama rağmen onun yüz yüze iyi olupta arka planda uzak durmak istemesi, ve bu son kandilde aramaması gibi ve daha nice örnek.

Görümcemden de bahsetmiştim size gereksiz surat ve triplerine anlam veremediğimden. Çok kafaya takıyordum, umursama demiştiniz.
Artık umursamıyorum ve bunu kv farketmiş beni aradı! Onlardayken ben görümceme hal hatır sordum konuşmaya çalıştım ama kısa cevaplar verdi, sonrasında hiç konuşmadık gün boyu. Bunu farkeden kv beni arayıp, aranızda bir küslük mü var ben kızıma soramam o söylemez sırrını. Gibi şeyler söyledi. Siz benim çocuklarımsınız vs... İyi olmanızı istiyorum.
Ben de asla benimle ilgili olmadığını söyledim.
Karşı tarafın bir iyi bir kötü olduğunu artık anlamlandıramadığımı söyledim.
( kendi kızına sormayıp bana sormak neden?)

Eşim bana ablamla iyi olmak çok samimi olmak zorunda değilsiniz çok samimiyet tez ayrılık getirir derken, annesinin tam tersi olarak bizi çok muhabbet etmezken görünce beni aramaya cesaret etmesi nedir?!

Kendi evladı benim ana babama yakın olmazken, kv tasası kızıyla olan ilişkim... Üstelik kendi kızını çok iyi biliyor. Ama asıl amacı oğluyla kızı arasına benim mesafe sokmamam ki böyle bir amacım asla olmadı olmaz da.
Eşim bu zamana kadar hiç zorlamadığı halde ben hep alttan alarak katlanmaya çalıştım suratlarına, evlerine gittim veya ağırladım.
Konuşmanın sonunda gayet güzel kapadık telefonu ama kv artık wp durumlarını göremiyorum benim numaramı silmiş olabilir :KK66: annemi sildikleri gibi :)))).

Bu hafta eşimin dedesine gitme programı çıktı.
Eşim bana sen bilirsin diyor. Ama kv öncesinde hep beraber giderz diyordu, zaten ziyaretin amacı gelin götürmek. Bu gayet normal bir şey görev bilip hoş görüp giderdim.

Ama eşim sanki seçme şansım varmış gibi çok medenilikmiş gibi sen bilirsin diyor, ben de annen gitmemi bekliyor kesin , üzülür yani gitmezsem hatrın için gidicem dedim.
Hatrım için gitme, ben karışmam sen kötü olursun onlara karşı ama sen bilirsin benim için fark etmez diyor.

Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Kendi görüp büyüdüğüm gibi gitmeli miyim?
Yoksa karşı taraf gibi mi hareket etmeliyim?
Çok değişik insanlar içindeyim.
Eşim de bu insanlar içinde büyüdüğünden onun tüm tutarsızlıklarını çocukluğuna indikçe anlıyorum.
Benzer durumları yaşıyoruz ama bana kalırsa hata yapmışsınız. Benim eşimde aramaz bizimkileri ama kaynanam 1 hafta köye gidince aramadım diye sen beni ararmıydın diye lf sokmuştu anneme de şikayet etmiş. Ama annem senin oğlunda beni aramıyor demek yerine yeni gelin o çok normal akıl edememiştir demiş. Şuna bağlayacağım eşin sana karşı iyiyse onun bu durumunu ailesine karşı kullanmasaydın hadi kullandın güzelim farkettirmesene. Benim görümcemde tuhaftır çok samimi değildir hatta bazen naber falan derim görünce çok konuşmam ama kaynanam beni arayıp sorsa aa yok anne sana öyle gelmiştir yorgundum derdim neden açıkladın ki ? Kızıyla dedikodunu yapmışlardır. Benim kaynanamda bayılır kızına oğluna över över aranıza kimse giremez der hiç karışmam kimseyle de laf dalaşına girmem. Arada takarım kafaya burda konularımda vardır ama artık onuda takmıycam 1 seneye kadar hayatlarımda değillerdi zaten :)

Benzer durumları yaşıyoruz ama bana kalırsa hata yapmışsınız. Benim eşimde aramaz bizimkileri ama kaynanam 1 hafta köye gidince aramadım diye sen beni ararmıydın diye lf sokmuştu anneme de şikayet etmiş. Ama annem senin oğlunda beni aramıyor demek yerine yeni gelin o çok normal akıl edememiştir demiş. Şuna bağlayacağım eşin sana karşı iyiyse onun bu durumunu ailesine karşı kullanmasaydın hadi kullandın güzelim farkettirmesene. Benim görümcemde tuhaftır çok samimi değildir hatta bazen naber falan derim görünce çok konuşmam ama kaynanam beni arayıp sorsa aa yok anne sana öyle gelmiştir yorgundum derdim neden açıkladın ki ? Kızıyla dedikodunu yapmışlardır. Benim kaynanamda bayılır kızına oğluna över över aranıza kimse giremez der hiç karışmam kimseyle de laf dalaşına girmem. Arada takarım kafaya burda konularımda vardır ama artık onuda takmıycam 1 seneye kadar hayatlarımda değillerdi zaten :)
Düşünmemek gerek 🌺. Ortadq hiçbir şey yokken kötülük fesatlık çıkarıyorlar ben artık bundan sıkıldım

Back